abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 04:11 | Komunita

V Berlíně probíhá konference vývojářů a uživatelů desktopového prostředí KDE Plasma Akademy 2025. Při té příležitosti byla oznámena alfa verze nové linuxové distribuce KDE Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.9. 17:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.1, tj. první opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.12, tj. dvanáctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.9. 23:44 | IT novinky

Evropská komise potrestala Google ze skupiny Alphabet pokutou 2,95 miliardy eur (71,9 miliardy Kč) za porušení antimonopolní legislativy. Podle EK, která mimo jiné plní funkci antimonopolního orgánu EU, se Google dopustil protisoutěžních praktik ve svém reklamním byznysu. Google v reakci uvedl, že rozhodnutí považuje za chybné a hodlá se proti němu odvolat. EK ve věci rozhodovala na základě stížnosti Evropské rady vydavatelů. Podle

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    5.9. 23:11 | Komunita

Podpora 32bitového Firefoxu pro Linux skončí v roce 2026. Poslední podporované 32bitové verze budou Firefox 144 a Firefox 140 s rozšířenou podporou, jehož podpora skončí v září 2026.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.9. 19:33 | IT novinky

Společnost Raspberry Pi nově nabízí Raspberry Pi SSD s kapacitou 1 TB za 70 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    5.9. 15:55 | Zajímavý software

Microsoft BASIC pro mikroprocesor 6502 byl uvolněn jako open source. Zdrojový kód je k dispozici na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    5.9. 15:33 | IT novinky

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) se připojil k dokumentu „A Shared Vision of Software Bill of Materials (SBOM) for Cybersecurity“, který vydala americká Agentura pro kybernetickou a infrastrukturní bezpečnost (CISA) s Národní bezpečnostní agenturou (NSA), spolu s dalšími mezinárodními partnery. Dokument vznikl v rámci globálního expertního fóra pro SBOM, které má za cíl motivovat k širšímu využívání … více »

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    4.9. 21:22 | IT novinky

Švýcarská AI centra EPFL, ETH Zurich a CSCS představila otevřený vícejazyčný velký jazykový model (LLM) s názvem Apertus. Vyzkoušet lze na stránce Public AI Inference Utility.

Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    4.9. 17:22 | Nová verze

Byl vydán Linux Mint 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    4.9. 12:55 | IT novinky

Čínská společnost Tencent uvolnila svůj AI model HunyuanWorld-Voyager pro generování videí 3D světů z jednoho obrázku a určené trajektorie kamery. Licence ale nedovoluje jeho používání na území Evropské unie, Spojeného království a Jižní Koreje.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (83%)
     (7%)
     (2%)
     (3%)
     (3%)
     (2%)
    Celkem 152 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 4.9. 16:12
    Rozcestník

Dotaz: Převod DVD do mpeg4

28.2.2008 20:01 Začátečník
    Převod DVD do mpeg4
    Přečteno: 3029×
    Zkoušel jsem převést do mpeg4 DVD. Konkrétně 3-4. díl Majora Zemana. Použil jsem K9copy. Třetí díl i všechny ostatní jsou bez problémů. U čtvrtého dílu se ale vytvoří jen asi 120 MB soubor místo 700 MB. Když jsem zkoušel třeba Projectx, objevila se hláška, že idx je poškozeno. Zkoušel jsem i převod přes DVDx pod Windows, a výsledek byl ještě horší. Máte někdo typ, jak film převést? Předem děkuji.

Odpovědi

kozzi avatar 28.2.2008 20:06 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Převod DVD do mpeg4
    doporucuji pouzit program dvdrip http://www.exit1.org/dvdrip/ nejspis hu budes mit nekde v repositarich tak si ho nainstaluj, ale dej pozor at mas opravdu tento dvdrip a ne nejaky jiny. Poznas to podle zavislosti zavisi to na perlu a transcode a gtk
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    David Ježek avatar 28.2.2008 20:12 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    já si nejsem jistý, ale myslím že jedno z prvních DVD zemana bylo špatně vylisováno a byl posranej právě konec. možná to bylo zrovna tohle, Aha to pak bezplatně vyměňovalo (třeba je toto ten problém)
    Dalibor Smolík avatar 28.2.2008 21:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Myslím, že nejlepší na převod do mpeg4 je avidemux. Osvědčilo se mi to mnohem lépe než K9copy, které používám k jinému účelu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.3.2008 22:38 Začátečník
    Děkuji. Zkoušel jsem ten DVDRip a je bez problému, ale jsem s ním zhruba stejně úspěšný jako s K9copy. 115 MB ze 700 a dál se nedostanu. Jak postupovat přes ten Avidemux bez použití ProjectuX, aby se mi nerozcházel zvuk s videem? To by vypadalo asi nejnadějněji. Jinak. Film je sice nejspíš nějak poškozený, ale DVD je funkční a přehrát se dá bez problému. Dokonce se dá snadno i okopírovat, pokud nechám původní formát. I kopie ale dělá při Ripování do mpeg4 stejný problém jako originál.
    24.3.2008 14:18 Mandarinka
    Jestli selže všecko ostatní, zkuste u někoho použít klasickou windowsovskou cestu přes DVD-decrypter, DGdecode, Avisynth a CLI enkodér, případně virtualdub a Video for windows). Případně zkuste novější fab (dvd-fab?) decrypter. Myslím, že se ty programy hodně snažily o překonání různých fyzických ochran (= poškozování FS a disku), třeba by zabraly.
    7.3.2008 09:26 Vtipnéř | skóre: 39 | blog: Vtipnéřův blog | Brno
    Já mám velmi dobré zkušenosti s mencoderem/mplayerem. Je sice dělaný pro příkazový řádek, ale existují i různé nadstavby (ty nepoužívám). Zkuste mplayer dvd://cislo_stopy, kde cislo_stopy je zpravidla 1, ale nemusí to být vždycky. Při přehrávání se můžete posunovat dopředu a dozadu pomocí šipek a kláves PgUp, PgDn. Pokud se video přehraje bez problémů, mělo by jít převést pomocí mencoderu. Základní dvouprůchodový převod je např.
    mencoder -oac copy \
     -ovc xvid -xvidencopts bitrate=700:pass=1 \
     -vf scale=384:288 -o zeman_c_dilu.avi dvd://1
    mencoder \
     -oac mp3lame -lameopts cbr:br=128:aq=0:mode=0:vol=2 \
     -ovc xvid -xvidencopts bitrate=700:pass=2 \
     -vf scale=384:288 -o zeman_c_dilu.avi dvd://1
    rm divx2pass.log

Dá se nastavit spousta dalších parametrů. Třeba můžete obsah DVD uložit mplayerem na disk pomocí parametru -dumpstream a zpracovávat pak soubor stream.dump (lze nastavit jiné jméno souboru), takže vlastní DVD už nepotřebujete. Pokud je poškozený index, můžete zkusit parametr -idx nebo -forceidx.

Návodů na internetu je dost, ale pokud byste to zkoušel, používejte návod co nejnovější (v souladu s verzí nainstalovaného mplayeru), protože parametry se v jednotlivých verzích mění. Rád zodpovím případné dotazy.

Jirka
    Opening Windows is better than washing them. Clearing Windows (e.g. erasing or deleting) is even much better.
    7.3.2008 12:36 bobyx | skóre: 14
    Mne sa osvedcil AcidRip , inac to je jedna z dalsich gui pre mencoder
    24.3.2008 10:11 začátečník
    AcidRip zvládl vše bez problémů. Moc děkuji.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.