abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 16:22 | Nová verze

Open source softwarový stack ROCm (Wikipedie) pro vývoj AI a HPC na GPU od AMD byl vydán ve verzi 7.0.0. Přidána byla podpora AMD Instinct MI355X a MI350X.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 258 správce systému a služeb systemd (GitHub).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 15:11 | Nová verze

Byla vydána Java 25 / JDK 25. Nových vlastností (JEP - JDK Enhancement Proposal) je 18. Jedná se o LTS verzi.

dnes 14:44 | Humor

Věra Pohlová před 26 lety: „Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“. Jde o odpověď na anketní otázku deníku Metro vydaného 17. září 1999 na téma zneužití údajů o sporožirových účtech klientů České spořitelny.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 11:33 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 143.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Nově se Firefox při ukončování anonymního režimu zeptá, zda chcete smazat stažené soubory. Dialog pro povolení přístupu ke kameře zobrazuje náhled. Obzvláště užitečné při přepínání mezi více kamerami. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 143 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

včera 17:22 | Nová verze

Byla vydána betaverze Fedora Linuxu 43 (ChangeSet), tj. poslední zastávka před vydáním finální verze, která je naplánována na úterý 21. října.

včera 12:22 | Nová verze

Multiplatformní emulátor terminálu Ghostty byl vydán ve verzi 1.2 (𝕏, Mastodon). Přehled novinek, vylepšení a nových efektů v poznámkách k vydání.

včera 00:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 4.5 (𝕏, Bluesky, Mastodon) multiplatformního open source herního enginu Godot (Wikipedie, GitHub). Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.

15.9. 21:33 | Nová verze

Byla vydána verze 3.0 (Mastodon) nástroje pro záznam a sdílení terminálových sezení asciinema (GitHub). S novou verzí formátu záznamu asciicast v3, podporou live streamingu a především kompletním přepisem z Pythonu do Rustu.

Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (44%)
     (78%)
     (0%)
     (0%)
     (11%)
     (11%)
     (22%)
     (0%)
     (22%)
    Celkem 9 hlasů
     Komentářů: 1, poslední dnes 13:49
    Rozcestník

Vložit další komentář
    23.5.2002 16:05 J. Neterda IBM ČR daňový projekt ADIS
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    Já bych začal tím, jak na stránce nabízí prezentuje uživateli hledání Root (viditelně a skoro všude) a jak ABC (velmi nenápadně skoro vůbec ne) Je-li k dispozici tak mocný nástroj, pak bych asi nechal uživatele hledat téměř vše a spíše bych podporoval hierarchické prohledávání přes menu než ikony u HW a SW. Místo toho bych zavedl daleko důsledněji katagorizaci (viz např. Programování, Praxe... v Rootu) a podle toho bych primárně hledal, ty ikony bych asi zlikvidoval jako třídu (žádnou přidanou hodnotu nepřinášejí, jen ubírají vzácné místo). Kategorizace by měla být daleko hierarchičtější (protože záběr ABC je širší než u Roota). Určitě by brzy měl vzniknout Archiv a opět s efektivním hledáním v něm. To je na Rootu naprosto špičková věc.

Já chápu, že jste mladý server, fandím Vám, vím co to je dělat elektronické podání daňového přiznání s elektronickým podpisem v největším IT projektu v ČR, takže vím, že vše nejde udělat hned.

24.5.2002 10:30 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    ahoj, vyhledavani je novinka, takze se teprve hleda, kam se da umistit. Pridal jsem ji ted napriklad do zadavani dotazu v diskusnim foru.

zrusit ikonky? :-)) co kdybych zrusil uplne veskery design, zadnou velkou hodnotu prece neprinasi .. :-) To je otazka nazoru a muj je odlisny.

Lepsi kategorizace, to urcite. Jak v sekci hardware, tak software. Ale pak uz by hrozilo, ze bych zacal konkurovat linuxlinks a to nechci. I kdyz podobne pozadavky se zacinaji mnozit ...

archiv, ale ceho? a proc? pokud clanky, tak ty jsou ukladany do rubrik a kopirovany i do stromu, kam by mohly patrit. totez se deje s diskusemi.

mlady server? existujeme uz pres tri roky, jen se zmenilo jmeno a zaber serveru. viz tento clanek.

diky za podnety

Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    26.12.2003 14:57 Josef Zacek
    Rozbalit Rozbalit vše Jenom drobnost - vyhledávání nefunguje!
    Zdravím, dnes jsem se marně pokoušel vyhledat nějaké informace. Zkoušel jsem např.: "samba", "OpenOfice.org" ... "linux", a další. Bohužel pokaždé byl výsledek hledání "0"!. Používám RH9, Mozillu 1.5. Považuji vcelku za užitečné vyhledávat přímo na Vašem serveru. Moje zakoupené CD vašich článků je už poněkud starší, google komplikované a tak hledám přímo u zdroje. Díky za opravu ve vyhledávání.
    4.10.2004 19:01 Šárka Tretinová
    Rozbalit Rozbalit vše Zakázat Zvukovou Kartu
    Ahoj,mám problém s integrovanou zvukovou kartou.Koupila jsem si novou zvukovku,ale dělá to neplechu.Potřebuju tu integrovanou zvukovku zakázat v BIOSU.Jak na to.Můj PC má Phoenix Award Bios.Poradíte mi někdo. Děkuju Šárka

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.