abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 729 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: kubuntu, zmena chovani - odpojeni od site pri necinnosti

    14.9.2014 15:38 xhumzz
    kubuntu, zmena chovani - odpojeni od site pri necinnosti
    Přečteno: 166×
    Ahoj mam kubuntu 12.04 lts 32bit, par dni uz mi blbne tim zpusobem ze jakmile se prepnu z gui do text konzole a ted dokonce i pri nabehnuti sporice obrazovky dojde brzy k odstrihnuti site, resp mam treba pustenej programek pod wine ktery mel pres noc uploadovat data na server a rano prijdu a on najednou pokracuje jako bych ho dal predtim suspendovat. Nikdy to tak nedelalo, nic sem v nastaveni nepredelaval co by s timhle mohlo souviset. Takze to asi nejaka aktualizace takhle dojebala.

    Napada vas cim by to mohlo byt?

    Odpovědi

    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 14.9.2014 15:43 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kubuntu, zmena chovani - odpojeni od site pri necinnosti
    První bych překontroloval power management. Pokud je v něm vše v pořádku, mrknul bych do logů, co se v noci dělo a co by mohlo být příčinou.
    14.9.2014 18:43 xhumzz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kubuntu, zmena chovani - odpojeni od site pri necinnosti
    Powermanagement jsem prekontroloval a nevidim v nem nic zapleho, co by melo za dusledek vypinani hw. Zajimave je ze jak sem spustil log, tak po klepnuti na zalozku XORG okamzite vyletelo okno s http://pikbox.ru/img/15/20140915234756531debilni_KDE_odstraneni_zarizeni_hlaska.png (nevim jak se tu linkuje) ktere jsem si pomoci printscreen chtel ofotit jako dukaz, jenze po ulozeni fotky mi to z neznameho duvodu nereagovalo na pokus zavreni toho scrennshotovaciho okna krizkem ani po delsi dobe system nereagoval zadnou akci na to ze okno nereaguje, nepomohlo ani ctrl+alt+esc a killovaci lebka zamerena na okno, pote se system temer uplne hryznul, slo jen posunovat lebku, na nic jineho nereagoval, nakonec sem byl nucene se prepnout do konzole > ctrl+alt+del -> restart os (neslo se ani prihlasit jako aktualni uzivatel v text rezimu, mimochodem tohle se mi stava casto pokud zacne blbnout gui, proste se kolikrat ani nemuzu prihlasit v text konzoli abych aspon spustil htop a mohl udelat jakoukoliv jinou diagnozu co se vlastne momentalne s os deje..)

    Nakonec sem zjistil ze ten screenshot se ani na hdd neulozil, tenhle co mam je par dnu starej, vylitlo to na mne kdyz sem neco nastavoval kolem zvuku, s tim mam mimochodem ted problem oproti minulemu stavu ted NELZE regulovat hlasitost pomoci FN+ sipky resp. reguluje to vystup na HDMI ktery nepouzivam a absolutne netusim JAK os primet aby zase zacal regulovat analog vystup, podotykam ze predtim to chodilo a nic sem nemenil, tak ja nevim co tuto samovolnou zmenu mohlo zpusobit)

    Muj hw je notebook acer travelmate 5742zg a je v nem bohuzel grafika ATI mobility radeon HD5470 sekterou mam odzacatku provozovani linuxu problemy, bohuzel asi nejde nijak vymenit, proste leda koupit jiny ntb coz ted nepripada v uvahu, snad jedine externi grafika a le dost pochybuji ze to je u tohoto notebooku vubec mozne)

    Taky je blby ze nemuzu ani zpetne udelat diagnozu logu protoze mi chybi casove udaje co se delo v noci (a po hryznuti systemu sem prisel i o pozdejsi udaje..)

    Kde si muzu nastavit vetsi log?
    29.9.2014 10:25 xhumzz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kubuntu, zmena chovani - odpojeni od site pri necinnosti
    achjo koukam ze nikdo nevi, nonic stejne mi to vnucuje novou verzi 14.04 tak asi vse smazu a udelam cistou instalaci,nebu dam davat ani puvodni programy. snad bude uz nova verze odbugovana, byla by absolutni ostuda pro tvurce KDE kdy by ne a tim by umne SKONCILI stejne jako debilni UNITY fujjjj ;)

    A premejsli ze upln opustim ubuntu a jeho derivaty pac je to velke hovno takze prejdu zrejme na Slackware, nebo modulovy Gentoo .

    Co mi poradite, touzim po STABILNIM a modernim gui ktere nema problemy co ma KDE nebo UNITY.

    KDE JE DEBILNI PROTOZE:

    1) dementne si NEPAMATUJE poseldni otevrena okna ale JENOM nektera navic NEPAMATUJE si ze NECHCI aby mi zobrazovalo a vnucovalo spoustece dementniho prohlizece REKONQ a dementniho Dophinu fujjjjjj ble Jako filemanager pouzivas sice pomalejsi ale na fce vybornej KRUSADER jeslti znate stejne fcema bohatej arychlejsi rad se poucim ;) 2) DEMENTNI KDE mi casto vynlinka hlasku ze "bylo odebano zvukove zarizeni m chcete.... blaaa blaaaaa, NEEEE FAKT NECHCI NIC ODEBAT KURVA PICA!! )

    3) KDE SI NEPAMATUJE rozmisteni oken po virtualnich plochach POKAZDE JE UMISTTI VSECHNY DOHROMADY DO 1 PLOCHY!

    4) NEZJISTIL JSEM V E ZMETI NASTAVE JAK NASTAVIM KLAVESOVO ZKRATKU NA PREPINANI PLOCH KOSTKY!!

    5) CASTO MI SPADNE PLASMA!!!

    6) KWIN proces casto zabugovan a ZACNE SE NABALOVAT AZ MA 600MB!!!!

    tohle snad uz staci?! :)

    PROTO JE DLE MNE KDE SRACKA, ACKOLI VYVYJENA 20LET STALE POLOFUNKCNI BETAVERZE PADAJICI JAKO HRUSKY!!!

    JA CHCI STABILNI PROSTREDI PROSIM REKNETE MI ZE EXISTUJE STABILNI GUI CO UMI TO SAME JAKO KDE? :(

    NEBO SE SNAD MA VRATIT K WINBLOWS KDE MI WINDOW MANAGER NEBUDE CHCIPAT?? :(

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.