abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:44 | Pozvánky

Přemýšlíte, jak začít prázdniny? Už v úterý 1. července se bude konat Virtuální Bastlírna, tedy online setkání bastlířů, techniků, vědců i akademiků, kde se ve volné diskuzi probírají novinky ze světa techniky, ale i jiných zajímavých témat.

Za poslední měsíc jsme byli svědky plamenů několika raket. Zatímco malá raketa od Hondy se úspěšně vznesla a opět přistála, raketa od SpaceX se rozhodla letět všemi směry najednou. Díkybohu méně … více »
    Uprdkávač | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Komunita

Linus Torvalds zmínil, že souborový systém Bcachefs zřejmě odstraní z mainline Linuxu v začleňovacím okně pro vydání 6.17. Kent Overstreet mu totiž posílá kód s novou funkcionalitou i pro začlenění do kandidátů na vydání, kdy očekává pouze opravy chyb. Ken Overstreet byl již dříve z vývoje vyloučen kvůli konfliktní komunikaci.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    27.6. 11:55 | IT novinky

Ministerstvo průmyslu a obchodu propaguje Microsoft. Ten ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu spouští AI National Skilling Plan v ČR. "Iniciativa Microsoftu přináší konkrétní a praktickou podporu právě tam, kde ji nejvíc potřebujeme – do škol, firem i veřejné správy.", říká ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček.

Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    27.6. 10:55 | Zajímavý projekt

Jste český ISP? Vyplněním krátkého dotazníku můžete pomoci nasměrovat vývoj nové generace routerů Turris Omnia [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    27.6. 01:33 | IT novinky

Celkové tržby společnosti Canonical za rok 2024 byly 292 milionů dolarů (pdf). Za rok 2023 to bylo 251 milionů dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.6. 01:22 | Nová verze

Byla vydána verze 1.88.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.6. 01:11 | Nová verze

Distribuce Tails specializující se ochranu online soukromí uživatele byla vydána ve verzi 6.17. Mimo jiné aktualizuje Tor Browser (14.5.4) a opravuje několik chyb.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    26.6. 21:11 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.6. 13:11 | IT novinky

Město Lyon posiluje svou digitální suverenitu a postupně nahrazuje software od společnosti Microsoft bezplatnými alternativami, zejména OnlyOffice pro kancelářské aplikace a Linux a PostgreSQL pro systémy a databáze.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    26.6. 11:44 | Zajímavý projekt

Evropská občanská iniciativa Stop Destroying Videogames se snaží o to, aby vydavatelé, kteří spotřebitelům v Evropské unii prodávají videohry nebo na ně udělují licence, měli povinnost tyto hry ponechat ve funkčním (hratelném) stavu i po ukončení podpory ze své strany. Podpořit podpisem tuto iniciativu můžete v Systému pro online sběr podpisů.

trekker.dk | Komentářů: 5
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (59%)
     (28%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 331 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

Vložit další komentář
    9.7.2003 18:29 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše :-)
    tak jdu teda stahovat :-) jsem věděl že počkat se vyplatí
    9.7.2003 22:47 Roj
    Ja jsem nevydrzel a uz mam na Widlich anglickou versi. Ale kvuli kalendari to asi prubnu patchnout.
    10.7.2003 08:22 met | skóre: 9 | Praha
    Cestina lze priinstalovat jako zvlastni balicek a kalendar lze rovnez priinstalovat zvlast jako add-on. Takze zadne patchovani... ;-) Mit kompletni ceskou verzi z CZilly doporucujeme zej. zacinajicim uzivatelum, protoze lokalizacnimi balicky nelze vyresit nektere i18n problemy v mozille. Ale z 90% to vyjde nastejno jako dodatecne pocesteni.
    Pavel Čejka avatar 10.7.2003 21:34 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše dodatečné počeštění
    S tím lokalizačním balíčkem to rozhodně není ideální. Já se s tím potýkám prakticky od verze 1.1, zprvu pod jakýmkoliv op. systémem, v současnosti jen pod Linuxem, ve Woknech funguje trochu lépe a notabene je nepoužívám, jen zákazníci. Problém je takový poněkud zvláštní. Když nainstaluju Mozillu a mám zcela výchozí profil, nainstaluju češtinu, tak to většinou funguje. Často, když změním skin a pak teprve zvolím českou lokalizaci (již dříve nainstalovanou) tak je Mozilla stále anglická, dokud profil zcela nevymažu a nenastavím čestinu jako úplně první. Někdy i když nastavím češtinu jako první, dojde k počeštění, ale částečnému. Některé hlášky jsou prostě anglicky a jiné česky. Zatím jsem nedokázal vypozorovat souvislosti, prostě se to tak občas chová. Zkoušel jsem i jiné lokalizační balíčky. S němčinou jsem problém neměl, se slovenštinou taky ne, ruštinu jsem nerozchodil vůbec - Mozilla se buď přepnula do češtiny ačkoliv jsem zvolil ruštinu a nebo byla anglická. Takže jednoznačně preferuju Mozillu českou už od začátku bez nutnosti jazyk doinstalovávat, to ale neřeší potřebu mít prohlížeč ve více jazycích zároveň - viz. např. použití v internetové kavárně.
    11.7.2003 08:57 met | skóre: 9 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše dodatečné počeštění
    >S tím lokalizačním balíčkem to rozhodně není ideální. Ano, drobne problemy jsou viz FAQ k lokalizaci. Nicmene konzultovali jsme to s vyvojari z Mozilla.org a drobnych problemu se nezbavime. Jsou v pristupu k lokalizaci v samotne Mozille. Mozilla ma jednu lokalizaci jako vychozi a te se drzni (nekdy az moc pevne). Instalator z Mozilla.org ma en-US a instalatory z CZilly zase cs-CZ. Pridava muzete jakekoliv dalsi lokalizace, ale v jistych situacich se objevi nejake texty z one vychozi lokalizace. Nastava to, pokud pridane nejaky add-on (tedy i lokalizaci). V 90% pomuze prepnout lokalizace tam a zpet (s patricnymi restarty Mozilly, viz zminene FAQ) Takze uzivatele se to vubec nemusi dotknout, pokud dostane Mozillu s pripadnymi nainstalovanymi add-ons, s profilem jehoz locale je nastaveny na jeho (oblibeny) jazyk - uzivatel by nemel zadne problemy vubec zaznamenat. Zporojuje je, pokud si bude chtit priinstalovat nejaky add-on, to ano. Toto povidani se netyka Mozilla FireBird, tam byl zatim nejaky problem (zej. to, ze nema dialog pro zmenu locale) - takze ten je lepsi mit zatim jednojazycny. Z toho, co jsem psat - nemam pocit, ze by to bylo tak zavazne, jak vyzniva z vaseho prispevku. Pokud na tom ale trvat, obratte se, prosim, k nam do fora, pokud najdeme problem, na ktery neupozornujeme v FAQ, tak piste k nam do bugzilly. >to ale neřeší potřebu mít prohlížeč ve více jazycích zároveň - viz. např. použití v internetové kavárně. Co brani mit na plose ikonu - jednu pro spusteni anglicke mozilly, dalsi pro ceskou a dalsi pro slovenskou? - pro kazdy locale vlastni profil. Pozadavky internetovych kavaren neznam (zatim nevim - krom jedne - ze by mozillu meli). Pripadne napady poslete k nam do fora ci na muj mail. >Zkoušel jsem i jiné lokalizační balíčky. To je zajimave, tady by problem byt nemel. Muzete to, prosim, zreprodukovat? Tedy jaky problem, kdy a s jakymi lokalizacnimi balicky nastal s ceskou, ale nikoliv jiz v slovenskou ci jinou lokalizaci?
    10.7.2003 10:40 voidless
    Rozbalit Rozbalit vše OT: stabilita v1.4
    Trochu OT: jak se vam Mozilla 1.4 jevi stabilni v porovnani s 1.3? Mam ji naistalovanou na Win98SE a pada znatelne vice nez 1.3 (1.3 tak cca 1x za 14 dni, v drtive vetsine pripadu kvuli Windows, ale 1.4 cca 2x denne). Dokonce uz premyslim o downgradu zpet na 1.3.
    10.7.2003 11:03 met | skóre: 9 | Praha
    To nemohu potvrdit. Mozilla 1.4 byla opravdu dlouho vychytavana (viz 3 release cadidates). Zkuste hledat prohleb nekde u sebe. Pada to i v nove vytvorrenych profilech? Nezustali vam pri upgradu nejake soubory ze stare verze?
    10.7.2003 15:11 voidless
    Zitra to vyzkousim na uplne cistem pocitaci. Uvidime.
    10.7.2003 15:27 zemiak
    ja dokonca rozmyslam o downgrade na 1.2.1. ak sa pozriete na www.mobilmania.sk, clanky su zrazu az uuuuplne dole, vybehne strasne dlha stranka, to iste robi aj na www.onlinehry.sk a v jednotlivych clankoch na www.pooh.cz. moze mi to niekto potvrdit?
    10.7.2003 17:29 met | skóre: 9 | Praha
    Ne, neoptvrdil, ale nekdo v nasem foru mel podobny problem - viz thread. Nevim, jak ti to pomuze (jemu pry pomohl upgrade windows ;-) ). Ale rozhodne to neni globalni problem Mozilly, nybrz nejaky individualni (asi tezko lokalizovatelny) problem
    11.7.2003 10:58 zemiak
    mate pravdu, upgrade na W2K SP4 (predtym SP2) to vyriesil. vdaka za radu.
    Pavel Čejka avatar 10.7.2003 21:23 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Nevím jak vyjmenované stránky, ale já měl na stránkách jednoho našeho dodavatele problémy se zobrazením některých částí od Mozilly 1.3 alpha výše (bez ohledu na O.S.). Později se ukázalo, že chyba byla u nich a od jmenované verze se projevila jen proto, že nová Mozilla interpretuje HTML kód opět o něco přesněji podle norem a implementované části normy dodržuje zcela striktně. Dodavatel opravil web a bylo po problému.
    16.7.2003 14:49 Hubble
    Rozbalit Rozbalit vše Problém s Kalendářem 1.4
    Tak jsem celý natěšený instaloval verzi 1.4 s tím, že budu moct používat kalendář a nefunguje to. Hlásí to, že komponenta není registrovaná a soubory nápověda s možnými příčinami je k ničemu, protože je neúplná. Nevím například v jakém souboru se mají exportovat adresáře s knihovnami. Neporadíte mi někdo. Taky jsem si zkoušel vynutit registraci kompononet podle popisu na bugzille k číslu 134432. To proběhlo bez chybových hlášení a stejně se mi objevuje stejná hláška o špatné registraci komponenty s kalendářem. Je na instalaci kalendáře nějaká finta, nebo jsem jenom tak neschopný. Pozn. Instaloval jsem jako root po smazání verze 1.2.1 a chci to spouštět jako obyčejný uživatel. Zdravím Vás všechny Hubble
    17.7.2003 08:19 met | skóre: 9 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Problém s Kalendářem 1.4
    Nekdo uz neco podobneho hlasil. Zkuste projit forum.czilla.cz.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.