abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 12:33 | Zajímavý projekt

Kevin Lin zkouší využívat chytré brýle Mentra při hraní na piano. Vytváří aplikaci AugmentedChords, pomocí které si do brýlí posílá notový zápis (YouTube). Uvnitř brýlí běží AugmentOS (GitHub), tj. open source operační systém pro chytré brýle.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | Pozvánky

Jarní konference EurOpen.cz 2025 proběhne 26. až 28. května v Brandýse nad Labem. Věnována je programovacím jazykům, vývoji softwaru a programovacím technikám.

včera 21:44 | Komunita

Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.

včera 14:22 | IT novinky

Před 25 lety zaplavil celý svět virus ILOVEYOU. Virus se šířil e-mailem, jenž nesl přílohu s názvem I Love You. Příjemci, zvědavému, kdo se do něj zamiloval, pak program spuštěný otevřením přílohy načetl z adresáře e-mailové adresy a na ně pak „milostný vzkaz“ poslal dál. Škody vznikaly jak zahlcením e-mailových serverů, tak i druhou činností viru, kterou bylo přemazání souborů uložených v napadeném počítači.

Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    3.5. 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (8%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 524 hlasů
     Komentářů: 22, poslední dnes 10:06
    Rozcestník

Vložit další komentář
    7.10.2003 08:47 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše přepisování root?
    To je pěkná blbost. Dojde-li např. mail od cronu, bude pak mít nějakého obskurního odesilatele... A když už posílá root mail ven, mělo by být vidět, že ho poslal root; když tam chci jako odesilatele luser@example.com, pošlu to jako luser. Článek mě zklamal, čekal jsem, že tam o konfiguraci eximu bude víc než ,spusť eximconf` (takovou věc BTW vůbec nemám ;-) a pár náhodných útržků...
    7.10.2003 10:01 Maud lebowski
    vsak nebyl zas tak hroznej a docela jednoduchy navod jak to udelat, aspon budes mit kam odkazovat uzivatele sendmailu... eximconf je podle me specificka zalezitost debianu
    7.10.2003 16:41 franta mottl
    mily Yeti, asi jsi nepochopil co je OpenSource. Copak jsi necetl nahore, ze to pan Kratky opsal. (tedy receno oss-jazykem - zkopiroval) To co ty chces, by byla solidni prace, kdy by nekdo analyzoval dokumentaci k eximu, vylozil to, co se autorovi nepodarilo, doplnil to priklady a jeste by uvedl nekolik pripadovych studii pro ruzna nasazeni. Samozrejme by takovy clovek uvedl, co je na kterem systemu lepsi a referoval by o vlastnich zkusenostech z provozu. Takovy clanek tu bude, az to nejaky vul v potu tvare udela (tipuji tak 1/4 roku prace) a dan nam to zadarmo (nam znamena komunite) a pak to pak Kratky zase prelozi a zde uverejni. A my si to vsichni precteme a budeme podle toho administrovat nase servry a vykladat jak je komunita nadherna a jak to vsechno klape. A po nekolika takovych zkusenostech se na to ti schopni vykaslou a zase se objevi ten clanek, ze se hledaji autori.
    8.10.2003 09:04 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: překlad
    Nazdar franto, jak sis možná už všiml, nejsem milý ;-) Jsem si a byl jsem si vědom, že článek je překlad. Protože jsem originál neznal, měl jsem nastavenu laťku očekávání podle ostatních článků na Ábíčku, a ať už se text vzal kdekoli, mohu snad vyjádřit své zklamání nad jeho infromačním obsahem. A jde-li o překládání, nevěřím, že se po Webu nepotulují lepší anglické tutoriály na konfiguraci postfixu a eximu, které by stály za překlad. Četl-li jsi dokumentaci k eximu, jistě víš, že je tak dobrá, že žádné výklady nepotřebuje. Touhu po případových studiích jsem neprojevil, takže mi ji nepodsouvej. Zdá se mi, že mezi tím, co popisuješ, a článkem, kde se konfigurace eximu redukuje na spuštění eximconfu a nastavení jednoho rewrite pravidla, existuje ještě poměrně dost prostoru.
    8.10.2003 09:06 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: překlad
    s/postfixu/fetchmailu/g
    7.10.2003 11:11 Clarke
    Rozbalit Rozbalit vše trideni posty?
    Mam problem, sendmail mi tridi postovni zasilky do /home/USER/.maildir , ale wu-pop3d a program mail, koukaj do fronty /var/spool/mail ale tam samozrejme nic neni. Co se stim da delat?
    8.10.2003 09:44 Primitif
    Pouzit hrubou silu a udelat mezi /var/spool/mail/... a /home/USER/... symlinky... :))
    8.10.2003 16:47 Honza Houštěk | skóre: 18
    Fuj! Vic zprasit to snad ani nejde. Navic tu je asi ten problem, ze se dorucuje do maildiru a ve /var/spool/mail byvaji mboxy. Nicmene uw-pop3 maildiry umi, jen je ocekava ve ~/Maildir/ (ne ~/.maildir/). Da se to ale nekde nastavit (prinejhorsim ve zdrojaku ).
    13.10.2003 15:31 Marek Slapak
    Rozbalit Rozbalit vše mailserver
    ... kdyz odhlidnu od potrebne RAM, ktere je zapotrebi u sendmailu/qmailu/postfixu/eximu daleko min, tak co rikate na postu resenou serverem JAMES (james.apache.org) ? Takhle si ja predstavuju postovni server. Ten james v principu neni jen postak, ale aplikacni server pro procesovani posty. Pravda, pro box s 10 uzivateli a jednou domenou kanon na vrabce, ale pro vetsi naloz domen a potreb trochu hutnejsiho procesingu posty mi pripadne naprosto nedostiznej ... co vy na to ? :-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.