abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:00 | Nová verze

    Zulip Server z open source komunikační platformy Zulip (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 9.0. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Rozcestník

    Dotaz: Nahrávání z analogové TV karty

    22.5.2007 07:26 Začátečník
    Nahrávání z analogové TV karty
    Přečteno: 1502×
    Mám analogovou TV kartu Pinnacle PCTV Pro a chtěl bych z ní nahrávat. Jedno, přes který vstup. Nikde se mi nepodařilo najít, že by to třeba TVtime nebo KDETV uměly. Zapping se mi zatím nepodařilo zprovoznit. Vyhazuje hlášku

    The program 'zapping' received an X Window System error. This probably reflects a bug in the program. The error was 'XF86DGANoDirectVideoMode'. (Details: serial 15 error_code 147 request_code 137

    a nevím, co s tím. Umí některý program snadno nahrávat v rozumné kvalitě třeba z VHS kamery nebo z televize? Nebo jak zprovoznit nahrávání na zmíněných? Na internetu jsem k tématu nic moc nenašel a když, tak to bylo hodně staré. Předem děkuji.

    Odpovědi

    22.5.2007 07:38 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    mě se osvědčil xdtv
    22.5.2007 07:57 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    Mencoder.

    Do ~/.mplayer/mencoder.conf dam toto:
    [default]
    tv=driver=v4l2:device=/dev/video0:chanlist=europe-east:channels=21-Nova,SE9-Prima:amode=1:adevice=hw.1:alsa=on
    
    [livetv]
    profile-desc="live TV recording"
    oac=mp3lame=1
    ovc=lavc=1
    tv=quality=0:input=0:volume=80:width=768:height=576:audiorate=32000
    lavcopts=vcodec=mpeg4:vbitrate=4000:aspect=4/3
    lameopts=cbr=1:br=128:aq=2
    vf=pp=lb
    
    a nahravam cez

    mencoder tv://Nova -profile livetv -o subor

    Samozrejme rôzne veci si môžeš nastaviť podľa chuti. Podstatné je tv=input=0 , definovať mená kanálov a správne nastaviť zariadenie /dev/videoX a pre alsu.
    22.5.2007 10:43 peca | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    Kalva - KDEčková nadstavba nad mplayer/mencoder
    Já to nebyl!
    25.5.2007 22:03 Začátečník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    Děkuji. Vyzkoušel jsem nainstalovat oba a přestože jsem zatím neměl tolik času, zvlášť Xdtv vypadá jednoduše. Dokonce je do něj i čeština. Zkusil jsem verzi 2.4.0 a mám problém se zvukem. Jezdcem v menu vůbec nejde ovládat. Síla je pořád stejná. Jediná možnost pro zeslabení je jezdcem ve směšovači. Možná jsem neudělal dost pokusů, ale zatím se mi nepodařilo nahrát nic se zvukem. Obraz byl vždy vcelku dobrý. Můžete mi prosím napsat nějaké nastavení pro nahrávání, na kterém bych vyzkoušel, jestli je problém v programu nebo jen u mě? Preferuji záznam do mpeg-2, ale divx je také dobře. Mám Sempron 2.6 pro socket 754.

    Jsem si vědom, že to sem nepatří, ale nikde se nemůžu dopátrat, jak dostat při záznamu z composite zvuk do TV karty Pinnacle PCTV Pro PCI. Původní majitel jí nějakou dobu měl a na nahrávání z vnějších zdrojů jí nepoužíval, takže mi už není schopen říct, jaké k ní bylo příslušenství. Manuály a dokumentace jsou nebývale mizerné a na internetu se mi nepodařilo taky najít nic uspokojivého. Některé karty mají redukci do S-Video ( snad je to on) konektoru, kam jsou přivedeny video a oba zvuky. U jiných se údajně musí zvuk nahrávat přes zvukovou kartu. Jak je to v tomhle případě? Karta je jinak normálně funkční. Nemá audio in. Má ale vstup přímo pro žlutý video cinč. Ten funguje. Obraz je po připojení bez problémů. Předem děkuji za odpovědi.
    26.5.2007 09:41 jarda | skóre: 22 | blog: nadoraz | Chomutov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    Zvuk snad ani po jednom cinchi s obrazem nejde, takže přes zvukovku.

    Nahrávání do mpeg2 si vyber v položce xdtv record, zapni nahrávání a když ho vypneš tak to vypíše co a jak, hlavně chyby pokud máš nastavenou špatnou např. frekvenci snímků. Uvidíš tam i kolik vypadlo snímků nebo zvuku a jak bys to měl nastavit aby to správně fungovalo. Nezapomeň ta nastavení ukládat.
    Připíjím na krásu našich koní a rychlost našich žen.
    6.7.2007 21:19 Začátečník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nahrávání z analogové TV karty
    Děkuji všem za odpovědi. XdTV se nechal přesvědčit a jakž takž funguje. Co byl problém, se mi nepodařilo zjistit, ale funguje dokonce i záznam přes vstup zvukovky a composite. O ten mi šlo hlavně. Záznam do formátu MPEG 4 a kontejner avi funguje vcelku bez problémů. Kvůli pozdějšímu vypalování na DVD bych ale chtěl spíš záznam do MPEG 2 a kontejner mpeg. Když ale zkusím zaznamenat film do mpeg, objeví se hláška, že mpeg vyžaduje parametry, že AC3 lze zaznamenat, ale nelze přehrát. Dál je ve výpisu napsáno, že potřebuji kodek zvuku pro použití MOV kontejneru. Je to chyba ffmpeg nebo ho lze doinstalovat? V tom, co jsem zatím vygoogloval, se moc nevyznám.

    XdTV mění po spuštění nahrávání nastavení mixéru. Přesněji řečeno, vypíná mikrofon, který používám pro skypování. Lze mu od toho nějak pomoci? Když připojím při nahrávání z composite vstupu zvuk do zvukovky, spustí se zvuk rovnou při startu počítače. Lze nějak zařídit, aby se zvuk zapínal až při spuštění nahrávacího programu?

    Zkoušel jsem Kalvu. Vypadá velice dobře. Filtry by byly milé. Problém je, že se mi nepodařilo naskenovat kanály nebo je přetáhnout odjinud. Potřeboval bych hlavně nakonfigurovat nahrávání přes composite vstup. Dá se to udělat nějak ručně? Scantv nefunguje. Předem děkuji za odpovědi.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.