abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 02:11 | Pozvánky

    Připojte se ve středu 30. 10. 2024 od 10:00 do 12:00 na náš webinář "Řízení přístupu do PostgreSQL prostřednictvím externího autentizačního providera" (registrace zdarma) a naučte se, jak nastavit ověřování pomocí GSSAPI pro bezpečný přístup k databázím (Microsoft Active Directory nebo FreeIPA). Záznam předchozího webináře "Co je nového v PostgreSQL 17" můžete zhlédnout zde.

    … více »
    Heřmi | Komentářů: 0
    včera 21:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.55 open source počítačové hry Unvanquished (Wikipedie), forku počítačové hry Tremulous. Instalovat ji lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Dle plánu bylo dnes vydáno Factorio 2.0 a Factorio: Space Age, tj. aktualizace 2.0 počítačové hry Factorio (Wikipedie) oficiálně běžící také na Linuxu a velké vesmírní rozšíření Factorio: Space Age.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:33 | Pozvánky

    Byl zveřejněn průběžně aktualizovaný program konference OpenAlt 2024 o otevřeném softwaru a datech, IT bezpečnosti, DIY a IoT. Konference proběhne o víkendu 2. a 3. listopadu v prostorách FIT VUT v Brně. Vstup je zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 07:00 | Komunita

    Ubuntu oslavilo 20 let. První Ubuntu 4.10 s kódovým názvem Warty Warthog bylo vydáno 20. října 2004.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    20.10. 04:44 | Nová verze

    Vizuální programovací jazyk MicroBlocks určený pro programování mikropočítačů jako micro:bit pomoci bloků byl vydán v nové verzi 2.0. MicroBlocks je inspirovaný Scratchem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.10. 22:44 | IT novinky

    Mapy.cz zavádí placenou verzi Premium (𝕏). Cena předplatného bude zveřejněna v další verzi aplikace (𝕏). Aplikace i web budou dál fungovat zdarma. Mění se způsob ukládání offline map. Nově bude možné bezplatně uložit offline mapu pouze jednoho státu (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    18.10. 11:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 8.10 multiplatformní digitální pracovní stanice pro práci s audiem (DAW) Ardour. Pravděpodobně poslední osmičková verze. V průběhu několika měsíců by měla vyjít verze 9.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.10. 04:22 | Pozvánky

    O víkendu 19. a 20. října lze na brněnském výstavišti v pavilonu A1 navštívit s jednou vstupenkou dvě akce: Maker Faire Brno, "festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí", a GameDev Connect, "akci určenou pro všechny současné a hlavně budoucí herní vývojáře, kteří touží proniknout do jednoho z nejúžasnějších průmyslů na světě".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.10. 00:33 | Nová verze

    Asterisk (Wikipedie), svobodná softwarová implementace telefonní ústředny (PBX), byl vydán ve verzi 22.0.0. Přehled novinek v této nové major verzi v oznámení na webu a na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: XGL, nestartuje

    27.8.2006 16:45 krychle
    XGL, nestartuje
    Přečteno: 156×
    mam problem s rozbehanim XGL :) postupoval som podla navodu

    spravil som toto vsetko >>> https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI https://help.ubuntu.com/community/CompositeManager/Xgl

    flgrx funguje, akceleracia tiez

    ale zda sa ze xgl proste nechce nabehnut, po prihlaseni je plocha cista a nic sa nedeje, po chvilke sa restartne naspat do gdm. mozno vobec nespusti ten sktipt alebo co ?!

    skusal som uz vselico, ale vyzera to na nejaky divny problem s xgl alebo s drivermi

    gdm stale pise error

    (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found

    pise to uplne v kazdom logu ... ci sa pokusam spustit Xorg alebo XGL je tam bud PCI:1:0:0 alebo PCI:1:0:1

    ako som dufam spravne pochopil, xorg startuje na display 0 a xgl sa nastavuje na display 1, ak chcem zvolit ci startovat gnome s xgl (metoda A v navode, skusal som aj metodu B)

    mne to pripada ako keby sa xgl nedalo vobec spustit, je nejaky sposob ako ho pustit s kozoly? alebo kde najdem logy xgl?

