abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    27.4. 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 44
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 875 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    14.11.2022 23:48 | Přečteno: 1586× | poslední úprava: 15.11.2022 09:19

    Stávky za soudruha kima se účastní: matematickofyzikální fakulta, fakulta humanitních studií, f. sociálních věd, filozofilogická fakulta UK, přírodovědecká f. a právnická fakulta UK, fakulta sociálních studií v brně, filozofická fakulta Palackýho ve Volomouci, dál uměleckoprumyslová škola, filmová a televizní fakulta akademie muzickejch umění v Praze, fakulta umění a designu Usti nad Labem, fakulta Janačkovy akademie muzickejch umění + fakulta vytvarnýho umění v brně. U těch uměleckejch ale nejde vůůůůbec poznat jestli jakože stávkujou, nebo jestli to je běžnej uměleckej bordýlek 😄 jo a brno pišu s malým pismenkem nazačátku schválně by to naštvalo lidi z brna 😏

    Program celý tý levičácký rudozelený vopičárny je tady hele(hele archiv)

    zpovykaný fakulty

    Byla tady velikatatatatáncká debata jakto jako že jim vévodí uplně nahoře MFF, nóóóó tak jsem vyrobila graf, kde jsou seřazený jednotlivý fakulty podle dýlky hodin programu záškolácký akce, tzn. takový jakože proxyhodnoty pro měření stupně klimafanatizmu jednotlivejch fakult (+- pár hodin vodchylka pro každej sloupec, ne všechny programy maj jasně vymezenej čas, překrytý hodiny se nepočitaj ,spaní se nepočitá).

    Mužeme krásně pozorovat, že uplně nejvíc zfanatizovaný jsou humanitní fakluty a obsazujou přední místa našeho grafu. To je takový jakože celkem nepřekvapivý a důvody jsou taky asi jako celkem zřejmý.

    Zaprvý se tam neučej žádný pořádný poctivý exaktní nebo přírodní vědy, třeba na Kirchhoffův zákon termální radiace nebo na zákony termodynamiky který tady s králykem furt vtěch našich povidání řešíme tam asi fakt jako člověk nenarazí 😄 Dál, 'studenti' humanitních fakult se věčinou rekrutujou z řad lidí, který byly moc líný na fyziku/matiku už od střední, nóó a protože se rozhodli házet na matiku bobek dál, tak šli 'studovat' na humanitní školy. A to je tak trošičku problém, protože bez aspoň základní znalosti skutečnejch přírodních věd tak nějak není možný pochopyt princip fungování skleníkovýho jevu nebo pochopyt proč je domnělý AGW na základě emisí CO2 v reálným světě pouze nefunkčí terorie a spíš víc než věda pouze náboženckej prvek. Boužel tydlecty speciální duhový lidičky z humanitních fakult jsou nepřetržitě tim skleníkovým jevem (kterýmu absoltuně nemaj šanci rozumět) ze všech stran strašený (dokonce se tim furt strašej navzájem, trošku to připomíná vovoečky, ty taky když se na jednu bafne (ikdyž to děda jako zakázal dělat 😮 😄 🤪 😜) tak začne najednou panikařit celý stádo 😮 😮). Ale hlavně nejsou schopný tý domělý environdementální 'výzvě' přidělit ňákou realistickou váhu, nóóó takže se nemůžeme divit jejich přemrštělýmu strachu z něčeho, čemu nerozuměj. Můžeme vo tom říct, že se vlastně jedná o jejich strach z neznáma a o strach z případný změny, který nerozuměj a je pro ně absolutně rozumově neuchopytelná. Arthur C. Clarke jednou řek, že dostatečně pokročilá věda je nerozlišitelná vod magie. No, a pro naše milý klimaaktivisty z humanitních fakult jsou tvl i středoškolský pokusy s kladkou/pákou/nakloněnou rovinou extremě pokročilá věda 😄 😄, tzn. nejsou to jakoby štonc vodlišit od magie a defacto ze svýho uhlu pohledu žijou jakoby v takovým světě nepochopytelnejch čar a kouzel 🧙 🪄 . Pro ně klimatologie neni věda, tak jak ji vnimame my, pro ně to je v tom jejich pohledu na svět takovej jakože souboj dobrý a zlý magie, nebo prostě souboj 'dobra' a 'zla'. Voni tomu skleníkovýmu jevu prostě jako neviděj 'dovnitř' pod kapotu a nezbejvá jim nic jinýho než věrohodnost fakt a informací, který se knim dostanou, určovat tim jak moc se jim někdo zdá duvěryhodnej nebo jak moc se jim to co řiká líbí. Super exaktní metoda jak si jakoby vověřovat fakta žejo 😄 😄

    Druhej důvod je asi jako dost podobnej tomu prvnímu. Ty jejich gender/lgbt/rasýzmuz/komunizmuz/etc pavědy sou všecko takový divný laciný xindloviny, který nestojí moc času si natlouct do makovice + když nevíš/si pitomej jak pučtok tak to asi jako v týdle pseudoškole furt mužeš hrát na angažovanost a jaká by to asi jako byla pro humanitní fakultu nálepka, kdyby vyrazila ňákýho angažovanýho lgbtbflmpsvz+-*/ klimasocialistu třeba, žejo 😄 😄, nóó takže velká část z těch studentů má pro todlecto flákání a záškoláctví dost prostoru, protože maj prostě houbičky s voctem co na práci.

    Stejně jako existujou i slušný cikáni, chci věřit, že taky ne všichni studenti humanitních fakult jsou líný hloupí připitomělý flákači, který jsou schopný 'studovat' jenom v tědlectěch inkluzivních ulítlejch safezonách ale že třeba sociologii/filozofii tam jde určitě studovat i poctivě a že existujou studenti skutečnejch humanitních věd, který se neflinkaj jako jejich zfanatizovaný 'kolegové'. Je mi slušnejch studentů zpovykanejch humanitních fakult líto, protože k takovýmu něčemu přišli jako slepej k houslím, ikdyž těžko říct, jestli soudruzi už všechny normální studenty svým blbnutím nevytěsnili 🙄 Svým způsobem mi je líto i těch vyšinutejch 'studentů', protože skutečně odpovědný jsou ty lidi, který studentům vymejvaj makovice, který zneužívaj jejich nevědomosti a loutkařej je a který na zeleným šílenctví profitujou nebo maj politickej zájem by tadle klimamóda vydržela co možná co nejdýl. .......když ňákej šmejd na předváděčce vokrade důchodce s vomezenejma kognitivníma funkcema, je taky správný vynit šmejda a ne zmanipulovaný babičky nebo dědečky a tydlecti speciální studenti humanitních pavěd nejsou nic jinýho než podobně vomezený nesamostatný nevzdělaný zranitelný lidičky který skutečný padouši zneužívaj pro svý vošklivý cíle, který aťuž jsou jakýkoliv, nám všem by jejich uskutečnění určitě nepřineslo vůůůůbec nic dobrýho.

    hele stávkuje i matfyz

    V závěsu za humanitníma pavědama jsou umělecký školy, střed grafu patří přírodovědecký fakultě a ve vocásku našeho grafu se celkem nepřekvapivě umístily matfyz s právnickou fakultou. Když poščítáme dohromady trvání klimaprogramů na MFF PF a PřF UK, tak ani tydlecty tři fakulty dohromady nepřevážej dobu trvání akcí na fylozofický fakultě nebo fakultě humanitních věd 😄

    Myslimže je zajímavým detailem, že soudruzi klimaaktivisti uvedli hnedka na první místo matematickofyzikální fakultu, protože kdyby byly názvy fakult uvedený podle abecedy, by musel bejt napsanej víc níž, takže de tušit že to je z PR důvodů jakože nestávkujou jenom bezcený druhořadý pitomové u kterejch je zázrak když uměj ščítat zlomky ale že kromě nich stávkujou třeba i lidi co doma tajně z rozbitejch mikrovlnek montujou meteroradary 😏 😜

    Akorátže to má jakože dost mušek na kráse. když se podíváme na program matfyzácký klimastávky, mužeme vidět dost rozdílů voproti pandemonickejm rudozelenejm orgijím, který se konaj na humanitních fakultách. Matfyzáci potřebovali zdůraznit, že se nekoná žádný bivakování se spacákama a přespávání někde na tolaletách, program matfyzácký klimatický stávky končí už někde vokolo šestý hodiny večer takže se stávkující nejenomže na noc vracej domu do svejch postýlek, ale v pohodě stihnou i večerníčka.

    V jejich programu taky nevidíme různý nesmysly typický pro humanisty, nekoná se žádný čtení environmentální poezie, neřeší se žádná feministická literatura etc, ale maj tam jenom ňáký koukání na ekologickej film, přednášku vo udržitelnosti herního prumyslu vod něčeho co si řiká 'andrea hubert' u kterýho neni pořádně jasný jestli toje jakože chlap nebo žencká a pak už jenom dvě ultralevicový přednášky, nóóó spíš víc politický školení 😄 😄 první na téma jak jako komunikovat klimatický votázky, druhá vícemeně vobsahově podobná, s názvem 'Proti extrémismu: o tom jak se koncept a termín extrémismus používá k represi environmentálních a levicových hnutí'. To je samozdřejmě levičáckej extremistickej hnuj, ale +- vystihuje třeba nejvíc nejvěčí starost tadydle našeho Krályka, kterej je environmentální levicovej extremista ale když se mu to řekne tak se hnedka začne vykrucovat že to jakože prej neni žádná pravda aže ty neziskovky vedený na seznamu extremistickejch terroristickej skupin kterejm poslal 5tikilo nejsou zase jako tak špatný a blablabla. Nicméně vo Králykoj nemůžeme říct, že by byl pitoma nebo flákač, takže ta levičácká žvatlanina asi jako nebude jenom uplně bezcená lepenina rudozelenejch politickejch hesel, jen si na to soudruzi klimaaktivisti mohli najít jinej čas a nekrást prostor, kterej neni jejich a navíc ménem lidí, který vo to ani nestojej.

    Zkrátka, v každým stádu se najde pár černejch rudejch oveček a bylo by divný, kdyby ňákej rudozelenej ďáblík nevystrčil růžky taky na matematickofyzikální fakultě, nicmeně už vod voka mužeme pozorovat mravenčí rozměry matfyzáckýho rudozelenýho blbnutí v porovnání s rosahem akce třeba na humanitních/filckozofickejch fakultách. Se navíc páni řečníci (andrea si muže připadně přesunout čarku z 'á' na 'i' podle toho jak se jako dneska cejtí 😝 😝) zapoměli podepsat, takže je klidně možný že se jedná pouze vo vobyčejnej sprostej import žvanicích aktivistů z víc 'osvícenejch' fakult a žádný echt matfyzáci se tý šarády veskutečnosti ani neučastněj.

    Zbejvá si už jenom položit legrační votázečku děsně tajemnou, jestli výsadní umístění MFF nahoře v seznamu zpovykanejch fakult je už konečný přiznání nadřazenosti exaktních věd nad zbytečnejma humanitníma psedovědama, nebo jestli to je jenom obava organizátorů by lidi ten seznam jakože vůůůbec začali číst, když by nezačínal něčim aspoň trošičku normálním 😄

    Zajímavý body programů

    Za přečtení určitě stojej programy všech fakult, takový nazelenalý levičácký bahno se jentak nevidí 😄 pár nejvěčích pecek sem vám sem vybrala 😄 😄

    .............a přitom je furt tak málo řemesníků i u fyzicky málo náročnejch voborů, na který člověk nemusí prej jakože bejt ani žádnej ajnčtajn navíc 😏

           

    Hodnocení: 69 %

            špatnédobré        

    Anketa

    vypatlaný rudozelený studenti mi připadaj děsně
     (22 %)
     (16 %)
     (28 %)
     (80 %)
     (6 %)
     (15 %)
     (41 %)
     (1 %)
     (12 %)
     (68 %)
    Celkem 81 hlasů

    Obrázky

    univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵, obrázek 1 univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 15.11.2022 00:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Já když to četl, tak mě zaujal "workshop emoční podpory". A to tak moc, že to potřebuju nutně vidět, bo mě zajímá, jaké ufoporno se pod tím skrývá :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.11.2022 08:31 sdfgdsfg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    uuufooopoornooooo, jonkun kotona!
    15.11.2022 09:54 trapak lolek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    duunipaikalla!
    15.11.2022 11:07 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Tak to je snad jedna z mála co mi přišla užitečná. Jen mi není jasný přímy vztah na enviro..
    Gréta avatar 15.11.2022 15:56 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    tamto ufoporno asi jako neni klimatologický videjko ale souhlasim s tim žeje ze všech těch věcí nejvíc nejužitečnějšejší :D :D

    15.11.2022 08:30 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Za to vsechno muzou matfizaci a ceveutaci, kdyby furt nezdokonovali vyrobni procesy stroje by nebraly lidem praci a takovej humanista by sel pekne makat k pasu, stejne jako driv. Proste se omezuje manualni prace a lemplove se snazej nejak prosadit kdyz nemusej makat a dostanou dotace na flakani! Jeste by tu bylo reseni verejnej zajem-technicky skoly bez skolneho, konickovy skoly at si kazdej soudruh plati sam, co se nevyhodi soudruhum narvat do technickej oboru, ale to by bylo revu od manicek.
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    Max avatar 15.11.2022 09:17 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nesouhlasím, lidí pro manuální práci není stále dostatek. Poptávka je obrovská, ale lidi nikde. Proto se musí víc a víc automatizovat. Navíc nechceš mít člověka někde u pásu místo robota. Není to dobré pro tebe (chybovost, komunikace s lidmi, nemoci, odbory apod.), pro něj (nemoci a úrazy a následky podobných dlouhodobých opakujících se činností) ani ve finále pro stát (= méně spokojení lidé, které více trpí na dlouhodobé nemoci).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.11.2022 10:03 strasidlo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nesouhlasím. Lidí pro manuální práci je dostatek. Ale není motivace. Především na straně odměňování. Po stránce fyzické je opotřebení biorobotů urychlováno produktivitou, která je hnána procenty kvantitativního růstu. Proto se automatizuje, aby se udržel růst, protože zisky musí stoupat, aby bylo na ty jedině správné odměny.

    Vyšší odměna, správná výchova samostatně jednajících a spolupracujících lidí = spokojení fyzicky pracující lidé = zdravější společnost = menší možnost ovládat masy. To ale není cílem. Zjednodušeně vše souvisí se vším.

    Samozřejmě, že s technickým pokrokem se mění struktura, zastoupení fyzické práce, ale bude skutečně maximální automatizace v budoucnu přínosem pro lidstvo nebo to bude fyzická a mentální metla?
    Max avatar 15.11.2022 11:03 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Řemeslnická povolání jsou problém, a placená jsou víc, než dobře. Ve finančním ohodnocení to tedy není ;-).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.11.2022 12:10 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Jenomze tam musi neco umet, to se neda okecat. Navic... instalater... to v myslich mnoha nezni zrovna cool...
    15.11.2022 12:41 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Presne tak remeslo bude potreba vzdycky jen to proste neni prehazovani papiru. Uz dneska si remeslnik donese domu vic kdejakej bankovni urednik a bude doba kdy remeslo bude vynosny jako moneyzer v korporatu! Ale kolik z vas da dite na remeslo? Nechcete taky limecky aby nemel skrabanec?
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    15.11.2022 15:04 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Já klidně:) Teda pokud budou šikovný po dědovi (obou) a ne po mě :)
    Gréta avatar 15.11.2022 16:00 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    baťa to ďál jakoby tak že každej zaměstnanec postupoval uplně vod spoda z místa řadovýho ševce nahoru přes všecky možný pozice a nestalo se žeby u bati existoval ňákej bílej límeček co by nevěděl jak se jako vyráběj boty a coto jakože všecko vobnáší. myslimže to mělo něco dosebe :D ;D

    15.11.2022 18:08 radegast hnedy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    to bys jako chtel, aby zamestnanci oddeleni diverzity anebo dozorci pres KPI museli umet neco z oboru ve kterem pracuji? To je preci uplne nemozne, kdyz to jeden rok delas v neziskovce, dalsi rok v telekomunikacni firme a rok pote v aerolinkach.
    15.11.2022 19:43 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nápadně mi to připomíná kecy komunistů z doby nedávné, o nahánění vysokoškoláků do továren, aby zjistili co je práce. Zase myslim, že byste se s Kimem shodli :-)
    Gréta avatar 15.11.2022 22:44 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    nóóóó takže řikáš že baťa byl komouš?? :D :D :D :D

    btw nikdo nikoho nikam nevyhání a nikdo tvejm soudruhům nebere právo nepracovat a nejíst :P :P :D ;D

    16.11.2022 11:06 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    O Baťovi jako komoušovi s mluvila jen ty. Já jsem řek, že v aplikaci tohodle pravidla se shodnou Baťa, ty a komouši. Hlavně se můžeme z praxe přesvědčit kam tohle vede, když se to aplikuje na celý stát (klidně věřím, že v obuvnické firmě to fungovat bude).
    15.11.2022 12:42 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Pro odbornou manulani praci za adekvatni penize, pochybuju ze humanista by se naucil s naradim, proto ten pas.
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    15.11.2022 10:58 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    dostanou dotace na flakani
    Dotace na flakani se da nejak prekousnout, ale oni primo skodi produktivite ostatnich. A pritom je to tolik potencialnich Hladovych zdi...

    Ono by mozna stacilo kdyby fakulty byly placene indexem z platu absolventu (celkova suma pro univerzitu zachovana, je tam i nakladny zakladni vyzkum). Kdyz fakulta A produkuje nemakacenka na pul uvazku v neziskovce, tak holt bude mit min penez nez fakulta B produkujici ocenovane odborniky.
    15.11.2022 18:13 solarni vibrator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Vazne? jako navazat odmenu na vysledek? Hruza. Odporne. I ty jeden maloburzoazni kapitalisticky zivle, to preci odporuje vsem zasadam socialni spravedlnosti a pokrokovych hodnot. S takovymi kadry, jako jsi ty, tu valku proti klimatu nevyhrajeme.
    Jendа avatar 15.11.2022 22:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Matfyzták co šel dělat high-frequency trading, výherní automaty, manipulaci veřejného mínění do Cambridge Analytica nebo podobné prospěšné činnosti je násobně lepší než cokoli ostatního.

    Plastický chirurg co celebritám nafukuje kozy, rty a prdele je násobně lepší než lékař co v nemocnici v ghetu adminuje chudé děti.

    Korporátní právník a leštič vizitek (thx kralyk) je násobně lepší než pro-bono právník co pomáhá obětem korporátní a státní zvůle nebo třeba rozkrývá podvody a korupci (Kverulant, Janek Rubeš, Deník N, Deník Referendum).

    To není moc dobrá metrika, což?
    16.11.2022 01:09 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Predrečník ale nič nehovoril o pojmoch lepší/horší (čo sú veľmi subjektívne pojmy, trebárs ako bude obľúbený pro bono právnik, ktorý pomáha v boji proti "štátnej zvôli" rôznym "sockám", páchajúcim otravnú drobnú kriminalitu?), len čosi o produktivite a tak.

    Okrem toho porovnávaš medzi sebou jednotlivých absolventov jedného typu školy (resp. jednej fakulty), nie školy/fakulty medzi sebou.
    Jendа avatar 16.11.2022 02:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Predrečník ale nič nehovoril o pojmoch lepší/horší
    Hovořil o tom, za které absolventy by vysoké školy měly dostávat kolik peněz.
    trebárs ako bude obľúbený pro bono právnik, ktorý pomáha v boji proti "štátnej zvôli" rôznym "sockám", páchajúcim otravnú drobnú kriminalitu?
    O takovém příklad nebyl.
    len čosi o produktivite a tak
    A produktivita se tedy měří penězi? Zrovna ty moje příklady na tohle pasují taky - že to často selhává.
    Okrem toho porovnávaš medzi sebou jednotlivých absolventov jedného typu školy (resp. jednej fakulty), nie školy/fakulty medzi sebou.
    Jednak i to je důležité, protože to způsobí, že uvedené školy začnou výuku přizpůsobovat tomu, aby produkovali zmíněné „vysoce vydělávající absolventy“, a jednak jsou tam značné rozdíly i mezi fakultami, takže to třeba může skončit „zkrachováním“ „peďáku“.
    16.11.2022 07:38 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Pekne priklady ktere nevypovidaji o medianu. Na jednoho HF T pripada deset matfyzaku co dela za tabulkovy plat na fyzikalnich ustavech AV, na jednoho plastika pripada deset obvodaku v prdelakovech, na jednoho lestice vizitek pripada deset posunovacu papiru na obecnich uradech...

    Podobne obracene, i socialni fakulty umi vyrobit cloveka s peknym prijmem, treba nacelnik piratu je vystudovany knihovnik(?).
    Jendа avatar 16.11.2022 11:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Pekne priklady ktere nevypovidaji o medianu. Na jednoho HF T pripada deset matfyzaku co dela za tabulkovy plat na fyzikalnich ustavech AV, na jednoho plastika pripada deset obvodaku v prdelakovech, na jednoho lestice vizitek pripada deset posunovacu papiru na obecnich uradech...
    OK, a je tedy příjem dobrá metrika nebo ne?
    16.11.2022 11:58 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Je. Tvoje priklady nijak moji metriku nezpochybnuji, mozna znas lepsi?
    16.11.2022 13:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    na jednoho lestice vizitek pripada deset posunovacu papiru na obecnich uradech...
    Tomuhle argumentu nerozumim - tvoje metrika je dobrá, protože není založena jen na leštičích vizitek, ale také na množství posunovačů papíru na úřadech?
    16.11.2022 14:55 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Moje metrika je dobra, protoze bere v uvahu integral prijmu vsech absolventu - od bezdomovcu po velkoprumyslniky. Extremy jsou na kazde fakulte, takze stejne bude mit rozhodujici vliv medianovy uspech na trhu prace.

    Jaka je podle tebe lepsi metrika?
    16.11.2022 15:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Moje metrika je dobra, protoze bere v uvahu integral prijmu vsech absolventu - od bezdomovcu po velkoprumyslniky. Extremy jsou na kazde fakulte, takze stejne bude mit rozhodujici vliv medianovy uspech na trhu prace.
    To IMO neřeší ten problém zmíněný Jendou - ten medián ti stále nastavují ty zmíněné negatinví faktory.
    Jaka je podle tebe lepsi metrika?
    Nevim, to je dost těžká otázka, ne? Ale ok, co třeba nějaký demokratický proces?
    16.11.2022 16:32 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Ja si nemuzu pomoct, ale negativni faktory tam nevidim. Tak zkrachuje pajdak, no. Az bude poptavka po ucitelich, tak jim stoupnou platy a ucitelstvi se stane atraktivnim oborem a uzivi svoji specializovanou fakultu.
    Nevim, to je dost těžká otázka, ne? Ale ok, co třeba nějaký demokratický proces?
    Taky moznost. Demokraticky si v danovem priznani vyplnit do ktere skoly pujde x % berne...
    Jendа avatar 17.11.2022 02:05 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Ja si nemuzu pomoct, ale negativni faktory tam nevidim.
    Jenom jsem chtěl upozornit, že ten nápad nevede k výsledkům, kteří by alespoň někteří lidé mohli považovat za žádoucí -- zkrachování některých VŠ, a poskytnutí značné pobídky těm ostatním, aby produkovali co nejvíc vysoce vydělávajících absolventů, což znamená i absolventy z mého příkladu.
    Tak zkrachuje pajdak, no. Az bude poptavka po ucitelich, tak jim stoupnou platy a ucitelstvi se stane atraktivnim oborem a uzivi svoji specializovanou fakultu.
    Sorry, ale nevěřím moc na to, že sice se to zatím nedařilo, ale tohle bude konečně ten krok, který narovná mzdy důležitým a nedostatkovým, ale navzdory tomu málo placeným pracím.
    JiK avatar 17.11.2022 04:31 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Možná by pomohl nějaký centrální úřad na stanovování výše mzdy a platu, ne? :-)
    17.11.2022 10:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Možná by pomohl nějaký centrální úřad na stanovování výše mzdy a platu, ne?
    Trochu mě překvapuje, že tohle prosazuješ zrovna ty, ale už se u tebe asi nedivim fakt ničemu.

    Každopádně, osobně nejsem pro, už se to zkoušelo a IMO výsledky nebyly dobré, spíš by IMO bylo fajn přijít s něčím novým...
    JiK avatar 17.11.2022 13:17 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    17.11.2022 15:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    A cos čekal? Na blbou otázku blbá odpověď. Ale kdybys náhodou přišel s nějakým novým nápadem, který by mohl diskusi posunout, dej vědět.
    17.11.2022 13:36 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    zkrachování některých VŠ, a poskytnutí značné pobídky těm ostatním, aby produkovali co nejvíc vysoce vydělávajících absolventů, což znamená i absolventy z mého příkladu.
    Naprosto v poradku. Vydyt prece chceme aby vysoke skolstvi produkovalo dobre placene odborniky. To je vlastne definice tercialniho vzdelavani...
    Sorry, ale nevěřím moc na to, že sice se to zatím nedařilo, ale tohle bude konečně ten krok, který narovná mzdy důležitým a nedostatkovým, ale navzdory tomu málo placeným pracím.
    To taky neni ucelem. At si kazdy o adekvatni plat rekne (zacne vystavovat vyssi faktury), kdyz je nedostatkovy a dulezity tak ho dostane.
    17.11.2022 15:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    At si kazdy o adekvatni plat rekne (zacne vystavovat vyssi faktury), kdyz je nedostatkovy a dulezity tak ho dostane.
    Tohle je tautologie. "Nedostatkový a důležitý" máš v tomto kontextu nadefinováno čistě z hlediska trhu, což se pozná podle toho, že to trh zaplatí. Takže ta věta se zjednoduší na At si kazdy o adekvatni plat rekne (zacne vystavovat vyssi faktury), kdyz ho dostane, tak ho dostane.
    17.11.2022 15:41 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Me prijde, ze Jenda definuje "nedostatkove a dulezite" z hlediska vyssiho principu mravniho, viz jeho vybrane priklady.

    Takze nikoliv tautologie, ale stret svetonazoru a trhu.
    17.11.2022 15:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Jak bys to definoval ty, aniž by to byla tautologie?
    Jendа avatar 17.11.2022 16:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Možná by to šlo definovat jako jak moc by klesla kvalita života, kdyby daný člověk nepracoval?
    17.11.2022 17:01 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nedostatkove a dulezite se da definovat bud pres cenu na trhu, nebo pres emoce "ceho se vzdam jako posledniho", nebo pres viru "kdyz nebude vic X, bude doom".

    Zalezi na kontextu s kym se bavis, asi nema smysl v kostele argumentovat trhem a u zkousky na VSE hrichem & peklem.
    Člověk z Horní Dolní avatar 15.11.2022 12:16 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nějaké shrnutíčko by nebylo? Určitě to ke moc kvalitní a zajímavý blogík, ale aktuálně nemám čas číst to celý.
    Gréta avatar 15.11.2022 15:54 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    tl;dc existuje exponacionální zavislost mezi zbytečností fakulty a dýlky programu klimastávky :D ;D

    15.11.2022 13:34 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    neco k manualni praci tahle krava ani neumi s kyblem... https://www.reddit.com/r/facepalm/comments/yvq67p/i_am_listening/
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    Gréta avatar 15.11.2022 16:04 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    lol :D :D ještěže si jako nevybrali na to polejvání ňákou kyselinu třeba :D :D

    15.11.2022 13:43 lenochod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Gréto, děkuji za článek. Kde bereš ten program? Aspoň namátkou.
    15.11.2022 14:49 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    greta je organizatorka, ale nechce to tu mezi odborniky vykecat!
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    Gréta avatar 15.11.2022 15:53 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    tady hele (archiv hele pro všecky připady) :D ;D

    15.11.2022 16:26 lenochod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    To jsem nemohl najít. Dík, tvé hnojomety jsou jedny z nejsmradlavějších, ať ti plivou vembloudi!
    Gréta avatar 15.11.2022 22:46 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    15.11.2022 16:51 nésu z Brna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Pravda, patří ji dík za článek - jen to rejpání do Šalingradu si mohla nechat od cesty.
    Gréta avatar 15.11.2022 22:50 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    15.11.2022 16:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    V tom programu jsou teda vesměs strašný pitomosti - Queer feminism climate justice :-D :-D Jo, tak určitě.

    Jediný, co mi přišlo zajímavý, je Ochrana biodiverzity v praxi. To zní rozumně a trochu mě překvapuje, že to je na FAMU, ale jako proč ne. Ještě případně potenciálně trochu zajímavě zní Město jako důsledek a projev krize antropocénu.

    Díky za upozornění, na tyhle dvě případně mrknu, bude-li to někde a bude-li čas.

    Zbytek blogu jsem nečet, předpokládám, že Gréta je standardně triggered...
    Darth Phantom avatar 15.11.2022 19:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    jsou teda vesměs strašný pitomosti - Queer feminism climate justice :-D :-D
    Jak pitomosti, to je naprosto, ale naprosto standardní repertoár všelikých zelenokomunistů/kolibáčů a havěti rozličné, neomarxistické, netáhlovské. Nedělěj, že jsi překvapen :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.11.2022 20:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Nedělěj, že jsi překvapen :-)
    No tak vzhledem k vedoucímu zapojení FHS, FSV, FSS,... - ne, nejsem překvapen...
    Gréta avatar 15.11.2022 22:40 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    ale na tom jejich seznamu má vedoucí postavení mff :P :P :D ;D

    Gréta avatar 18.11.2022 22:37 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Příloha:
    15.11.2022 20:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Zbytek blogu jsem nečet, předpokládám, že Gréta je standardně triggered...
    Tak jsem teda kousek ještě přečet:
    protože bez aspoň základní znalosti skutečnejch přírodních věd tak nějak není možný pochopyt princip fungování skleníkovýho jevu nebo pochopyt proč je domnělý AGW na základě emisí CO2 v reálným světě pouze nefunkčí terorie
    ROFL, a kdy se teda konečně od Gréty dozvim ten princip ze skutečnejch přírodních věd, podle kterého je CO2 nefunkční teorie? Zatim teda jako furt nevim, jestli to má být to, že CO2 fskutečnosti není skleníkovej a planetu ochlazuje (to Gréta prosazovalo), nebo že možná je skleníkovej, ale je ho moc málo, aby to mělo vliv (taky prosazovalo), anebo to možná jako je úplně v pohodě teorie, akorát ještě není prokázaná, protože nic nevíme (taky prosazovalo), tj. pokud nic nevíme, jak můžeme vědě, že to je nefunkční teorie?

    No takže ano, Gréta je standardně triggered, stejně jako ty queer feministky, akorát s jinou idejologyjý :-D
    Gréta avatar 15.11.2022 22:39 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    ttttssss dobře vim že si si to celý přečet už předtim ale tak děsně tě to triggnulo že si se sem musel eště jednou vrátit a jakože mi to děsně nandat :D :D ;D ;D

    ROFL, a kdy se teda konečně od Gréty dozvim ten princip ze skutečnejch přírodních věd, podle kterého je CO2 nefunkční teorie?

    myslimže sem ti toho napovidala už dost vtěch našich minulejch povidáních a když to zatim nikam nevedlo tak to asi jako nepovede ani tentokrát :D :/ :D :/

    ale ok vysvětlim ti situaci eště jednou. zelená církev si vybrala jednu ňákou jedinou uhlikovou terorii a prohlásila ji za 'posvátnou Pravdu' aže kuli tý neprokázaný uhlíkový teorii vobětujou naši ekonomiku naši prosperitu naši svobodu a možnáže by ty fanatici chtěli vobětovávat i naše životy. noa to se samozdřejmě nám hodnejm lidem moc nelíbí ato zlášť když narozdíl vod dneska stávkujicích 'klimatologů' z humanitních fakult trošičku známe děják a něco vo vzestupu různejch rudejch totalit víme :P :P

    jednim způsobem jak se jakoby mužem před zelenou církví bránit je dokazování žese s těma svejma rudozelenejma afyzikálníma hovadinkama pletou aže ta jejich posvátná terorie má veskutečnosti děsně moc trhlin :D ;D

    za sebe řikám že nehájíme ňákou svou jedinou Pravdu jako vy klimavěřící. my dokazujeme že zelenej agw blud nefunguje a na rozdíl vod zelenejch kultistů máme k dispozici celej manevrovací prostor přirodních věd zatimco vy kultisti musíte vobhajovat tu svou jedinou 'svatou' pravdu a všechny nepříjemný fyzikální skutečnosti na který ten blud narazí furt nějak krkolomě vysvětlovat tim co2 :D :D

    ve výsledku bude uplně jedno jestli co2agw nefunguje proto že je co2 málo/proto že je co2 prakticky slabej skleníkovej plyn/že vodrazí víc ir záření než vygeneruje povrch/etc a je uplně jedno která rána bude pro zelenou posvátnou terorii ta poslední ale pevně věřim že dřív nebo pozdějc to jedna bude :D ;D

    Zatim teda jako furt nevim, jestli to má být to, že CO2 fskutečnosti není skleníkovej a planetu ochlazuje (to Gréta prosazovalo), nebo že možná je skleníkovej, ale je ho moc málo, aby to mělo vliv (taky prosazovalo), anebo to možná jako je úplně v pohodě teorie, akorát ještě není prokázaná, protože nic nevíme (taky prosazovalo),

    vodpověz mi na tydlecty votázečky tajemný a beru vodpovědi jenom ano/ne :P :P

    • co2 'umělýho' původu tvoří pouze malej zlomek z celkovýho množšství co2 v atmosféře
    • přímej vliv vobyčejný vodní páry na skleníkovej jev je násobně větší než i všude uváděnej hypotetickej přestřelenej vliv co2
    • silný absorbery em záření (v našem připadě skleníkový plyny) bejvaj současně i silnejma emitorama
    • žádnej nezpochybnitelenj důkaz agw eště nebyl předloženej a furt se jedná jenom o terorii

    vodpověděl si čtyrykrát 'ano'?? gratuluju souhlasíš stim samým čemu si se ve svým komentu poškleboval a sám mužeš vidět žese ty věci nazájem nevylučujou :P :P :D ;D

    tj. pokud nic nevíme, jak můžeme vědě, že to je nefunkční teorie?

    například tim že by si mi už dááávno zavřel papulu ňákým jasným nezpochybnitelným důkazem že se to tvý domělý člověkový globální voteplování dovopravdicky děje. nicméééně sme si nazájem vyměnili už bambilión pismenek ale žádnej důkaz z tebe za celou tu dlouhatatatatánckou dobu eště nevypad noa myslimže asi jako ani nevypadne protože nemáš a mit nebudeš :P :P kapříci si jako sami rybník nevypustěj a zelený loutkovodiči nejsou žádný pitomové by nechávali dobrovolně ňák veřejně vověřovat platnost posvátný uhlikový terorie. voni sou spokojený se status quo a na tlačení jejich politickejch/sociálních zájmů/odklánění penízků/kradení dotací/etc současnej klimafanatizmuz stačí. kdyby se tví soudruzi drželi vědy a pravdy a riskli by nezávislý vověřování svejch pavědeckejch bludů by se taky jakože dóóóóst pravděpodobně mohlo stát žeby se dokázalo že to je totalní nesmysl. a co pak jako se zeleným šílenctvím :D leda jako zvonec a konec všecko rospustit a šup všichni zpátky domů se zeleným blbnutím by byl utrum :D ;D

    ale třeba jako překvapíš a něco z tebe vypadne. furt čekááááááámmmm :D :D :P ;D

    16.11.2022 00:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    ve výsledku bude uplně jedno jestli co2agw nefunguje proto že je co2 málo/proto že je co2 prakticky slabej skleníkovej plyn/že vodrazí víc ir záření než vygeneruje povrch/etc a je uplně jedno která rána bude pro zelenou posvátnou terorii ta poslední
    Aha, takže TL;DR nevíš, kterej princip skutečný vědy údajně zneplatňuje teorii o CO2/AGW, a tedy jestli ji vůbec nějakej zneplatňuje. Ď za odpověď.
    ale pevně věřim že dřív nebo pozdějc to jedna bude :D
    Jo! Souhlasim :-D
    přímej vliv vobyčejný vodní páry na skleníkovej jev je násobně větší než i všude uváděnej hypotetickej přestřelenej vliv co2
    Nevim, jakej vůbec má smysl na tuhle otázku odpovídat, když ty data a závěry o vodě plynou z tý stejný vědy, která přišla i třeba s tim feedbackem CO2 na vodu, žejo. A navíc stejně mi pak v jiným komentáři vysvětlíš, že skleníkovej efekt vlastně na většině povrchu vůbec nefunguje, případně že se oteplování vlastně vůbec neděje, takže nevim, proč bychom měli řešit vodu...
    například tim že by si mi už dááávno zavřel papulu ňákým jasným nezpochybnitelným důkazem že se to tvý domělý člověkový globální voteplování dovopravdicky děje. nicméééně sme si nazájem vyměnili už bambilión pismenek ale žádnej důkaz z tebe za celou tu dlouhatatatatánckou dobu eště nevypad noa myslimže asi jako ani nevypadne protože nemáš a mit nebudeš :P :P
    No a co, tys mi taky nedokázal, že evoluce funguje / co způsobuje atb rezistenci u bakterií, když jsem o to žádal. Stejnětak bych tě mohl požádat o důkaz, že Higgs boson není jen nějakej výmysl falešnejch vědců, co jen chtěj granty na novej Hard-on Collider, taky bych si mohl stěžovat, že to je jen teorie, za kterou není poctivá fyzika ale jen nějaký modely, který jsou celý založený akorát tak na nějakejch statistikách, žádná poctivá fyzika. Nedokázal bys mi nic.

    Jinak ale se mi líbí, že ta minulá diskuse zůstala na 512 komentářích, to je hezký číslo (a poslední koment není ani jednoho z nás).
    Gréta avatar 18.11.2022 22:19 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Aha, takže TL;DR nevíš, kterej princip skutečný vědy údajně zneplatňuje teorii o CO2/AGW, a tedy jestli ji vůbec nějakej zneplatňuje. Ď za odpověď.

    krályku. kdyby mi jakoby někdo vykládal že táááámdle za kopcem přistál klingonckej valečnej křižnik aže zněj na vokřídleným jednorožcoj vylít geneticky modfikovanej princ bajaja a recitoval přitom pozpátku v aramejštině staroegyptckou knížku mrtvejch si taky jako budu ťukat na čelo :D :D ale jentak z fleku tu pitominu nejde vyvrátit takže když na tý svý pitomině bude tamten ňákej člověk furt trvat a řikat že si teďko jako všichni musíme voholit půlku hlavy/vomezit emise sirovodiku třeba/jíst jenom chleba co spad namazanou stranou nakoberec/jezdit jenom na třikolkách/3x deně dělat kotrmelec protože svatá trojice/etc jinak žese jako bajaja děsně naštve a všechny nás jakože bací násadou z košťete nóóóóó tak takovýho člověka by sem popadla za ucho aže se pudem za ten kopec na tamten jeho zazrak mrknout a hnedka jako budem vidět jak to jako všecko dovopravdy bylo a co tam veskutečnosti viděl za hovadinku :D :D nicmeně už nazačátku by bylo vod voka vidět že ty bludy co nám vykládal sou uplnej nesmysl nerelalnej ;D ;D

    a se zeleným agw bludem to je jakoby uplně stejný :D :D už vod voka de vidět že dilčí kousíčky tý zelený srandy dosebe móóóóc nepasujou ........napřiklad ten šilenej telologickej konstrukt že prej vodní pára relalně s 4-5x večím vlivem na sklenikovej jev je jenom zpětnou vazbou záření ztý skoro zanedbatelný stotisícinky prejže umělýho co2 aže všecko veskutečnosti řídí co2 ale současně taky tvrdit jiný dogma kterýho si se minule děsně držel ato že absorbční/emisní spektrum se s vodou 100% (v přirodě veskutečnosti bejvá jenom máloco stoprocentní btw :P ;D) překrejvá takže co2 nemuže atmosféru nijak vochlazovat. pocaď dobrý akorátže kdyby platili vobě klimacírkevní dogmata současně by nebyl žádnej rozdíl jestli nám v atmosféře přibejvá co2 nebo h2o a nezavisle na co2 by voda vodpařováním na velkejch vodních plochách vyraběla údajnej ekvivalet co2 takže by podle vostatní zelenocírkevní dogmatiky musela mit děsně velkou zpětnou vazbu a furt by jako vyráběla runaway sklenikovej jev uplně bez potřeby co2 zachvilku by se vodou zaďálo celý nebe dála by se děsná zima a bylo by po runaway skleníkovým jevu a padlo by dogma vo pozitivní zpětný vazbě h2o a vypukla by uplně strašná nábožencká vyhlazovací válka mezi dvouma frakcema zelený církve jakej jako dezinfo narativ vodteďka pojedou na svejch angažovanejch 'debunkovávacích' komoušskejch stránkách :O :D :D ;D

    nicmeně uplně stejně jako tamtomu pitomoj co věří na přílet prince bajaji ani zelenejm nejde nijak dokázat že ta pitomina který se ke škodě všech normálních lidí rozhodli věřit je afyzikální hovadinka dokavaď zelený fanatiky 'nepopadnem za ucho a nevodtáhnem za kopec kdeže je prej ta vesmírná loď' tzn. dokavaď zelený neukážou ten důkaz platnosti svý polonábožencký terorie nazákladě kterýho kultisti ničej naši ekonomiku/kradou naše vobčaský práva/ničej 1000000000000x cenější vobrázky než sou jejich zbytečný feťácký životy/etc by sme ten jejich důkaz mohli vověřit a zistit jak to jako všecko je. nicmeně žádnej spolehlivej důkaz existence zelenýho boha klimacírkev eště nepřinesla :D :D

    na tudlectu achilusovu patu zelenýho bludu myslimže dóóóóóst poukázal dneska už soudně usvěčenej dezinformátor mann když nechtěl navalit ty podklady pro vypočet svýho hokejkovýho grafu posvátnýho ačkoliv ktomu byl vopakovaně vyzvanej x nezávislejma akademikama a novinářema :P :P proč by si jako zelená církev nechala ujít takovou vymečnou přiležitost přesvěčit jadro svejch nejvíc nejzarytějšejších vodpůrců ňákým důkazem jasným mi řekni :O ;D ........kdyby cirkev fakt takovej dukaz měla ale žejo :D :D ;D ;D

    Nevim, jakej vůbec má smysl na tuhle otázku odpovídat,

    expected `bool`, found `&str`

    For more information about this error, try `rustc --explain E0308`. :P :P :D :D :D :D

    No a co, tys mi taky nedokázal, že evoluce funguje / co způsobuje atb rezistenci blablalblahblablab..........

    tl;dr krályk vobhajobou tvrzení že prej pro agw neni potřeba důkaz vlastně jakoby nepřimo přiznává že žádnej dukaz pro agw nemá :P :P :D ;D

    Jinak ale se mi líbí, že ta minulá diskuse zůstala na 512 komentářích, to je hezký číslo (a poslední koment není ani jednoho z nás)

    513 :D :D koukám že xxxs ti jakoby posílá todlecto hele :P :D :D ;D

    19.11.2022 22:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    napřiklad ten šilenej telologickej konstrukt že prej vodní pára relalně s 4-5x večím vlivem na sklenikovej jev je jenom zpětnou vazbou záření ztý skoro zanedbatelný stotisícinky prejže umělýho co2 aže všecko veskutečnosti řídí co2
    Jééééžiš marja, tohle nikdo netvrdí, to je furt dokolečka s tebou. Jasně, že voda způsobuje většinu skleníku (až 85%), jenže naprostá většina toho skleníku se spotřebuje na to, že na zemi není -18˚C průměrně a -hodně˚C v noci. CO2 + jeho feedback do vody už pak jen dodá těch posledních pár procent, takže zvyšování jeho koncentrace ze Země neudělá Venuši, ale jenom trošku zvedne teplotu (třeba 2˚C do 2050). Tohle jsme řešili už x-krát.
    koukám že xxxs ti jakoby posílá todlecto hele :P :D :D ;D
    Jo, já vim, ale ten článek není přístupnej (a na scihubu není). Z toho popisu, jako nevim, jestli fakt je dobrej nápad velkou část Evropy znovuzalesnit a jestli se to setká se všeobecným přijetím a pochopením :-D
    tl;dr krályk vobhajobou tvrzení že prej pro agw neni potřeba důkaz vlastně jakoby nepřimo přiznává že žádnej dukaz pro agw nemá :P
    Já příznávám, že nemám čas a morál ti tady vypracovat rešerši a review klimatologie, úplně stejně jako nejsem schopnej tohle udělat abych ti dokázal evoluci nebo Higgs boson. Pokud bys tady argumentoval proti evoluci, byl bych úplně stejně neschopen to tady v komentáři nade vší pochybnost dokázat a úplně stejně jako s AGW bych tě pouze odkazoval na vědu a nabádal, ať si uděláš rešerši sám.

