abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 21:00 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 18:33 | Nová verze

Realtimová strategie Warzone 2100 (Wikipedie) byla vydána ve verzi 4.6.0. Podrobný přehled novinek, změn a oprav v ChangeLogu na GitHubu. Nejnovější verzi Warzone 2100 lze již instalovat také ze Snapcraftu a Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:22 | IT novinky

Polské vývojářské studio CD Projekt Red publikovalo na Printables.com 3D modely z počítačové hry Cyberpunk 2077.

dnes 11:44 | Pozvánky

Organizátoři konference LinuxDays 2025 vydali program a zároveň otevřeli registrace. Akce se uskuteční 4. a 5. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích, kde vás čekají přednášky, workshopy, stánky a spousta šikovných lidí. Vstup na akci je zdarma.

Petr Krčmář | Komentářů: 4
    včera 22:00 | IT novinky

Uživatelé komunikátoru Signal si mohou svá data přímo v Signalu bezpečně zálohovat a v případě rozbití nebo ztráty telefonu následně na novém telefonu obnovit. Zálohování posledních 45 dnů je zdarma. Nad 45 dnů je zpoplatněno částkou 1,99 dolaru měsíčně.

včera 18:44 | Zajímavý článek

Server Groklaw, zaměřený na kauzy jako právní spory SCO týkající se Linuxu, skončil před 12 lety, resp. doména stále existuje, ale web obsahuje spam propagující hazardní hry. LWN.net proto v úvodníku připomíná důležitost zachovávání komunitních zdrojů a upozorňuje, že Internet Archive je také jen jeden.

🇵🇸 | Komentářů: 5
    včera 14:22 | Nová verze

Jakub Vrána vydal Adminer ve verzi 5.4.0: "Delší dobu se v Admineru neobjevila žádná závažná chyba, tak jsem nemusel vydávat novou verzi, až počet změn hodně nabobtnal."

včera 13:22 | IT novinky

V Německu slavnostně uvedli do provozu (en) nejrychlejší počítač v Evropě. Superpočítač Jupiter se nachází ve výzkumném ústavu v Jülichu na západě země, podle německého kancléře Friedricha Merze otevírá nové možnosti pro trénování modelů umělé inteligence (AI) i pro vědecké simulace. Superpočítač Jupiter je nejrychlejší v Evropě a čtvrtý nejrychlejší na světě (TOP500). „Chceme, aby se z Německa stal národ umělé inteligence,“ uvedl na

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.9. 04:11 | Komunita

V Berlíně probíhá konference vývojářů a uživatelů desktopového prostředí KDE Plasma Akademy 2025. Při té příležitosti byla oznámena alfa verze nové linuxové distribuce KDE Linux.

6.9. 17:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.1, tj. první opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.12, tj. dvanáctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (83%)
     (7%)
     (2%)
     (3%)
     (3%)
     (2%)
    Celkem 157 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 4.9. 16:12
    Rozcestník

Dotaz: VIM a spouštění Java programu

2.3.2005 14:47 halogan
    VIM a spouštění Java programu
    Přečteno: 331×
    Dobrý den, jsem začínající programátor v Javě a též začínající VIM uživatel. Před pár dny jsem si nastavil jednodušše:
    map <F4> :!javac <C-R>%<CR>
    imap <F4> <Esc>:!javac <C-R>%<CR> Ale chybí mi spuštění onoho programu, který vyžaduje název souboru bez přípony a tu nevím, jak jednodušše zjistit, budu velice rád za každý nápad. Poznatek: Asi 20 minut jsem hledal v Googlu, ale bohužel bez kladného výsledku...

Odpovědi

2.3.2005 14:48 halogan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: VIM a spouštění Java programu
    Ale chybí mi spuštění onoho programu, který vyžaduje název souboru bez přípony a ten nevím
    2.3.2005 15:02 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    No někdy je lepší hledat místo v google u sebe na počítači v dokumentaci. Třeba zkusit :help extension-removal by vyřešilo právě tuto otázku.
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    2.3.2005 15:05 halogan
    Sorry, ale jak říkám - začínám, o nějakém extension-removal jsem ani nepomyslel, díky moc.
    2.3.2005 21:22 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    zalezi, co potrebujete. pokud potrebuju videt vystup aplikace, tak hned konsole vedle je idealni.
    a pokud to potrebujete do editoru, tak r! prikaz.
    skutecne nejefektivni je mit na jedne konsoli vim se zdrojaky. a na druhe vedle <alt sipka vlevo nebo vpravo> kompilovat(nebo ant). z historie bashe to vyjedete hned. ne-li, ze se to da prohnat pres grep. 3 konsole spoustim aplikaci, 4 konsole links s dokumentaci na lokale a necim naindexovanou+google.
    ps: ale pripravte se na to, ze ucit se javu bez poradneho IDE je vcelku drsny. ale naucite se vice.
    mel jsem ale na mysli textovou konsoli. graficky veci nejak nepouzivam a priznam se, ze ani nevim, jak se to prepinaji graficky (veci) konsole mezi sebou.
    bye gf
    2.3.2005 23:23 pb
    skutecne nejefektivni je mit na jedne konsoli vim se zdrojaky. a na druhe vedle <alt sipka vlevo nebo vpravo> kompilovat(nebo ant).
    Nejefektivnejsi nebo neefektivni? :-)

Tento zpusob neni zdaleka idealni, protoze tim prijdeme o moznost vimu skakat po chybach kompilace. Nejaky cas jsem si s tim hral, ale docela jsem ztroskotal na tom, ze ant se zpravidla spousti z jineho adresare nez kde jsou ty zdrojaky, takze standardni ":make" nebo jak se to jmenuje nejde trivialne pouzit.

Petr
    2.3.2005 23:31 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    ok, zapomel jsem napsat "z meho pohledu". uvedeny system mi _plne_ vyhovuje. co obrazovka to pouze jeden typ informaci.
    bye gf
    3.3.2005 08:38 halogan
    No doposud jsem to delal tak, ze jsem spoustej javac pres makro ve VIMu a pak jsem prepnul do console, dal tam sipku nahoru a enter a uz mi to spoustelo, ale zatim kdyz delam trivialni programky, tak staci vystup ve VIMu.

ad :make chtel jsem zkusit make primo ve VIMu, ale nejak mi to neslo, chtelo to po mne parametry kompilace a ja nevedel, jak je do toho :make zakomponovat, ale hned jak se vratim domu, tak se na kompilaci pres javac ve VIMu kouknu a kdyztak pouziju ant, kterej prej jde taky pouzit, takze uvidim, jak to pude a snad se to povede a budu spokojen.

Diky za rady, v prubehu odpoledne az vecera se jeste ozvu.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.