abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 721 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Jak zjisti konektivitu z PHP

    20.11.2013 01:13 Petr
    Jak zjisti konektivitu z PHP
    Přečteno: 623×
    Zdravím, snažím se nějak zjisti zda je php (server) připojen na net. Našel jsem spousty řešení, ale ani jedno nefunguje. Například když zavolám
    @fsockopen("www.google.com", 80, $errno, $errstr, 2);
    
    a nejsem připojen k netu trvá mi odpověd 30 vteřin a pak to stejně skončí chybou. Já bych tomu chtěl dám max vteřinu dvě a pak to přerušit a jet dál, ale vůbec nevím jak na to. Díky

    Odpovědi

    20.11.2013 01:21 Kit | skóre: 45 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zjisti konektivitu z PHP
    Co třeba curl?
    Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
    20.11.2013 08:45 Filip Jirsák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zjisti konektivitu z PHP
    Máte nastaveno, že se na spojení má čekat 2 sekundy (5. parametr). Jenže používáte DNS název, který se nejprve musí přeložit – a na ten překlad se asi čeká těch 30 sekund.

    Ale rozhodně není dobré to takhle testovat na nějakém veřejném serveru, který vám nepatří nebo se kterým nejste dohodnutý. Dále navázání TCP/IP spojení, ještě na adresu určenou DNS názvem, je docela drahá operace (pro obě strany). A „zda je připojen na net“ je dost vágní zadání – raději byste měl testovat přesně to, co potřebujete.

    Ten PHP skript se spouští z cronu nebo z příkazové řádky? Protože pokud je to normální skript spouštěný v rámci webového serveru, je jasné, že nějak připojen na net ten server je – minimálně s ním dokázal navázat spojení klient. (Což také může být spojení ze 127.0.0.1, ale někdy se i existence libovolného síťového rozhraní považuje za „připojen na net“). Takže bych doporučil ujasnit si, proč to „připojení na net“ chcete testovat, a test pak specifikovat lépe.
    22.11.2013 15:01 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zjisti konektivitu z PHP
    Dobrý den, to mě nenapadlo že to dělá ten DNS a zní to logicky, zkusím to tedy na IP adresu. Jde o to, že se to volá normálně za běhu webové stránky (intranetu) který běží uvnitř sitě. Jde o to že to bude běhat vždycky i když nebude fungovat net, ale pokud funguje net tak se pošlou nějaká data ven. A pokud net nejde tak to ale má normálně fungovat, což nefunguje právě protože to po 30 vteřinách umře. Pokud někoho napadá leší řešení budu jedině rád, ale zatím ně nic nenapadá. Díky Jednoduše jde o toto:
    if($intenretConnection){
       // posli data ven (treba přez curl to už je fuk)
    } else {
       // nedělej nic, ale jed dál, hlavne nečekej déle než 2 vteřiny
    }
    
    
    Josef Kufner avatar 22.11.2013 17:11 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zjisti konektivitu z PHP
    Nezkoumej, zda funguje nebo nefunguje připojení. Nastav rozumné timeouty a prostě to zkus.

    Druhou možností je zařadit požadavek do fronty a mít démona, který to bude odesílat asynchroně.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    22.11.2013 20:03 Filip Jirsák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zjisti konektivitu z PHP
    Přesně tak. Navíc to, že je dostupný (třeba) Google neznamená, že bude dostupná i služba, kam to posíláte.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.