abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

včera 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.5. 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 558 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 09:58
    Rozcestník

Dotaz: KDE 3.3 a putující ikony

23.2.2005 12:16 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    KDE 3.3 a putující ikony
    Přečteno: 196×
    KDE 3.3, Aurox 10.1

Mám takový problémek moje ikony mně nechtějí poslouchat. Při každém restartu jsou jinde.

Podle mně by měli zůstat tam kam jsem je dal a né si chodit po ploše jak po Central parku v New Yorku.

Prosím poraďte jest-li to jde někde nastavit, nebo to prostě tak je abych se náhodou nenudil. :-)
    Učený člověk na zem nespadl.

Odpovědi

23.2.2005 12:25 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 3.3 a putující ikony
    Jo, delat se s tim neco da - muzes kopnout vyvojare do zadnice, treba se pak proberou.
    23.2.2005 12:49 Pavel_K | skóre: 15
    jestli se ti zarovnavaji pořád vlevo tak nastaveni plochy>chování>ikony souborů a tam odškrtni automaticky zarovnávat ikony,...a pak ješte v kontextovym menu plochy ikony>zarovnavat do mrižky odškrtni, pak se korektně odhlaš, a mělo by to byl ok

Pavel_K
    23.2.2005 16:07 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    Tak dík pomohlo to. Ale nemohu je nechat
    zarovnávat do mřížky a to mě docela štve.
    Chci je v mřížce, ale nechci je vlevo.
    Dá se to nějak vyřešit?
    24.2.2005 00:43 jm
    Hele, bud rad, ze ti putujou jenom vlevo, me na nekolika pocitacich putujou vsemi smery a nepomuze ani svecena voda. :-P
    Pavel Stárek avatar 24.2.2005 01:16 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    No, lepší by bylo, kdyby putovaly vpravo, ono z leva toho moc dobrého nekouká :-D A teď vážně, to je jeden z důvodů, proč jsem tomu KDE nepřišel na chuť (ne jen kvůli cestujícím ikonkám) ale tak nějak povšechně - pls no flame :-)
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    24.2.2005 13:35 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    Já jsem zase nepřišel na chuť GNomu a těm WMkám. KDE je takový nějaký lepší. Teda až na ty ikonky. Ty jim opravdu ulítaj. :-)
    25.2.2005 14:28 FFirewall | skóre: 7
    A ja plose (pokud mluvite o ikonkach na plose) zakazuji zobrazeni jakekoli ikony, mam tam jen hezky obrazek na desktopu, a zbytek v nabidce nebo v zadokovanych listach kolem. Mys moc casto nepouzivam, jen kdyz musim. Vetsinou s KDE komunikuji pres klavesnici. Klikani na ikonky na desktopu mysi me jen zdrzuje. Krome toho, jak rikam, jde mi spise o bitmapu. Ikonky mi tam jen zavazeji. ;) Ale to se vymlouvam, samozrejme. Proste vse mam v nabidce, a pres klavesnici je to sakra rychlejsi. ;)
    24.2.2005 01:15 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    jen tak pro zajimavost (reseni jsem nehledal, protoze me nikdy nezajimalo): kolik casu denne stravite ziranim na svuj desktop plny ikonek a jejich rovnanim do estetickych utvaru? ;)
    24.2.2005 13:33 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    To je fakt, ale na druhou stranu nechci na ten desktop zírat zbytečně moc dlouho. Tudíž bych byl rád kdyby ty ikony byli tam kam jsem je dal a ne tam kam jsem je nedal a kde bych je ani nehledal.
    24.2.2005 15:00 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    moje jsou tam, kam jsem je dal a nikam nebehaji :) krome toho, ze nejsou v jakesi mrizce, myslim, ze jsi problem vyresil :)
    Josef Kufner avatar 24.2.2005 16:56 Josef Kufner | skóre: 70
    Ikonky na plose jsou imho trosku na hlavu. Clovek neco otevre a ikonky uz nema poruce. Treba je to jejich putovani pokus odnaucit uzivatele je pouzivat...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.2.2005 14:34 FFirewall | skóre: 7
    Ja kdyz nakopnu svuj pocitac, a rozbalim vse, co na nem potrebuji, mam sve 4 workspaces plne oken, a desktop vlastne vidim jen zridka. Jak uz jsem rekl vyse, klikat ke vsemu na ikonku v desktopu, to musi byt nuda. ;) Tedy, uz mi to nepripada byt tolik user friendly, mezi spousty otevrenych oken. O pristupu k menu pres klavesnici jsem uz basnil. ;) Takze u me jsou ikonky na desktopu proste zakazany (i pod WinXP). ;)
    24.2.2005 18:09 Pavel_K | skóre: 15
    vzdycky si je srovnej, pak najed na to kontextovy menu plochy dej ikony>zarovnat do mroziky....tim je zarovnas, pak to zopakujes, a kdyz se korektne odhlasis, tak to bude v poho, lepsi zpusob sem nenasel :) ale sem takova 5ti mesicni lama v linuxu :-D

Pavel_K
    24.2.2005 16:59 Roflzor
    ja nastavim zarovnavanie do mriezky, poukladam ako chcem, vypnem zarovnavanie a uz sa nehybu :)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.