NÚKIB upozorňuje na kritickou zranitelnost v SharePointu. Jedná se o kritickou zranitelnost typu RCE (remote code execution) – CVE-2025-53770, která umožňuje neautentizovaný vzdálený přístup a spuštění kódu, což může vést k úplnému převzetí kontroly nad serverem. Zranitelné verze jsou pouze on-premise verze a to konkrétně SharePoint Server 2016, 2019 a Subscription Edition. SharePoint Online (Microsoft 365) není touto zranitelností ohrožen.
Společnost Valve zpřísnila pravidla pro obsah, který je možné distribuovat ve službě Steam. Současně řadu her ze Steamu odstranila. V zásadách a pravidlech přibylo omezení 15: Obsah, který by mohl porušovat pravidla a normy stanovené zpracovateli plateb a souvisejícími sítěmi platebních karet a bankami nebo poskytovateli připojení k internetu. Sem spadají zejména určité druhy obsahu pouze pro dospělé.
Dle analytics.usa.gov je za posledních 90 dnů 6,2 % přístupů k webových stránkám a aplikacím federální vlády Spojených států z Linuxu.
Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
glxinfo |grep direct
vypíše:
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b direct rendering: YesDomnívám se, že tato chyba může být příčinou, proč mi fungují pokusy o 3D hry velice pomalu, jestli vůbec. Zajímalo by mě, co vlastně mi ovladač nepodporuje a zda by se to dalo nějak řešit. Zkoušela jsem Google i místní vyhledávání, ale nepodařilo se mi najít nic co by mě osvítilo. Systém: Mandriva 2007.0
Řešení dotazu:
kolko fps ti dava glxgears?5-120 nejčastěji asi 60. To, že je karta nic moc, vím, jen chci znát důvod, proč mi tam píše zrovna tohle. Problémy byly s hrama - ppracer, jako testování gafiky, a potom jsem se snažila v cedeze pustit Thief, který bratrovi na horším počítači ve windows fungoval bez problémů.
visual: visual id: 0x4b class: TrueColor depth: 32 planes available colormap entries: 256 per subfield red, green, blue masks: 0xff0000, 0xff00, 0xff significant bits in color specification: 8 bitsMoje karta zvládá direct rendering pouze v 16 bitové hloubce a vypadá to, že tohle se týká 32 bitové hloubky, kterou ta karta zvládnout prostě nemůže.
$ glxgears do_wait: drmWaitVBlank returned -1, IRQs don't seem to be working correctly. Try running with LIBGL_THROTTLE_REFRESH and LIBL_SYNC_REFRESH unset. 4275 frames in 5.0 seconds = 854.947 FPS $A te jsem se zbavil zakomentovanim :
Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSectionv confu xek. Ted to slape v pohode, treba ti to taky pomuze. Moje verze: "drm 1.1.0" a "i915 1.9.0 20070209"
Tiskni
Sdílej: