Odpověď Evropské komise (pdf) k evropské občanské iniciativě Stop Destroying Videogames, jež je součástí hnutí Stop Killing Games: "Komise se domnívá, že v této fázi nemůže navrhnout právní povinnost zachovat hratelnost videoher poté, co přestaly být poskytovány komerčně. Důvodem jsou i stávající práva duševního vlastnictví. Podle autorského práva EU mají nositelé práv výlučná práva ke svým výtvorům. Kromě autorských práv mohou být
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 152.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 152 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Desktopové prostředí KDE Plasma bylo vydáno ve verzi 6.7 (Mastodon). Přehled novinek i s videi a se snímky obrazovek v oficiálním oznámení. Podrobný přehled v seznamu změn.
Hříčka xsnow, která na ploše spustí sněžení, je protestware. Pokud jste v Rusku (LANG=ru), zobrazuje ukrajinské vlajky.
UBports, nadace a komunita kolem Ubuntu pro telefony a tablety Ubuntu Touch, vydala beta verzi Ubuntu Touch 24.04-2.0. Nová verze již počítá s výřezy pro fotoaparát (notch) a zaoblenými rohy displeje. Webový prohlížeče Morph přešel z Chromia 87 na Chromium 134. Do shellu Lomiri byl přidán editor snímků obrazovky.
V Praze probíhá Flock 2026, tj. konference pro přispěvatele a příznivce Fedory. Přednášky lze sledovat také na YouTube.
Node-RED (Wikipedie, GitHub), webová aplikace postavená na Node.js pro vizuální programování a propojování hardwarových zařízení, API a online služeb, byl vydán ve verzi 5.0. Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Byla vydána nová verze 3.27.0 FreeRDP, tj. svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol). Opraveno bylo 5 zranitelností.
Řídící výbor GCC schválil záměr do GCC začlenit backend WebAssembly.
Ať je to pěkně pohromadě.
Já osobně vidím dvě reálné možnosti. První z nich je návrat k původnímu stavu, tedy zobrazovat výsledky vždycky a všem. Koneckonců o nic nejde, nerozhodujeme tu (bohužel) o rozpočtu či zavedení stanného práva (naštěstí).
Druhá varianta je v seznamu TODO. Znamenala by, že se výsledky zobrazí jen těm, u kterých jsem schopen detekovat, že hlasovali. Aspoň by neměli důvod lámat mé koláčky
Tahle volba je relativně pracná a znepřehlední kód (spousty podmínek, horší čitelnost). Dopad na výkonnost asi nebude pozorovatelný.
Anketu na toto téma nemám chuť dělat. Spíše bych preferoval první možnost.
)
.Podle me maji obavy z ovlivnovani vetsi prioritu nez nechut klikat.Proto jsem se priklonil k te prvni strane.Jinak ja jsem tedy zastancem toho, aby se po hlasovani zobrazovaly vysledky dane osobe. Leos se v tom asi moc nevidi (ja bych to taky moc nechtel psat
, ale od toho tu mame naseho sikovneho Leose, ze?
), ale ja v tom vidim asi nejlepsi reseni problemu .
Tiskni
Sdílej: