abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 05:00 | Nová verze

Lazygit byl vydán ve verzi 0.62.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Zajímavý článek

Jiří Eischmann se v příspěvku na svém blogu o rozepsal o tom, kam se vyhledávání v jeho očích posledních 10 let posunulo, jaké má zkušenosti s AI vyhledáváním, proč na něm nechce záviset a jaké vyhledávací služby ho v poslední době zaujaly.

dnes 03:33 | Nová verze

Wayland kompozitor Labwc byl vydán ve verzi 0.20.0. Labwc je inspirován správcem oken Openbox. Postavený je na wlroots.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:00 | Nová verze

AlmaLinux OS byl vydán ve verzích 9.8 s kódovým jménem Olive Jaguar a 10.2 s kódovým jménem Lavender Lion. Podrobnosti v poznámkách k vydání (9.8 a 10.2). Opraveny byly zranitelnosti Copy Fail (CVE-2026-31431), Dirty FRAG, Fragnesia (CVE-2026-46300), nginx Rift (CVE-2026-42945) a SSH Keysign Pwn (CVE-2026-46333).

včera 15:22 | IT novinky

Seznam.cz vykázal za rok 2025 tržby v celkové hodnotě 6,454 miliardy korun. Oproti roku 2024 nárůst o 3,68 %. Zisk před zdaněním oproti předcházejícímu roku poklesl, a to o 11,21 % na 1,330 miliardy korun. Vlastní velké jazykové modely SeLLMa najdou dnes uživatelé téměř na všech seznamáckých službách. Na všechny obsahové služby byla zavedena technologie text-to-speech, díky níž si mohou uživatelé přehrát články v audio verzi namluvené

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | IT novinky

Vláda představila strategické digitalizační projekty. Roadmapa zahrnuje celkem 55 projektů napříč státní správou, z toho 22 prioritních projektů vycházejících přímo z programového prohlášení vlády a 33 projektů založených na platné legislativě. Portfolio pokrývá oblasti financí, zdravotnictví, digitální identity, dat, registrů, dopravy, krizového řízení, sociálních agend i kybernetické bezpečnosti.

včera 00:22 | Komunita

Vyjádřeni Software Freedom Conservancy (SFC) k porušování licence AGPLv3 společností Bambu Lab v jejich softwaru Bambu Studio pro 3D tisk. Bambu Studio vychází z PrusaSliceru. Ten zase z Slic3ru. Spuštěn byl projekt baltobu, který kombinuje několik strategií pro řešení problému. SFC zastřeší vývoj svobodné náhrady proprietární knihovny libbambu_networking pomocí reverzního inženýrství a reimplementace, forku OrcaSliceru pro Bambu Lab tiskárny od Paweła Jarczaka a forku celého Bambu Studia pod názvem Viscose.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.5. 22:44 | Nová verze

Správce souborů GNOME Commander (Wikipedie) byl přepsán do Rustu a vydán v nové verzi 2.0.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    25.5. 19:44 | Nová verze

Sway (Wikipedie), dlaždicový (tiling) správce oken pro Wayland kompatibilní s i3, byl vydán ve verzi 1.12. Do vývoje se zapojilo 50 vývojářů. Přehled novinek na GitHubu. Sway 1.12 závisí na wlroots 0.20.0.

25.5. 16:33 | IT novinky

Papež Lev XIV. ve své první encyklice Magnifica Humanitas (Skvělé lidství), která se věnuje umělé inteligenci (AI), varoval před dezinformacemi, které AI manipulací s obsahem vytváří. Moc mají podle něj sociální sítě ovládané hrstkou soukromníků. Upozornil také roli digitálních platforem v obchodování s lidmi, které podle něj musí být uznáno jako současná forma otroctví. Papež se také poprvé omluvil za roli, kterou Vatikán sehrál při legitimizaci otroctví, a za to, že jej po staletí neodsoudil.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (12%)
     (8%)
     (2%)
     (14%)
     (31%)
     (4%)
     (7%)
     (3%)
     (16%)
     (26%)
    Celkem 1726 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: AverTV Hybrid PCI

