abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 18:33 | Nová verze

Realtimová strategie Warzone 2100 (Wikipedie) byla vydána ve verzi 4.6.0. Podrobný přehled novinek, změn a oprav v ChangeLogu na GitHubu. Nejnovější verzi Warzone 2100 lze již instalovat také ze Snapcraftu a Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

Polské vývojářské studio CD Projekt Red publikovalo na Printables.com 3D modely z počítačové hry Cyberpunk 2077.

dnes 11:44 | Pozvánky

Organizátoři konference LinuxDays 2025 vydali program a zároveň otevřeli registrace. Akce se uskuteční 4. a 5. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích, kde vás čekají přednášky, workshopy, stánky a spousta šikovných lidí. Vstup na akci je zdarma.

Petr Krčmář | Komentářů: 4
    včera 22:00 | IT novinky

Uživatelé komunikátoru Signal si mohou svá data přímo v Signalu bezpečně zálohovat a v případě rozbití nebo ztráty telefonu následně na novém telefonu obnovit. Zálohování posledních 45 dnů je zdarma. Nad 45 dnů je zpoplatněno částkou 1,99 dolaru měsíčně.

včera 18:44 | Zajímavý článek

Server Groklaw, zaměřený na kauzy jako právní spory SCO týkající se Linuxu, skončil před 12 lety, resp. doména stále existuje, ale web obsahuje spam propagující hazardní hry. LWN.net proto v úvodníku připomíná důležitost zachovávání komunitních zdrojů a upozorňuje, že Internet Archive je také jen jeden.

🇵🇸 | Komentářů: 5
    včera 14:22 | Nová verze

Jakub Vrána vydal Adminer ve verzi 5.4.0: "Delší dobu se v Admineru neobjevila žádná závažná chyba, tak jsem nemusel vydávat novou verzi, až počet změn hodně nabobtnal."

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | IT novinky

V Německu slavnostně uvedli do provozu (en) nejrychlejší počítač v Evropě. Superpočítač Jupiter se nachází ve výzkumném ústavu v Jülichu na západě země, podle německého kancléře Friedricha Merze otevírá nové možnosti pro trénování modelů umělé inteligence (AI) i pro vědecké simulace. Superpočítač Jupiter je nejrychlejší v Evropě a čtvrtý nejrychlejší na světě (TOP500). „Chceme, aby se z Německa stal národ umělé inteligence,“ uvedl na

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.9. 04:11 | Komunita

V Berlíně probíhá konference vývojářů a uživatelů desktopového prostředí KDE Plasma Akademy 2025. Při té příležitosti byla oznámena alfa verze nové linuxové distribuce KDE Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.9. 17:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.1, tj. první opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.12, tj. dvanáctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.9. 23:44 | IT novinky

Evropská komise potrestala Google ze skupiny Alphabet pokutou 2,95 miliardy eur (71,9 miliardy Kč) za porušení antimonopolní legislativy. Podle EK, která mimo jiné plní funkci antimonopolního orgánu EU, se Google dopustil protisoutěžních praktik ve svém reklamním byznysu. Google v reakci uvedl, že rozhodnutí považuje za chybné a hodlá se proti němu odvolat. EK ve věci rozhodovala na základě stížnosti Evropské rady vydavatelů. Podle

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 47
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (83%)
     (7%)
     (2%)
     (3%)
     (3%)
     (2%)
    Celkem 157 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 4.9. 16:12
    Rozcestník

Dotaz: Apache nepredava promenne

19.6.2006 02:31 trpicek
    Apache nepredava promenne
    Přečteno: 248×
    Ahoj lidicky, mam proble ve fedora 4 s Apache HTML formular mi nepredava hodnoty promenne do scriptu, nejlepe to vysvetlim na prikladu:
    soubor: form.html
    [HTML]
    [HEAD]
    [/HEAD]
    [BODY]
    [form name="mujform" method="GET" action="show.php"]
    [input type="text" name="testik"]
    [input type="submit" value="odeslat"]
    [/form]
    [/BODY]
    [/HTML]

soubor: show.php
    [?php
    echo "[HTML][HEAD][TITLE]pokus[/TITLE][/HEAD];
    echo "[BODY];
    echo "odeslano: "$testik;
    echo "[/BODY][/HTML]";
    ?]

poznamka: ve vypisu kodu jsem pouzil misto <> hranate zavorky [] jinak to neslo odeslat.

script show.php by mel vypsat obsah promenne, ale nevypise, zkusil jsem i "POST" a nic

v error_log je tato chyba: [client 192.168.1.93] PHP Notice: Undefined variable: testik in /var/www/html/show.php on line 4, referer: http://petr.home/form.php

totez jsem zkusil na jinem serveru a funguje to.

A jeste jeden jev, kterz mi nevadi, ale je to divne (tedy alespon pro mne). Php funguje, ale jen kdyz to je samostany soubor .php, pokud vlozim php do html, tak nefunguje. Pokud nekdo mate tuseni, kde muze byt zrada, budu vdecny za kazdou radu. dekuji Tomas

Odpovědi

19.6.2006 03:27 tully | skóre: 9 | blog: tully
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apache nepredava promenne
    co tak tu premennu volat korektne ???
    echo "odeslano: "$HTTP_GET_VARS['testik'];

priame volanie premennych v php funguje iba ak je direktiva register_globals nastavena na ON, resp pri pouziti:
    if (!empty($HTTP_POST_VARS))
            extract($HTTP_POST_VARS, EXTR_OVERWRITE);

resp,:
    if (!empty($HTTP_GET_VARS))
            extract($HTTP_GET_VARS, EXTR_OVERWRITE);

hore uvedene neodporucam pouzivat, ak to chces mat aspon trochu bezpecne (hockto ti moze z vonku "podstrcit" akukolvek premennu)...

http://sk2.php.net/register_globals
    19.6.2006 06:49 trpicek
    dekuji za pomoc! vyrezil jsem to upravou registru a funguje to, ale s tim polem $HTTP_GET_VARS['testik'] mi to nefunguje, ale vzhledem k tomu, ze mam jiz nejake scripty napsane a v nich pouyivam prime volani promennych, tak to necham tak. Jeste jednou dik Tomas
    19.6.2006 08:06 Michal Kubeček | skóre: 71 | Luštěnice
    Prastará moudrost praví, že z několika nabízených řešení si tazatel neomylně vybere to nejhorší. Vy jste právě ukázal, že si nejhorší řešení dokážete vybrat i v případě, že vám nabídnuto není… :-)
    19.6.2006 17:25 trpicek
    No ja cekal kritiku :-) ale bezi mi to na intranetu, tak tam tak velky nebezpeci nehtozi, slibuju, ze pristi instalaci zabezpecim lip.
    19.6.2006 17:35 blondak | skóre: 36 | blog: Blondak | Čáslav
    v /etc/php.ini nastavit register_globals = On
    a potom service httpd restart
    a pro dlouhá pole potom register_long_arrays = On jinak sepoužívalí pouze $_GET , $_POST ...
    Každý problém ma své logické, snadno pochopitelné nesprávné řešení.
    19.6.2006 19:39 tully | skóre: 9 | blog: tully
    neide ani tak o bezpecnie instalacie, ale o to ze treba pisat bezpecne aplikacie....
    19.6.2006 17:58 Michal Kubeček | skóre: 71 | Luštěnice
    Pokud mne paměť neklame, v novějších verzích PHP jsou pole $HTTP_GET_VARS a $HTTP_POST_VARS zrušena a používají se pouze $_GET a $_POST (nebo $_REQUEST).

P.S. Neodpustím si jazykovou poznámku: to slovo register neznamená, že se jedná o nějaké "registry"; je to prostě sloveso registrovat

19.6.2006 19:38 tully | skóre: 9 | blog: tully
    nie su zrusene - vraj casom budu, ale nie tak skoro - vela veci by prestalo fungovat

$_POST

Variables provided to the script via HTTP POST. Analogous to the old $HTTP_POST_VARS array (which is still available, but deprecated).
    19.6.2006 19:52 Michal Kubeček | skóre: 71 | Luštěnice

Aha, problém byl v tom, že na rozdíl od většiny ostatních svůj konfigurační soubor vytvářím úpravou php.ini-recommended, kde je přednastaveno (kvůli výkonu) 'register_long_arrays = Off'. Protože jsem o existenci této direktivy nevěděl, předpokládal jsem, že ty proměnné už byly zrušeny.

To, že pole nevidí tazatel, může tedy být buď tímto nastavením, nebo tím, že příslušná pole nejsou "superglobální", takže nejsou automaticky vidět uvnitř funkcí.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.