Nové číslo časopisu Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 162 (pdf).
Sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, zveřejnilo Domain Report za rok 2025 s klíčovými daty o vývoji domény .CZ. Na konci roku 2025 bylo v registru české národní domény celkem 1 515 860 s koncovkou .CZ. Průměrně bylo měsíčně zaregistrováno 16 222 domén, přičemž nejvíce registrací proběhlo v lednu (18 722) a nejméně pak v červnu (14 559). Podíl domén zabezpečených pomocí technologie DNSSEC se po několika letech stagnace výrazně
… více »Google představil telefon Pixel 10a. S funkci Satelitní SOS, která vás spojí se záchrannými složkami i v místech bez signálu Wi-Fi nebo mobilní sítě. Cena telefonu je od 13 290 Kč.
Byl publikován přehled dění a novinek z vývoje Asahi Linuxu, tj. Linuxu pro Apple Silicon. Fedora 43 Asahi Remix s KDE Plasma už funguje na M3. Zatím ale bez GPU akcelerace. Vývojáře lze podpořit na Open Collective a GitHub Sponsors.
Red Hat představil nový nástroj Digital Sovereignty Readiness Assessment (GitHub), který organizacím umožní vyhodnotit jejich aktuální schopnosti v oblasti digitální suverenity a nastavit strategii pro nezávislé a bezpečné řízení IT prostředí.
BarraCUDA je neoficiální open-source CUDA kompilátor, ale pro grafické karty AMD (CUDA je proprietární technologie společnosti NVIDIA). BarraCUDA dokáže přeložit zdrojové *.cu soubory (prakticky C/C++) přímo do strojového kódu mikroarchitektury GFX11 a vytvořit tak ELF *.hsaco binární soubory, spustitelné na grafické kartě AMD. Zdrojový kód (převážně C99) je k dispozici na GitHubu, pod licencí Apache-2.0.
Podvodné reklamy na sociálních internetových platformách, jako je Facebook, Instagram nebo X, vytvořily loni v Česku jejich provozovatelům příjmy 139 milionů eur, tedy zhruba 3,4 miliardy korun. Proti roku 2022 je to nárůst o 51 procent. Vyplývá to z analýzy Juniper Research pro společnost Revolut. Podle výzkumu je v Česku zhruba jedna ze sedmi zobrazených reklam podvodná. Je to o 14,5 procenta více, než je evropský průměr, kde je podvodná každá desátá reklama.
Desktopové prostředí KDE Plasma bylo vydáno ve verzi 6.6 (Mastodon). Přehled novinek i s videi a se snímky obrazovek v oficiálním oznámení. Podrobný přehled v seznamu změn.
Czkawka a Krokiet, grafické aplikace pro hledání duplicitních a zbytečných souborů, byly vydány ve verzi 11.0. Podrobný přehled novinek v příspěvku na Medium. Od verze 7.0 je vedle frontendu Czkawka postaveného nad frameworkem GTK 4 vyvíjen nový frontend Krokiet postavený nad frameworkem Slint. Frontend Czkawka je už pouze v udržovacím módu. Novinky jsou implementovány ve frontendu Krokiet.
Jiří Eischmann na svém blogu publikoval článek Úvod do MeshCore: "Doteď mě radioamatérské vysílání úplně míjelo. Když jsem se ale dozvěděl, že existují komunity, které svépomocí budují bezdrátové sítě, které jsou nezávislé na Internetu a do značné míry taky elektrické síti a přes které můžete komunikovat s lidmi i na druhé straně republiky, zaujalo mě to. Když o tom přede mnou pořád básnili kolegové v práci, rozhodl jsem se, že to zkusím taky.
… více »| Typ: | prodej |
| Autor: | David Heidelberg |
| Kontakt: | email d.okias (z-avináč) gmail.com, Praha |
| Vloženo: | 23.7.2009 11:57, poslední úprava 29.7.2009 12:38 |
| Přečteno: | 717× |
Pouze Praha, pokud máte o něco zájem napište sem, na mail nebo jabber.věnuji: 1x SVideo kablík od grafické karty [rezervováno] 1x SCSI karta Compaq Array2 + 5x 4.3GB DISK 3x ATX casy, stav různý, mám pocit, že chybí nějaké bočnice paměť do tiskárny 64MB 2x ISA 3com síťovky CDROM 52x passivní chladiče na CPU (původně aktivní) [rezervováno] a možná nějaký točící se větráček procesory PI-PII, PPRO [rezervováno] Celerony PPGA 600-800Mhz, nízká spotřeba do 20W symbolická cena/vyměním za něco?: 2x 10Mbit switch pár PCI 10/100 Vypalovačka 48/12/48 Vypalovačka CD/DVD LG černá, téměř nepoužívaná Deska pro S370 (QDI 5EP) 2x rámeček na 3.5HDD, jeden je rychlejší mám pocit 1x Sempron 2500+ 64bit socket 754 (nebo pokud máte desku k němu, tak mám zájem zase já)
Tiskni
Sdílej:
Dobrý den, chci se zeptat, co by jste si představoval za ty procesory a pasivní chladiče?
1) jaké procesory? Pokud Celerony, tak pár korun neodmítnu. Pokud Sempron, tak nějakou tu korunu určitě. Cenu navrhni (abych měl alespoň na nějakou tu Milku) 
2) Chladiče dám zadarmo, stejně jsou to většinou původní aktivní chladiče bez větráčků... různý stav, mám jich tu asi 10.
Procesory P1 - P3. Kolik jich je a jaký mají takt? Cena?
P1 133, PMMX 166, PMMX 200, PPRO 200, Celer 466 PPGA370 to tu ted vidim... (a asi bych tu vyhrabal jeste neco) cena: za odvoz, desetikorune se nebranim 
Co takhle velká milka nebo raději dvě?
nemám nic proti
napiš na mail, icq nebo jabber... dohodnem se na vyzvednutí 
Pouze Praha, tzn. pouze osobní předání? Nebo i pošta je možná? Ta LG DVD výpalka mě zaujala...
sorry, pouze osobní předání
Dobrý den, vím, že jste psal že "pouze praha", ale dost nutně bych potřeboval dva z vašich disků, případně i tu SCSI kartu... Nemohl byste prosím udělat výjimku? Poštovné samozřejmě zaplatím...Prosím kontaktujte mne na machta@gmail.com. Moc by mi to pomohlo, je to pro školní projekt a kupovat kvůli tomu disky se mi nechce...
Děkuji