7.11.2005 23:21 Pavel
    AverTV Hybrid PCI
    Přečteno: 995×
    Zdravím a prosím o radu. Koupil jsem si TV kartu od Avermedia AverTV Hybrid (kombinovaný analog a digitál). A nejsem ji schopen rozchodit. Analog je postaven na čipu SAA7134, ale nikde v seznamu podporovaných karet není přímo tento typ. Zkoušel jsem různé card= a podařila se mi pouze velice divná věc: žádná aplikace (xawtv, tvtime, xdtv) nebyla schopná najít ani jeden kanál, ale při přepnutí na Composite jsem "chytil" vždy nějakou stanici, naprosto bez rušení, ale bez zvuku. Mám kernel 2.6.12 (Na UBUNTU). Neexistuje nějaký patch nebo "trik" kterým by se dala tato karta zprovoznit ?

Odpovědi

7.11.2005 23:28 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: AverTV Hybrid PCI
    Ještě přidávám odkaz s nějakými podrobnostmi: http://obchod.in-net.cz/product.php?productid=61856&cat=65&id_catalog=1&
    7.11.2005 23:36 Petr
    mam kartu se stejnym chipsetem (noname pc ze supermarketu) a funguje mi s nasledujicim modulem:
    modprobe saa7134 oss=1
    vytvori se nove oss zarizeni, ktere staci presmerovat do zvukove karty.
    tvtime --mixer=/dev/sound/mixer1:video &
    sox -r 32000 -w -t ossdsp /dev/sound/dsp1 -t ossdsp /dev/sound/dsp

modul ma jeste hodne dalsich parametru, doporucuju pouzit google.
    8.11.2005 06:40 Pavel
    Diky za info, ale vubec zadna zmena nenastala :-(
    19.12.2005 06:40 Radek Trnka | skóre: 26 | blog: Jen_tak | kousek od ČB
    Ahoj prosím tě nepohnul jsi s tím? Mám úplně ten samý problém. Díky R
    Černé díry jsou tam, kde Bůh dělil nulou. -- Steven Wright one Liners
    19.2.2006 15:12 MoE
    19.2.2006 15:14 MoE
    Tak se moc omlouvám, ten předchozí link je moc dlouhej.

prostě jukněte na jejich stránky umístění global a kartu si už nalistujte. Budete mrkat.
    19.2.2006 21:44 Radek Trnka | skóre: 26 | blog: Jen_tak | kousek od ČB
    No mrkám :-) Pozitivní je, že na tom pracují. Negativní viz. http://www.abclinuxu.cz/forum/show/113346
    Černé díry jsou tam, kde Bůh dělil nulou. -- Steven Wright one Liners
    7.1.2007 22:53 Pavel Siska | skóre: 17 | blog: Linuxovy
    Tak KONECNE tato karta FUNGUJE! Dnes se mi podarilo ji pustit pod ubuntu feisty, kde je kernel 2.6.20-4. Analog jsem nezkousel, ale DVB-T jede paradne.
    8.1.2007 00:27 neregistrovaný
    Vime... Pouzivame asi od cervence ci zari... :-)
    disposable avatar 8.1.2007 10:34 disposable | skóre: 23
    mohli by ste napisat co bolo potrebne spravit aby sa rozchodila? mam taku istu, ale este som nemal cas sa jej venovat. plug n pray ale rozhodne nie je. zvuk by som ja riesil aux kablom do zvukovky z tvkarty. vam to ide aj bez toho?
    if it ain't broke, don't fix it
    8.1.2007 15:40 Pavel Siska | skóre: 17 | blog: Linuxovy
    Postup jsem popsal v jine diskusi: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/113346#56

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.