Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.
Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.
Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.
IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.
Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).
Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.
Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.
Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.
Dobry den, cela nase spolecnost (cca 20 desktopu) byla zmigrovana na linux a v soucasne dobe nam zbyva jedinny pocitac s windows XP kvuli software zakoupenym u Vasi spolecnosti. Chtel bych se informovat, zdali planujete vyvijet Danovou evidenci pro Linux a ma tak smysl zustat u Vaseho software i pristi rok, ci mame rovnou migrovat k jine spolecnosti. V pripade, ze neminite nativne vyvijet software pro Linux, zajima mne Vas vztah a pripadna podpora zakazniku provozujicich Vas software pod Wine. Dale jsem na Vasich strankach zjistil, ze mate v nabidce podvojne ucto Klient-server, ale nikde jsem se nedozvedel, zdali existuje klient i pro platformu Linux a zdali je mozny prevod dat do teto verze z Danove evidence. Dekuji predem za odpovedi a jsem s pozdravem Bc. Michal XXX
Dobrý den, dle informací od programátorů momentálně nepřipravujeme software výhradně pod Linuxem, ale nevylučujeme použití Daňové evidence pomocí nějaké emulace - sami ale podobné testování neprovádíme. Co se týče MRP K/S - zde může být na Linuxu serverová část, bohužel nikoliv klientské stanice. S pozdravem Milan Kříž
Takze nadale jen QEMU a v nem XP... :( Nutno dodat, ze odpovedeli snad do 4 hodin. Mozna by pomohlo trochu je hromadne postouchnout - to jejich ucto totiz patri k jednem z nejlepsich co jsou na trhu.
(co hur, xming+putty na windows a program sam bezel na jinem stroji .. slo to taky)
"Problem" jsem mel akorat pri tisku - musel jsem prvni vlezt do dialogu a vybrat "znovu" tiskarnu (nevadi, ze uz byla vybrana). Pri kazdem spusteni programu ;jinak wine hlasilo divne chyby, ktere sem proste nedogooglil, ale nedokazu rict ci je to chyba ; do zdrojaku wine ani toho ucetnictvi sem nehledel. (by mi to ani nepomohlo
)
Druhy problem byl, ze v dllkach wine nejsou ty hloupe animace "pri kopirivani". Padalo to na tom, ale na slusnou (osobni) zadost to osetrili.
Pokud zkusite K/S, klient pod wine, klientska cast firebirdu pod wine. Server nativni.
Windowsi verze jsou psane v delphi. To se jen tak lehce nezkompiluje jinam.
To ze odpovedeli do 4 hodin chvalite nebo si stezujete?
Tiskni
Sdílej: