abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 17:22 | Komunita

Singularity (YouTube) je nejnovější otevřený film od Blender Studia. Jedná se o jejich první 4K HDR film.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:55 | Zajímavý software

Vyšla hra Život Není Krásný: Poslední Exekuce (Steam, ProtonDB). Kreslená point & click adventura ze staré školy plná černého humoru a nekorektního násilí. Vžijte se do role zpustlého exekutora Vladimíra Brehowského a projděte s ním jeho poslední pracovní den. Hra volně navazuje na sérii Život Není Krásný.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:00 | Zajímavý projekt

Společnost Red Hat představila Fedora Hummingbird, tj. linuxovou distribuci s nativním kontejnerovým designem určenou pro vývojáře využívající AI agenty.

Pinhead | Komentářů: 4
    včera 02:22 | Zajímavý software

Hru The Legend of Zelda: Twilight Princess od společnosti Nintendo si lze nově díky projektu Dusklight (původně Dusk) a reverznímu inženýrství zahrát i na počítačích a mobilních zařízeních. Vyžadována je kopie původní hry (textury, modely, hudba, zvukové efekty, …). Ukázka na YouTube. Projekt byl zahájen v srpnu 2020.

včera 01:11 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 29.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Detailní přehled novinek na GitHubu.

13.5. 21:22 | Bezpečnostní upozornění

Po zranitelnostech Copy Fail a Dirty Frag přichází zranitelnost Fragnesia. Další lokální eskalace práv na Linuxu. Zatím v upstreamu neopravena. Přiřazeno ji bylo CVE-2026-46300.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    13.5. 14:00 | Komunita

Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří KDE částkou 1 285 200 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    13.5. 12:55 | IT novinky

Google na včerejší akci The Android Show | I/O Edition 2026 (YouTube) představil celou řadu novinek: Gemini Intelligence, notebooky Googlebook, novou generaci Android Auto, …

13.5. 12:33 | IT novinky

Evropská komise by do léta mohla předložit návrh normy omezující používání sociálních sítí dětmi v zájmu jejich bezpečí na internetu. Prohlásila to včera předsedkyně EK Ursula von der Leyenová, podle níž řada zemí Evropské unie volá po zavedení věkové hranice pro sociální sítě. EU částečně řeší bezpečnost dětí v digitálním prostředí v již platném nařízení o digitálních službách (DSA), podle německé političky to však není dostatečné a

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 49
    13.5. 04:11 | Nová verze

Multiplatformní open source aplikace scrcpy (Wikipedie) pro zrcadlení připojeného zařízení se systémem Android na desktopu a umožňující ovládání tohoto zařízení z desktopu, byla vydána v nové verzi 4.0.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (13%)
     (8%)
     (2%)
     (14%)
     (31%)
     (4%)
     (6%)
     (3%)
     (16%)
     (26%)
    Celkem 1618 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: vhodny emulator

28.6.2006 14:07 MadMike
    vhodny emulator
    Přečteno: 591×
    Ahoj, poradte mi ktery emulator bych mel vyzkouset na rozjeti XP pod Linuxem. Slysel jsem coLinuxu, ale mam z nej pocit, ze je pouze pro emulaci Linuxu na Winech. Zkousel jsem zatim je Qemu, ale ten mi prisel na muj vkus docela pomaly..

Diky za odpovedi

Odpovědi

28.6.2006 14:11 kaaja | skóre: 24 | blog: Sem tam něco | Podbořany, Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vhodny emulator
    Pokud chcee emulovat cela windows a ne pouze jednotlive programy doporucuji vmware player ten sice neumi delat ty obrazy, z kterych by to melo bezet, ale tady si muzete prazdny obraz vygenerovat, nabootovat ho z CD a XP do nej nainstalovat.
    28.6.2006 14:39 MadMike
    VMware je prece placeny ne? Potreboval bych neco nekomercniho.
    28.6.2006 14:48 Fuck You | skóre: 16 | blog: NeOpToLeMoS
    VMware Workstation je platený, ale VMware Player je freeware
    28.6.2006 14:56 kaaja | skóre: 24 | blog: Sem tam něco | Podbořany, Praha
    Presne tak, proto je wmware player neumi vytvaret nove pocitace, ale pouze prehravat existujici. Proto jsem tam dal i ten link, kde si lze virtualni masinu nakonfigurovat a stahnout.
    28.6.2006 16:32 MadMike
    Tak VmWare uz se instaluje. Chtel bych se zeptat jeste na ten coLinux, mas tim nekdo zkusenosti?
    28.6.2006 17:09 kaaja | skóre: 24 | blog: Sem tam něco | Podbořany, Praha
    Chtel bych se zeptat jeste na ten coLinux, mas tim nekdo zkusenosti?
    bohuze nemam, ale obrat mas s tim nekdo zkusenosti me velmi zaujal.
    28.6.2006 19:22 MadMike
    Omlouvam se za chyby, takhle to dopada, kdyz si clovek po sobe necte zpravy..
    28.6.2006 20:50 Jáchym Čepický | skóre: 29 | blog: U_Jachyma
    jakkoliv považuji vmware za velice podařený prográmek, pouze pro doplnění uvádím, že použitelně vypadá na příklad xen. je nutno patchovat jádro (debian má taková jádra v distribuci).

pro "vyzkoušení" lze nasadit qemu... ale je to tak na 20% výkonu procesoru (při jeho plné vytíženosti).

vmware + vmware-player je určitě nejpřímější volba
    4.11.2008 17:45 brr
    taky se stím trápím
    4.11.2008 21:21 famke
    5.11.2008 09:35 jnovacek
    Také se přikláním k VirtualBoxu. Používám ho již několik let a jsem absolutně spokojen. Jede snad úplně na všem a dnes má za sebou SUN. Přešel jsem na něj z VirtualPC, protože to jede jen pod M$ a nefungovalo tak jak jsem si představoval. VMware Player je skutečně na hotové image, svůj systém si nenainstaluješ.
    4.11.2008 21:51 trekker.dk | skóre: 72
    K již předloženým volbám přidávám kvm - pokud máš procesor, který podporuje HW virtualizaci. Ovládání je stejné jako u qemu.

Quando omni flunkus moritati
    10.12.2008 11:05 X-Joe

Dobrou variantou od firmy VMware je VMware Server. Je zdarma a muzes instalovat jak chces. Player je vhodny jen na spousteni hotovych images. Osobne pouzivam placenou verzi Workstation a s tou jsem nad miru spokojeny.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.