abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    včera 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 296 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    O panu Plešingerovi a jiném.

    7.2.2006 13:25 | Přečteno: 1685×

    Ještě že tu mám pana Plešingera. Musím říct, že bez něj by mě přišlo Ábíčko v poslední době nudný. Sice sám jsem k té nudě přispěl, když jsem tu psal povídání o komunikaci, levičáckých a muslimských vrazích, kteří zcela korektně v duchu komunistického ideálu beztřídního, spravedlivého světa,vyvraždí pár desítek milionů lidi. A zuboží tak něco málo přes miliardu lidí, takovou chudobou, jaká nebyla v Evropě ani v dobách toho tmoucího nejtemnějšího křesťanského středověku. Ale to zas tolik nebolí. Ty levičáky. Konečně mají na to poněkud modernější a tím pádem efektivnější prostředky.

    A nebo, že v rámci islámské touhy po míru zapalují ti rozlobení, hodní, muslimští kluci ambasády cizích států, a jak jsem se dozvěděl, dokonce i „kvůlivá pár kresbičkám ” jsou mrtví. A ti kreslíři jsou v úkrytu aby jim náhodou nějaký „bohabojný” muslim neuřízl hlavu v přímém přenosu. Na tohle se tedy křesťani v moderní době nezmohou, ani když jim titíž kreslíři a jim podobní hanobí ty nejsvětější symboly. Skoro tři sta let už nikoho neupálili a dokonce dnes jejich biskupové hlásají, že je svinstvo urážet cizí náboženství. Zatím panuje přesvědčení některých, že v rámci svobody slova mohou urážet kohokoliv. A následky za to nikdo neponese. Jen jestli se nemýlí? Omyl vlastně není zas až tak důležitý, že? Důležitý je pokřik.

    Nemohu neobdivovat pana Plešingera s jakou snadností nadhodí pár problému kolem Linuxu přidá k tomu poznámku o „skvělých” microsoftích produktů a ábíčko je na nohou a já si počtu. Dozvím se věci od diskutujících v čem je ten Linux opravdu výhodný. Dozvím se jak dál v případě maléru. Díky tomu se mi donesl dokonce i způsob zachránit data za pomoci Knoppixu data a flashky z disku.

    Díky provokativním otázkám pana Plešingera, který vyvolal pěkný flame v němž jsem se bez ironie dozvěděl spoustu důležitých věcí o Linuxu jeho uspořádání i praktické zkušenosti. kdo říká, že pan Plešinger nic nepřináší, se zatraceně mýlí. Přináší něco důležitého. Skepsi a diskusi. A stačí jen pořádně číst co říká.

    Vůbec číst co se opravdu říká a ne co chci vidět. A jestli to někteří čtete jinak není to problém ani pana Plešingera, ani třeba můj, ani jiných. Ale jen těch některých. Bohudíky. Nikdo není odpovědný za to jak to čtou, ale za to co je tam napsáno. Nebudu jim doporučovat nic. Je jejich právo vidět svět a lidi kolem sebe jak je vidí. A jejich právo se vyjadřovat jak umí. Je to sice dost diskutabilní způsob, ale je jejich a musejí s ním žít a používat ho ve styky s druhými lidmi oni. Někdy to pro ně musí být dřina. Ale co? Dřou se oni.

    A abych sem pořád netahal komunikaci, křesťanství a islám nebo ty levičáky, tak z jiného soudku.

    Naše skutky se k nám vracejí. Všechny
    (Karmanový zákon.)        

    Hodnocení: 33 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.2.2006 13:39 neni_dulezite
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    asi kazdej, kdo plesingera videl kratkou dobu, kritizoval jeho kritiky a mel blby reci o tom, jak je plesinger prinosnej a jak sou ostatni, kteri chtej mit na ABC klid, omezeni. nebudu tady psat nic dlouhyho, nema to smysl. jenon snad ze neni potreba vsechno premoudre okomentovat a vsechny poucit, kdyz o veci vis velky kulovy. promin, ale nepadam pred tebou na zadek. patrim proste k tem, co chtej mit klid a maj tu reakci, ze jim vadi prudeni neprizpusobivejch plesingeru a uzasny reci jeho obhajcu a "chapatelu"
    7.2.2006 13:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    To není o pochopení, jen o čtení a pak se nemusím vzrušovat :-))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Mikos avatar 7.2.2006 13:47 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ty vaše první dva odstavce mi Plešingerův styl psaní velice připomněly. Jediný rozdíl byl, že se netýkaly Linuxu. Víc k tomu snad ani nemá cenu co dodávat, stejně jako Plešinger se už opakujete ;-)

    A co se týče svobody slova, tak to je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterých stojí naše civilizace. Ta civilizace, za kterou vy tu pořád tak orodujete. Je jen a jen dobře, že ty kresby vyšly a jsem nesmírně rád, že je následně otiskla i spousta jiných novin v Evropě (včetně našeho Metra).

    Nemám nic proti muslimům, ale oni si prostě musí uvědomit, že právě na svobodě stojí naše civilizace a nemají nám právo do toho co kecat. Já jim v jejich zemi taky nebudu kecat do jejich zákonů a práv, ale oni mně nebudou co kecat do mých svobod v mé zemi.

    Aneb jak řekl Benjamin Franklin: "Národ, který je ochoten objetovat svou svobodu za svou bezpečnost, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost."
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    Mikos avatar 7.2.2006 13:49 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ouuu, "obětovat" samozřejmě, zatracený pravopis ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    7.2.2006 13:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Máme skoro stejný názor a jestli se opakuji, tak jen proto, že někdy některé věci je říci víckrát aby je jiní slyšeli, Ale to vám asi už taky někdo řekl. A urážet? To není svoboda, to je hulvátsví. Urážet jak muslimy, hindy , křesťany atd. Nic víc
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Mikos avatar 7.2.2006 14:08 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Když někdo nakreslí vtip, kde stojí Alláh a říká, že "v ráji dochází panny pro atentátníky", tak je to jen a pouze vtip, né hulváctví. Stejně tak se mi nelíbila mediální kauza VyHubení a stížnosti některých židů proti tomu. To byl také jen vtip. Černý humor je také humor. Ve zdravé společnosti si člověk může dělat srandu (byť třeba blbou) z čehokoliv, nic mu za to nehrozí.

