abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (27%)
     (21%)
     (33%)
     (18%)
    Celkem 33 hlasů
     Komentářů: 7, poslední včera 22:24
    Rozcestník

    Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    20.4.2008 00:00 | Přečteno: 2031× | Jen tak na okraj

    Přepadl mě opět záchavat nostalgie. Hrábnul jsem totiž v rychlosti po nějaké záchodové literatuře a do ruky mi padnul Soukupův spisek "AMERIKA" z r.1912 Opět na mě dýchla atmosféra USA, stejná jako čpí z knih Jacka Londona, či sbírky postřehů Berty Ženatého* "Země pruhů a hvězd".

    Typická dravost a touha po lepším životě. Sebevědomí a svobodomyslní lidé. Jaký to kontrast proti obézním, paranoidním a omezeným individuím co lze pozorovat prostřednictvím médií dnes.

    Říkám si, že se jim to asi nějak zvrtlo protože mi opravdu ty světy nějak nejdou dohromady. Ta tehdejší Amerika nebyla rozhodně ideální. Přistěhovalci z Evropy si co do primitivnosti nezadají s dnešními imigranty z rozvojových zemí. Ale něco je jinak. Ti Evropané nešli jen za lepším živobytím, ale také za lepší budoucností. Opravdu by mne zajímalo jak by tehdejší "Američané" reagovali na dnešní realitu.

    Izolacionismus byl ve své době častým terčem kritiky. Nemohu se však ubránit dojmu, že právě v těch dobách, kdy se USA věnovaly především svým vnitřním problémům a nesnažily se o roli světového policajta, získaly svůj kredit svobodomyslné země, který pak promarnily po II. světové válce politikou vměšování a vojenské "pomoci".

    Prd tomu rozumím, ale ještě dřív než začala volební kampaň v USA mi něco říkalo, že Obamův úspěch ve volbách by mohl nastartovat novou éru, ne nepodobnou té z počátku 20. století. Feministé by mě za můj machistický pohled asi nejraději ukamenovali, ale Hillary je pro mne prostě manželka chlapa, co už svou šanci jednou dostal a s výjimkou sexuální aféry se nějak výrazněji do paměti nezapsal. Ostatně kdo ví, kdo tenkrát tahal za nitě a raději překousnul ponížení, jen aby nešel od válu.

    *) Berty Ženatý (vlastním jménem Vojtěch Ženatý) se narodil 22. 2. 1889 v Brně a zemřel neznámo kdy v USA. Zúčastnil se I. světové války, válčil v ruských legiích, které se po skončení války staly součástí čs. armády. Při návratu z Ruska přes Vladivostok r. 1920 zůstal v USA, r. 1925 získal občanství a oženil se. Do Čech se vrátil r. 1928, těsně před vypuknutím hospodářské krize. V letech 1930-31 pracoval opět v USA jako strojní inženýr a od r. 1931 žil v Praze. Živil se jako novinář a podle svých zážitků napsal cyklus fejetonů "Země pruhů a hvězd", který vyšel knižně ve dvou svazcích, ilustrovaných řadou dokumentárních fotografií. R. 1939 během ohrožení ČSR Německem se natrvalo vystěhoval do USA kde neznámo kdy a kde zemřel. Ještě r. 1947 s ním však udržovala písemný kontakt Liga československých woodcrafterů        

    Hodnocení: 73 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.4.2008 00:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To snad není možné.. Že bych to dopsal a odklepnul fakt přesně o půlnoci?!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 20.4.2008 00:16 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Taky by se mi líbilo, kdyby se USA vrátily do starých kolejí. Bohužel nabrali směr "strachu", kdy se v zemi dělá vše možné jen proto, že se všichni pořád někoho/něčeho bojí.
    Bluebear avatar 20.4.2008 00:29 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Třeba ty staré koleje neopustili, ale jeli po nich pořád dál - a tenhle stav je prostě další stanice, kam ty koleje vedly.

    Také se mi stýská po té Americe neomezených možností, svobody a volného podnikání poskytujícího příležitost pro všechny. Jenže si nejsem jistý, jestli taková Amerika vůbec někdy existovala, jestli to není jen idealizace.

