Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.
Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.
Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.
IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.
Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).
Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.
Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.
Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.
Jak poznám chraněné DVD?Jednoduše spíše jak poznám nechráněné DVD dnes všechny DVD jsou chráněné a je to většinou na nich napsané.
S timhle jsem se jeste nesetkal, ale prijde mi, ze si proste mechanika s DVD nerozumi, a zkusil bych jinou mechaniku. Kdyby byl poskozeny soubor s videem, nemohl by jit prehrat ani na prehravaci.
S jednou ochranou proti kopirovani jsem se setkal, kdyz jsem delal zalozni kopii Encyklopedie Diderot. Tam byly soubory namapovany pres sebe, ze zabiraly celkem nekolikanasobek velikosti CD, a obsahovaly spatne sektory v mistech, ke kterym se nepristupovalo, ty ale nebyly pro pusteni potreba. Ke zkopirovani stacilo cist disk sektor po sektoru, a nahradit vadne sektory nulami.
Vcera jsem si s tim hral az nekdy do 23h.. Pak jsem vzal ten pakl a sel prozkouset vetsinu medii na tom stolnim a VSECHNY co jsem zkusil jeli naprosto bezproblemove. Ale na kompu proste nic.. Schvalne tam mel kamos nejakej origos z pujcovny, tak jsem ho zkusil na PC a naprosto bez problemu... Fakt nechapu...
Zkusim to teda jeste na ty jiny mechanice, ale neverim tomu, ze to bude tim... Jak rikam, pri prohledavani abicka jsem narazil na par diskusi, ktery se tykaly nejakych ochran se stejnym vysledkem. Ale nikde nebylo reseni :-/ Na druhou stranu jsem nenasel ani naznak reseni nikde po inetu a dokonce ani zase tak mnoho diskusi se stejnym problemem. Z toho usuzuji, ze je opravdu spatne neco u me (mozna primo v knihovnach meho Archu).
I kdyz ten windows taky moc nedaval... ach jo.. to se musi dit zrovna mne :-/
A to jsem na ni cetl takove hezke recenze, ze precte a rozlouska naprosto vse.. ach jo...
No nic, zejtra se na to jeste podivam a pak dam vedet, pokud to rozlousknu...
Tiskni
Sdílej: