abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

dnes 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

včera 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    30.4. 10:44 | IT novinky

Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    30.4. 09:55 | IT novinky

Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (1%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 503 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Dotaz: pri prepnuti z grafiky do textu => pad

5.8.2004 12:44 #2453 | skóre: 21
    pri prepnuti z grafiky do textu => pad
    Přečteno: 129×
    Ahoj, mam grafiku Ati Radeon 7000 a co ho mam se mi stava, ze kdyz chci prepnout z Xek do textu, tak mi to spadne. Kdyz grafiku vypnu, tak se nic nedeje a kdyz uz mi to pri tom prepinani nespadne, tak mi to pri kazdym novym vypsanym radku jakoby vsechno zustane tak jak predtim ale jeste pres to se objevi to nove - kdyz prepnu na druhy terminal a zase zpatky, tak je to videt normalne. Takze kdyz pisu neco ve VIMu, tak po kazdym novym radku prepnu nekam jinam a zpatky, abych videl, co pisu. Delaly to vsechny jadra, ktery jsem mel a ja veril, ze se to u 2.6tek, kde je novej ovladac... Stejny. Vubec nevim, cim to je. Obcas mi to dela i kdyz listuju historii prikazu, tak ty kratsi se prepisujou tema delsima apod...

Predem diky za jakekoliv reakce, Tomas

Odpovědi

5.8.2004 13:43 Ruda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: pri prepnuti z grafiky do textu => pad
    Zkuste vypnout DRI. Tj. zakomentovat řádek Load "dri" v xorg.conf.
    5.8.2004 14:07 #2453 | skóre: 21
    xorg.conf ? to neni konfigurak k XFree86, ze ? Jinak zkusim to, diky za radu.

Tomas
    Ruža Becelin avatar 5.8.2004 16:59 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Pokud pouzivate XFree6, tak v XF86Config nebo XF86Config-4
    5.8.2004 18:25 #2453 | skóre: 21
    Ja vim, jen jsem to ta naj zkousel :-) . Ale stejne dik za snahu.
    6.8.2004 10:22 #2453 | skóre: 21
    Ted je to OK, diky. Ale pise mi to na tty1 nejaky hlasky o grafice, coz uz mi tolik nevadi...

Tomas

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.