abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 814 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz – IoT s Dimension Data od průmyslu až po Tour de France

    6. 2. 2017 | Redakce | Různé | 1665×

    Bezpečnostní přehled: AppContainer, další vrstva ochrany Windows. IoT s Dimension Data od průmyslu až po Tour de France. DNS sleduje a respektuje trendy.

    Bezpečnostní přehled: AppContainer, další vrstva ochrany Windows

    Heartbleed zůstává rizikem. Kybernetickou kriminalitou je stále více ohroženo zdravotnictví. Ransomware Charger na Google Play. Další cíl útočníků: Hadoop. Jak změnila zabezpečení aktualizace Windows 10 Anniversary Update. GFI Software koupila Kerio Technologies. Vydána finální verze Firefoxu 51.

    IoT s Dimension Data od průmyslu až po Tour de France

    Dimension Data nesetrvává jen v zaběhnutých kolejích, ale sleduje i trendy, které tomuto systémovému integrátorovi a dodavateli síťové infrastruktury umožňují držet krok s dobou, jako například IoT říkají Petr Hübl, General Manager, Adrian Čech, Business Development Manager, a Lukáš Jelínek, Sales Manager, Dimension Data.

    DNS sleduje a respektuje trendy

    DNS je největší český distributor s přidanou hodnotou, který dodává svým prodejním partnerům v tzv. nepřímém prodejním kanálu výrobce – distributor – prodejní partner – koncový zákazník především náročnější zařízení, jako jsou servery, úložiště nebo síťové prvky, a enterprise software typu tzv. back-office, pro zálohování, podporu rozhodování, kognitivní analýzu jako je IBM Watson apod. Zeptali jsme se Davida Pankiva, který je ředitelem divize pro produkty IBM a Lenovo, jak vidí trh.

    VPGC představuje A10 a Mojo

    Distributor s přidanou hodnotou VPGC uspořádal v sídle Microsoftu seminář, na kterém vystoupili zástupci firem A10 Networks, dodavatel řešení síťové bezpečnosti kategorie enterprise, dále Cisco, Microsoft a Mojo Networks, dodavatel průmyslových Wi-Fi řešení s řadou doplňkových funkcí a centrální správou v cloudu. Společným jmenovatelem byl Microsoft Azure, pro který jsou dané produkty ověřeny a lze na nich poskytovat další služby.

    Výběr ze zpráviček

    Praha schválila IT zakázky související s Gordic za 440 milionů.

    Čtvrtletní zisk Microsoftu stoupl díky cloudovým službám.

    Toshiba kvůli obrovským ztrátám prodá část divize paměťových čipů.

    Hodnota Microsoftu se po 17 letech dostala nad 500 miliard USD.

    Acer přichází se startovacím IoT kitem CloudProfessor aneb zapojte, hrajte si, programujte a tvořte.

    Forrester, Gartner a IDC: SAP SuccessFactors označen za lídra v oblasti cloudových HR řešení.

    Počet domén s koncovkou .cz stoupl na 1,28 milionu.

    Tablety Panasonic Toughpad letěly do vesmíru… a přežily!

    V EU se dospělo k shodě o velkoobchodních platbách za roaming.

    Zisk i příjmy Facebooku ve čtvrtletí prudce rostly.

    Češi na Internetu více řeší bod G než hledání práce.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.