ASUS má v nabídce komplexní řešení pro vývoj a nasazení AI: kompaktní stolní AI superpočítač ASUS Ascent GX10 poháněný superčipem NVIDIA GB10 Grace Blackwell a platformou NVIDIA DGX Spark. S operačním systémem NVIDIA DGX založeném na Ubuntu.
Desktopové prostredie Trinity Desktop vyšlo vo verzii R14.1.5. Je tu opravená chyba v tqt komponente spôsobujúca 100% vyťaženie cpu, dlaždice pre viac monitorov a nemenej dôležité su dizajnové zmeny v podobe ikon, pozadí atď. Pridaná bola podpora distribúcií Debian Trixie, Ubuntu Questing, RHEL 10 a OpenSUSE Leap 16.
Grafická aplikace Easy Effects (Flathub), původně PulseEffects, umožňující snadno povolovat a zakazovat různé audio efekty v aplikacích používajících multimediální server PipeWire, byla vydána ve verzi 8.0.0. Místo GTK 4 je nově postavená nad Qt, QML a Kirigami.
Na YouTube lze zhlédnout Godot Engine – 2025 Showreel s ukázkami toho nejlepšího letos vytvořeného v multiplatformním open source herním enginu Godot.
Blíží se konec roku a tím i všemožná vyhlášení slov roku 2025. Dle Collins English Dictionary je slovem roku vibe coding, dle Dictionary.com je to 6-7, …
Cloudflare Radar: podíl Linuxu na desktopu dosáhl v listopadu 6,2 %.
Chcete vědět, co se odehrálo ve světě techniky za poslední měsíc? Nebo si popovídat o tom, co zrovna bastlíte? Pak doražte na listopadovou Virtuální Bastlírnu s mikrofonem a kamerou, nalijte si něco k pití a ponořte se s strahovskými bastlíři do diskuze u virtuálního piva o technice i všem možném okolo. Mezi nejvýznamnější novinky patří Průšovo oznámení Core One L, zavedení RFID na filamentech, tisk silikonu nebo nový slicer. Dozvíte se ale i
… více »Vývojáři OpenMW (Wikipedie) oznámili vydání verze 0.50.0 této svobodné implementace enginu pro hru The Elder Scrolls III: Morrowind. Přehled novinek i s náhledy obrazovek v oznámení o vydání.
Komunita kolem Linux Containers po roce vývoje představila (YouTube) neměnný operační systém IncusOS speciálně navržený pro běh Incusu, tj. komunitního forku nástroje pro správu kontejnerů LXD. IncusOS poskytuje atomické aktualizace prostřednictvím mechanismu A/B aktualizací s využitím samostatných oddílů a vynucuje zabezpečení bootování pomocí UEFI Secure Bootu a modulu TPM 2.0. Postaven je na Debianu 13.
Mozilla začne od ledna poskytovat komerční podporu Firefoxu pro firmy. Jedná se o podporu nad rámec stávající podpory, která je k dispozici pro všechny zdarma.
. No viděl bych to na jedině řešení hodit si tam Archlinux a vše ti pojede. Jo to že je Amarok urcen na prehravani mp3 vubec nic neznamena stejne je v opensuse neumi prehrat musi se dohrat helix engine
Když řešim zvuk, tak zkoušim 1) alsaconf, 2) alsamixer, 3) mpg123 mptrojka.
Ok ... co mi vylezlo z manu ...
Main author:
Michael Hipp <hippm@informatik.uni-tuebingen.de>
Uses code (or at least ideas) from:
MPEG Software Simulation Group (Base package)
Philipp Knirsch <phil@mpik-tueb.mpg.de> (DCT36/manual unroll)
Tobias Bading <bading@cs.tu-berlin.de> (subband synthesis)
Jeff Tsay <ctsay@pasteur.eecs.berkeley.edu> (DCT36)
Thomas Woerner (SGI Audio)
Damien Clermonte <clermond@esiee.fr> (HP-UX audio fixes)
Oliver Fromme <oliver.fromme@heim3.tu-clausthal.de>
Internet references:
http://www.sfs.nphil.uni-tuebingen.de/~hipp/mpg123.html
http://www.heim3.tu-clausthal.de/~olli/mpg123/
(includes information about the mpg123 mailing list)
The latest version is also available from here:
ftp.tu-clausthal.de:/pub/unix/audio/mpg123
http://ftp.tu-clausthal.de/pub/unix/audio/mpg123
Fajn, za man se omlouvam ... na kovárně jsem něco našel.
