abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 745 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli

    2.3.2007 10:49 maskov1
    Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli
    Přečteno: 62×
    Prepacte za nazov no nic lepsie ma nenapadlo, dufam mi pomozete. Pouzivam gentoo-sources kernel najnovsii no a mam takyto problem. Ked som si skompiloval kernel minule a nastavil grub tak po starte to bolo super, krasne nacitalo co malo (alsa drivers), rozlisenie bolo 1024x768@85 no ale minule som bol donuteny znovu upravit svoj kernel pomocou make menuconfig no a tam som nic neprestavoval len som si jednu vec zapol (podporu pre ntfs disky), skompiloval som kernel, nastavil grub a pri starte som mal na vyber stary kernel a novy... Ked som zapol stary tak to islo v pohodke ako som vyssie spominal, ale ked som spustil ten novy kernel tak sice ntfs podpora uz funguje ale VOBEC nejdu ine veci (nenacita sa zvuk, gpm) rozlisenie je 640x480. Skusil som si to cele prekontrolovat no a rozlisenie som v kerneli mal nastavene na 1024x768 ale aj tak to neslo. Neviete preco sa to same od seba zmenilo?? Isto budem potrebovat este vela krat skompilovat kernel aby som system vyladil ale to sa mi bohuzial neda pokial mam takuto grafiku... Pripomienka do grub za riadok kde som nastavil kernel tak som nepripisoval ziadne vesa a ani podobne graficke vecicky. Den predtym som si emergol boot splash tak neviem ci to moze byt tym. Neviete mi poradit? vopred Vam dakujem. S pozdravom maskov1

    Odpovědi

    2.3.2007 11:25 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli
    Porovnaj obsah suboru /proc/config.gz pri nabootovanom starom a novom jadre. Používaš nVidia drajvre? Ak áno, tak po prekompilovaní ich treba znova nainštalovať.( ak sa nemenilo nič iné, tak stačí preinštalovať s prepínačom -K)
    2.3.2007 11:33 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli
    Nemohla by chyba byt v opomenuti instalace nove zkompilovanych modulu (make modules_install) pripadne v neaktualizovanem initrd/initramfs (nevim jestli ho gentoo pouziva a jak se updatuje ... z by neco jako mkinitrd?) ?

    Je divne, ze by po kompilaci s temer stejnym .configem (poze s pridanym NTFS) nrfungovaly stare moduly, treba se ale mezitim zmenila verze gcc nebo tak neco...
    2.3.2007 12:48 Andy | skóre: 18 | NMnMet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli
    takze oba byly uplne stejny verze?
    Válka je vůl ... a já taky ;) | Chaotic state of my influence.
    2.3.2007 17:45 maskov1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Po kompilacii kernelu uz nejdu veci ktore predtym isli
    Tak dakujem za pomoc, nvidia drivers uz pouzivam ale este predtym ako som mal tento problem tak som nepouzival.. Neviem preco ale skusil som znova skompilovat a v pohodke mi ide aj zvuk, aj mys ale pri starte vyhodi error ze sa nenasiel zvuk ovladac ale aj tak zvuk ide. Rozlisenie som vyriesil tym ze som to nastavil na 1280x1024 a vyzera to ako 1024x768...dakujem za pomoc

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.