abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    17.4. 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 555 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7

    26.7.2014 12:09 Rosta
    po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7
    Přečteno: 561×
    Jsem začátečník. Mam notebook s win7. Disk je rozdělen 2 části na C (systém) a D (fotky, videa, apod). Pak je tam ještě jedno místo Recovery (na obnovu win7 do továrního nastavení). Včera jsem nainstaloval Linux Mint a při instalaci v nabídce jsem zvolil instalaci vedle win7. Abych mohl používat oba systémy. Instalační program sám vytvořil nějaké místo, takže jsem to jenom odklinkl. Instalace se podařila, Mint funguje. Když zapnu NTB objevi se mi tabulka kde mohu vybrat systém buď Linux nebo Win7. Když vyberu Linux je vše OK, spustí se a funguje. ALE když vyberu Win 7 nic se neděje.Počítač musím vypnout ze zásuvky a vyndat baterii, jinak nevypnu a při dalším spuštění se mi objeví no such partition Entering rescue mode grub resue Musím do biosu napsat bootování z flash, kde mám ty Linux mint a to je jediné co mi jde spustit, ale musím je znovu instalovat. Co s tím prosím poradte !

    Odpovědi

    26.7.2014 13:00 java
    Rozbalit Rozbalit vše Re: po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7

    Předpokládám, že instalační program Linux Mintu provedl změnu velikosti oddílu s Windows 7 a asi se mu to "nepovedlo". Obnovil bych Windows z Recovery oddílu a snažil se nějak udělat místo pro Linux Mint na tom oddílu s fotkami... ("D:"). Např. tak, že zazálohuješ všechna data z "D:" na externí pevný disk a uděláš prostor pro Linux + prostor pro ty fotky, videa... (Tedy z jednoho oddílu budou oddíly dva.)

    26.7.2014 13:13 Rosta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7
    Spustil jsem instalační CD s win7 na obnovení systému pouze do oddílu "C", ale ani poté se win7 nerozebehl. Napsalo mi to něco ve smyslu RECOVERY ERROR
    26.7.2014 13:23 java
    Rozbalit Rozbalit vše Re: po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7

    Asi budeš muset přerozdělit disk a znovu čistě nainstalovat Windows i Linux. Nezapomeň si zazálohovat data (ty fotky, videa apod.)! V případě, že je možné bez ztráty záruky vyndat pevný disk z notebooku, tak ho strčit do nějakého "boxu" s USB a zazálohovat do jiného počítače. V případě, že toto nepůjde, tak asi zálohovat z Linux Mintu, který tam máš nainstalovaný (na externí pevný disk).

    Taky nezapomeň na aspoň jeden oddíl určený přímo pro Linux.

    26.7.2014 13:47 Rosta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: po instalaci Linux Mint nejdou spustit win7
    Děkuju za info, zkusím to

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.