abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 815 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Legální Lingea Lexicon

    25.10.2009 13:56 | Přečteno: 6772× | poslední úprava: 25.10.2009 17:01

    Nedávno jsem se rozhodl koupit mamce jako dárek poslední verzi slovníku Lingea Lexicon - co lepšího lze koupit překladateli :-) (Volba padla na tento software jednak díky tomu, že už od známých vím, že je dobrý, a také je mi sympatické, že firma poskytuje i linuxovou verzi.) Pro případné zájemce nyní stručně popíšu své zážitky.

    Celou koupi lze provést elektronicky - zvolil jsem platbu proforma fakturu, převedl peníze bankovním převodem a hotovo. Pak jsem čekal... dlouho. Dokonce jsem obtěžoval Lingeu, cože s balíčkem je (nedostal jsem žádnou odpověď - i když, jak se ukázalo, Lingea v tom byla nevinně, ale mohli aspoň napsat "co blbneš, my jsme to přece poslali").

    Inu, s balíčkem se nic zlého nestalo, byl správně odeslán, správně přijat a uložen na poště (kdo četl výbornou a výborně přeloženou Prattchettovu knihu Zaslaná pošta, ví, co to znamená). Jenom ten lístek, že se tak stalo, do mé schránky jaksi nedoputoval, zmizel, odlétl s husami do teplých krajin. Naštěstí mi následně přišla upomínka.

    Nu, balík jsem dostal, rozbalil a začal instalovat. Použil jsem verzi pro Windows, neboť na mamčině stroji jsou a celkem fungují, tudíž je lépe do nich nestrkat. Zde ovšem začal problém. Počítač, který mamka používá k překladům, není připojen k internetu. Paranoia se v naší rodině dědí, a proč by měl být stroj, který je určen výhradně k psaní a obsahuje nedokončené, neschválené překlady, připojen k síti? Dodržujeme starou dobrou armádní zvyklost: červená data - černá data. Bohužel, s touto variantou někdo nepočítal. A Lingea, přes své pokrokové názory v oblasti Linuxu, patří mezi firmy, které považují uživatele automaticky za zločince.

    I když jsem poctivě zaplatil a dostal fyzické médium, opravňuje mě to pouze ke třicetidenní zkušební instalaci. Abych ji takzvaně aktivoval, musím nejprve zadat kód, který je vytištěn na obalu instalačního média. Tím se vygeneruje jiný kód, který je nutné zadat na webu Lingey do patřičného formuláře, a tím obdržím třetí kód, který provede kýženou aktivaci a potvrdí, že nejsem zlý pirát (alespoň ne tady a teď), ale poctivý platící ovčan.

    Kódy jsou klasické směsi malých i velkých písmen a číslic, oddělených pomlčkami. První kód je vcelku krátký, druhé dva mají 25 znaků. Aby to nebylo tak jednoduché, je kód na obrazovce zobrazen ve znakové sadě, která nerozlišuje jedničku a malé L a rozdíl mezi velkým O a nulou je skutečně malý. (Všechny tyto znaky se v kódech vyskytují.)

    Mít na počítači připojení k netu, je to jednoduché, i když poněkud stupidní; otevřu si webový prohlížeč, za pomoci clipboardu přesunu kódy tam a zpátky (ne, nejde to udělat automaticky) a hotovo. Samozřejmě, že bych to mohl udělat; stačilo by dočasně píchnout ethernetový šlauch do maminčina stroje. Jenže to bych porušil bezpečnostní protokol, za to by mě v armádě nepochválili.

    Tak jsem vzal papír a tužku, opsal kód, zapsal ho do mašiny, která připojení má, (zjistil, že je to blbě, protože jsem neodhadl rozdělení jedniček a malých L, takže ještě jeden pokus), zapsal si výsledek (zjistil, že je to blbě, protože jsem neodhadl rozdělení nul a velkých O, takže ještě jeden pokus), vložil výsledek do čekajícího registračního formuláře, a... nepodařilo se.

    "Aktivační kód není platný. Zkontrolujte produktový a registrační klíč."

    Samozřejmě, že jsem je zkontroloval. Dokonce jsem prohlédl i sekci "Často kladených dotazů" na webu firmy Lingea. Potěšily mě rady typu "Zkontrolujte, zda jste nezaměnili malé L a jedničku, nebo nulu a O, nebo jedničku a velké I". Zkontrolovat to není zcela triviální, protože malé L a jednička jsou v daném fontu na pixel stejné.

    Jistě, dá se to zkopírovat do konzole nebo editoru, kde mám nastavený rozumný font - taky jsem to udělal - ale nejsem přesvědčen, že běžný uživatel tento luxus má, a nepřijde mi fér to vyžadovat. Lepší by bylo, kdyby programátor trochu myslel a generoval kódy, které neobsahují matoucí znaky, nebo zobrazil ten kód větším a přehlednějším písmem. Ale to bych chtěl moc. Koneckonců, zkontroloval jsem to a stejně mi to nepomohlo, kód je stejně neplatný.

    Takže technická podpora. Ale pozor, pro technickou podporu je třeba se nejprve zaregistrovat na stránkách Lingey. Na prostý lid musí být přísnost - stejně je to všechno banda zlodějů a pirátů, no ne?

    To je zatím vše; o dalším postupu budu informovat.

    Update: V registračním formuláři uživatele na webu Lingey jsou hned dvě proklatě originální kontrolní otázky pro případ zapomenutého hesla: jméno matky za svobodna a oblíbené domácí zvíře. Naštěstí nejsou povinné. Ale zapomnětliví jedinci se nemusí bát, protože heslo, které si zvolili, jim obratem přijde zpátky mailem v nezakódované podobě.

    Update 2: Podařilo se mi založit a aktivovat účet na lingeáckém webu; šlo to skoro samo, jen jsem musel lehce upravit URL, které mi přišlo mailem (vyměnit "&" za skutečný ampersand; možná, že kdybych měl M$ Utlouk, že by se mi to zobrazilo dobře), jinak mi to při pokusu o aktivaci psalo, že účet je již aktivován, zatímco při pokusu o přihlášení, že účet není aktivován.

    Nicméně, ani i po aktivaci účtu mi aktivační kódy stále nefungují, tak jsem napsal dotaz do kontaktního formuláře - uvidíme, co se stane. (Pro použití formuláře je nutné mít zapnutý javascript (PROČ??), jinak se objeví "Dotaz nebylo možné odeslat" bez jakéhokoli vysvětlení.)

           

    Hodnocení: 94 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    belisarivs avatar 25.10.2009 14:14 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Krasa, nadhera. Kdeze se to objednava? A dodavaji k tomu karabac z ostnateho dratu? Kdyz uz masochismus, tak proc troskarit.
    IRC is just multiplayer notepad.
    25.10.2009 14:25 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Tak si říkám, proč sis ten kód nepřenesl v souboru na flashce? Vyhnul by ses problémům se záměnou písmenek (pokud teda v tom prvním kódu byly rozdíly vidět).
    Bluebear avatar 25.10.2009 14:27 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Pravdu díš... nenapadlo mě to. Patřím ke staré generaci, která měla tendenci si všechno zajímavé psát...
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.10.2009 15:13 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Patřím ke staré generaci
    Já patrně patřím k nějaké prostřední, jelikož při čtení článku jsem se podivoval, proč jsi to nepřenesl na disketě...
    Bluebear avatar 25.10.2009 15:27 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    I ty máš pravdu... potíž je asi v tom, že jsem nejen starý, ale navíc poněkud přiblblý. Což je bohužel věc, se kterou nic neudělám. :-(
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    kyknos avatar 5.11.2009 16:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    lol :)

    tohle me uz nastesti nenapada - asi me vylecila zkusenost, kdy jsem ze skoly prenasel domu na disketach asi 200MB soubor... disket jsem mel jen asi 15 a navic se z nich data cestou tam a zpet ruzne ztracela... horor
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    25.10.2009 20:02 Karel | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    A kod jsi uz prenesl nebo cekas na odpoved? :)
    Bluebear avatar 25.10.2009 20:18 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Čekám na odpověď; kód jsem přenesl sice stupidním způsobem, ale bez chyby (kontroloval jsem to několikrát).
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.10.2009 22:38 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    To mně taky hned napadlo, případně bych kód alespoň překopíroval do něčeho, v jehož fontu se dá rozlišit jednička a malé 'L' a nula od písmena 'O'. A kdybych byl "zabiják stromů" (tak říkám lidem, co potřebují mít naprosto všechno vytištené, i když to hned po přečtení zahodí), tak to vytisknu na tiskárně, pro jistotu opravdu velkým písmem.

    BTW: Taky se bám stává, že lidé se na vás obrací s problémem, jehož řešení je z vašeho pohledu zcela triviální, ale oni na něj nemohou/nechtějí přijít? Většinou provedenou akci okomentují právě oním "Vidíš, tak to by mně nenapadlo." Občas se taková věc stane každému, ale pokud to někdo dělá naprosto automaticky, tak už to o něco naznačuje.

    Protože většina oněch problémů je opravdu triviální (na část by třeba stačila o itcrowdovské "A zkusili jste to vypnout a zapnout?"), tak jejich řešení za žádný akt geniality či zenové moudrosti nepokládám, spíš se domnívám, že ti lidé jsou líní myslet, obzvlášť tehdy, když mají někoho, kdo je ochoten a schopen mysled za ně. Obecné generalizace vyplývající z tohoto předpokladu mně poněkud děsí ...
    Jendа avatar 25.10.2009 14:36 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jeden z důvodů, proč nemám rád takto zmrzačený software (a výmysly typu DRM s online autentisací při přehrávání) je, že firma vyrábějící Lingeu může v době ekonomické krise nakrásně zkrachovat a tobě doma zůstane cédéčko, na které se můžeš akorát smutně koukat.
    25.10.2009 16:12 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Přesně to se stalo s encyklopedií Diderot někdy v roce 2002 nebo 2003, kdy nakladatelství zpronevěřilo nějaké peníze, zkrachovalo a vedlo spory s autory hesel. Encyklopedie na třech CD pak po roce od aktivace přestala fungovat. Sice vyšel nějaký crack, ale po tom jsem už nepátral.
    Bluebear avatar 25.10.2009 16:14 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    <politruk>

    Soudruhu, já ten váš názor samozřejmě chápu. Ale musíte se na to podívat v širším kontextu.

    Samozřejmě, že pro jednoho uživatele je to nevýhodné. Ale musíš se na to podívat z pohledu celé společnosti. Když výrobce krachne, přijdu o její software a budu si ho muset koupit znovu. Tím se udržují peníze v oběhu, podpoří se ekonomika, vzroste národní produkt a celá společnost bude vzkvétat. Dobro celku má přednost před dobrem jedince, chápete?

    </politruk>
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    26.10.2009 08:07 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    A politruka neučili, že se nemá opisovat (ze stranických programů)?
    25.10.2009 14:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    To musí být nějaká novinka. Co si pamatuju, tak u linuxové verze s tím žádný takový opruz nebyl.
    25.10.2009 15:37 FF
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Ja bych to vyresil instalaci z origo cd a crackem. :)
    25.10.2009 15:45 Zoop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Blogeri problemy nechteji resit, oni o nich chteji napsat blog...

    A vzpomente si na toho pana s tou konvici na caj nebo toho "pana"*, co lepi kupony a dostava za ne varecky. Jak je videt, nekteri dokonce problemy vyrabi, aby o nich mohli blogovat :-(

    *jak se takhle muze chovat dospely muz?
    Bluebear avatar 25.10.2009 16:07 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Blogeri problemy nechteji resit, oni o nich chteji napsat blog...

    Inu, do jisté míry možná... :-)

    Nicméně, řešení s crackem je sice účinné, efektivní a rychlé, ale člověk si tím dobrovolně dává nálepku piráta a pokud dojde na lámání chleba, bude muset složitě dokazovat, že si ten produkt opravdu koupil a vysvětlovat, proč to udělal takhle.

    Navíc si nejsem jist, jestli použití cracku samo o sobě není trestné. Nejsem právník, ale dovedu si představit argument, že je to lámání ochrany, i když jde o legálně koupený produkt.

    A pokud bychom to vzali víc po orwellovsku (což je dnes v módě a čím dál víc), pak můžeme říci, že daný člověk je zločinec už jen proto, že , jak cracknout ochranu.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    Josef Kufner avatar 25.10.2009 21:51 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Podle autorského zákona si smíš program upravovat a kopírovat pro vlastní potřebu (pro potřebu provozování) jak chceš. takže pokud máš licenci, všechny cracky jsou legální a autor ti nemůže vůbec nic. Pokud licenci nemáš, nesmíš ten program mít ani jako podšálek.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.10.2009 22:42 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Ano, z toho, co si pamatuju, je legální si program upravit, když je to nutné pro jeho provozování, pokud na něj máte platnou licenci a dál se nedistribuuje. A policii a úřady stejně zajímá jen to, jestli máte na program doklad, stav aktivace nebo metoda jejího provedení je jim nejspíš naprosto ukradená.
    25.10.2009 15:44 Lingea i bez aktivace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Já používám Lingea Lexicon 5 Platinum. I na Linuxu se ta věc musí aktivovat, jinak po měsíci přestane fungovat. Přeinstalace nepomůže.

    Aktivace nepodporuju a proto používám tuto metodu: Nainstaluju windowsovskou verzi pod Wine. Po měsíci když přestane fungovat smažu .wine adresář a nainstaluju Lingeu znova (z iso image, který mám na disku). A jedu vesele další měsíc.

    Jinak slovník je to super a za ty prachy jsem až na tenhle každoměsíční opruz spokojený.
    Jendа avatar 25.10.2009 15:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    I na Linuxu se ta věc musí aktivovat, jinak po měsíci přestane fungovat. Přeinstalace nepomůže.
    Jak je to technicky řešeno?
    Jinak slovník je to super a za ty prachy jsem až na tenhle každoměsíční opruz spokojený.
    Úžasný postoj.
    25.10.2009 16:12 Lingea i bez aktivace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jak je udělaná ochrana vám třeba řeknou zaměstnanci z Lingea :-) Dle licenčních podmínek nemáte právo program disassemblovat.

