Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.
Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.
teda né že bych se v tom vyznal jinde
ale vážně, můžete někdo doporučit, jakou Javu je dobré používat? Ptám se proto, že:
- si chci osahat IDE Eclipse, ale to se mi na čisté instalaci openSUSE 10.3 64-bit odmítlo rozjet, byť jsem jej bral z repozitářů
- potřebuji pod FireFoxem používat Java applety
V repozitářích vidím verzi 1.5 a 1.6 od Sunu a to 32 i 64-bit. Pak nějakou Java-cacao. Tu když jsem chtěl dát pryč, tak to s sebou chtělo vzít i Open Office.. Případně mohou spolu různé verze koexistovat? Díky[petr@soban ~]$ java -version java version "1.7.0" IcedTea Runtime Environment (build 1.7.0-b21) IcedTea 64-Bit Server VM (build 1.7.0-b21, mixed mode)
- pro sichr - použít 32-bit Firefox a dát pryč 64 verzi?
- repozitáře obsahují Sun web plugin skutečně jen ve 32-bit verzi. Měl jsem za to,že na Sunu se dožadují 1.5, ale to asi jen zapomněli přepsat. Konec konců rozjelo se mi i to eclipsí IDE na JRE 1.6 byť se dožadovali 1.5
- IcedTea v openSUSE žel není. Už jsem si s ním hrál, ale nezvládalo to jeden applet, bez kterého se nehnu (je od IBM a známý, co jej Java živí se o něm vyjádřil dost nevybíravěale že už to je doba, co existuje 64bit a pořád to je vzrůšo..
Eclipse SDK 3.3.0 64bit JRE Sun 1.6 64bit FireFox 2.0.0.12 32bit Sun web plugin 1.5 32bit=> FF 64bit na čisté instalaci openSUSE 10.3 64bit považuji za zlomyslnost
a výpis abautu FF také:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080203 SUSE/2.0.0.12-5.1 Firefox/2.0.0.12 Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686 (x86_64); en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080203 SUSE/2.0.0.12-5.1 Firefox/2.0.0.12takto pohromadě do jde, ale každé zvlášť mne dost mátlo..
Tiskni
Sdílej: