abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 722 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Linux Mint live USB - uložení souboru

    27.1.2020 23:31 Vlastik
    Linux Mint live USB - uložení souboru
    Přečteno: 546×
    Dobrý den. Prosím o radu ohledně Linux Mint Live USB. Jak mohu zkopírovat nějaký dokument, nebo soubor ze svého počítače a uložit na bootovací USB flash, když Linux Mint jen zkouším a nenaistaloval jsem ho. Když vytáhnu flashku z počítače a ten soubor na flashce zůstal? Předem děkuji za případnou odpověď

    Odpovědi

    27.1.2020 23:59 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    Nějak nechápu?

    Když jsi ho na USB uložil tak tam bude takže zasuneš usb do PC připojíš usbflash a zkopíruješ soubor.

    Jediné s čím bude problém že windows neumí ext2/3/4 který je asi na tom usb.

    Jinak není problém spustit zase ten mint z USB a připojit si HDD s těmi windows a soubor si skopírovat do těch windows, jediný problém může nastat pokud používáš windows 10 ty se musí vypnout v defaultu se uspávají a pak nejde připojit jejich HDD pro zápis.
    k3dAR avatar 28.1.2020 00:34 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    zalezi jestli to opravdu ulozi na USBFlash (pripojovene do /isodevice (a ulozit pujde podle toho jakej zpusob/nastroj pro dostani ISO na USB byl pouzit)), nebo to ulozi "nekam" pri spustnei z USBFlash, to druhe (bez toho aby byla na USBFLash pripravena persistent image ci oddil) se uklada do RAM...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    28.1.2020 08:26 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    Skôr to záleží, či sa ešte podporuje perzistentný mód pre Live USB. Nielen kvôli dokumentom, ale aj programovému vybaveniu a záplatám.
    28.1.2020 08:31 PetebLazar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    Tipnul bych si, že nativně extX má jen velmi malá část bootovacích USB flashek. Většina bude bootovat z read-only image (s vlastním formátem flasky např. FAT32). Unetbootin by měl umět pro Ubuntu distra rezervovat persistentní oblast (na ukládání dat mezi booty, doinstalování app?), tyto data nemusí být snadno dostupné z jiných OS (jde opět o image).

    Osobně jsem to vždy (z lenosti) řešil, kromě výše zmíněné persistence (především na trvalé doplnění dalších nástrojů) řešil dalším USB diskem (mj.pro omezenou kapacitu bootovací USB pro např. záchranu dat).

    28.1.2020 16:44 Vlastik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    Použil jsem k vytvoření bootovací flashky program Rufus, který prostě flashku zformátuje a vytvoří USB boot. Není na ni ani kam uložit sobor, nebo dokument, zkopírovaný z H.Disku. Jsem jen začátečník, ale nenechám se odradit neuspěchy. A děkuji všem za odpovědi, i když jim moc nerozumím. Linux Mint se mi líbí. Je to dobrý přechod z Windows na Linux, pro toho, kdo se v tomto světě milého tučnáka ocitl poprvé. Chtěl bych přejít na Linux natrvalo. Ale musím se ještě hodně učit, je tu tolik nového... Ale dnes mi jeden kámoš řekl, že Linux už není co býval, ohledně bezpečnosti. Že už dnes ani Linux není chráněn před malwerem, jako kdysi, kdy ho používalo mnohem méně lidí. Tak mi to nadšení z Linux Mint trochu sebral.. :(
    k3dAR avatar 29.1.2020 23:06 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linux Mint live USB - uložení souboru
    zkusil sem s Mintem - tak jak to z Rufus mas, by slo ulozit ale nepohodlne, takze z tech nekolika jinejch moznosti, nejjednodusi+nejpohodlnejsi (pro tebe) bude Flash predelat, opet v Rufus >=3.8, ale nastav (pod vybranym iso) "Velikost trvaleho oddilu", tim se na USBFlash vedle oddilu s obsahem z ISO, pripravi i druhy oddil kam si z USB pustenej Live/Vyzkouset Mint bude ukladat vse (misto toho jak ted to uklada do "ramdisku"..., takze nejen to co ulozis tak po rebootu i najdes, ale zachova se i nastaveni, doinstalovane programy atd...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.