    A jaký je tedy lepší postoj?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.10.2009 17:48 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Liecnční podmínky nemohou omezovat práva zaručovaná autorským zákonem. Druhá věc je, že na vysledování toho, jak to funguje, není třeba nic disassemblovat :-)
    25.10.2009 22:07 Lingea i bez aktivace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    V licenčním ujednání pro Lexicon 5 stojí:

    ..... Jednání, které je zejména zakázáno: a) .... b) Nejste oprávněn(a) produkt jakýmkoliv způsobem upravovat, provádět jeho zpětnou analýzu, zahrnout jej do jiného produktu, extrahovat data jakýmkoliv způsobem a šířit produkty takto vzniklé. c) .....

    Takže si ze mě Lingea dělá legraci?
    25.10.2009 22:46 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Nejspíš ano, buď si myslí, že uživatelé neznají aktuální zákony, nebo mají jednu mezinárodní licenci, ve které by to v některých státech (např. v USA) mělo smysl, a je pro ně důležitější konzistence (všechny licence stejné) než korektnost (všechny licence v souladu s právem).
    26.10.2009 08:34 misch | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    strace(1) je doufám pořád legální :)
    Salamek avatar 25.10.2009 16:57 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Přeinstalace nepomůže.
    a co takhle smazat configuraky ? :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    25.10.2009 17:13 Lingea i bez aktivace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Však tím že smažu celý .wine adresář smažu všechny konfiguráky. I ty co nejsou vidět :-)
    belisarivs avatar 26.10.2009 10:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    A nebylo by lepsi pohledat v teck konfiguracich, kde je ulozeno datum?

    Pak bys jenom napsal skript se sedem, ktery by se spoustel treba po prihlaseni a presmahnul by ti to datum datem aktualnim.

    Pak uz bys nemusel preinstalovavat vubec nic.
    IRC is just multiplayer notepad.
    otasomil avatar 25.10.2009 17:29 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon

    Nejvic mne zarazilo ze funguje i ve Slaxu - teda aspon se tim holedbaji.

    Podpora mnoha dister je velmi pozitivni a lze jen kladne hodnotit.

    Zde by se mely inspirovat DS.

    Nezda se mi ze by to byl zcela offline slovnik.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    kotyz avatar 25.10.2009 17:40 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    pouzivej radsi oficialni nazev ISDS, at se nam to neplete s Delnickou Stranou (uz se mi parkrat stalo, ze me druha strana nepochopila) ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    otasomil avatar 25.10.2009 18:07 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon

    JJ    zkratky podporuji napodobeniny.

    >>>Člen KU

    Kdo by tusil ze se jedna o Kernel Ultras.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    kotyz avatar 25.10.2009 23:53 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    kazdyho. driv sem to tam mel cely, ale kdyz sem pridal dalsi hlasku uz se to tam neveslo. laskavy ctenar pochopi ... ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    25.10.2009 18:33 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    uz se mi parkrat stalo, ze me druha strana nepochopila
    Už v tom mám zmatek.... to je taky nějaká DS?
    25.10.2009 17:42 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jak vidno, jde o další případ, kdy je instalace programu s crackem mnohem pohodlnější než ta, kterou nabízejí uživateli autoři programu.
    vlastikroot avatar 25.10.2009 18:03 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jak vidno, jde o další případ, kdy closed source smrdí, i když by nemusel ;-)
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    otasomil avatar 25.10.2009 18:15 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon

    >>>kdy je instalace programu s crackem mnohem pohodlnější než ta, kterou nabízejí uživateli autoři programu.

    Njn to je totiz tim ze cracky (tedy tez software obchazejici aktivace apod.) vytvareji lide pro lidi. Navic to delaji pro zabavu a bez naroku na kousek chleba.

    Masy jeste nepochopily ze SW firmy nedelaj svoje produkty pro lidi, ale pro svuj  byznys.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    belisarivs avatar 26.10.2009 10:38 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Masy jeste nepochopily ze SW firmy nedelaj svoje produkty pro lidi, ale pro svuj  byznys.
    To spis nektere firmy nepochopily, ze business se dela tak, ze delas produkty pro lidi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Bluebear avatar 26.10.2009 12:04 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Přál bych si, aby to tak bylo, ale obávám se, že pravdu nemáš. Business se dnes dělá buď tak, že prodáváš jiným firmám, nebo prodáváš odpadky lidem, které jsi zblbnul reklamou natolik, že ty odpadky koupí.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    belisarivs avatar 26.10.2009 17:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Nesouhlas.

    U nas to, co jsi napsal, casto plati, ale na zapade, pokud nejsi dostatecne velka firma uz toto neni takovym pravidlem.

    Myslim, ze mezi nami a zapadem je po 42 let trvajici likvidaci spolecnosti v tomto smeru proste bariera.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Bluebear avatar 28.10.2009 00:31 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Čtyřicet vlády rudého nebezpečí jistě udělalo svoje, ale myšlenka prodeje levných šuntů (tzn. prodávaných levně, ale ještě mnohem levnějších na výrobu) podporovaných masivní reklamou není původem naše, ani jsme nebyli jejími průkopníky - přinejmenším v oblasti potravinářství a veškeré elektroniky s tím začaly Spojené státy Americké.

    Tím nechci říct, že za rudé éry se u nás nevyráběly a neprodávaly zmetky - to tedy ano, a jaké - ale spotřebitelé věděli, že to zmetky jsou. Management podniků se sice snažil nízkou kvalitu kamuflovat a/nebo omlouvat, ale všichni měli jasnou představu, jak vypadá kvalitní výrobek a jak šmejd. Dokonce, pokud nějaký podnik kazil fakt hodně, tak se to probíralo i v tisku (pamatuje někdo stařičký časopis Dikobraz?) a státostrana pak posílala různé kontroly.

    Zní to strašně divně, ale svým způsobem byly tehdy věci pravdivější. Dneska jsou lidé reklamou natolik naočkovaní, že často dají přednost šmejdu před kvalitním výrobkem.

    Anebo se mě už chytají "vzpomínky starého zbrojnoše" a "za mých mladých let"...?
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    otula avatar 28.10.2009 09:24 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Naprostý souhlas. Myslím, že nejhůř na tom byla elektronika, Tesla se prostě nedokázala vyrovnat konkurenci, která se u nás dala ovšem zakoupit pouze v Tuzexu, takže běžný člověk moc na výběr neměl. Ale třeba u potravin věřím tomu, že by drtivá většina z nich dnes mohla na sobě nést nálepku "Bio" - a pokud by nemohla kvůli použití chemických hnojiv, tak by alespoň byla kvalitou na úrovni dnešních bioproduktů. Boty z tehdejší doby mi vydržely spoustu let, dnes se děckám rozsypou boty klidně i za týden, někdy ani tolik ne. Asi před 15 lety jsem chtěl nechat opravit "žraloka" na mých "socialistických" polobotkách. Obuvník na ně zíral a ptal se, kde jsem to sehnal a kolik mne stály. Potom mi vysvětlil, že dnes bych takovou kůži nekoupil ani v nejluxusnějším zboží, a pokud to někdo dělá, tak to jde na export, a že za takové boty bych dal desítky tisíc korun (stály asi 200 Kčs) :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.10.2009 11:11 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Elektronika nebyla zase tak špatná, jen její úroveň snižovala snad všudypřítomná zmetkovost. Televize Color Oravan, kterou jsme používali donedávna (jsou to asi tři roky, ale pořád ještě funguje), byla vyrobená cca v roce 1988. Zpočátku měla problém zřejmě se studenými spoji (bylo obtížné ji zapnout), byly potřeba asi dvě opravy. V roce 1996 pro změnu přestalo fungovat vertikální vychylování elektronového svazku, takže uprostřed obrazovky byla zářící mihotající se čára. :-D Podstatné ale je, že celý výrobek bylo možné poměrně levně uvést do provozuschopného stavu. U dnešních levnějších výrobků je to složitější jednak kvůli pokročilejší miniaturizaci, druhak kvůli vysoké ceně náhradních dílů. Zákazník je tak nucen neopravitelný výrobek vyhodit a podpořit hospodářství nákupem nového. To je reálný kapitalismus. :-)

    Pokud jde o oblečení a boty, dnes je lepší snad jen to, že je širší výběr. Kvalita je leckdy nevalná. A ani ta nabídka není dokonalá, třeba klasické rifle, které vydrží spoustu let, se mi shánějí strašně těžko. :-(
    otula avatar 28.10.2009 19:12 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Máš pravdu, že byly i dobré elektronické výrobky. Ale odebíral jsem Amatérské rádio, kde kromě stavebních návodů byly i recenze různých produktů, a často moc dobře nedopadly (pro někoho by mohlo být až nepochopitelné, že tam běžně vycházely recenze, které totálně sepsuly daný "socialistický" výrobek s tím, že o 20 let starší "kapitalistický" výrobek má lepší parametry - a nikdo to necenzuroval, jak se nám dnes snaží tvrdit ;-)). Z vlastních zkušeností jsem moc posuzovat nemohl, protože nikdo z rodičů nebyl dělník, takže financí bylo málo, a elektronika byla drahá.

    Ale když už vezmu tu Teslu alespoň těsně po "revoluci", tak jsem si koupil ve výprodeji z úspor za 2000 Kčs CD přehrávač MC901. Byl vadný, tak jsem ho reklamoval a dostal za něj novější MC902 - přežil všechny CD přehrávače, které si kdokoliv v mém okolí koupil. Fantastický zvuk a spolehlivost. Ještě před pár lety jsem na jedné akci koukal, že 2 tyto kousky mají zvukaři ve své aparatuře, a říkali, že je to nejlepší CD, jaké kdy bylo vyrobeno - kvalitní a nesmrtelné :-)

    Na druhou stranu mi kamarád DJ prodal někdy v roce 1988 postarší walkman od Sony za 600. Měl jsem možnost srovnat kvalitu zvuku s walkmanem Tesla - naprosto nesrovnatelné: kazeta, která v Tesle huhlala a nebylo rozumět jediné slovo, v tom mém Sony měla naprosto čistý a jasný zvuk. Používal jsem ho ještě několik let, pak jsem ho měl připojen v Bučovicích v kanceláři na zesilovač. Hrál krásně do té doby, než s ním kluci vojáci, co mi tam chodili pomáhat, něco podělali. Tak jsem si koupil nový walkman Sony - katastrofa! Kolísající rychlostse všemi kazetami, ale když jsem s ním párkrát přijel do Brna na reklamaci, tak v obchodě vždy jel perfektně. Jen jsem vytáhnul paty ven, byl nepoužitelný :-D Takže člověk si nevybere ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.10.2009 20:29 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Zajímavé, že cenzura nedosáhla všude. Nikdy jsem ten časopis ani nedržel v ruce, takže bych jen hádal, že takhle „na plnou hubu“ to tam napsaný nebylo. :-)

    Od Tesly jsme měli před lety zesilovač s gramofonem a reproduktory. Byla to do z části stavebnice, gramofonový modul se vestavoval do zesilovače, který měl uvnitř plno prázdného prostoru. Kvalita reprodukce byla podle mě na úrovni, jen ve chvíli, kdy se nepřehrávalo, se příležitostně ozývalo praskání, možná kvůli kolísání v síti.
    otula avatar 28.10.2009 21:25 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Když jsem to psal, vzpomněl jsem si na konkrétní recenzi, která mi utkvěla v paměti - recenzent recenzoval nějaký nový "HiFi" zesilovač Tesla. Skutečně ho totálně sepsul a skutečně ho srovnával s 20 let starým "ne HiFi" zesilovačem od Philipse, který vlastnil, a jak psal, tak všechny parametry, jak technické měřitelné, tak i ty subjektivní poslechové, měl ten starý Philips znatelně lepší :)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    29.10.2009 10:40 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Já ten kousek mohu srovnat jen s "HiFi" věží, která jej nahradila, Sharp CMS-R160CDG(BK). Nemám sice čím objektivně změřit kvalitu zvuku, SHARP mi ale připadá celkově horší. Tesla měla jakous takous regulaci výšek a hloubek, SHARP má čtyři přednastavené profily, nic víc. Tesla měla několik vnějších vstupů, SHARP nemá žádný. Gramofon od Tesly byl možná kvalitnější než ten zesilovač, do něhož byl vestavěný, měl aspoň otočné protizávaží pro regulaci přítlaku (což mi přijde jako dost zásadní součástka), SHARP opět nemá nic, takže se jehla tlačí do desky tak, že zvuk vycházející přímo od desky vytváří jakýsi nežádoucí „třetí kanál“. Ale abych jen nekritizoval cizí značku, té věži od SHARPu aspoň neodpadávají kryty čudlíků, má vestavěný uspokojivý magnetofon (od našich ostatních alespoň funkční), rozhlasový přijímač, CD přehrávač a vestavěný gramofon (poslední dvě věci byly, mám ten pocit, důvodem k nákupu). Jako celek byl tento výrobek, když už nic jiného, jistě levnější než ta Tesla.
    otula avatar 29.10.2009 13:02 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Tak tomu věřím :-) Tady ty věže jsou myslím vesměs děsné šmejdy. A sestavit si věž z HiFi komponent je asi i dnes docela drahý špás (jen hádám, současné ceny neznám). Já mám podobného vergla, navíc úplně neznačkového (honosí se štítkem Daewoo), skoro jsem ho nepoužíval, a když jsem pak změřil, že ve stand-by žere - pokud se nemýlím - 8 W, odpojil jsem ho úplně :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    29.10.2009 19:53 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Soused si před lety koupil zesilovač, měnič na 5 CD a reproduktory, a vyšlo to na pár desítek tisíc, možná 30, ale nechci kecat. Nic levného to nebylo. :-)

    Ještě k té Tesle jsem si vzpomněl, že se dříve žertem říkalo, že název je ve skutečnosti zkratka: TeSla = technicky slabší. :-D
    otula avatar 29.10.2009 20:24 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    No jo, národ český, moravský i slezský si vždy uměl zkratky vyložit správně :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    30.10.2009 08:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Tesla gramorádio Dominant 1039A. Leží mi tady na stole a honím přes něj do repráků na skříních zvuk z notesu. Super zvuk..
    27.10.2009 07:42 Honza R.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jasne, a sprejeri maluji ty sve nadhery taky pro lidi, bez naroku do odmenu, dokonce ze sveho kupuji ty barvy, chudaci :-). Udelat crack je vzdy mnohem jednodussi nez udelat nejaky soft. V softu musi fungovat tisic veci, nejaka nedokonala ochrana proti nelegalnimu kopirovani je jen jednou z nich, cracker se zameri na jedinou vec, kdyz je sikovny, prolomi ochranu za par hodin. Kolik toho ale prelozite jen s tim crackem, bez Lexiconu?
    pavlix avatar 31.10.2009 20:44 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    No a?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.10.2009 19:30 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    To je stále slabý odvar proti výrobkům firmy Špínar Software. Jak jsem pochopil, tak jsou to distributoři Turbo CADu, ke keterému přibalují své "velmi dokonale naprogramované" makro DAEX Generator. Program vygeneruje instalační kód, který musíte buď zavolat na jejich linku (běžná linka), nebo zaslat e-mailem. Žádosti vyřizuje člověk, takže jistě víte, jak jsem byl v pátek večer potěšen, že budu muset čekat do začátku pracovního týdne.

    Ještě šílenější je, že na základě instalačního čísla, vám přijde číslo sériové (které je při každé instalaci jiné - ?!?) a číslo odblokovávací. Moc nechápu, proč jsou ty čísla dvě, ale asi kvůli tomu, aby co nejvíce nasrali uživatele, který za jejich produkty vycáluje 35 000 Kč. Piráti takové problémy nemají.

    O uživatelské přívětivosti toho bazmeku se nebudu snad ani vyjadřovat.
    25.10.2009 19:31 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Špatně jsem se vyjádřil. Slovo "přibalují" znamená "musíte si dokoupit, jinak je to v podstatě k ničemu".
    Josef Kufner avatar 25.10.2009 21:55 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Hmm.. a to za těch 35K není nějaká slušná podpora? Já bych jim zavolal, že to nefunguje a ať to přijdou opravit.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.10.2009 23:12 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Podpora je (resp. byla), ale už by mi bylo celkem k ničemu, že by si to měli přijet nainstalovat, když už to mám nainstalováno. Jde jen o to, že mi mají zaslat kódy. Požadavek jsem zaslal na e-mail v pátek večer a dnes večer přišly (tak čert se vyznej v jejich pracovní době).

    Prostě je to absolutně nezvyklé a otravné, že aktivace neprobíhá automaticky (nebo poloautomaticky).
    otula avatar 25.10.2009 19:49 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Ještě že jsme Lingeu kupovali před 7 lety - tehdy to nevyžadovalo vůbec nic :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Salamek avatar 25.10.2009 23:29 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Ani pocitac co ? :-)
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    otula avatar 26.10.2009 08:32 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Když to přelouskáš přímo z CD, tak se i bez toho počítače obejdeš ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Darth Phantom avatar 26.10.2009 18:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    tehdy to nevyžadovalo vůbec nic

    Jojo, ve verzi 2002 není nutná žádná aktivace a je to taky kvalitní slovník (a taky si myslím, že se slovní zásoba zas až tak drasticky za 7 let nezměnila). Možná se změnil samotný program, ale to pro překlady není zas až tak podstatné.

    Já ti poradim: Přenes ten počítač ke kabelu s internetem, aktivuj Lingeu a pak ho zase odnes :-D. To sem koumák, co? :-D A nebo vyndej jenom hadr :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    4.7.2012 23:15 DC
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Kdyby cirou nahodou nekdo mel na prodej verzi 2000 (verze 3.0) Rustinu nebo Spanelstinu tak se mi pls ozvete na dcx45 (at) hotmail.com Diky. (jet to na dlouhou ruku, ja vim ...)
    default avatar 25.10.2009 20:54 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Volba padla na tento software jednak díky tomu, že už od známých vím, že je dobrý
    Ptal ses Petra Tomeše?
    26.10.2009 16:35 letec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jsou i jiní překladatelé, kteří by se možná mohli vyjádřit k softwaru. Např. Robert Krátký.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 26.10.2009 22:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Je dobrý do určité úrovně angličtiny. U méně obvyklých slov začíná dost pokulhávat - zde bez výkladového slovníku ani ránu.
    25.10.2009 22:28 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    "Lingea Lexicon - co lepšího lze koupit překladateli"

    --- řekl bych spíš Heis - Hodka (ten 4dílný anglicko-český, v elektronické formě umožňuje i zpětné vyhledávání), který je bohužel drahý jak šlak. Nebo nějaký anglický výkladový slovník, ty jsou pro překladatele důležitější než české překladové (samozřejmě je potřeba jít po verzích se značně nadstandardní šíří slovní zásoby).
    Bluebear avatar 25.10.2009 22:33 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Díky za tip; podívám se na ně a pokud ten aktuální slovník nebude stačit, zvážím.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    26.10.2009 02:20 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Áno, Hais Hodek je najlepší, ale tá cena bola kedysi neuveriteľná. Keď som to zisťoval naposledy, tak to bolo cez 10 tisíc SK. Takže používam Lingeu, rôzne výkladové slovníky cez http://www.onelook.com a papierového Hais Hodka.
    26.10.2009 02:24 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    No, tak som si našiel na internete aktuálnu cenu a je to:
    Běžná cena: 14800 Kč, Cena pro školství, zdravotnictví a jednotlivce 11800 Kč.

    Myslím, že zostanem pri papierovom.
    27.10.2009 07:55 Jiri21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    To je jen takova povera, ze Hais-Hodek je nejlepsi, to uz davno neplati. Ten slovnik je 40 let stary. Pouzivam Lexicon Platinum a jsem maximalne spokojeny, myslim, ze je vetsi nez HH a hlavne aktualni, najdu tam soucasne vyrazy, vystiznejsi preklady, ekonomii, slang, fakt kdeco. Navic ta aplikace je nekde jinde, ryhla, vse prehledne, krasne propojene, pokud jste nekdy videli elektronickou verzi HH, vite o cem mluvim. S aktivaci jsem zadny problem nemel, stacilo Ctrl+C/Ctrl+V, za minutku hotovo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 27.10.2009 08:45 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Bohužel K Lingea Lexiconu nemají demoverzi, demo je jen pro starou verzi :-(
    27.10.2009 09:06 Vikin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Neni demoverze, protoze je k dispozici 30-denni plna trial verze pro kazdy z 20 titulu. Staci zavolat nebo napsat do firmy, bezplatne 30 dni produkt zkouset, pak se teprve rozhodnout, zda produkt koupit ci ne. Po zaplaceni dostanete kod, pomoci ktereho je mozne produkt aktivovat a pouzivat bez casoveho omezeni.
    26.10.2009 06:15 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Řekl bych, že tvůrci toho software nejsou a priori zlí, pouze neschopní. Tipuju, že tu politiku vymýšlí někdo, kdo má sám doma kradenej office a s těmahle věcma má nulovou zkušenost. Tyhle opatření jsou totiž to první co napadne každýho, ale samozřejmě kulturní svět se odtud již někam posunul. Holt budou muset hoši zabrat, zákazníci zapůsobit (přes peněženku). Nebo jim může někdo napsat, jak se to dělá a případně si na tom přivydělat.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    26.10.2009 07:55 Stevko | skóre: 3 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Ja som si nedávno kúpil (výkladový) slovník: Longman Dictionary of Contemporary English. Pekná hrubá kniha a aj s DVD. Funguje celkom bez problémov pod Linuxom, žiadna aktivácia nebola potrebná. Je tam aj nejaké sériové číslo, ale to sa použije len, keď chcete slovník do telefónu (tam bude fungovať rok), čo ale nie je nič pre mňa. Odporúčam teda tento slovník. Ale neviem, či bude dosť dobrý pre prekladateľa.
    Príspevok nemá byť ukončený spojením „môj názor“.
    27.10.2009 08:15 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Jak je to s licencí na Lingea Lexicon? Jde mi o to, zda je možné ho nainstalovat na dva OS (používané jednou osobou). Např. bych to chtěl provozovat na dvousystémovém notebooku (Linux/Windows) nebo na pracovním notebooku a domácím desktopu…
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    27.10.2009 09:02 Vikin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    Lexicon muzete legalne pouzivat treba na vsech 3 systemech, napr. PC s Linuxem, NTB s Windows a MacOS X. U kazdeho systemu jsou bez problemu povolene az tri aktivace, to pro pripad, ze si zmenite NTB, koupite nove PC, teprve pri ctvrte aktivaci musite technicke podpore vysvetlit, proc potrebujete Lexicon pouzivat na 4 ruznych PC se stejnym systemem. Nikdo nechce buzerovat legalni uzivatele, aktivace ma jen zamezit neomezenemu nelegalnimu sireni Lexiconu po siti.
    27.10.2009 11:44 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    OK, diky.
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    27.10.2009 19:25 Aleš Nosek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    V licenčních podmínkách pro Lexicon 5 je uvedeno, že pokud máte zakoupenu licenci pro jeden počítač, tak máte právo instalovat a používat produkt pouze na tomto jednom počítači.

    Počítačem se asi myslí jeden fyzický stroj. Pokud máte slovník na stolním PC, tak byste si pro notebook nejspíš musel koupit další licenci.
    27.10.2009 20:39 olin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    O verzi pro Linux je recenze tez na http://www.linuxexpres.cz/software/recenze-lingea-lexicon-5-na-linuxu
    11.3.2010 07:15 Radek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Legální Lingea Lexicon
    No..... ja myslim, ze hlavni pricina vsech techto komplikaci je v tom, ze nejak se takovy software proste zabezpecit musi, protoze na jednu legalni kopii pak existuje 5-10 piratsky ukradenych a firma Lingea by mohla jit rovnou do konkurzu. To si ale asi "experti" co neumi prenest kodove cislo pres nejake jine medium nez je papir a tuzka, neuvedomuji a maji pocit, ze firma je charita pro piratske uzivatele.... az nebudou pirati (zlodeji) nebude potreba takovychto "komplikaci". Je to smutne, ale je to tak......

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.