Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.
Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.
Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.
IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.
Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).
Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.
Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.
Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.
Čili jedu na hranu nože nebo mi "chybí" cca 1x PCI slot. (kde jsou ty doby 4xISA+3PCI :( ) Rád bych si nechal poradit, kterou z funkcí by šlo jednoduše nechat on-board, a kde raději zůstat na externí kartě. Cenově se chci držet co nejvíce při zemi - s 1GB RAM a výše uvedeným procesorem + nějakým rozumě velkým/malým diskem bych se chtěl vejít do 10-15 kkč (ale ta druhá hodnota je fakt strop) - s bednou a zdrojem, ale bez monitoru, optimálně s novým HID (/dev/mouse + /dev/keyboard) . Děkuji předem za rady
nesledoval jsem predchozi diskusi ..., ale - WOL umi dnes uz kazda deska. - nektere maji 2 sitovky na bordu - potrebu vice sitovek by mohl vyresit switch - RAID PATA pouzivam SIL0680 - grafiku ... ? asi nVidia (nektere maji nvidia na bordu) - SB Live! po bazarech za 350kc, mam a supr vcetne midi. - se 3ma PCI by se dalo najit. - desky s chipsetem 945P/PL maji i 4PCI sloty. Ale ti je intel soc. 775 napriklad E4300 , ta sama WATTaz.
Na mé nVidia Corporation CK8S Ethernet Controller, ovladač forcedeth:
ethtool -s eth0 wol g
Díky všem co mi radili s procesorem, asi nejspíš přeci jen skončím tady.U CzC jsem našel 65nm variantu toho procesoru s dvakrát tak větší cache, link. Na žádné srovnání jsem nenarazil, ale nějaký nárůst výkonu by tam měl být. P.S.: V titulku ti chybí vlk
Už jsem chvíli googlil, ale furt nevím co si myslet o hlášce Due to different Linux support condition provided by chipset vendors, please download Linux driver from chipset vendors' website or 3rd party website. ...Že na tom CD, co k tomu dostaneš, nebudou ovladače pro Linux (což tě nemusí bolet, pokud budou v jádře)
Tiskni
Sdílej: