abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 16:11 | Zajímavý software

Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

včera 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    včera 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

včera 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

včera 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    4.6. 14:33 | Zajímavý článek

Stovky Indů předstíraly, že jsou neuronová síť. Vzestup a pád Builder.ai.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (54%)
     (33%)
     (8%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 210 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: Firefox 1.5 - problém s pluginy a videem

21.1.2006 00:29 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Firefox 1.5 - problém s pluginy a videem
    Přečteno: 196×

Prosím o radu ohledně pluginů ve Firefoxu. Mám podobný problém jako je tento, jen s tím rozdílem, že mi nezamrzne celý Firefox. Stane se něco podivného.

Často jsem sledoval televizní zprávy a jiné video streamy. Vždy to přímo z www stránek fungovalo bezvadně. Přehrával jsem Windows Media i formáty pro RealPlayer / HelixPlayer. Najednou to ale fungovat přestalo. Je možné, že by to mohlo být kvůli upgradu na Firefox 1.5 (balíček z distra - ArchLinux).

Pokud chci spustit přehrávání videa, nestane se vůbec nic. Žádný kontakt se serverem. Vůbec se v okénku videa neobjeví logo mplayer-pluginu. Na konzoli se vypisuje dvakrát po sobě tohle:

NP_Initialize
    Init scriptable instance
    Failed to open DBUS session: Unable to determine the address of the message bus
    Die scriptable instance

Prohlížeč běží normálně dál, jako by se nic nestalo. Zkoušel jsem to u mnoha serverů. Nikde žádná odezva. (Takže serverem to asi nebude...) Nestalo se někomu z vás něco podobného? Na Googlu se takové chybové hlášky najdou, ale jde většinou o zcela jiný (půl roku starý) problém.

Když se podívám na about:plugins, všechny tam jsou a jsou povolené. Démon dbus mi běží. (Nebo tu zkratka DBUS znamená něco jiného?) Nebude to nějaký problém s uživatelskými právy? (Třeba je potřeba vytvořit nějakou novou skupinu nebo tak.)

Odpovědi

21.1.2006 00:34 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Firefox 1.5 - problém s pluginy a videem

Při opakovaných pokusech o spuštění videa se někdy (náhodně) objeví kromě zmiňované hlášky ještě tato:

NP_Initialize
    Init scriptable instance
    (Gecko:2416): GLib-GObject-WARNING **: cannot register existing type `DBusGProxy'
    (Gecko:2416): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_set_qdata: assertion `node != NULL' failed
    (Gecko:2416): GLib-GObject-CRITICAL **: g_boxed_type_register_static: assertion `g_type_from_name (name) == 0' failed
    (Gecko:2416): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_set_qdata: assertion `node != NULL' failed
    Failed to open DBUS session: Unable to determine the address of the message bus
    Die scriptable instance

To je teda hustý... Co se to s těmi pluginy děje? Všechny mám nainstalované jako balíčky z distra, stejně jako Firefox. Zatím to tak vždy fungovalo.

21.1.2006 00:47 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Žuch!

A je to tady, po několika dalších pokusech krásná jedenáctka:

NP_Initialize
    Init scriptable instance
    /opt/mozilla/lib/firefox-1.5/run-mozilla.sh: line 131: 2416 Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)
    "$prog" ${1+"$@"}

Zatím se o takovém problému nikde nepíše. Že by se to stalo jenom mně? Netuším, kde dělám chybu.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.