Společnost ARM představila platformu Arm Lumex s Arm C1 CPU Cluster a Arm Mali G1-Ultra GPU pro vlajkové chytré telefony a počítače nové generace.
Unicode Consortium, nezisková organizace koordinující rozvoj standardu Unicode, oznámila vydání Unicode 17.0. Přidáno bylo 4 803 nových znaků. Celkově jich je 159 801. Přibylo 7 nových Emoji.
Apple představil (YouTube) telefony iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max, iPhone 17 a iPhone Air, sluchátka AirPods Pro 3 a hodinky Watch Series 11, Watch SE 3 a Watch Ultra 3.
Realtimová strategie Warzone 2100 (Wikipedie) byla vydána ve verzi 4.6.0. Podrobný přehled novinek, změn a oprav v ChangeLogu na GitHubu. Nejnovější verzi Warzone 2100 lze již instalovat také ze Snapcraftu a Flathubu.
Polské vývojářské studio CD Projekt Red publikovalo na Printables.com 3D modely z počítačové hry Cyberpunk 2077.
Organizátoři konference LinuxDays 2025 vydali program a zároveň otevřeli registrace. Akce se uskuteční 4. a 5. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích, kde vás čekají přednášky, workshopy, stánky a spousta šikovných lidí. Vstup na akci je zdarma.
Uživatelé komunikátoru Signal si mohou svá data přímo v Signalu bezpečně zálohovat a v případě rozbití nebo ztráty telefonu následně na novém telefonu obnovit. Zálohování posledních 45 dnů je zdarma. Nad 45 dnů je zpoplatněno částkou 1,99 dolaru měsíčně.
Server Groklaw, zaměřený na kauzy jako právní spory SCO týkající se Linuxu, skončil před 12 lety, resp. doména stále existuje, ale web obsahuje spam propagující hazardní hry. LWN.net proto v úvodníku připomíná důležitost zachovávání komunitních zdrojů a upozorňuje, že Internet Archive je také jen jeden.
Jakub Vrána vydal Adminer ve verzi 5.4.0: "Delší dobu se v Admineru neobjevila žádná závažná chyba, tak jsem nemusel vydávat novou verzi, až počet změn hodně nabobtnal."
V Německu slavnostně uvedli do provozu (en) nejrychlejší počítač v Evropě. Superpočítač Jupiter se nachází ve výzkumném ústavu v Jülichu na západě země, podle německého kancléře Friedricha Merze otevírá nové možnosti pro trénování modelů umělé inteligence (AI) i pro vědecké simulace. Superpočítač Jupiter je nejrychlejší v Evropě a čtvrtý nejrychlejší na světě (TOP500). „Chceme, aby se z Německa stal národ umělé inteligence,“ uvedl na
… více »
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.1
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.11
# dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
dns-nameservers 192.168.0.11
dns-search homenetwork
ifconfig mi hlásí normálně nastavenou síťovou kartu a ifup eth0 mi hlásí že je síť už v provozu. Ani po restartu /etc/init.d/natworking ani po restartu /etc/init.d/ifupdown internet nefunguje. Zajímavé ovšem je, že když se připojím do sítě v práci, kde běží DHCP server a spustím příkaz dhclient tak mi internet až do restartování funguje a jede přes DHCP.
Žádné nastavení se ale v /etc/networks/interface nemění. Zajímalo by mě, jestli se nějak nemohlo změnit místo ze kterého si debian bere koniguraci internetu, protože v tomhle konfiguráku je všechno nastaveno jak má být. Zkoušel sjem spustit dpkg-reconfigure base-config a zjistil jsem, že nic takového údajně neexistuje ... ale před upgradem existovalo a dalo se přes to nastavit všechno možné včetně sítě ... namátkou jsem zkoušel například dpkg-reconfigure networking a různé varianty tohoto a nic nešlo.
Kam zmizely konfigurační nástroje debconfu na internet, dhcp a další? Nevíte prosím, proč mi ta sít nejde a kde se dá nastavit?
Děkuji moc, budu vděčný za každou radu.
Ruda
auto eth0 iface eth0 inet dhcpjinak to neni interface ale interfaces, ale to je snad jen tvuj preklep...
Tiskni
Sdílej: