abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 17:22 | Nová verze

Firma Murena představila (PeerTube, YouTube) novou verzi 3.0 mobilního operačního systému /e/OS (Wikipedie) založeného na Androidu a LineageOS bez aplikací a služeb od Googlu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.12 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi a zpracování digitálních fotografií primárně ve formátů RAW RawTherapee (Wikipedie). Vedle zdrojových kódů je k dispozici také balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

včera 19:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).

včera 12:11 | Bezpečnostní upozornění

Byly publikovány informace (txt) o zranitelnostech CVE-2025-5054 v Apport a CVE-2025-4598 v systemd-coredump. Lokální uživatel se může dostat k výpisu paměti programu (core dump) s SUID a přečíst si tak například /etc/shadow.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 11:11 | IT novinky

Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu aktuálně činí 2,69 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 30,95 %. Procesor AMD používá 68,77 % hráčů na Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.6. 23:22 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 open source programu na kreslení grafů Veusz (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Proběhla portace na Qt 6.

1.6. 11:44 | Nová verze

Dibuja je jednoduchý kreslící program inspirovaný programy Paintbrush pro macOS a Malování pro Windows. Vydána byla verze 0.26.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    31.5. 23:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 9.13 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

31.5. 21:44 | Komunita

Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.

31.5. 16:33 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 3.22.0, tj. první z nové řady 3.22, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 191 hlasů
     Komentářů: 14, poslední včera 08:30
    Rozcestník

Dotaz: Digifoto USB

5.8.2006 00:00 Davulentoo
    Digifoto USB
    Přečteno: 103×

Už si tady pár hodinek hraju s připojením foťáku CANON PowerShot A95 přes USB a nedaří se mi. Flash Disk se povedl rozjet.

Jádro 2.6.17r4; Gentoo2006

/etc/fstab

/dev/sda /mnt/usb auto noauto,user 0 0

Nahlášenou chybou je:

mount: special device /dev/sdb does not exist

dmesg

4:0:0:0: rejecting I/O to dead device

FAT: Directory bread(block 527) failed

4:0:0:0: rejecting I/O to dead device

FAT: Directory bread(block 528) failed

davulentoo davule # lsusb

Bus 001 Device 001: ID 0000:0000

Mám pocit, že mi chybí nějaký modul v jádře, ale já tam žádný vyhovující nenašel. Mám konečně rychlé a až na ptákoviny funkční jádro - nechci si ho dodrbat experimenty

Popište mi prosím ve skratce co všechno musím udělat - hlavně bez odkazu na manuál v EN nebo DE - toho už mám pro dnešek dost. Díky

Odpovědi

5.8.2006 00:15 mlp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Digifoto USB
    mas nainstalovano gphoto2 ? pres digikam taham fotky v gentuu (ptp) v pohode (mam a620) / a95 nema nejspis mass storage.. takze jako dalsi disk ho neuvidis
    5.8.2006 23:46 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI
    ghphoto mám a nešlape mi. Chyba je v připojení. Mám jádro 2.6.17r4 a tam nemůžu najít nic, co by souviselo s mým problémem. Řešení je možná v UDEV, ale nevím ještě jak to funguje a co to vlastně je. Zítra něco o tom pohledám a uvidíme. Zatím teda propadák :-(
    Dokumentace je pro blbce!! Já jsem BLBEC!!
    vencour avatar 5.8.2006 00:35 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy

Máme Canon Powershot 2, sice se detekuje, ale fotky jsem z něj přímo přes USB nestáh, zatím to dělam přes čtečku, která se jeví jako další disk. Tedy zkusím to Gphoto.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.8.2006 10:34 Dalibor Smolík
    U foťáku Canon stahuji fotky pod rootem příkazem gphoto2 --get-all-files
    6.8.2006 21:18 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI

Včera mi to gphoto2 --get-all-files nešlo. Dneska jsem si pohrál s jádrem a už to frčí

díky

Dokumentace je pro blbce!! Já jsem BLBEC!!

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.