abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:44 | Zajímavý článek

Před 32 lety, 6. června 1993, byl spuštěn první český WWW server (ještě pod TLD .cs), pro potřeby fyziků zabývajících se problematikou vysokých energií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:11 | Zajímavý software

Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

5.6. 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    5.6. 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.6. 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    5.6. 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    5.6. 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

5.6. 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

5.6. 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 218 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: clipboard mění kódování

Aleš Černý avatar 11.2.2005 14:10 Aleš Černý | skóre: 16
    clipboard mění kódování
    Přečteno: 155×
    Nevím co to způsobuje, ale při klasickým kopírování přes schránku myší (levý a prostřední mačkátko) z jedný aplikace do druhý se mi místo znaků s diakritikou objeví unicode entity např. z "majkrošoust" se stane "majkro\u0161oust". Locale mám cs_CZ, kódování iso-8859-2. Vlastně se to chová vůbec nějak divně: při kopírování z Rxvt do Firefoxu to jde normálně, opačně se stane to, co jsem popsal. Při kopírování z Rxvt do toho samýho Rxvt to funguje normálně, ale z Rxvt do jinýho okna Rxvt se z "majkrošoust" stane "majkrooust", neboli diakritiku to úplně vynechává. Zkoušel jsem Vim, GVim, Gaim, ale v různých kombinacích se to chová různě. Čím to sakra může být?

Odpovědi

Aleš Černý avatar 12.2.2005 12:52 Aleš Černý | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: clipboard mění kódování
    Nikdo s tím nemá zkušenosti?? Sáfra, že já mám vždycky nějakej problém, kterej se nikdy nikomu nestal a tudíž k tomu nikdo nemá co říct :-(
    12.2.2005 13:01 Jarda Kotěšovec (athli) | skóre: 17 | blog: athli

Ahoj

Jedine co ti muzu doporucit je pouzit aterm. Ten mel stejny problem, ale v gentoo byl pridan patch, ktery to resi, takze to funguje bez problemu. V posledni verzi atermu (1.00.beta2) uz by to mohlo bezet normalne bez patchovani, protoze v changelogu jsem videl, ze bylo zacleneno dost patchu z gentoo. Ale zatim jsem tu posledni verzi nezkousel. Hodne uspechu

12.2.2005 12:56 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Stává se to jenom směrem z/do rxvt nebo jsou problémy i s jinými programy? Tipoval bych že některé programy nezpracují korektně pokud tam je jenom unicode text.
    Aleš Černý avatar 12.2.2005 13:45 Aleš Černý | skóre: 16
    Aha, tak jsem to přezkoušel a zjistil, že ten problém Firefox/ostatní byl záležitostí jedné stránky, jinde to funguje, třeba i tady na ABCLinuxu. Nakonec koukám, že to opravdu dělá jen Rxvt a Aterm (ovšem mám ten starší a neopatchovaný), ale třeba Xterm funguje dobře. Je nějaká volba pro configure Rxvt nebo je ten nový/patchnutý Aterm nutnost?
    elviin avatar 12.2.2005 15:37 elviin | skóre: 29 | blog: elviin | Plzeň-Praha
    Jak je uvedeno vyse, s tim atermem je to nutnost, pokud to v novejsich verzich nechodi. Jinak aterm mohu doporucit. Je to takova jesterka mezi *termama.
    Aleš Černý avatar 12.2.2005 19:39 Aleš Černý | skóre: 16
    Hálelůja! Mockrát děkuji, opatchoval jsem ten aterm a frčí to, supr! Jen nevím proč, mi klávesa Backspace ve vimu vypisovala jen ^?, zatímco normálně v bashi mazala. Musel sem to skompilovat s --disable-backspace-key a už to jde normálně i ve vimu.
    12.2.2005 16:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Nedit 5.5 už to zase dělá (starší verze, tuším 5.4, už to nedělala). :-(
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.