abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:11 | IT novinky

Google, potažmo YouTube umožní návrat tvůrcům, kteří byli zablokováni kvůli údajnému šíření dezinformací souvisejících s COVID-19 a volbami. Tvůrci teď mohou požádat o navrácení přístupu. Společnost Alphabet v této souvislosti uvedla, že zákazy byly uděleny kvůli tlaku tehdejší Bidenovy administrativy.

karkar | Komentářů: 5
    včera 18:33 | Zajímavý článek

Vývojári z distribúcie Artix, ktorá je postavená na Arch Linuxe, alebo skôr jeho forkom, už skôr prešli na Open-RC init systém, stále však niektoré projekty ako GNOME boli závislé na systemd. Teraz pretiekol pohár trpezlivosti a počnúc GNOME 49, kvôli ktorému komponenta gnome-session je úplne závislá na systemd-init, padlo rozhodnutie na odstránenie GNOME z repozitárov Artixu. Táto zmena sa podľa všetkého týka viac než 90 distribúcií, ktoré tiež nepoužívajú systemd. Viac v príspevku na DistroWatch.

lukve | Komentářů: 5
    včera 17:33 | IT novinky

Magazín IEEE Spectrum opět po roce publikoval svůj žebříček programovacích jazyků. Vedou Python, Java, C++, SQL a C#.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Komunita

Repozitáře pro spolupráci v rámci projektu Fedora se přesunou z Pagure na nově vzniklý Fedora Forge. Ten stejně jako třeba Codeberg běží na softwaru Forgejo, které bylo už před časem vybráno jako náhrada za Pagure. Pagure pochází z dílny Fedory, ale mimo ni se příliš neuchytil. Jeho vývoj a údržba byly náročné a Fedora se rozhodla jít cestou úspěšnějšího projektu, který má větší základnu přispěvatelů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) nová verze 2025.3 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení na blogu.

23.9. 12:33 | IT novinky

V IT4Innovations národním superpočítačovém centru byl dnes slavnostně spuštěn první český kvantový počítač VLQ disponující 24 fyzickými qubity s unikátní hvězdicovou topologií. Systém dodala společnost IQM Quantum Computers a jeho celková pořizovací cena činila přibližně 125 milionů korun.

Ladislav Hagara | Komentářů: 31
    23.9. 12:22 | IT novinky

Výrobce čipů Nvidia chce investovat až 100 miliard dolarů (přes dva biliony Kč) do společnosti zaměřené na umělou inteligenci OpenAI. Firmy o tom informují v tiskové zprávě. Oznámené partnerství přichází v době, kdy se mezi technologickými giganty a start-upy zostřuje konkurence o zajištění přístupu k energii a čipům potřebným pro rozvoj umělé inteligence (AI).

23.9. 05:22 | Zajímavý článek

Nové číslo časopisu Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 157 (pdf).

23.9. 00:11 | Komunita

Společnost Cloudflare oznámila, že sponzoruje nezávislý webový prohlížeč Ladybird a linuxovou distribuci pro vývojáře Omarchy (Arch Linux s dlaždicovým správcem oken Hyprland).

22.9. 17:11 | Zajímavý software

Společnost XTX Markets zabývající se algoritmickým obchodováním pro své potřeby vyvinula a dnes představila a otevřela souborový systém TernFS. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Vývoj TernFS začal počátkem roku 2022. Od léta 2023 jej XTX Markets používá v produkčním prostředí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (43%)
     (53%)
     (9%)
     (9%)
     (13%)
     (10%)
     (18%)
     (10%)
     (15%)
    Celkem 87 hlasů
     Komentářů: 9, poslední včera 17:28
    Rozcestník

Vložit další komentář
    17.7.2006 23:41 00000 0000 | skóre: 16 | blog: asdf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: webzine.smehlik.net
    no neviem, nebolo by to lepsie drzat ako mirror toho na abclinuxu? Na abicku je vacsia sanca ze si to niekto precita.
    17.7.2006 23:54 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Vyslovíte-li dnes před svými známými slovní spojení „majoritní operační systém“, s největší pravděpodobností si pod tímto pojmem představí rodinu systémů Windows.
    Spíš se mi dostane odpovědi typu "He?"

Jinak tvůj web je perfektně sterilní, chybí mi tam nápad. Celkově je to takové mdlé. Prostě bez výrazu :-( Nemám rád tenhle druh designu, ale asi je to dneska moderní :-)
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    Heron avatar 17.7.2006 23:59 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Já mám spíš problém s tím, že nevím o koho jde. To se dneska také nějak rozmáhá. Jakoby se někteří autoři styděli za své texty, tak je raději nepodepisují.
    18.7.2006 00:01 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Oldřich Šmehlík

Asi jsi málo investigativní :-)
    Heron avatar 18.7.2006 00:12 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Jo, a taky student nejmenované vysoké školy :-D Ten člověk se evidentně stydí za vše co dělá ;-).
    18.7.2006 00:14 ..... | skóre: 4 | blog: .

Jesus, to o sobě ihned musím vydrbat všechno na net? :-)

18.7.2006 00:15 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Podobnost profilu je čistě náhodná ;-)
    18.7.2006 00:22 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Naštěstí on tam má tu informatiku. Tím je důkaz hotov :-D
    Heron avatar 18.7.2006 00:27 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Mno, zdá se, že nějaký pan "Oldřich Šmehlík" psal komentář na živě o Ubuntu. To by bylo, aby jsme ten profil nesestavili ;-).
    18.7.2006 10:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Moc hezkej webík, škoda, že nebyl kdysi. Moh sem si ušetřit spoustu bezesných nocí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.7.2006 15:15 ..... | skóre: 4 | blog: .

Díky. Na druhou stranu bezesné noci s Free/Open/NetBSD... není to výhra? :-)

18.7.2006 20:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    No jo není všechno zlato co se blejská. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.