    Je hlavně nutné si uvědomit, že právě na tomhle stojí naše svoboda. Že společnost je schopná zkousnout i vtipy, které se někomu mohou jevit jako drsné hulvátství. Jakmile bychom začli svobodu omezovat, pujde to s námi z kopce. Navíc to je přesně to, čeho by muslimští extrémisté chtěli dosáhnout - abychom tu neměli takové svobody, jaké máme.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    7.2.2006 14:15 Dunric | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Svoboda slova/projevu je sice právo, ale straně druhé taky odpovědnost za případné škody způsobené jeho uplatněním.

    Když to pro příklad převedu do osobní roviny, tak sice můžeš z očí do očí někoho urazit a zesměšnit, ale zároveň musíš počítat s tím, že od něj můžeš dostat pěkně na "budku".

    In the garden sleeps a messenger ·
    7.2.2006 14:21 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Tobě přijde adekvátní za kreslený vtip někomu vyhrožovat smrtí? Vypalovat velvyslanectví?
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.2.2006 14:31 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Adekvátní to není. Ale zato je nenávidět nebudu. Ale Zavřel bych tam velvyslanství, přerušil politické, ekonomocké styky (i ty jíné :-)) a nazdar. Pokud nedokážete velvyslanectví zajistit bezpečnost my se s vámi nebudeme bavit.
    7.2.2006 14:34 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    No, s ropnými velmocemi asi styky přerušit nemůžeme ;-), možná je to konečně důvod, proč pořádně pohnout s výzkumem alternativních paliv. Nebýt závislý na arabských zemích a Rusku.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.2.2006 14:38 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Mám nápad. v lese se válí spousta odpadu a co kdybychom udělali z nezaměstnaných šiškozběry! Ze šišek se dá toho spoustu udělat! :-)))
    7.2.2006 14:50 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Nemyšlel jši náhodou šiškošběry? :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    JiK avatar 7.2.2006 15:09 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    to nepujde, kdyby chteli pracovat, nejsou nezamestnani ... :-)
    7.2.2006 14:26 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Myslím, že ta osobní rovina je dobrý příklad. Pokud do mne nikdo nerejpe, nebudu do něj rejpat. Pokud ano, nemá se co urážet. V arabském tisku již léta vychází mraky karikatůr (viděl jsem přetisknuté) které pálí do američenů, židů a dalších velmi tvrdě.

    Pokud by tomu tak nebylo, tak bych urážku jejich citů bral jako hulvátství. Pokud se nebojí o cizí city, pak nevím, proč by měli mít právo na specielní ohledy.
    7.2.2006 13:57 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Sice sám jsem k té nudě přispěl, když jsem tu psal povídání o komunikaci, levičáckých a muslimských vrazích, kteří zcela korektně v duchu komunistického ideálu beztřídního, spravedlivého světa,vyvraždí pár desítek milionů lidi.

    Ono k nude takovych povidani prispiva hlavne to, kdyz pouzivate (vy nebo kdokoliv jiny) pojmy tak, ze vypovidaji spise neco o vas nez o tom, o cem se snazite psat.

    Ostatne, totez dela zminovany Plesinger. Nepochybuji, ze jeho zapisy i debaty k nim jsou pro psychoterapeuta pocteni, ale to ja nastesti nejsem, takze si nepoctu (a diky "blokovat" ani nestastnou nahodou :)
    7.2.2006 13:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    jasně že o mě, píši to já a za sebe. jsem si za to odpovědný
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 14:07 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ano, jen jeste doplnim, ze jsem nemel na mysli "osobni styl" nebo neco podobneho, mel jsem na mysli texty, ktere ac se tvari jako jakoby o vecnem tematu, je predevsim vyjadrenim emoci autora. Takove texty jsou pak z principu zabavne pouze poprve ci podruhe. Popate uz zbyde jen nuda (protoze nase nitro se moc nemeni).
    7.2.2006 14:15 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Teda, občas s tebou nesouhlasím, ale pod tohle se podepisuji! Sám bych to nenapsal lépe.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.2.2006 14:22 Ich
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ale napsal, jen jsi neprozkoumal důkladně svoje nitro :-). Ale jinak je grafomanie jen "softúchylka" tak o co jde :-)
    7.2.2006 14:30 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Vrana k vrane seda.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    7.2.2006 15:45 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Jo. Snazil jsem se neridit se predsudkama, ale ted vidim ze to co mi prislo na mysl hned jak jsem se dozvedel ze je to krestan bylo precejen spravne.

    Tak snad priste se budu mylit.
    7.2.2006 14:33 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Abíčko si dalším Plešingerem zaneřáďovat nebudeme! Jílku běž na www.ABCpsycho.cz! Lets FLAME!!!
    7.2.2006 15:15 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Přesně tak. Do blogu si sice každý může psát co chce a nikoho nic nenutí číst blogy, ale nejsou o Linuxu a už vůbec ho neoslavují jako budoucnost vesmíru a vůbec. A on si ještě dovolí psát něco o Plešingerovi a vůbec ho hned na začátku neodsoudil, skandál. A vlastní názory a psychologické analýzy tady taky nikoho nezajímají.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    Mikos avatar 7.2.2006 15:32 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    To je tragický, ani vtip už nejsi schopný pochopit ;-) Normálně já tě začínam fakt litovat :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    7.2.2006 16:00 I love M$
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    fsadim se, ze kolega je jen ucet virtuaaalni postavy, za kterou se skreyvas zase Ty, ze ma nekdo podobnyyy nazory yag Ty, to Ti nezeru (proste nejde).

    Pro p. Jílka: Omlouvám se, že zde popírám Vaši identitu, ale Vy to jistě ustojíte.
    7.2.2006 16:14 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ouha, odhalil si mě. Nikomu to neřikej, ani Davidovi ne.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    David Watzke avatar 7.2.2006 18:13 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Fook off.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.2.2006 16:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ona ta podobnost je opravdu zarážející. Oba na mne působí jako zajímaví lidé s jistým svérázným kouzlem osobnosti. A oba nějak nezvládají komunikaci.

    A nebo zvládají a chtějí docílit toho, aby byli odmítnuti. Takhle z vonku to vyzerá, jakoby se jim zalíbilo v poloze těch, kteří řekli neohroženě pravdu a teď tu stojí v dešti ran, odmítnuti, ale neporaženi a věrni pravdě. Nu, je to velmi fotogenické.

    Ale on opravdu Jindra tu svoji pravdu opakuje stále stejně dokola, takže už to ani nějak moc nikoho nevytáčí, ale spíš nudí. To je škoda. Jeho varování před sebeuspokojením a nákrokem k sektářství... tohle varování potřebuje snad každá skupina lidí. Ale opakovat to několikrát denně zase netřeba. A forma... ale to už tu bylo.
    7.2.2006 17:30 I love M$
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    No Pléša sice bývá občas trošku "držkatej", ale u pana Jílka jsem rozhodně nenabyl dojmu, že by nezvládal komunikaci, ba naopak. Podle mě je spíše občas odmítán proto, čím se zabývá, protože hodně lidí při komunikaci s lidmi, jejichž profese začíná na "psycho", ať už psychoterapeut, psycholog či psychiatr, zneklidní. "Psycho-odborníka" vnímají jako takový kernel-debugger na jejich software ve škebli a znejistí proto, že mají strach (mnohdy odůvodnělý), že budou debuggováni, tedy psycho-odborníkem hodnoceni. Přeci jen se jedná o člověka, který je schopen (když bude chtít) je vyvést daleko více z míry než nějaký "truhlík". Možná, že je to v tomto případě jinak, ale pokud ne, pan Jílek by napříště musel vypustit své "komunikace" a spol. , aby se ho lidi nebáli, ale to by zase byla (podle mě) škoda, osobně jsem změnu zde dost přivítal.
    7.2.2006 17:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ono při troše cviku lze vyvádět z míry velmi lehce. Větší problém je říct něco, co ten druhý nechce moc slyšet tak, aby to nevyvolalo apriorní odmítnutí a nebo se to všechno nedostalo fofrem do masivních animósit. :-)
    7.2.2006 17:53 I love M$
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Větší problém to jistě je, ale u některých dialogů to evidentně není cílem.
    7.2.2006 17:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    „Neumíš napsat ani všechna písmena český, tak alespoň piš cizí slova tak, jak se píšou dneska a né jak v těch tvejch pi*ách z před sto lety! Animozita!“

    Tak tohle mi teď řekl člověk (nahlížeje přes rameno), co si říká můj kamarád! Hrůza! :-)
    Dalibor Smolík avatar 7.2.2006 18:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Podle mě je spíše občas odmítán proto, čím se zabývá, protože hodně lidí při komunikaci s lidmi, jejichž profese začíná na "psycho", ať už psychoterapeut, psycholog či psychiatr, zneklidní.
    Ještě mě napadlo jedno slovo: psychopat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.2.2006 18:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    Jestli považujete za nezvládání komunikace, to že vyjevím názor na levičáky, popíšu expanzi, Islámu a zastanu se člověka, pak ji skutečně nezvládám :-). Ale to neřeším, zatím zopakuji jedno. Předložím názor, a vyslechnu si komentáře pokud má někdo nejasno vysvětlím to.

    A jesli jsem od pana Plešingera četl co jsem četl, tak musím konstatovat, že zatím jeho oponenti ztrácejí nervy. On ne. Až je ztrácet přestanou, možná s mimi bude řeč. Možná napíšou článek nebo blog, kde zcela jasně strukturovaně řeknou v čem se mýlí atd. Rád si to počtu, Jako jsem si početl některé příspěvky. A stále tohle můžete považovat za nezvládnutou komunikaci. Křik pane to není argument a hodnocení je jen manipulace. Takže zatím se nevzrušuji. :-) Manipulace mě neberou, protože se mnou se manipulovat nedá. A jestli považujete právo urážet když vás někdo uráží za adekvátní odpověd. Pak mě nepřesvědčíte o ničem.

    Sebesofitikovanějšími argumenty. A zatím od vás jsem četl jen komentáře. Nic jiného, zkuste jít z kůží na trh a zkuste se vystavit diskusi. Z vlastním příspěvkem. Myslím že já osobně jsem jich tu předložil dost a dost a i k tématu linuxu. Byly přijaty tak jak byly. pokud si to chcete ověřit, jak? Máte možnost to udělat. :-)

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 18:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Já křičim? Pokud jsem někoho urazil, tak se mu tímto omlouvám, protože urážet nikoho nechci. Větinou s setkávám s lidmi velmi nevztahovačnými až otrlými a tak ztrácím odhad.

    Nechci si založit blog. Myslím si, že tohle je abclinuxu a měl by tady psát ten, kdo se v Linuxu vyzná a má k němu co zasvědceného říct. To je můj pohled, který nikomu nevnucuji.

    Občas mi něco napadne a dám to do diskuse. Tam mne čtenáři mohou lehce blokovat a nebo přeskočit, tedy se domnívám, že nepřekážím.

    Uvažuji o blogu na téma některého z programů, který používám a považuji ho za dobrý a kde by v případné diskusi byl program propagovaný, někdo se o něm dozvěděl, no a já se dozvěděl o jeho dalších možnostech.
    7.2.2006 18:20 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    A jesli jsem od pana Plešingera četl co jsem četl, tak musím konstatovat, že zatím jeho oponenti ztrácejí nervy.
    Vzhledem k tomu, ze se snazim panu Plesingerovi oponovat, vztahuji logicky vasi poznamku na sebe. Domnivam se, ze jsem panu Plesingerovi tady i v dalsich diskusich, ktere se daji snadno dohledat, napsal radu vecnych a konkretnich reakci. Domnivam se take, ze moje argumenty uspokojive nevyvratil - nektere z nich prekroutil, vetsinu ignoroval. Muzete mi prosim konkretne ukazat, kde ztracim nervy, kde se ve svem hodnoceni pana Plesingera mylim a proc se mnou neni rec?
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    7.2.2006 16:12 neni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    pane plešingere, vy jste asi úplně mimo. Všiml jste si, že vás nikdo nekritizuje za to, že neopěvujete Linux? Že všichni, co sem chodí nejsou linuxáci s brejlema a beďarama? Že všichni tu "filozofii" nežerou? Dokonce je tu víc lidí, kteří si myslí, že na NĚCO je lepší Win a na NĚCO jiného zas Linux. Ale vy prostě na všechno musíte napst, že hned jak tu někdo neoslavuje Linux jako budoucnust, chtěj ho odsud všichni vyštípat. Není to pravda, a vy jste buď fakt tak vypatlanej, že to nevíte, nebo takovej provokant, že vám to je jedno, nebo kste tak strašně zakomplexovanej a potřebujete si něco dokázat... každopádně jste ti otravnej.
    7.2.2006 16:13 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Kdyz nekdo neco kritizuje ci zesmesnuje, tak to jisto-jiste beze vsi pochybnosti kritizuje ci zesmesnuje pouze a jedine a vyhradne proto, ze ono kritizovane ci zesmesnovane nevelebilo linux do nebes, to je absolutni jisto-jiste-definitivni svata pravda, ze? Ze zrovna VY tady nekoho poucujete o vire mi pripada opravdu zabavne. Nevidi brevna v oku svem lec trisky v ocich jinych.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    7.2.2006 15:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Moc hezkej flejmík. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 16:08 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Vite co si myslim? Ze kdyz se clovek diva ze spravneho uhlu, tak dokaze obhajovat celkem cokoli - treba ze bila je cerna a cerna je bila. S takovym nazorem si koneckoncu clovek muze pripadat i originalni. A kdo to nevidi, tak se asi spatne diva, ze? A je to jeho problem, ze se neumi divat - ne problem toho, kdo prohlasil bilou za cernou.

    Muj nazor na JXP je oproti vasemu asi mene originalni, mene se snazici chapat, mene vstricny. Jsem uz liny hledat zrnka moudrosti v postech pana Plesingera. Na rozdil od vas si nemyslim, ze nam tento pan prinasi skepsi a diskusi. Jenom se snazi tak oznacovat to co dela, protoze mu to umoznuje jevit se lepsim nez je - pricemz nekteri mu to prekvapive zerou, pripadne se jej haji, protoze i jim to umozni ohrat se v odesku Plesingerovy "nonkonformity".

    Ja si naopak myslim, ze JXP prinasi nikoli skepsi a diskusi, ale demagogii a flames, pricemz na skutecnou zdravou skepsi pak neni prostor a skutecna diskuse umira - rozum odchazi, zustava jen vylevani negativnich emoci jedincu s jistymi problemy na ostatni ctenare abicka. Preferoval bych radeji nekoho, kdo skutecne kritizuje linux ci linuxaky - vecne, chytre a bez arogance a povysenosti.

    A pochybuju i o tom, ze jste se diky JXP neco dozvedel o linuxu. Spis bych hadal, ze jste se diky svemu zajmu a pili NECO dozvedel, trochu i diky nemu, vice navzdory nemu, a bez nej jste se vy (a nejen vy) mohl dozvedet jeste podstatne vic.

    Vas obdiv pro Plesingera nechapu. Domnivam se, ze provokovat je snadne a neni nic, co na tom obdivovat. Prinest opravdovou skepsi ve smyslu kritickeho analytickeho mysleni je mnohem tezsi. To pan Plesinger IMO nejenze nedokaze, ale jeste odsud odrazuje lidi, kteri to na rozdil od nej umeji. Vydatne v tom podporovan lidmi, kteri Plesingerovu cernou oznacuji jako bilou.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    7.2.2006 23:41 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Advokatka po vyhranem stani ted nevim v jakem filmu: "Mym ukolem neni verit, ze obvineny je nevinny. Mym ukolem je oponovat obzalobe."
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    7.2.2006 16:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    Všichni kdo panu Plešingerovi říkají, jaký je chudák a provokater. jak je k politovaní, bych chtěl říci asi tohle. Chodím sem ne dlouho. Tři měsíce tu mám blog a čtu jiné blogy. Pan Plešinger dělá jedno. Říká co si myslí, říká co Linux potřebuje, říká že Windows nejsou nejhorší, Říká že je ochoten finančně přispět a nějaký program. Ríká to jak umí a celkem se do nikoho osobně nenaváží. Což se o vás mnohých říci nedá. Mluvíte jak umíte a čtete jak čtete. S tím se zatím nic nedá udělat. Ani s tím nechci nic udělat. :-) . Ale proto, že mi někdo chce namluvit, že ten druhý je hlupák, jen proto mlčet nemusím.

    Baví me Linux a používám jej proto, že mi vyhovuje. ne proto že je lepší než Windows. Až mě bude bavit víc Windows budu používat Windows. Možná že většina z vás co tak strašlivě flamujete, si nejste jisti tím co tvrdíte. Možná jste, ale podle chování to o vaší jistotě moc není. Diskuse je na to aby se lidi domlvili o výhodách. Diskuse není vždy příjemná a jestli chcete aby všichni měli stejné názory jako vy, nechodte do diskusí na které nemáte. Pan Plešinger podle mého mínění na ně má. Proto není k politování ale k obdivu. A není rozhodující jestli se mýlí. Mýlil se i Newton, Mýlil se i Einstain, a přesto to nevypovídá nic o jejich IQ ani charakteru.

    Ale to jak se chováte k mýlícím se a k těm co mají odlišné názory, není o jejich slabosti a charakteru, ale o vás.

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 16:28 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    Chodím sem ne dlouho. Tři měsíce tu mám blog a čtu jiné blogy. Pan Plešinger dělá jedno.

    To je prave ten problem. JXP napriklad radu svych starsich a velmi arogantnich postu smazal. Takze v podstate zapira co rekl, a ti, kteri jej kritizuji, vypadaji jak blbci. A pan Plesinger je krasne muze oznacit nalepkou fanatiku, kteri nebyli ochotni zkousnout kritiku linuxu. Prestoze ve skutecnosti slo o neco uplne jineho.
    Me osobne JXD vadi prave proto, ze skutecnou kritiku, ktera me osobne velmi zajima a ktera by linuxu pomohla rust, destruuje - napriklad tim, ze svymi vyplody odrazuje lidi, kteri opravdu umi (napr. Yetti).
    Prosim vas, nez nas tady zas budete poucovat, zkuste google cache.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    7.2.2006 16:58 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Smazání starších zápisů mělo svůj důvod, který jsem si já nevymyslel. Jen jsem chtěl vyhovět Leošovi a taky jsem si chtěl zrušit účet, ale Robert mi řekl že je to blbost a neuděla to.

    Názory jsem nezměnil a stále říkam to co si myslím, nebo snad ne? To že je hodně lidí slušně řečeno zahleděna do Linuxu je fakt. Jak asi snad každý uzná, láska k čemukoliv rozostří reálný pohled na věc a pokud mu někdo jiný ukáže realitu, málo kdy to potěší. Já říkám, že hodně uživatelů Linuxu je slepě věřících Linuksáků.

    Linux problémy má, málo aplikací i komerčních, nedotažené systémové základy (mount, kbd), i Windows má více free aplikací a navíc má komerční aplikace, má větší možnost volby, má více vývojových prostředí, i Borland má prostředí pro free použití, ... .
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    7.2.2006 17:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Já jsem pochopil smazání opravdu spíš jako ochotu vyjít vstříc a to ponechání loga jako vzdor a zachování si vlastni tváře. Myslím si, že je to škoda, že i bez onoho úderného hesla by jsi byl nepřehlédnutelný :-), ale kecat do toho nemohu a ani nechci.
    7.2.2006 17:12 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Smazání starších zápisů mělo svůj důvod, který jsem si já nevymyslel. Jen jsem chtěl vyhovět Leošovi a taky jsem si chtěl zrušit účet, ale Robert mi řekl že je to blbost a neuděla to.
    Neverím vlastným očiam. Že práve L. Literák kritizoval mazanie starších zápisov už asi nestojí za to povedať, že ?
    Názory jsem nezměnil a stále říkam to co si myslím, nebo snad ne? To že je hodně lidí slušně řečeno zahleděna do Linuxu je fakt. Jak asi snad každý uzná, láska k čemukoliv rozostří reálný pohled na věc a pokud mu někdo jiný ukáže realitu, málo kdy to potěší. Já říkám, že hodně uživatelů Linuxu je slepě věřících Linuksáků.
    Ano, lenže, Linuxák != Linuksák, čo však J. Plešinger nepotreboval za potrebné zdôrazniť (viď zmazané posty). Akosi sa mu to nehodí do vlastného sveta, kde sa vidí ako jediný správny bojovník proti fanatizmu a všetci naokolo sú fanatici (zdroj opäť: zmazané posty).
    Linux problémy má, málo aplikací i komerčních, nedotažené systémové základy (mount, kbd), i Windows má více free aplikací a navíc má komerční aplikace, má větší možnost volby, má více vývojových prostředí, i Borland má prostředí pro free použití, ... .
    Linux problémy má. Lenže Linux nie je len kernel, takže hovoriť, že Linux má problém je neúplné, polovičaté tvrdenie.
    7.2.2006 17:32 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Leoš kritizoval mazání starších zápisů, ale je dobré si uvědomit, že to byl on kdo mezi prvními byl pro jejích smazání a možná i zrušení mého účtu. Jeho pozdější postoj jsem nepochopil. Udělal jsem to, co on chtěl a ještě se mu to nelíbilo. Doufám že to nebylo proto, že jsem to udělal já bez jakéhokoliv příkazu a ne on.

    Nikdy jsem neříkal že Linuxák = Linuksák. Domnívám se, že jsem, to někde docela podrobně popsal co si pod těmito pojmy představuju.

    Linux je jádro a to si docela dobře uvědomuju. Také chápu že Operační systém se skládá z velkého množství programů a na rozdíl od některých uživatelů Linux říkám, že to že tam tyto programy jsou neznamená že právě proto je Linux dobrej, protože tyto programy jsou i v jiných operačních systémech. Budu se opakovat, ale sh, csh, gcc, vim, cp, cv, mv, grap, find, ... jsou i v jiných operačních systémech a můžu si je nainstalovat i do Windows.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    7.2.2006 17:43 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Leoš kritizoval mazání starších zápisů, ale je dobré si uvědomit, že to byl on kdo mezi prvními byl pro jejích smazání a možná i zrušení mého účtu. Jeho pozdější postoj jsem nepochopil. Udělal jsem to, co on chtěl a ještě se mu to nelíbilo. Doufám že to nebylo proto, že jsem to udělal já bez jakéhokoliv příkazu a ne on.
    To je ťažký alibizmus.
    Nikdy jsem neříkal že Linuxák = Linuksák. Domnívám se, že jsem, to někde docela podrobně popsal co si pod těmito pojmy představuju.
    Po mnohonásobných výčitkách, po nespočetných pokusoch veľkého množstva ľudí to upresniť, po neskutočne dlhom čase od prvého "modličského" príspevku. Teda buď to bolo neuvedomenie si alebo zámerné opakovanie nezmyslu.
    Linux je jádro a to si docela dobře uvědomuju. Také chápu že Operační systém se skládá z velkého množství programů a na rozdíl od některých uživatelů Linux říkám, že to že tam tyto programy jsou neznamená že právě proto je Linux dobrej, protože tyto programy jsou i v jiných operačních systémech. Budu se opakovat, ale sh, csh, gcc, vim, cp, cv, mv, grap, find, ... jsou i v jiných operačních systémech a můžu si je nainstalovat i do Windows.
    Kto tvrdí, že to tak nie je ? Mne išlo práve o to "mount, kbd a iné" - na akej úrovni to má byť riešené ? Má sa o to starať kernel, majú to byť dalšie utility, má pribudnúť ďalšia medzivrstva ? Jednoducho poukazovanie na nesystémovosť (je to vôbec nesystémovosť ?) bez upresnenia toho, čo sa pod tým systémom rozumie...
    7.2.2006 17:56 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Nikdy jsem neříkal že Linuxák = Linuksák. Domnívám se, že jsem, to někde docela podrobně popsal co si pod těmito pojmy představuju.
    Jak typicke. V podstate pisete pravdu. Jen ji podate tak, aby byla neznalymi nespravne pochopena a vyznela ve vas prospech. Zapomenete se zminit, ze jste nerikal ani opak, prestoze to bylo dost podstatne. Ze jste Linuxák = Linuksák mozna nenapsal vyslovne, ale formulace tento dojem vyvolavaly zcela jednoznacne, a byly tak vcelku obecne chapany. Ze jste to nakonec "docela podrobne popsal", kdy uz bylo pozde, navic zpusobem, ktery byl v rozporu s tim, co jste drive celou dobu psal. Popsal jste to az po mohutne kritice a nespoctu zbytecne nastvanych lidi. A osobne nepochybuji, ze motivem byl trapny alibismus. A vasne, ktere jste tehdy sam vyvolal, dnes pouzivate coby dukaz o fanaticnosti linuxaku.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    7.2.2006 21:12 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Aby bylo jasno, ja jsem chtel dve veci. Aby zmizela tva urazliva zkratka Linuks s logem (na coz jsi nemusel mazat blog) a aby jsi prestal provokovat a urazet lidi (na coz jsi nemusel mazat blog, stacilo zmenit chovani).

    Nedela mi problemy cist kritiku Linuxu, nedela mi problem i ji psat, urcite si pamatujes na ten jeden muj komentar. Problem byl spise v tvem zpusobu kritiky, ktery byl spise umyslnou provokaci. Zda ses zmenil, to netusim. Mam te na ignore listu a je mi fajn :-)

    Pokud jde o smazane prispevky, samozrejme mam zalohu. Byla by legrace vytahnout je a ulozit do nejakeho TGZ pro nahlednuti.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    7.2.2006 21:22 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Leoši, pokud to jde a nebudeš mít s tím problém, klidně je vrať k mým blogům a bude klid.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    7.2.2006 21:31 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    No, muzu to zkusit. Hodinka dve hrani si s databazi a mohlo by to byt. Dej mi to prosim do bugzilly. Casem se na to podivam. Diky
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    David Watzke avatar 7.2.2006 21:47 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.2.2006 21:52 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    No vida. Je to a ani jsem nehnul prstem.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    David Watzke avatar 7.2.2006 22:44 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Protože jsi byl hodnej.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.2.2006 22:02 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Jen tak orientacne - blokovat nikoho nechci (ani na zkousku), ale kdyz nekoho blokujete, to jeho prispevky nevidite, ale prispevky lidi, kteri na nej reaguji a ktere neblokujete, ty vidite? Jestli je to jak si predstavuju, tak to musi byt dost matouci, ne? Vyznate se v te diskusi? Nebo to blokuje cely thread za prispevkem blokovaneho uzivatele?

    Jen si chci udelat obrazek, co vidi mi "blokujici kolegove" - diky za pripadnou odpoved.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    David Watzke avatar 7.2.2006 22:48 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Cituju profil:

    Seznam blokovaných uživatelů

    Může se stát, že mezi čtenáři se objeví troll, který jen uráží a provokuje. Pokud jej zařadíte na tento seznam, texty jeho komentářů i případné reakce budou schovány. Možnost si je přečíst zůstane zachována.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    8.2.2006 00:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    a co je Linux když ne jen kernel? Aplikace nejsou Linux. Aoplikace jsou pro i pro Linux, nebo se pletu?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 00:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    8.2.2006 00:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Jádro a knihovny, to je Linux, Plešinger má skoro pravdu, aplikace pro linux jsou použitelné i jinde, konečně měl jsem skoro všechny BSD a dokonce i Solaris. Ale ten velmi krátce. Taky bych uvítal nějaký aplikace :-) typu Photoshop Gimp je dobrej, ale Photoshop je lepší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 01:20 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Pokud si nebudeme všímat Microsoftu a jejich Windows, tak programy používané v Linuxu nejsou jen pro Linux. Autoři těchto programů nejsou omezeni jen na jeden systém, ale své produkty dávají k širšímu použití. Tudíž argument že Linux je báječnej protože je tam gcc, vim a bach jsou tak trochu demagogické a omezené.

    Jeden můj kamarád dlouho dělal v české pobočce Sunu, nyní je správcem v Bance. Kdysi mě přivedl k Linuxu, shodou okolností to byl Slackware a pak šel dá se říct výše a zůstal u Solarisu. On sám říkal že se mu líbí to, že za Solarisem někdo stojí, někdo fyzickej a když se vyskytne problém, přijedou a vyřeší ho. Není to jen banda která řeší jak co nakonfigurovat, ale fungující a starající se firma.

    Mám pocit, že Linux je jedna velká bublina, jedna velká reklama která říká že jen Linux je to pravé. Něco podobného jako Firefox, ve srovnání s Operou žravej pomalej prohlížeč. Reklama holt udělala své
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    7.2.2006 17:44 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Pozu "rikam co si myslim, a to se mnohym nelibi" vam nezeru, byt ji mozna sam verite.

    Vratte se napriklad k nekterym starsim prispevkum, ktere jsem vam napsal, a zkuste mi je vyvratit - reagujte na skutecne vyhrady proti vam, nikoli na vase vymysly o tom, ze vas linuxaci kritizuji proto, ze jim zpochybnujete jejich svaty gral. Dokud tak neucinite, budu vas i nadale povazovat za cloveka, ktery ktery si sve psychicke problemy kompenzuje pomoci vyvolavani negativnich emoci... cloveka o to pokrytectejsiho, ze se zastituje pomoci frazi ("Jak asi snad každý uzná, láska k čemukoliv rozostří reálný pohled na věc a pokud mu někdo jiný ukáže realitu, málo kdy to potěší"), ktere jsou mozna obecne platne a vytvareji povrchni dojem slusne neurazlive diskuse, ktere vsak jsou v teto diskusi zcela irelevantni a predevsim zavadejici.

    Co treba tenhle vas blogpost 1495? Na co jim reagujete? Kde ma jakou oporu v realite? Tvrdil snad nekdo krome vas, ze "přeci člověk který je takhle dlouho registrovaný, s Linuxem pracuje už nějakou tu dobu by neměl mít takový kecy jaký má"? Vy v podstate nejdriv SAM vytvorite nejakou absurdne znejici konstrukci, pak ji pripisete linuksakum, a pak je za to zkritizujete. Tomuhle rikate "ukazovat nekomu realitu"?

    Takze smim-li vas o neco poprosit, nehrajte si na "statecneho stojiciho ve sve pravde", a zkuste si po sobe precist treba tento vas komentar a zamyslet se nad nim. Je velmi ilustrativni - vy totiz jakoukoli kritiku nebo jen naznak kritiky na vasi osobu okamzite a bez jakekoli argumentace interpretujete jako projev pomsty linuxaku za vasi pravdivost. Cimz se stavate bajecne nekritizovatelnym. Dokazete si pripustit, ze by nekdo treba mohl mit i opravneny duvod vam oponovat? Dokud se tohle nenaucite, jakakoli diskuse s vami ztraci smysl.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    8.2.2006 00:00 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    No vidite, pane Jilku. A jsme zase v zacarovanem kruhu: JXP opet po ste zopakuje naprosto nekonstruktivni tvrzeni o tom, co sam rika. Na tohle uz nema cenu reagovat. Kdyz ho porad bavi to psat... Pritom to obecne neni nic, co by mu nekdo nejak zvlast vyvracel, pokud se nejedna o jasny FUD (coz ovsem docela dobre take dokaze vyrobit:-)). Casto rozpouta nesmyslne flejmy tvrzenim, ze "hodne uzivatelu Linuxu je slepe vericich Linuksaku". A nakonec toto tvrzeni ani neni tak provokativni. V podstate to ma stejnou vypovidaci hodnotu, jako kdyz reknu, ze hodne uzivatelu Windows jsou vegetariani. Abych pravdu rekl, nechapu, proc se s nim nekdo porad chce dohadovat. Take jsem se pokousel. Ale kdyz se kruh uzavre a diskuse se vrati k bodu, ze Windows ma vic free aplikaci, na Linuxu neni Total commander a uzivatele Linuxu jsou slepe verici Linuksaci, at se jednalo o cemkoliv, nejak to cloveka po chvili prestane bavit. Pomysli si neco o stene a hrachu a jde dal...
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    8.2.2006 00:23 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ono ale o TotalCommanderu a free aplikacích je to pravda. Nebo ne?
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    8.2.2006 00:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Podívejte, jestli opravdu je pro vás těžko únosnej, a je docela možný že je, nečtěte ho, blokněte ho a tečka.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 19:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Omlouvám se, měl jsem napsat "někteří oponenti ztrácejí nervy" :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 00:51 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    nechápu , proč obhajujete pana Plešingra (nic proti), ale on není ten, komu je ubližováno !!!
    7.2.2006 17:28 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    I JXP mel fazi, kdy se nam chtel snazit namluvit, ze proste jen nechapeme jeho genialitu. Ale zkus se zamyslet nad tim, ze to co hlasas je treba znacne nekonzistentni, opakujes klise a myslis si, ze nas oslnis retorickymi cvicenimi. Kdyz jsem na to poukazal pred 14 dny, tak svete div se, v protikladu k predchozimu tvemu prispevku jsi odpovedel, ze kdo nepochopi tvuj vyklad, ma smulu. A to ma byt diskuze? Ne, to je samolibost kombinovana s aroganci a bezduvodnou namyslenosti.

    Ty myslis, ze kdyz tady JXP opakuje neco o prispecku na LinTotalCommander, ze si vsichni sedneme na prdel? Za kdyz nas tady presvedcuje jak mu vyhovuji Windows, ze tady budeme rvat nadsenim?

    Stridere, tohle je site priznivcu linuxu a open-source. Mozna zes to jeste uplne nepochopil, ale tady se lide bavi tim jak problem vyresit na linuxu, ne tim jak dobre je vyresen ve Windows. Ja bych jeste chapal, ze ti to nedoslo, ale ze mas tu drzost zde nekterym vycitat, ze se nechteji do podobnych absolutne neprinosnych debat zapojit, to je absurdni a smesne.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    7.2.2006 18:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Nemíním vysvětlovat napsané, a pokud někdo nerozumí, necht konkrétně sdělí čemu nerozumí. Pak se dá něco vysvětlit. Jinak do neprínosných debat se vážně zapojovat nemusíte. Snad jste dospělý? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 18:15 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Nech žije arogancia ?
    7.2.2006 19:10 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Neni se cemu divit, vzdyt je to krestan.
    7.2.2006 19:35 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Jílek bohudík není křesťan. Je to nezbožné hovádko. :-)) Protože kdo jinému chce ubližovati nepochopil slovo boží a co je podstatatným (zjednodušeným) rysem křesťanů je že uvěřili v Ježíše Krista. Chtěl Ježíš kristus snad někomu ubližovat či snad zabíjet? Sám se nechal ukřižovat kuli takovýmhle hovadům jako je Jílek a udělal to protože tím vykoupil všechny naše hříchy a to včetně neznabohů, muslimů, budhistů, prostě všech. Normálně a hlavně logicky přemýšlející člověk si pod tím co jsem tedka napsal představí asi něco jiného než "psychopat" ale jedno je z té Ježíšovy matematické teorie jasné. Nemůžeme se vyvraždovat navzájem stylu zub za zub a oko za oko. Toto vede zkáze lidstva. Pokud pan Jílek plácá něco o vyrovnanosti duše, přeskočí přez jogu k tomu že je to největší křesťan pod sluncem tak je minimálně v rozporu a nebo na psychárně v bohnicích pustily duševně narušené jedince na net. :-)
    7.2.2006 19:39 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    chyba v reakci. chtel jsem napsat že neuvěřil ve slovo boží. :-))
    7.2.2006 19:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    A co se dá vlastně na tomhle konstatování vysvětlit? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 19:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Konečně jsem se dozvěděl jak jsem na tom a že jsem kazatel násilí a narušený psychopat. Prostě když napíši, "že ti co zabijejí musí počítat s tím, že budou zabiti". vyzývám k násilí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 19:58 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Tohleto jste napsal vy a klidně si to najděte: "Ty je potřeba zabít aby nemohli už dál zabíjet" takže klasická ukázka demagogie. Křeťani netouží po smrti svých bližních ani svých nepřítelů. Hotovo konec. Prostě jste demagog. šmitec. a už vubec né křesťan.
    7.2.2006 20:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    To jsem napsal a ti co zabíjejí děti v Beslanu ti bohužel nejsou moji bližní, ani ti co zabíjejí ve vlaku v Madridu ani ti co zabíjejí v Londýně v Metru ani ti co vypalují vesnice kdekoliv na světě. Za tím si stojím. A nestydím se.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 00:07 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Ale jsou. Jenom maji trochu jiny zebricek hodnot. Spravny krestan by se mel modlit ke svemu bohu za jejich spaseni. Anebo pro nej delat i neco vic. Rici "tito lide nejsou mi blizni, protoze tohle nebo tamto" nema s krestanstvim nic spolecneho. Az na to, ze spousta "krestanu" takto funguje.
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    8.2.2006 00:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Jsou i zatracení, ti kteří nelitují a trvají na svém. Ti nejsou bližními,tedy ne mými.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 20:21 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Nech toho generalizování. Tebe taky nikdo neuráží. Navíc je tvoje poznámka irelevantní a konečně - říkals to v téhle diskuzi už jednou. Kdybys tam dal smajlíka nechal bych to být, ale ty to snad myslíš vážně ;-)
    7.2.2006 19:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    Ještě jedna věc, jistě jste si všimli(a dokonce to někteří považují za aroganci), že nemíním své texty hájit. Pokud si je někdo vysvětlí jak si je vysvětlí neoponuji. Nemám důvod. Muzika, literatura, výtvarné umění a novinové články a jiné texty lidé píší aby jimi něco řekli. Říkají to tak jak považují za vhodné a nechají ty druhé klidně dumat o tom co chtěli říci, případně co neřekli a nebo je nechají říci, co by říct měli a domyslet to.

    Jestli někdo tohle považuje za aroganci a psychopatii tak to považuje za aroganci. S tím nic nenadělám a rozhodně nebudu nikoho převědčovat, že nejsem arogantní psychopat :-).

    Napsal jsem co jsem chtěl a nemusíte mě mít kvůli tomu rádi. A co jsem napsal to si snad umí ti gramotní přečíst. Jak si to mají správně vysvětlit to snad už vážně není můj džob. Ale můžou se mě zeptat na něco čemu nerozumí. Formulaci tvrzení atd. Pokud rovnou tvrdí, že vědí jak jsem to myslel a vědí kde jsem se mýlil, pak je jakékoliv vysvětlování ztráta času. :-)

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Isah avatar 7.2.2006 19:49 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    ... a modří už vědí...:-) :-) :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    7.2.2006 19:52 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Hledej rozpory ve vlastním mozku. :-)
    vencour avatar 7.2.2006 22:56 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    Pokud se nebráním, tak to může znamenat i to, že si o sobě myslím své, věřím si tolik, vím víc, než jsem napsal, ony námitky jsem si taky přiznal. Tj. nic nového jsem se nedozvěděl, napsal jsem, co jsem chtěl - nikdo mne neoslovil tolik, abych se hájil?

    Nebo jsem takový, s tím už nic nenadělám?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    7.2.2006 23:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Pokud se nebráním znamená to, že nechávám svobodu výkladu toho jak kdo co vidí.Může s tím polemizovat může to vyvracet, může cokoliv. Je to můj způsob chování, když z něčím veřejně výjdu. Co jsem chtěl svými texty říci jsem řekl. Pokud k nim někdo něco má, řekne si mi to. Vyslechnu jej. A buď s tím něco udělám, nebo neudělám.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    vencour avatar 7.2.2006 23:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.

    P.S. taky bych měl u sebe napsat "nečekejte nic extra".

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    7.2.2006 23:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Bojím se muslimů a bojím se komunistů. tech prvních, že nás zatáhnou ještě víc do své "svaté" války, a komunistů, že se vrátí to co jsem zažil. Nic hezkýho to nebylo. Akdyž ne zcela tak zčásti, ale ani to není nic hezkýho k představě
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 10:21 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Já bych ještě do tvého seznamu připsal že se bojíš sám sebe protože dle tvých návodů by jsme tu měli už dávno 3tí světovou. :-( jednoduše šíříš nenávist a zlobu.
    7.2.2006 20:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plešingerovi a jiném.
    Dost vyčerpávající výklad. Troufám si říci že pan Marek Benda je demagogická 3,14ča a jestli ho potkám na ulici tak o dekonfiguraci tělesných statků nebude mít nouzi. Jestlipak víš kdo je autor tohodle roztomilého příspěvku Usámo? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.2.2006 22:26 USAMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plesingerovi a jiném.
    bohudik nejsem krestan! ha ha ha. ja rikam od nas jeden zabijak co doufam uz bruci. :-} ale vz opravdu nemuzete byt budhista ani jogin a krestan. proste y toho co pisete nemuyete byt. to bz jste si matematickz odporoval. :-)
    7.2.2006 22:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plesingerovi a jiném.
    a kdo rozhoduje o tom kdo je křesťan?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.2.2006 10:19 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plesingerovi a jiném.
    Ten co chce zabíjet lidi ať už z jakého koli duvodu křesťan není. Přečti si vybli bibli a potom kecej nesmysly. Ale o zabíjení křesťanství není. sorry.
    10.2.2006 15:52 Jakub Friedl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O panu Plesingerovi a jiném.
    malo kdo nechal umyslne vyvrazdit tolik lidi jako prave krestane a jejich cirkve. myslim ze v tomto ohledu zastinuji komunisty i fasisty dohromady. ale zase, meli na to o poznani vice casu

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.