    Odpovědi

    28.8.2006 02:11 krychle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XGL, nestartuje
    takze som zistil ze chyba ktoru som pisal hore je ok, je to len warning a na xorg stranke pisu ze je to ok ...

    ale nasiel som inu vec, pravdepodobne to bude problem

    vyhadzuje to takuto chybu v logu, je ich tam vela rovnakych pod sebou asi takych 20, 30 :) ina chyba sa vlogu nenachadza ...

    No matching visual for __GLcontextMode with visual class = 1 (32774), nplanes = 24

    nasiel som nieco o tom tu

    http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33847510&page=2

    velmi tomu nechapem, ale co som pochopil s tej chyby tak to asi nenajde mod na vykreslovanie??? pre 24 bitovu hlbku??? ... alebo co!?

    mohol by sa niekto mozno pozriet do logov, co je tam spomenute ohladne tohoto, chyby sa vyskytli skoro nakonci logu pred tymto (**) Option "CoreKeyboard"

    este asi skusim nahodit nove ovladace priamo od ati (8.28.8), teraz mam "oficialne ubuntu 8.25.18" ale mali by fungovat aj tieto

    ~inak mam A64-2800+, 1GB RAM, Abit ATi9550-256MB ...
    29.8.2006 00:47 krychle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XGL startuje, compiz funguje, ale borderom sa nechce vstavat
    tak pokracujem si v monologu :D

    toto setko som poriesil, xgl aj compiz nastartuje, chyba bola v tom ze som nemal libglitz-glx1 ci ako sa vola, ja si nepametam ze by som ho daval prec, rak som to nahodil a ono som ho ho mal ale nebol nainstalovany, nechapem, no co uz ...

    iste je ze z balikmi compiz a compiz-gnome plus decorator mi to neslo, black screen, len kurzor, ako som sa docital tento bug bol uz davno vyrieseny, tak som pohladal nove updatovane baliky, strasne to haluzi, raz to ide raz nie, bezpecne som to rozbehal z balikmi vanila a cgwd tie tusim nehadzu ani divne errory ako compiz.real: Couldn't bind redirected window 0xa0001d to texture rad by som vedel ako sa da logovat co sa robi v XGL pripadne v compize, ktore pluginy loaduje, a tak ... informace sou zaklad ;)

    ale ESTE SOM NEVIDEL WINDOW BORDERS tak ak niekto vie ako nato tak prosim prosim napiste mi ked uz som sa tak daleko dostal, precital som uz vela threadov jedine co som nasiel je patch na zdrojaky v navode pre gentoo a do toho sa mi nechce :)

    - ps: ked si to nahodou niekto precita tak aspon ahoj napiste :) lebo zachvilu ziskam, poruchu osobnosti mam taky pocit ... tzv samomluvu, hh.
    nemo avatar 29.8.2006 01:01 nemo | skóre: 12 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XGL startuje, compiz funguje, ale borderom sa nechce vstavat
    Myslis poruchu osobnosti, co ma BLEK. na root.cz? Ted uz evidentne zrusili ten komiks (skoda, bavilo me cist komentare na tema "zruste to" - zaroven ale lituji autora, ze byl zhrzen...). No a ted mas neco jako to "ahoj". Ale i tak si myslim, ze bys sem mel napsat potom i zpusob, jakym jsi to rozchodil. Az neco podobneho bude nekdo treba za rok hledat, urcite ho potesi, kdyz bude problem vyreseny do konce...

    Mimochodem k tem Window Borders - ja jsem zkousel na Fedora Core 5 rozchodit AIGLX a take jsem se dostal do stavu, kdy po faktickem zapnuti AIGLX zmizely okraje :-( Resil jsem to pet dni, ale nakonec jsem to vzdal. Dost mozna to souviselo s volbou typu graficke karty. Jsem ale moc liny a pohodlny. Proste pockam, az vyjde Fedora Core 6 a zkusim slibovane "zazracne klikatko", kterym se to pry bude dat zapinat a vypinat...
    "Laughter is the best tech support!"
    29.8.2006 01:03 robertK | skóre: 26 | blog: Klokanuv_blog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XGL startuje, compiz funguje, ale borderom sa nechce vstavat
    prolítnul jsem to, xgl mi nechodí a nerozumím tomu, tak jenom potvrzuji že jsem si to četl. samomluvě zdar.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.