mpg123.c:810: error: ‘struct audio_info_struct’ has no member named ‘format’
mpg123.c:810: error: invalid operands to binary &
mpg123.c:831: error: ‘struct audio_info_struct’ has no member named ‘format’
mpg123.c:831: warning: passing argument 1 of ‘make_conv16to8_table’ makes integer from pointer without a cast
make[2]: *** [mpg123.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/tomas/Documents/mpg123-0.59r-gpl/mpg123-0.59r-gpl'
make[1]: *** [mpg123-make] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/tomas/Documents/mpg123-0.59r-gpl/mpg123-0.59r-gpl'
make: *** [linux-alsa] Error 2
mpg123 03*
High Performance MPEG 1.0/2.0/2.5 Audio Player for Layer 1, 2 and 3.
Version 0.59r-gpl (2005/04/08). Copyright 1995-2005 by The Mpg123 Project.
Uses code from various people, see 'AUTHORS' for full list.
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. For details, see
the enclosed file COPYING for license information (GPL).
Playing MPEG stream from 03-Track _ No04.mp3 ...
Junk at the beginning 00000000
Giving up searching valid MPEG header
[0:00] Decoding of 03-Track _ No04.mp3 finished.
Hned po spusteni to trochu zachrchla a skonci (cca 0,1s)
A co takhle si ho "vzít" z jiného distra, pokud tam je a mam ho na disku? Já mam mpg123 zde ...
-rwxr-xr-x 1 root root 163860 kvě 26 16:56 /usr/bin/mpg123*, takto jsem si stáh z Quantiana alsaconf, v Mandrivě jsem ho neměl (proč nevim); přišlo mi to tak jednodušší, jen ho nakopírovat.
mp3rtp
A mp3 mi amaroK a ostatni prehravace hraji
Ok, pokusil jsem se ho umístit na webu ...
Poděšení na mé straně
... teď ještě, aby Vám to vyřešilo všechny trable ... ?
xine-engine hlásí, že nemůže přehrát MP3 soubory.
Asi budete chtít nastavit v Konfiguračním okně jiný zvukový systém, popř. překontrolovat instalaci tohoto multimediálního systému.
Užitečné informace můžete nalézt v sekci FAQ uživatelské příručkyamaroK.
Unable to play files.
The following files could not be played. Please check that:
1. they are accessible.
2. you have enabled the media plugins required.
XMMS hlasi:
nehlasi nic .. mp3 vubec nenacte do playlistu
Jaks e tak divam tak ani jeden prehravac nema ve vstupnich modulech knihovnu pro mp3 .. Pouze wav,ogg,prehravac cd,mikimod
Kromě xine mam ještě v distribuci xine-check ... pokud máte, co Vám odpoví? Já tam mam mj.:
[ good ] found /usr/local/bin/xine-config in your PATH [ good ] plugin directory /usr/local/lib/xine/plugins/1.1.1 exists. [ good ] found input plugins [ good ] found demux plugins [ good ] found decoder plugins [ good ] found video_out plugins [ good ] found audio_out plugins [ good ] skin directory /usr/local/share/xine/skins exists. [ good ] found logo in /usr/local/share/xine/skins [ good ] I even found some skins. [ good ] /dev/cdrom points to /dev/hdc [ good ] /dev/dvd points to /dev/hdc [ good ] DMA is enabled for your DVD drive
Vy to děláte z konquerora nebo odkud? Příkazová řádka je Váš kamarád 
Prosmejčil jste Xine.de?
Jj, to jsem tušil. Předně musíte mít podporu pro alsu v jádře a pak i pak v něčem dalším, kde to budete přehrávat. Tam bych se zaměřil.
Tiskni
Sdílej: