Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Šestnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 3. – 5. října 2025 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytvářejí všichni účastníci, se skládá z desetiminutových
… více »Richard Stallman přednáší ve středu 7. května od 16:30 na Technické univerzitě v Liberci o vlivu technologií na svobodu. Přednáška je určená jak odborné tak laické veřejnosti.
Jean-Baptiste Mardelle se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.04.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.
TmuxAI (GitHub) je AI asistent pro práci v terminálu. Vyžaduje účet na OpenRouter.
Byla vydána nová verze R14.1.4 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5, Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v poznámkách k vydání. Podrobný přehled v Changelogu.
Bylo vydáno OpenBSD 7.7. Opět bez písničky.
V Tiraně proběhl letošní Linux App Summit (LAS) (Mastodon). Zatím nesestříhané videozáznamy přednášek jsou k dispozici na YouTube.
KozubaNic proti, ale ten clovek mi prijde opravdu ztelesnena trapnost. Vzdyt umi jen jednu trapnou figuru, kterou donekonecna recykluje. I ty sve historky, co vypravi po ruznych rozhovorech, recykluje.
zabejčenost od nikoho si nevzít jakoukoliv pomocTohle vystihuje jednu cast americkych republikanu a volicu Trumpa. Je to takovy podvedomy psychologicky stret, kde na jedne strane oni se vzdy vnimali jako patrioti te nejlepsi zeme na svete (vzestup Ciny to narusuje), jsou na vrchu jakesi rasove hierarchie (inteligentni cerny prezident tuhle predstavu rozbiji), jsou silni, svobodni a sobestacni. Na druhe strane je realita, kde belosi bez vysokoskolskeho vzdelani z venkova jsou ti, na ktere ekonomicka krize dopadla mozna nejhur, takze pomoc od statu a liberalnich mest potrebuji nejvic. Nenavidi tu predstavu ze najednou oni by byli ti neschopni lenosi na davkach. Prave proto jsou tak popularni fraze jako "own the liberals", "liberal tears" a "winning".
ti neschopni lenosi na davkachAno, vytvořil se kolem toho tento nános, tato nálepka. Být krátkodobě "na dávkách" není žádný problém (pokud se bavíme o dobře nastaveném sociálním systému). Člověk nespadne na dno, dostane čas si vyřešit svoje problémy a najde si práci. Pro celou společnost je to levnější (na tři měsíce vypadne příjem do rozpočtu, který ale potom může být o dost větší). Ale chápu, že pokud někdo kudy chodil nadával na lenochy, tak se mu potom blbý si o to říct.
Chceš pár věcí na dlouhé zimní večery? Doporučuji dát si k tomu vepřovej řízek s brambosalátem.
To mi vždycky u těch vege propagand nejvíc vadilo, snaha něco napodobit, zpropagovat a samozřejmě s pochybným, nebo zcela ujetým výsledkem.
Co to je zase za kokotinu?
Tyhle „napodobeniny“ jsem viděl akorát v menze, protože většinová společnost je tu zvyklá na nějaký druh pokrmu a když se tam hodí třeba ta sója, recept funguje stále, takže s tím mají nejmíň práce. Jinak je těch možností spousta, ostatně většina světové kuchyně je více či méně vegetariánská…
Je to pár týdnů, jsem při opravování televizní antény narazil na opakování pořadu Ano šéfe, díl z veganské restaurace.
No jo, říkali to v televizi, v bulvárním pořadu.
Nejspíš to nikomu nechutnalo, kromě těch co si to politicky zdůvodnili, možná tomu kuchaři co mu očividně mozek jel v nouzovém režimu.
„Politicky“, také známé jako empatie. Můj problém s etickými vegetariány/vegany je ten, že jsou málo političtí, neřeší systémové problémy zemědělské produkce (a frflají proti lovu).
A samozřejmě, proč to musí vypadat jako párek? Vypadalo to spíš jak hovno. […] Proč to musí být hovno v rohlíku?
Ne, že by zrovna párek (nebo, řekněme si to upřímně, rohlík) byl nějaký kulinářský vrchol, z hlediska moderní průmyslové výroby to není žádná hitparáda, natož po estetické stránce (falus).
animovane filmy me proste nejak neberouJaký je v tom rozdíl? Že nejde koukat, budu-li sprostý, hérečkám na kozy?
hérečkámProc se v tomhle slove nekdy pouziva dlouhy é?
Nevim, asi ze jde o zkresleni reality.Hraný film je také zkreslení reality. Když pominu vše ostatní, takové dialogy (monology a jiné logy) lidé normálně nevedou.
Mozna je lepsi otazka, proc deti vyrazne preferuji animovane filmy a dospeli hrane filmy.Dejme tomu, že opravdu preferují… třeba protože se jim to tak cpe?
To je z jednoho fekálního filmu o české nátuře, Dědictví se to tuším jmenuje.hérečkámProc se v tomhle slove nekdy pouziva dlouhy é?
To se tu vazne nikdo nekouka na anime? (kolibac s poniky at se nehlasi)Já si čas od času něco pustím, teď koukám na Robotics;Notes, kde se po 14 epizodách pořád nemůžu rozhodnout, jestli mě to baví, nebo ne. Dokoukal jsem nedávno první sérii Mushishi, což je takové hodně filosofické, stáhl jsem si druhou, ale na první jsem koukal asi dva roky, na to člověk musí mít náladu. Do zásoby tu mám stažené Yuyushiki, ale to mě zatím nějak vůbec nezačlo bavit, takže na to nakonec možná koukat nebudu. Ze stejné kategorie Hidamari sketch. A už dlouho se mi na disku povaluje Made in Abyss. Co mě fakt bavilo za poslední rok / dva: Flying witch, Hakumei to Mikochi, Yuru Camp, Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana o Kazarō, Obsolete, Tenki no ko, Kono sekai no katasumi ni, Kaze tachinu.
Nevím, jestli se to počítá mezi anime, ale Fullmetal alchemist by se mohl líbit.Kdysi (cca 2008/9) jsem to shlédl na VŠ, ale asi ne úplně všechno.
vo víkendu sem viděla 'počitání voveček' protože sem si myslela žeto je ňáká vodpolední tv pohádka protože předtim dávali pohádky ale nebyla. myslimže se to děsně hodí do týdletý 'covidový doby' ato jako i tim jak se to menuje :D ;D
Tiskni
Sdílej: