abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 18:33 | Nová verze

Realtimová strategie Warzone 2100 (Wikipedie) byla vydána ve verzi 4.6.0. Podrobný přehled novinek, změn a oprav v ChangeLogu na GitHubu. Nejnovější verzi Warzone 2100 lze již instalovat také ze Snapcraftu a Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

Polské vývojářské studio CD Projekt Red publikovalo na Printables.com 3D modely z počítačové hry Cyberpunk 2077.

dnes 11:44 | Pozvánky

Organizátoři konference LinuxDays 2025 vydali program a zároveň otevřeli registrace. Akce se uskuteční 4. a 5. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích, kde vás čekají přednášky, workshopy, stánky a spousta šikovných lidí. Vstup na akci je zdarma.

Petr Krčmář | Komentářů: 4
    včera 22:00 | IT novinky

Uživatelé komunikátoru Signal si mohou svá data přímo v Signalu bezpečně zálohovat a v případě rozbití nebo ztráty telefonu následně na novém telefonu obnovit. Zálohování posledních 45 dnů je zdarma. Nad 45 dnů je zpoplatněno částkou 1,99 dolaru měsíčně.

včera 18:44 | Zajímavý článek

Server Groklaw, zaměřený na kauzy jako právní spory SCO týkající se Linuxu, skončil před 12 lety, resp. doména stále existuje, ale web obsahuje spam propagující hazardní hry. LWN.net proto v úvodníku připomíná důležitost zachovávání komunitních zdrojů a upozorňuje, že Internet Archive je také jen jeden.

🇵🇸 | Komentářů: 5
    včera 14:22 | Nová verze

Jakub Vrána vydal Adminer ve verzi 5.4.0: "Delší dobu se v Admineru neobjevila žádná závažná chyba, tak jsem nemusel vydávat novou verzi, až počet změn hodně nabobtnal."

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | IT novinky

V Německu slavnostně uvedli do provozu (en) nejrychlejší počítač v Evropě. Superpočítač Jupiter se nachází ve výzkumném ústavu v Jülichu na západě země, podle německého kancléře Friedricha Merze otevírá nové možnosti pro trénování modelů umělé inteligence (AI) i pro vědecké simulace. Superpočítač Jupiter je nejrychlejší v Evropě a čtvrtý nejrychlejší na světě (TOP500). „Chceme, aby se z Německa stal národ umělé inteligence,“ uvedl na

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.9. 04:11 | Komunita

V Berlíně probíhá konference vývojářů a uživatelů desktopového prostředí KDE Plasma Akademy 2025. Při té příležitosti byla oznámena alfa verze nové linuxové distribuce KDE Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.9. 17:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.1, tj. první opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.12, tj. dvanáctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.9. 23:44 | IT novinky

Evropská komise potrestala Google ze skupiny Alphabet pokutou 2,95 miliardy eur (71,9 miliardy Kč) za porušení antimonopolní legislativy. Podle EK, která mimo jiné plní funkci antimonopolního orgánu EU, se Google dopustil protisoutěžních praktik ve svém reklamním byznysu. Google v reakci uvedl, že rozhodnutí považuje za chybné a hodlá se proti němu odvolat. EK ve věci rozhodovala na základě stížnosti Evropské rady vydavatelů. Podle

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 47
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (83%)
     (7%)
     (2%)
     (3%)
     (3%)
     (2%)
    Celkem 157 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 4.9. 16:12
    Rozcestník

Dotaz: Slackware a nefunkcni Xwindows

30.6.2006 11:39 Sorak
    Slackware a nefunkcni Xwindows
    Přečteno: 195×
    Zdravim vsechny, Nainstaloval jsem si na svou masinku (200MHz 64MB RAM) Slackware 10.2 a nemohu spustit Xwindows. Resp. jsem si dal jako vychozi KDE. Ty se zacnou spoustet a pri inicializaci periferii spadnou. Nekdy do konzoly a nekdy spadne cely system. Zkousel jsem Fluxbox. Ten najede, vse OK a asi po 20 sec. spadne do konzoly. Nevim jestli to neni mou USB mysi, kterou jsem nemohl rozjet v Slackwaru 8.0.

Diky za odpovedi

Odpovědi

kouby avatar 30.6.2006 11:48 kouby | skóre: 27 | blog: init | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slackware a nefunkcni Xwindows
    Je to možné, že je to právě tou myškou. Našel jste něco v logu od xorg? Popřípadě sem pastněte zkrácený výpis, kde si myslíte, že by mohl být problém. Také bych si zkontroloal nastavení xorg.conf jestli máte nastavený správný protokol a podbone..
    That's thirty minutes away. I'll be there in ten.
    30.6.2006 12:26 kajaman | skóre: 5
    zkusil bych jinou myš.
    30.6.2006 13:46 Petr
    Cau, jsem rad ze se ti podarilo nainstalit slacka 10.2 :).