    Já sám pro sebe na základě toho, co jsem si procházel a četl, nevidím v té teorii žádnej zjevnej zásadní problém, žádnýho klingona mluvícího aramejsky. Samozřejmě, že nikdy nic není na 100%, ale IMO je celkem zřejmé, že CO2 je s největší pravděpodobností docela problém. Myslim si, že ty to považuješ za nesmysl ne ne z fyzikálních / vědeckých důvodů, ale ze strachu ze zelený politky, regulací apod.
    15.11.2022 18:03 Piksa Antifa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Kdo z pedagogu nebo studentu se nezucasti stavky za klima by mel byt vyloucen ze vsech skol v Risi.

    Zpochybnovat tuto historickou stavku je stejne zlocinne jako byvalo schvalovani atentatu.

    Kdo neni s nami, je proti nam. Kdo zpochybnuje, ten siri dezinformace.
    15.11.2022 18:58 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Máš to blbě, Kim je tvůj spojenec za zničení planety. Ale jinak dobré téma příspěvku, baví mě jak se místní padesátníci povýšeně chlubí, jak mladým nerozumí :-) Krása, jen blbec se chlubí vlastní omezeností.
    15.11.2022 19:32 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Vsadim korunu, ze planeta Kima prezije.
    Gréta avatar 15.11.2022 22:57 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    jak je to jako možný :D :D v kldr se nevyhazuje žádný jídlo dopopelnic zemědělství se dělá udržitelným zpusobem ručně motykama zbytečnej luxus tam neni auta má jenom elita a komunisti sou u koryt :O :O to sou přece jakoby cíle stávkujicích soudruhů ne :D :D

    15.11.2022 20:57 tydýt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    climate justice
    To je nějaká nová srágora od Márvelu co běží v kinech? ;-)
    Gréta avatar 18.11.2022 22:24 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    xxxs avatar 15.11.2022 21:44 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    ad "Zajímavý body programů" -tento svet nemoze byt skutocny. pripadne som este ochotny pripustit, ze post milenialom prvoky zozrali mozog, ale to treba zacat riesit. kto sa o nich bude starat, ked my tu uz nebudeme?
    15.11.2022 22:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Tak je to klimastavka a nebo sraz feministek?
    15.11.2022 22:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    a co to je klimazal tvl
    Gréta avatar 15.11.2022 22:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    16.11.2022 13:37 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Drive se kmeny modlily a obetovaly bohum za to, aby bylo teplo, vlaha a mirna zima. Dnes? Dnes se stavkuje za zimu. Nic proti studentum, at si melou, co chteji. Vysoke skoly by vsak mely byt absolutne zprivatizovany tak, aby si tyto deti hezky platily skolne tak, abychom my, schopni a slusni lide nemuseli formou nasilim vybranych berni prispivat na tento cirkus! :-D
    JiK avatar 16.11.2022 18:24 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Zkusme takovy myslenkovy experiment. Co by se stalo, kdyby Evropa hned, obratem a 100% poslechla sve zelene aktivisty a adresovala jejich "klimaticky zal"? Kdyby evropa od dnesni pulnoci uz nepouzila ani jediny litr ropy, ani jeden kubik plynu, ani kilo uhli. Kdyby nevypustila ani 1 gram CO2, kdyby nechala nasilim sterilizovat vsechny zeny a divky, protoze mit deti je to nejhorsi, co pro uhlikovou stopu muzeme udelat. Kdyby se vsechna tato znacne drasticka opatreni udelala, co by se stalo?

    Co by se stalo? Zachranilo by to klima? Zachranilo by to planetu?
    16.11.2022 18:33 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Oni to nechtej najednou, to co se deje jsou novy bycnyc plany a prilezitosti a vetsina mega firem neni proti, proc taky. Staci se kouknout co se z kozomrdskyho svajcu stalo po dvou valkach a jak na to profitoval. O prachy a moc jde az na prvnim miste.
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    PepaSFI avatar 16.11.2022 19:57 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    nejspíš by se stalo úplný prd. Obávám se že cílem není zachránit cosi ale prudit a škodit a eventuelně si nahrabat, nebo přinejmenším z toho bezstarostně a zbytečně existovat. Ono to nese znaky náboženství, diskuse se nepřipouští, pochybování je hřích, fakta nejsou, jen názor.

    Nikdo si nepřipouští že by to mohlo být jinak, druhý plán není.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    JiK avatar 16.11.2022 20:31 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    nejspíš by se stalo úplný prd.
    Q.E.D.

    Jenom v samotna Nigerii se loni narodilo vic deti nez v cele EU dohromady. I kdyz se "z ekologickych duvodu" sami sterilizujeme nebo zgenocidujeme na uplnou nulu, tak tech cca 7% svetove produkce CO2 doplni Cina, Indie, Indonesie, Nigerie, za mene nez 1 rok. A to se vyplati, ne?
    16.11.2022 22:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Kdyby se vsechna tato znacne drasticka opatreni udelala, co by se stalo?
    V Evropě by nastal naprostý ekonomický i společenský kolaps. Pokud se ptáš na klima, ve výsledku by to pravděpodobně znamenalo krátko- a střednědobě podstatné snížení globálních emisí, protože by se musela podstatně snížit výrobní kapacita např. v Číně, Indii, celkově v Asii i globálně. Byla by z toho nejspíš i globální ekonomická krize.

    Dlouhodobé efekty - těžko říct. Ale dobrý námět na postapo román.
    Gréta avatar 18.11.2022 22:32 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    uplně vokamžitě by sme se propadli někam pod současnej rozvojovej svět a by sme se stali kořistí frakcí který by stejnou pitominu neuďáli. noa to nám tak trošičku řiká vodkud asi jako vítr fouká a penizky tečou :D

    16.11.2022 19:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    PepaSFI avatar 17.11.2022 15:03 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    myslím že jediné čeho dosáhnou je, že návštěvníci budou muset podstupovat ponižující osobní prohlídky, což se už na mnoha místech děje.

    Docela by mě zajímaly detaily, příprava, logistika, právní náležitosti. Podle čeho vybírají cíl a způsob aby neudělali škodu, protože věřím tomu že to je vypočítané pečlivě aby náhodou nedostali k zaplacení a odsedění pár milionů. Ikdyž jen úklid a kontrola nejspíš taky stojí balík, který by určitě stál za úhradu.

    U toho přilepování či jiného okupování bych rád věděl jestli se lepí jen trošku nebo důkladně. Pokud jen trošku, pak je to póza a ne protest. Pokud důkladně, jak je to s logistikou? Mají zajištěno stravování a další potřeby? A jak se hodlají odlepit až protest skončí? Nebo to prostě ve svý blbosti neřeší protože vědí že je záchranáři odloupnou dřív než si stihnou nasrat až za uši?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Jendа avatar 17.11.2022 15:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    A jak se hodlají odlepit až protest skončí?
    Mně se ruce vs. vteřiňák odlepily automaticky za 2-3 dny, protože se odloučí jedna vrstva mrtvých buněk (přirozený proces co se ti děje furt). Na jiných částech těla a jiná lepidla jsem nezkoušel :-).
    PepaSFI avatar 17.11.2022 16:19 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    na slepené prsty nebo přilepení k drobnému předmětu stačí horká voda a trocha trpělivosti. Máčet ve vodě a opatrně masírovat žmoulat a dlachnit. Tím jak se pokožka potí a mastí, dojde podle rozsahu k oddělení už za pár minut. Na rovném a tvrdém povrchu se dá použít nějaká čepel, žiletka nebo čepel z řemeslnického nože.

