abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 561 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: nefunkcni Adsense

    16.10.2017 23:28 Bill Gates
    nefunkcni Adsense
    Přečteno: 1175×
    Nevim, asi to sem uplne nepatri, je to server o linuxu a ne o webu, ale zkusim a kdyztak to treba smazte, pokud uznate za vhodny.

    Premyslim jak detekovat ze google adsense nezobrazil ve svem

    <iframe id="google_ads_frame2" name="google_ads_frame2" .....></iframe> nic krome prazdneho body a v ten okamzik tam mrsknout jinou reklamu odjinud a vykaslat se na podelanej google.

    Samozrejme jsem si vedom cross site scriptingu a tak si do toho iframe asi tezko sahnu a proverim jestli me google podelal a nezobrazil nic nebo ne. Ale premyslim nad metodou jak proti tomu bojovat kdyz se googlu nechce.

    Zbavit se ho uplne je druha varianta samozrejme, ale nez to udelam, mozna bych jeste vyzkousel nejaky reseni kdyz se mu poste nechce, tak zobrazit neco jineho odjinud a monetizovat i pres to ze korporace o kdo vi kolika tisicich programatorech mi neni schopna distribuovat reklamu inzerenta a pusobi jak nejaka garazovka.

    Ma nekdo nejake napady?

    Napada me neco jako transparentni proxy a prohlizet obsah distribuovany googlem na teto urovni. Tady si na to sahnu ale zatim si nedokazu dost dobre predstavit implementaci. A adsense by to asi taky odhalil a banoval.

    Proste banner si vyzadat ne z adsense ale ze sve proxy, ktera si teprve sahne pro banner na google a proveri co poslal. Pokud prazdne body, tak at si trhne a poslu si nejaky smysluplny content odjinud. Na druhou stranu google tak prijde asi o statistiky a ja taky. Cele se to bude tvarit ze to je z jednoho mista a to asi adsense zdetekuje. Cely je to blbost v momente kdy google bude chtit content distribuovat na zaklade preferenci uzivatele. Bych se musel tou proxynou tvarit striktne jako uzivatel ale jeho IP proste nenasimuluji. To bude porad z jedne sady IP pokud budu pristupovat na google ze sady IP touhle proxynou. Takze to neni uplne ok uz v konceptu.

    Kazdopadne prazdny body z google adsense na strance ktera by mela byt monetizovana me znacne zacina vadit.

    Diky za pripadne odpovedi.

    Odpovědi

    17.10.2017 15:57 Bl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nefunkcni Adsense
    To je opravdu blbost :) Co pouzit moznost si do adsense dat zastupne reklamy?
    17.10.2017 18:26 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nefunkcni Adsense
    No covece to mate pravdu, na to jsem zapomel. Otazka jak spolehlive to bude fungovat. Premyslim proc se tohle deje. Bud je to fakt nejaky problem v distribuci banneru na strane googlu, nebo ma google tak malo inzerentu, ze mi proste nema co zobrazit. Samozrejme vidim jen bannery dle mych preferenci z dat co o me google nasbiral, i kdyz stava se mi to i na jinem PC kde google nevi ze jsem to zase ja, protoze to neni moje PC a data o chovani uzivatele tam generuje nekdo jiny. Jestli ale nema co zobrazit tak to je teda bida. Rekl bych ze tahle spolecnost musi mit tolik zadavatelu ze se snad nenajde chvile kdy neni co zobrazit a ono uplne v poho a v mem pripade i docela casto, proste se na to vyflakne a prazdny body. Mazec. Kdo vi kolika lidem to taky tak dela na tomtez webu (soukromy projekt - diskuzni forum o elektrotechnice a pribuznych tematech), nicmene pak ten web trpi tim ze by mohl byt monetizovany a v danych chvilich neni. Nikdo neklikne protoze nema na co ani kdyby chtel.
    17.10.2017 18:54 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nefunkcni Adsense
    Na bannery niekto este klika?
    17.10.2017 22:08 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nefunkcni Adsense
    Ano, ne vsechny jsou uplne nezajimave. Sem tam se objevi neco co fakt zaujme tematicky. Navic na konkretnim projektu jsou velmi citlive zakomponovany tak, ze nebrani cteni obsahu, neotravuji, nijak se nevnucuji a naopak ho mohou velmi vhodne doplnit. Akorat posledni dobou to u adsense znacne hapruje.
    19.10.2017 08:02 Bl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nefunkcni Adsense
    Bohuzel je to tak, obcas to vypadanjako by weby mely ban, nikde zadna reklama, a to ani v zahranici. Pokryti pada z 99pct na klidne 70... Bohuzel je to kombinace prelevani budgetu na lepsi mista (FB) a vseobecne spatneho cileni Googlu mimo vyhledavaci sit - proste se to nevyplati... Na druhe strane super prilezitost kdyz je tam tolik mista :)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.