abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 760 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes

    7. 3. 2021 | Redakce | Různé | 1435×

    Bezpečnostní byznys s Covid-19 rostl. Zákony informatiky: Organizace, její struktura a IT architektura podle Mela Conwaye. Fujitsu má novou platformu pro partnerskou spolupráci. České firmy brzdí nízké investice do vývoje. Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes. Podniky v cloudu stále častěji provozují i úložiště. Canon ukazuje nové možnosti tisku pro design i reklamu.

    Bezpečnostní byznys s Covid-19 rostl (Sophos)

    Rostl nejen prodej notebooků a tiskáren, ale i řešení antimalwaru. Zeptali jsme se například Kevina Isaaca, který pracuje u společnosti Sophos na pozici Senior Vice President Sales pro náš region EMEA.

    Zákony informatiky: Organizace, její struktura a IT architektura podle Mela Conwaye

    Původně psaný pro Harvard Business Review, ovšem pro nedostatek důkazů zamítnutý článek Mela E. Conwaye byl nakonec pod stejným názvem How do committees invent? (Jak vynalézají výbory a komise?) publikován v r. 1968 v dubnovém čísle Datamation, tehdy nejvýznamnějším IT magazínu v USA.

    Fujitsu má novou platformu pro partnerskou spolupráci

    Koncoví zákazníci potřebují digitalizovat a snaží se udržet krok s rostoucími nároky na jejich IT prostředky, přičemž technologická řešení pro naplnění jejich ambicí v tomto ohledu jsou stále složitější. Často proto nastává situace, kdy žádný jednotlivý prodejce nemá dostatečně rozsáhlé odborné znalosti potřebné k dodání celého řešení.

    České firmy brzdí nízké investice do vývoje

    České firmy prý do výzkumu a vývoje investují stále jen v omezené míře. Důvodem má být systematické podceňování významu R&D i pro soukromý sektor. Význam inovací pro konkurenceschopnost však ve světě po pandemii ještě vzroste.

    Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes

    Red Hat OpenShift 4.7, je založena na Kubernetes 1.20, přináší novinky pro zjednodušení a zrychlení modernizace aplikací, které pomohou minimalizovat tlak na IT týmy při jejich snaze o sjednocení tradičních a cloudových aplikací.

    Podniky v cloudu stále častěji provozují i úložiště

    V roce 2020 došlo vedle nepřehlédnutelných změn ve způsobu práce i fungování celého byznysu také k souvisejícím úpravám podnikových rozpočtů. Nejistota a nutnost zajistit kontinuitu provozu vedla k uvolňování prostředků na provozní výdaje, naopak přiškrceny byly obvykle výdaje investiční. V důsledku toho považuje stále více firem cloudové technologie jako vhodné řešení pro napjaté rozpočty.

    Canon ukazuje nové možnosti tisku pro design i reklamu

    Společnost Canon se v České republice etablovala jako výrobce špičkových fotoaparátů, kancelářských řešení a průkopník digitalizace dokumentů i firemních procesů. Na to, jak si stál Canon v uplynulém období a kam některé kroky Canonu míří dál, odpovídá v rozhovoru Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 8.3.2021 07:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes
    Funguje vám ten srovnávač od ČTÚ? Na první stránce mi nejde vybrat nic jiného než první kategorie, ale budiž. Namačkal jsem tam 0 minut, 0 SMS a 2 GB dat a že chci předplacenku a řeklo mi to že Tesco Mobile, 29 Kč za měsíc, což znělo dost dobře na to aby to byla pravda. Podle údajů na webu Tesco Mobile to je ale 29 Kč denně. Navíc tam sice je minimální dobití, ale už tam není nikde napsané, jak často se to musí dobíjet. Druhá nalezená možnost je Vodafone, ale na odkazovaném webu ten balíček vůbec není, až googlení to najde někde úplně jinde.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.