    Ovšem větší plocha, například celá dlaň, to už přestává sranda. A čekat několik dní než se to samo oddělí, to může být příležitost k nepřekonatelným zážitkům.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    17.11.2022 18:47 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Myslíš podobné zážitky jako v tom poršemuzeu, kde jim ekologicky zhasnuli a vypnuli topení, ale odmítli přinést kbelík? :-D
    PepaSFI avatar 17.11.2022 19:14 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    to byla chyba, já bych jim ten nočník dal. Třeba tenhle aby to bylo tematický. Ale až ráno, po otevření pro veřejnost. To by mohlo být velmi poučné. Sedíš na zemi, ruku přilepenou k zemi.... teď by potřebovali všichni najednou, to by mohlo vypadat jako nějaké velmi exotické bojové umění.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    17.11.2022 20:07 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    No nevím, umožňují to vůbec hygienické předpisy? Podle mě je muzeum neporušilo.

    Ale je fakt že zrovna tenhle by byl pro automobilové muzeum dost stylový :-D
    JiK avatar 17.11.2022 20:47 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Ovšem větší plocha, například celá dlaň, to už přestává sranda. A čekat několik dní než se to samo oddělí, to může být příležitost k nepřekonatelným zážitkům.
    Na to, zda je to doopravdy, si asi umite odpovedet sami, ne? Videli jste nekdy prilepeneho promrzleho, prochcaneho a posraneho aktivistu ve 4 rano, 7 hodin pote, co odejdou i ti nejmene nestranni novinari, kteri mu drzi palce? Nevideli? Proc? Protoze to je spatne PR. O takovou pravdivou prilepovaci snow nikdo nestoji. Z toho si muzete dovodit, ze se lepi jen tak jako, jen tak naoko. Fales a smecko. Jako cele to jejich hnuti.

    Je to stejne trapne falesna poza, jako kdyz se nekde v okresnim mestecku hraje ochodnicke divadlo, a v nem je predstaveni, kde mistni pani lekarnice pred duchodem v roli Ofelie hlasite vyznava nestastnou lasku Hamletovi, obecnimu proutnikovi a cestinari z obchodni akademie, ktery mava dykou...z umele hmoty...tam snad taky neverite, ze to je doopravdy...ne?

    17.11.2022 22:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Mně se to nelíbí zejména když házej lepidlo do kanálu. Přitom existují lepší formy protestu...
    xkucf03 avatar 16.11.2022 21:42 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše VŠE
    V grafu chybí VŠE.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Gréta avatar 18.11.2022 22:28 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: VŠE

    protože jakoby chybí i tady hele :O ;D

    si možná vorganizovali klimatickou školní besídku ňák navlastní pěst :D :D

    17.11.2022 17:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Earlier today, in federal court in Brooklyn, an indictment and a complaint were unsealed charging Russian nationals Anton Napolsky and Valeriia Ermakova with criminal copyright infringement, wire fraud and money laundering for operating Z-Library, an online e-book piracy website. The pair was arrested on November 3, 2022 in Cordoba, Argentina at the request of the United States. At the same time, Z-Library’s network of online domains was also taken offline and seized by the U.S. government, pursuant to a court order that was also unsealed today.
    https://www.justice.gov/usao-edny/pr/two-russian-nationals-charged-running-massive-e-book-piracy-website
    18.11.2022 01:47 solární vibrátor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Vůbec tomu nerozumíte. Jste zasmrádlí padesátníci bez pořádného moderního vzdělání. Jste brzdy pokroku. Socialismus končívá hladomorem. Hladomor snižuje populaci. Menší populace je dobrá pro planetu. Socialismus tak pomáhá klimatu.
    18.11.2022 09:40 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Myslite si, ze je tam s nimi davkol? :-D
    19.11.2022 18:40 Pavel Píša | skóre: 18 | blog: logic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵

    Děkuji za přehled, jestli se mezi přednáškami nenachází nějaké se statistkou tání hmotností ledovců, rozborem vlivu zvýšení hladiny na ohrožené země i na změnu proudění, třeba Golfského proudu (mimochodem, to by mohlo lokálně pro Evropu naopak znamenat výrazné ochlazení) nebo třeba rozbory stability sítě při navýšení obnovitelných a nestálých zdrojů proudu, tak se jedná je o sebepropagaci umělců a odborníků o odsávání financí přes různé aktivity o rovnosti a další a akce nemá s ekologií nic společného, kromě jejího využití k upoutání pozornosti a získání prostředků.

    Sám jsem proti zbytečnému neplýtvání zdroji a třeba by mě těšilo, kdybych mohl opravit Linux ve staré Samsing televizi, kde došlo k chybě v bootu z Flash. Ale ani servisní organizace to neumí jinak než možná pájením BGA Flash, JTAG jsem na rozdíl od nich identifikoval, ale informace chybí. Takže doporučen vyhodit a koupit ještě více prošmýrovaný a pokažený Linux. Takže by mě mnohem více těšilo, pokud by nevyplýtvali peníze aktivisti z povolání, na brigádu, a dostaly se třeba do komunity Right to Repair Europe https://repair.eu/ nebo třeba jen aktivním studentům technických škol, kteří mohou snížení zátěže prostředí nakonec přes vývoj techniky pomoci více.

    Pokus si tedy chcete také něco k opravdové ekologii poslechnout, doporučují například přednášku z cyklu Fyzikální čtvrtky na FEL ČVUT HDVC Vysokonapěťový ss přenos elektrické energie, kterou o svém oboru a práci přednesl prof. Ing. Jan Vobecký. Právě díky technologickým inovacím v přenosové soustavě je možné dovést energii z větrných farem z Baltského moře a obecně díky moderním Bi-CMOS a IGBT měnírnám zajistit, že zelená energie nevede okamžitě k backoutům. Zároveň se díky stejnosměrnému přenosu ušetří za rok více energie něž si nejspíš všichni ti aktivisté ušetří svojí ochotou se pro ekologii omezit za život.

    19.11.2022 19:08 Klimatická spravedlnost
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    S tim jdi k šípku, ty senilní geronte, my chceme svrhnout kapitalismus. Chceme spravedlnost. Chceme peníze, byty, domy a důchody jako mají staří. Chceme změnu.
    19.11.2022 22:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    Pokus si tedy chcete také něco k opravdové ekologii poslechnout, doporučují například přednášku z cyklu Fyzikální čtvrtky na FEL ČVUT HDVC Vysokonapěťový ss přenos elektrické energie, kterou o svém oboru a práci přednesl prof. Ing. Jan Vobecký.
    Super, díky za odkaz.
    PepaSFI avatar 20.11.2022 09:59 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: univerzitní stávka za kima 2022 🍒 🇰🇵
    obávám se že víc energie než aktivisti ušetřím, když po ránu zhasnu světlo na chodbě. Když se mrkneš na reportáže z klimatický konference, tak je jasno. Ti grázlové se tam slítli tolika letadlama ženad tím zůstává rozum stát a nám budou říkat že máme jezdit na koloběžce a žrát brouky. Ale netřeba chodit tak daleko. Tenkrát když se ve školách dělaly ty Grétoflákací klimapátky a jiné demonstrativní prudy, kolegova dcera chtela taky na demonstraci. No dobře, tak jdi, já ti nebráním. No jó ale já bych tam potřebovala odvézt. Cože, ty chceš autem odvézt na demonstraci proti autům? A bylo po demonstraci.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.