abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 729 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Externí ethernet a usb HDD

    27.11.2009 01:27 Dibur_X
    Externí ethernet a usb HDD
    Přečteno: 748×
    Mám takový dotaz, chtěl bych si pořídit síťový hardisk, který by byl připojený i přes usb jako externi hardisk.

    Konkrétně, mám dvě zařízení (dvd rekorder a rekorder na zanam přes usb na externi hdd, oba musí mít jako externi disk na formatu ntfs). Moje vize je následující.

    Externi hdd bude připojeno do sítě přes routr (bude mít sambu nebo ftp, cokoli přes co k němu bude přístup) a zároveň z něho dvd přehrávač (jenž umi číst z externího ntfs disku přes usb) bude moci číst a přehrávat filmy a do toho jiné zařízení bude též tento hdd využívat jako externí přes usb a bude moci na něj zaznamenávat. Je toto možné?

    Vyhlídl jsme si jedno zařízení (zde specifikace). Mluvi se tam o usb, že jde využit pro připojeni tiskaren, externich hardisku a taky pro nahradi zdroje (ups)... ale nevyčetl jsem z toho, zda se to přes usb např. pro foťák, dvd rekorder, pc atp. umí tvářit jako externí hardisk.

    Poradíte mi někdo jak to s tímto je? Jak se tato vlastnost nazívá, popřípadě, která zařízení to splňují, či zda to toto zařízení splňuje? Děkuji

    Odpovědi

    27.11.2009 11:50 Dibur_X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí ethernet a usb HDD
    Mimochodem zde jsem našel diskuzi o tom stejném
    27.11.2009 12:15 Dibur_X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí ethernet a usb HDD
    Kde maji odpověď se suportu jedne firmy že to nejde (čemuž fakt nevěřím, věřím akorát tomu že to ta firma neimplementovala). Zde je zase disk ktery ma u sebe v popisku:
    Tento disk lze připojit jak přes 100Mb Ethernet rozhraní, tak i přímo na USB 2.0. Díky NDAS (Network Direct Attached Storage) technologii budete moci jednoduše sdílet data na síti bez nutnosti pořizování serveru nebo si disk připojit lokálně.
    Trošku mě tam mate to nebo. Taky všude píší "NEBO" ve stejném významu.
    xkucf03 avatar 27.11.2009 14:37 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí ethernet a usb HDD
    To dost dobře nejde, protože při připojení disku přes USB ho zpřístupníš jako blokové zařízení (tzn. je možné ho třeba formátovat a máš k němu exkluzivní přístup), zatímco sdílení po síti (Samba, NFS...) pracuje už nad nějakým souborovým systémem (a ten musí být někde připojený a taky s exkluzivním přístupem) -- takže buď jedno nebo druhé.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    28.11.2009 01:44 Dibur_X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí ethernet a usb HDD
    Asi bych opravdu dobře potřeboval vysvětlit proč to nejde. Proč si ten hardisk třebas vnitřně ne udělat to, že když někdo přes usb mění blok tak ho pro ostatní uzavře, a pokud nejde uzavřít tak ho nedovoli měnit? Nebo dokonce přes ethernet část nastavit jako jen pro čtení, a povolit měnit přes usb... nebo naka podobná vlstnost. To jak se disk tváří přes usb a co dovolí je věc fimwaru disku ... ne usb. Jako ano chápu, že někdo nemuže šahat na stejny soubor či blok to je poměrně normální pokud tam nejsou marege a naky soft na zalohy lokalni kopie atp.

    Taky se disk muže rozdělit na dva, či na tři... pro jedno usb pro druhe pro ethernet.. a těm ostatnim tam dat jen možnost čtení... to by ve své podstatě stačílo... pak by se například dalo s tou velikosti jen šoupnout a bylo by. Myslim si že řešení existuje když ho někdo hledá.

    Prostě mi to nejde do hlavy. Napsal jsem i email na anglicky support, tak doufám, že dojde odpověď.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.