abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 510 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: trolling

Fluttershy, yay! avatar 1.11.2022 20:56 Fluttershy, yay! | skóre: 93 | blog:
    trolling
    Přečteno: 206×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ ani boha, ani pána

Odpovědi

1.11.2022 20:55 hm
    Rozbalit Rozbalit vše trolling
    cemu nerozumis dotknutej luniksaku precti si vsechno naco jsem komentoval a ze openssl lze i ve windows a jo ted si predstav jake komentiky by tady byly kdyby openssl byl windowsi programek tolik hejtu a nadavek a zadne cenzury zejo ne tak jak mne tady cenzurujou protoze pro mne luniks neni spasa a nevychavluju ho tady jak ini a nehejtim windows jak tady jini zejo a ted jsi precti znovu to cos mi napsal
    Max avatar 1.11.2022 18:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: OpenSSL 3.0.7 s opravou kritické bezpečnostní chyby
    Víš kulový o OSS, jak jsi minule ukázal, tak ještě větší kulový víš o Windows a i tak máš potřebu tu tapetovat diskuse těmi výblitky? To je nějaká nemoc, ne?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    1.11.2022 18:28 hm
    mne stacilo kdys mi minule ukazals jak chapes co rikam i ted me neprekvapuje tva reakce hele co tak napsat zpravicku o nejake chybe ve windows to bude luniksacka orgie hejtu a nenavisti se tesim jak to tu budeme s kamaradama skerej maji vitezOS11pro cist a bavit se na tom jak hejtujete windows a luniks vynasite do nebes i kdyz je porad deravej jak syr lunik tva objektivismus je mou inspiraci
    1.11.2022 18:35 Perl!
    Už by hm-ovi měl někdo bloknout IPnu. Sice pokud je pod IPv4 NATem by to sebralo potenciálně pár dalších lidí ale někdy jsou oběti nutnost.
    1.11.2022 18:37 hm
    jo klidne nekdo rekne pravdu treba ho bloknout ze to je vsechno co umis ??? budu s nadsenim cekat ze kdyz tu nekdo zhejtuje windows bude blokovan taky chytraku urazenej :D
    1.11.2022 18:40 Perl!
    To je jedno. Pravidla tu určují správci a tvé komentáře byly několikrát smazány či přesunuté. Pokud se ti to nelíbí, tak leť na 4chan, tam to moc nemoderují.
    1.11.2022 18:42 hm
    procti si pravidla diskuse a ukaz co jsem porusil vzdelance kdyz neumis cist kritiku aneb kdyz ti nekdo vezme hracku i nadale behas do kouta brecet ach muj boze kolik mas let sedum ??? :D
    1.11.2022 18:49 Perl!
    Irelevantní. Správce může technicky dát ban komukoliv. Nejsem právník, i kdyby by ses s ní/m mohl/a soudit, udělal/a by jsi to? I tak pochybuji že by ti to prošlo.
    1.11.2022 18:52 hm
    jo v tom pripade se dozaduji aby jsi byl zababnovan nemam vice votazek a blokuji tve komenty pac nevidim co mi znovu napsajs nereaguji nebudu te krmit jses pro mne trolik a koncim s tebu dekuji za pochopeni mam na praci mnohem dulezitejsi veci nez se nechat vtahnout do hadku s tebu tecka
    2.11.2022 03:22 Perl!
    Lžeš jako vždy. Jsi usvědčený lhář. A každý to ví.
    joejoe avatar 1.11.2022 19:19 joejoe | skóre: 19
    Obávám se, že nerozumím ani po několika přečteních. Zkuste se vyvarovat používání novotvarů. Možná by vám někdo mohl pomoci s gramatikou. Pochopil jsem že nerozlišujete mezi aplikacemi a opračním systémem. K pochopení může pomoci třeba wikipedie.
    1.11.2022 19:24 hm
    Obávám se, že nerozumím ani po několika přečteních. Zkuste se vyvarovat používání novotvarů. Možná by vám někdo mohl pomoci s gramatikou. Pochopil jsem že nerozlišujete mezi aplikacemi a opračním systémem. K pochopení může pomoci třeba wikipedie.
    dekuji za pomoc pomoct mi lepe se vyjadrovat jdu najit co znamena opracnim systemem jeste jednou diky pak jse ozvu

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.