Co jsi vsechno udelal za konfigurace ? Jak mas nastavenou mys ? Jake mas nahrane moduly ? Nastavoval jsi Xserver ?

Petr
    1.7.2006 12:03 Sorak

Prvne jsem zkousel vybirat jednotlive balicky, pouze z 1. CD, ale pak se mi to nepodarilo nabootovat. Tak jsem tam nakonec dal jiny disk a dal jsem plnou instalaci.

Bohuzel nevim, jak se v Slackwaru nastavuji X-ka, protoze Xconfigurator nefunguje a samotne soubory si jen tak prepisovat netroufam.

Mys to dela urcite, kdyz s ni nehybu, drzi se Fluxbox pri zivote, ale jak na ni sahnu, tak to spadne. Jinak Jak zacnu s mysi hned od zacatku, tak se v nem da asi tech 20 sec pracovat, pak to spadne, ale stejne v nem nejde nic spustit.

Poslu za chvilku odkaz na obrazovku, co mi to vypisuje. Chybi mu nejaky soubor

/usr/X11R6/share/fluxbox/nls/en_US/fluxbox.cat

zkousel jsem ten stajny nahrat z adresare ..../cs_CZ/fluxbox.cat ale nepomohlo to.

Ted se po padu Fluxboxu neda prepnout ani do konzole. Funguje jen Ctrl+Alt+Del

slackman avatar 1.7.2006 12:12 slackman | skóre: 13 | Praha

No USB mys nemam, ale zkus v konsoli spustit xorgsetup, treba se to chytne. Kdyz ne pak zkus xorgcfg -textmode.

mood = (machine != slackware) ? depressed : euphoria;
    1.7.2006 12:58 Sorak
    Bohuzel, to prvni nastaveni jsem provedl, a zmensilo se mi akorat rozliseni jinak zadna zmena. U toho druheho prikazu se mi seknou vsechny konzoly. Asi se podivam po bazarech na mys do COMportu.
    slackman avatar 1.7.2006 13:08 slackman | skóre: 13 | Praha

To je opravdu divny :-( Koukni do sekce Hardware jestli tam ta tvoje nebo podobna neni.

1.7.2006 12:39 Sorak
    Nemuzu se dostat na svoje ftp, tak jen maly vypis. (v Pipni se zase flakaji)

Fatal server error:
    Caught signal 11. Server aborting

Pak neco o konzultaci na wiki.X.Org

A pro vice informaci v "/var/log/Xorg.0.log"

Tam jsem se ale toho moc nedozvedel.

Jeste pred tim tam taky bylo napsane:
    Setting default value
    Failed to read: session.screen0.iconbar.usePixmap

Tehle vypisu je tam za sebou vice, pokazde s necim jinym na konci.
    slackman avatar 1.7.2006 12:56 slackman | skóre: 13 | Praha

Failed to read: session.screen0.iconbar.usePixmap - to mi pripada ze by mohl byt problem s tim FluxBoxem - neco jsi asi pokazil. Zkus preinstalovat FluxBox. Zkus pomoci xwmconfig prepnout na jiny WM. Co se stane kdyz spustis pouze hole X ?

4.7.2006 12:01 Sorak

Tak jsem zkusil preinstalovat Slackware a uz to nejede cely. Nevim jestli je chyba na disku, ale preinstaloval jsem ho uz alespon poctvrte a kdyz najizdi, zacne vypisovat chyby i s adresama v pameti. Kdyz nabizi Login, tak napisu root a vypise asi dvacet radku s adresama a hlaskou Unable to handle kernel paging request at virtual address c7849af7 printing eip:...... Uz to asi vzdavam. Jeste zkusim vymenit disk.

4.7.2006 12:32 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Paměť.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    4.7.2006 12:43 Sorak
    Ja doufam, ze to je disk, ze ta chyba je v pameti jako ve Swapu. Jeste to ted zkousim tak, ze Swap mam na prvnich 33 sektorech disku. Do ted jsem to mel na poslednich sektorech a myslim si, ze tam ten disk je spatny. Pamet mam 64MB DIMM pujcenou ze sveho velkeho PC. Kdyz to bude jeste zlobit, tak do maleho vratim Simky (32MB)
    4.7.2006 14:09 Sorak
    Tak to bylo opravdu tou pameti. Vymenil jsem DIMMku za stare SIMMky a uz to zadne chyby nehlasi. Dokonce funguji i X-ka. Ted nevim, jestli mam pamet vratit zpet do sveho hlavniho pocitace. Je mozne, ze by mel s tou pameti problemy jen ten starsi pocitac?
    4.7.2006 16:45 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
    Je mozne, ze by mel s tou pameti problemy jen ten starsi pocitac?
    ano, je to mozne. jinde muze fungovat spravne.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.