    Ale i pokud taková Amerika ze starých snů někdy existovala, nemohla taková zůstat pořád. To nejde. Čas pořád utíká, přicházejí změny, některé jsou dokonce i lákavé, ba i prospěšné a všichni je přijímají s radostí jako pokrok a zdokonalování civilizace. Že každá z těch změn má svou stinnou stránku a za padesát či sto let může vypadat docela jinak? Na to lidé nemyslí a popravdě, ani myslet nemohou - jak by mohli předpokládat, co se stane tak daleko v budoucnosti?

    Je zajímavé, jak se my lidé občas zasníme a uvažujeme jako Tolkienovi elfové - chtěli bychom uchovávat krásné věci nastálo, přesně takové, jaké byly v nejlepší době. Elfové k tomu vyrobili kouzelné prsteny a chvíli jim to fungovalo, ale taky ne napořád. Navíc je otázka, jestli by takové zafixování vývoje nevedlo v dlouhodobém horizontu ke katastrofě. :-(
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    20.4.2008 00:52 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Třeba ty staré koleje neopustili, ale jeli po nich pořád dál - a tenhle stav je prostě další stanice, kam ty koleje vedly.

    Také se mi stýská po té Americe neomezených možností, svobody a volného podnikání poskytujícího příležitost pro všechny. Jenže si nejsem jistý, jestli taková Amerika vůbec někdy existovala, jestli to není jen idealizace.
    Tak tak. Taky se mi zda, ze tohle je naprosto presne ten stav, kam se ti sebevedomi svobodomyslni lide dokazali dostat - ty slabsi zaslapat do zeme, podmanit si je, omezit je a vladnout jim. Naopak, tady je videt, ze Amerika je porad zeme neomezenych moznosti, kdyz clovek chce, tak si muze zit jako v nebi. Ale musi chtit a nebat se jit treba i pres mrtvoly. Samozrejme ted se to vykrystalizovalo, takze jsou videt vic ty rozdily mezi tema "schopnyma" a "neschopnyma".
    Luk avatar 20.4.2008 00:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Feministé by mě za můj machistický pohled asi nejraději ukamenovali, ale Hillary je pro mne prostě manželka chlapa, co už svou šanci jednou dostal a s výjimkou sexuální aféry se nějak výrazněji do paměti nezapsal.
    Ač nejsem feminista, za pohled tohoto druhu bych ukamenoval každého. To dělali komunisté, že posuzovali člověka podle členů jejich rodiny ("tvůj děda byl kulak - na studium medicíny zapomeň").

    A co se týká voleb, je nesmysl volit někoho podle vnějších atributů (pohlaví, rasa, národnost atd.). Jedinou podstatnou věcí je, co ten člověk vykonal a co má v plánu konat.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 00:51 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak predevsim je docela rozdil posuzovat cloveka podle rodicu (ty si nevybira a jejich chovani v podstate neovlivni) a podle manzela/manzelky. Protoze tu si vybiras, v moderni spolecnosti mas i moznost se od ni zase odloucit a byva cloveku vetsim partnerem v nazorech a postojich nez rodice.
    Luk avatar 20.4.2008 01:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže manželku (manžela) si člověk může vybírat, a často vybírá, podle úplně jiných kritérií, než jsou ta, která jsou rozhodující z hlediska politiky. Proto je ono posuzování stejně nesmyslné jako v případě rodičů.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 04:35 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    No, fakt nevim. Nemam na to zadny seriozni pruzkum, ale napriklad pary v mem okoli mivaji v naproste vetsine shodne politicke nazory. Rozhodne mi to neprijde nesmyslne. Souhlasim s tim, ze to neni 100%, ale myslim si, ze brat to jako jedno z voditek se v globalnim meritku vyplati.
    emorjino avatar 20.4.2008 12:16 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Otec mé přítelkyně je zarytý komunista, dodnes straník.. a jeho žena je zase členka ODS, která kvůli komunistům nemohla jít kdysi na vysokou. A mají šťastné manželství.. (brali se ještě za minulého režimu)
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2008 00:51 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    ...jinými slovy, co nám nakecá za sliby.
    Luk avatar 20.4.2008 01:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Proto jsem říkal, že budu volit toho, kdo mi slíbí krev, pot a slzy. Navíc mnoho politiků se nezjevuje zčistajasna, nýbrž začínají na komunální úrovni (pokud již dříve nebyli přímo v nejvyšších sférách). A kdo tam nějakou dobu působil, většinou se už stihl dostatečně projevit.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 01:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    + 1
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2008 01:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak idea je to sice krásná, nicméně v praxi to vipadá trochu jinak. Babky v závodce, místo toho aby se zajímali o nějakou komunální politiku, řeknou: "Podívej Máńo jakej je ten topolánek fešák, budeš ho taky volit?" A pujde, ačkoliv za prášky na cukrovku vyplázne po volbách jednou tolik. Sere mně lidská blbost a ještě víc ty šmejdi co si nám takhle dovedou lhát do xichtu (abych nebyl napaden, jako nepřítel ODS, upozorňuju že myslim všechny šmejdy napříč politickym spektrem a to jakékoliv země). Dneska jsem třeba viděl tohle, což už u mně nechuť k politice jako takový, změnilo ve vyloženej otpor.

    A ať si nikdo nemyslí, že komunální politika je jednoduchá věc na vyšplhání se nahoru, zkoušel jsem uplatnit se, ale jestli máš proti sobě dvacet zasloužilejch dědků, který tě nenechaj protlačit jedinou "novou" myšlenku ani na místní stranický úrovni, tak pak uděláš úplný prd...
    20.4.2008 05:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A pujde, ačkoliv za prášky na cukrovku vyplázne po volbách jednou tolik.
    Tím jsi si jistý, nebo jsi prostě potřeboval něco plácnout?
    Dneska jsem třeba viděl tohle, což už u mně nechuť k politice jako takový, změnilo ve vyloženej otpor.

    Tak jdeme počítat - 6500 + 7500 je celkem 14000. K tomu 3000,- jako příspěvek na těžce postižené zaměstnance, to je celkem 17000,- Kapesné je 2100,- takže DD spolkne celkem 14900,- Není to poněkud dost? Možná že jo, ale radši budeme nadávat na ODS, že je zlá, než že si DD vezme víc peněz, než je zdrávo.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 11:35 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Myslím, že k tomu mám co říct. Kapesné je 15% z příjmu, tj např z důchodu 7.000 Kč je to 1.050 Kč. Cca 10x vic než za Husáka, ale (kromě elektroniky) je dnes vše 5x - 20x dražší, tak se to vyrovná.

    Jenže, z toho doplatky za léky. lékaře, opravy vozíků, musíte kupovat hygienické potřeby, aj, to nebylo. Takže životní úroveň v DD se rapidně snižuje, šetří se na jídle i počtu sester. Občas tu řádí svrab či streptokok, jídlo levné, nezdravé, někteří důchodci chodí vybírat z popelníků vajgly...

    A za Topola si legálně v DD přivydělat téměř nelze, viz www.mandrivalinux.ic.cz/blog/zofp.html.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 13:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ach jo. To dřív nebývalo. Zdravotnictví zadarmo, to se to žilo. Když mojí mámě v důchodu před pár lety za Paroubka operovali oči, tak zcela "dobrovolně" dala desetitisícový sponzorský dar nemocnici, aby měla kvalitnější čočky, ale nemusela platit třicet korun ... Nojo. Ta dnešní vláda ODS fuj. Musím si přece na tu dnešní vládu zanadávat, je to dneska moderní :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 14:04 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To se Ti to mluví, když jsi zdravý.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 14:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To se Ti to mluví, když jsi zdravý.
    No, jde o to, co by se stalo, kdybych byl opravdu vážně nemocný (To se může klidně stát, již nejsem nejmladší). Jestli zaplatit nějaký nepříjemný poplatek při běžných nemocech (a určitě to pocítit, pokud mám malé příjmy), ale být zajištěn v případě nějakého prů*eru (nákladné operace, atd.) nebo neplatit nic a pak se v případě problému pěkně prohnout a třeba na to nemít. Prostě se mi zdá, že na poplatky doopravdy nadávají nejvíce lidé typu Ratha, ale běžní občané nikoliv. Určitě se na systému poplatků musí něco změnit. Aby platili lidé v seniorských domech, to asi není to pravé ořechové ... v každém případě nějaká reforma nutná je, nebo dříve či později dojedeme do slepé uličky.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 14:49 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nějaká reforma nutná je, ale to co nábízí Julínek s Cikrtem je parodie na reformu.
    20.4.2008 15:01 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nic z toho, co píšeš nesouvisí s poplatky. Poplatky ušetří jen velmi málo. Tvoje mamča by dneska taky musela zaplatit "dobrovolně" ty desetitisíce (+ poplatky). Z tvého (předchozího) komentáře to vypadá jako by tomu snad mělo být teď jinak. Poplatky jsou dobrá myšlenka ale současná koalice za ně platí a bude platit nesmyslně vysokou cenu. Dobře se do nich strefuje. Na poplatky se klidně mohli vykašlat a soustředit se na pořádnou reformu. Místo toho teď vyčerpávají síly na trapných poplatcích.
    THIS IS SPARTA!
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 16:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ty poplatky jsou dvojsečná zbraň - plně souhlasím.
    Na druhou stranu hodně lidí, hlavně penzistů, chodí k doktorovi na "pokec". To není výmysl, je to skutečně tak. Pokud se rozhodnu jít k doktorovi, něco mi opravdu je. Když tam příjdu, čekám kratší dobu, doktor se mi může více věnovat. Poplatky nejsou o výši příjmů, které stát (nebo někdo jiný) získá. To je opravdu pakatel. Ale lidé už nechodí hned, jak kýchnou. Někdy se to může nevyplatit. To je taky pravda. Ale mají regulační funkci.
    Na poplatky se klidně mohli vykašlat a soustředit se na pořádnou reformu.
    Dle tvrzení Julínka jsou poplatky jen prvním krokem k reformě. A teď upřímně: Zná někdo dobrý recept na reformu zdravotnictví, aniž by to přimělo lidi hospodařit s péčí lékaře a přitom se nezvyšovaly daně a jiné poplatky? Jestli ano, sem s ní! :-) Když ji vymyslí Paroubek, klidně před ním smeknu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 17:47 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    doktor se mi může více věnovat.

    to jsou ale pane kolego nesmysly. Lekar neni placen za delku rozhovoru.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 17:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Placen za délku rozhovoru není. Ale je rozdíl, jestli má v čekárně třicet lidí nebo jenom patnáct. Jakmile má pocit, že má narvanou čekárnu, snaží se zkrátit pobyt pacienta u něj na minimum. Prostě běžící pás. Není-li ve stresu, může něco navíc poradit, promluvit s pacientem. I tohle totiž léčí - osobní přístup. Ne jenom předepsané prášky.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 18:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ještě dovětek: Když mi bylo asi 20 let, moje babička vzpomínala na svého lékaře, který ji léčil za první republiky. Pozor: ten lékař, již velmi starý pán, mě léčil ještě právě v těch dvaceti letech. A říkala: kolik peněz já jsem mu tenkrát tam v té ordinaci nechala .. dneska neplatím nic. Ale už to není ten hodný pan doktor. Nemůže být. Musí to brát jako Baťa cvičky ..
    Tolik moje babička před více jak třiceti lety. Dnes jsem si na ni vzpomněl ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 19:46 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    Na druhou stranu hodně lidí, hlavně penzistů, chodí k doktorovi na "pokec". To není výmysl, je to skutečně tak.

    Ale lidé už nechodí hned, jak kýchnou.

    To me docela zajima. Z jake statistiky vychazite?
    20.4.2008 20:26 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    tedy vazeny, tohle neni vubec hezke. Dobre vite, ze pan Smolik na to tvrzeni zadnou statistiku mit nemuze. To je takovy zakerny styl diskuze,ktery pouzivate, takhle by lide z pravicoveho spektra (volici ODS) pak vubec nemohli diskutovat!

    Uvedomte si prosim, ze zde se neresi nejake spolecenske problemy, zde si resi lide vlastni problemy. Nekdo to potrebuje, kopnout si obcas do socek, duchodcu, lidi levicove smyslejicich. Tak to prosim takovym nekazte, je to vlastne take terapie.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    20.4.2008 20:38 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Vždycky když se někde řeší politika (ona to vlastně ani nemusí být politika, vy to nacpete skoro všude), tak přemýšlím, který z vás dvou prezentuje své nárory více jako blbeček. Jestli dad, nebo JiK.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 22:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nekdo to potrebuje, kopnout si obcas do socek, duchodcu,
    Jestli tato poznámka byla myšlena na mě, tak bych chtěl podotknout, že jsem mluvil s řadou důchodců kolem 80 let. Nikdo poplatky nevítá, ale vyjádřili naději, že se to zdravotnictví zlepší. Nikdo z nich nenaříkal. Přesto, že ty důchody mají malé a dle mého názoru je kompenzace jejich důchodů naprosto nedostačující.
    Mně ale štve, že politici ze soc. demokratického spektra sami nenavrhují způsob, jak zdravotnictví (ale i jiné oblasti) zlepšit. Celá propaganda se točí okolo negace návrhů od vládních stran - ve stylu "ODS mínus". Tohle mi připadá nefér. Netvrdím, že některé výplody mozků z pravicového spektra jsou právě chválihodné ... :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 22:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    oops, .. chvályhodné
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Luk avatar 20.4.2008 23:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    politici ze soc. demokratického spektra sami nenavrhují způsob, jak zdravotnictví (ale i jiné oblasti) zlepšit
    David Rath v době svého ministrování takový způsob navrhoval. Tzv. neziskové nemocnice, u kterých by o prvním a posledním rozhodovalo ministerstvo (např. i o rozpočtu jednotlivých ekonomických středisek uvnitř nemocnic). Opravdu vypečené řešení.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    21.4.2008 02:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Protože na ministerstvu ví všechno líp. Včetně toho, kde mají ostravské nemocnice nakupovat rohlíky a za kolik.
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 23:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Přiznávám se, že statistiku k dispozici nemám. Jde o postřeh naší obvodní lékařky. A zapomněl jsem na jednu skupinu lidí - studenti, kteří si jdou pro omluvenku. Ti zmizeli téměř úplně. Ale uznávám, že to není úplně směrodatné, u jiného lékaře to může být jinak. Ale dnes v televizi tento postřeh někdo zopakoval.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Luk avatar 20.4.2008 23:52 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A zapomněl jsem na jednu skupinu lidí - studenti, kteří si jdou pro omluvenku. Ti zmizeli téměř úplně.
    Na průmyslovce jsem měl spolužáka, který v určitém období chodil skoro každé pondělí k lékaři. Nelíbil se mu jeden z předmětů, tak šel vždycky s lékaři s tím, že mu není dobře (třeba mu opravdu nebylo dobře - z toho předmětu). Kdyby měl pokaždé platit 30 Kč, zcela jistě by raději volil školu :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    21.4.2008 07:13 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    No studenti... Na střední si můžu psát omluvenky sám, ale i teď si chodí někteří studenti, kteří mají doma řekněme přísnější režim (kontrolujou jim indexy,..) pro omluvenky k lékařům. Je jich však mnohem méně. Ani ne tak těch studentů, jako četnosti absence.

    Avšak mnohem horší to bylo na základce, kdy se dalo vyhnout buďto falšováním podpisu rodičů, nebo právě tím, že člověk zašel k lékaři.
    Luk avatar 21.4.2008 08:56 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    U nás si nikdo omluvenky psát nesměl a s omluvenkami od rodičů to nebylo zrovna růžové. Tedy jeden rok ano, ale jinak jsme měli třídního, který často omluvenky od rodičů vůbec neuznával, vymýšlel si všelijaké omezující podmínky (bez podpory ve školním řádu), které si pak vykládal podle svého (kvůli jedné pitomé hodině, na kterou jsem přitom měl řádnou omluvenku, jsem takhle vyfasoval napomenutí třídního učitele).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    21.4.2008 11:44 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    A neni problem spis v tom lekari? Jestlize podepise vsechno, o co ho pacienti pozadaji, tak sice tech tricet korun odstrihne ty nejlevnejsi ukony (kolik z toho je opravdu zbytecne a kolik by bylo opravnene a usetrilo nasobne vetsi naklady v budoucnu nikdo nevim, nikdo nezjistuje, a jak ukazuje pan Smolik, tak to ani nikdo vedet nepotrebuje), ale porad bude predepisovat antibiotika za stovky/tisice na obycejnou rymu, protoze maminka si to porucila, posilat lidi po specialistech, na ktere pacient ukaze, atd.

    21.4.2008 11:29 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    Je videt, ze jste statistik telem i dusi. A vas dovetek, ze jste to slysel i v televizi, to patricne potrhuje. Ale proc ne, i lide jako vy maji volebni pravo, jako daleko vetsi problem vidim to, ze stejnou stupiditu opakuji i politici, analytici, ekonomove, namestci a novinari, a vsem to prijde naprosto normalni.

    Jenze je to dvousecna zbran. Dneska se tim prosazuji veci, ktere vam ideologicky konvenuji, ale uz zitra treba nekdo navrhne, aby se zabavil majetek vsem zivnostnikum, protoze na vlastni oci videl, jak Franta z potravin do mouky primichava omitku a tedy zivnostnici jsou lumpove a podvodnici. A rikali to i v televizi.

    Dalibor Smolík avatar 21.4.2008 12:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Je videt, ze jste statistik telem i dusi.
    Hele, vy mě vyprovokujete, že si tu statistiku opatřím :-) (Dosud jsem to nepovažoval za nutné, ale chápu, že je nutné předložit fakta).
    To, že to říkali v televizi, samozřejmě nic neznamená. Ale lékařka (nezamlčel jsem, že se jedná o zkušenost z jediné ordinace) sdělila stejná fakta, jako o dva dny později ta televize. Proto jsem televizi zmínil. Jinak bych si to ani nedovolil.
    Ale proc ne, i lide jako vy maji volebni pravo,
    Věřím, že některým lidem byste to volební právo odebral. Hlavně s těmi, co s vámi nesouhlasí :-)
    stejnou stupiditu opakuji i politici, analytici, ekonomove namestci a novinari
    Všichni jsou blázni, jen já jsem letadlo :-)
    Mimochodem, jsem jen obyčejný ekonom a tak mám právo tuhle "stupiditu hlasat, ne?"
    No, nic ve zlém. Kolem třicetikorunových poplatků je tu humbuku až to není hezké, ale skutečný průšvih pro penzisty je raketový růst cen vody a energie, pokud pominu úpravu DPH, kterou si člověk, který neplatí daně nemůže nijak vykompenzovat. Na to bych poukázal jako první.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.4.2008 13:07 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    ale skutečný průšvih pro penzisty je raketový růst cen vody a energie
    A to se chce bojovat proti globálnímu oteplování! Jak asociální :-D
    THIS IS SPARTA!
    22.4.2008 13:37 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    No opatrujte, opatrujte. Jsem ale k vasi snaze znacne skepticky, protoze ministerstvo v cele s p. Julinkem opakovane potvrdilo, ze zadnou nema. Jiste bude velmi zabavne sledovat, jak bude vypadat ohlasene vyhodnoceni funkcnosti poplatku, kdyz neni znam ani vychozi stav.

    Vsimnete si, ze jsem o zadnem odebirani volebniho prava nemluvil, prave naopak.

    Pokud vam neni hned zrejme, proc nemuzete bez dalsiho usuzovat na chovani milionu z toho, co vam mezi reci povedela vase lekarka (Btw, jaka jsou jeji presna cisla? Jak se k nim dopocitala?) s pristupem k nekolika destikam lidem, ale namisto toho tvrdite, ze "to není výmysl, je to skutečně tak", tak to je proste stupidni, ma to i vlastni chlivecek v kategorizaci logickych klamu. A ne, tim, ze jste v tv slysel pana, ktery tvrdil, ze jeho lekar mu tvrdi to same, tak tim to nevylepsite.

    Dalibor Smolík avatar 22.4.2008 16:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Určitě zajímavý odkaz na toto téma je tady,
    nechtěl bych, abych vypadal jako uzurpátor důchodců - právě naopak. Chtěl jsem poukázat na to, že nepříjemné průvodní jevy reformy mohou nakonec pomoci těm nejslabším - zbydou peníze na nákladné operace, které by se jinak nemohly uskutečnit. Souhlasím ale, že je to všechno třeba vyhodnotit po delší době. Za čtyři měsíce to výsledky ještě přinést nemůže...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.4.2008 19:47 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    A nebo taky muzou poskodit uplne vsechny, pokud napriklad ty zbytecne navstevy ve skutecnosti byly nezbytne pro to, abychom se vyhli radove drazsi lecbe za dva roky. Takze ve finale se mohou platit miliony za ruzne chmoterapie, ozarovani a "spickove" operace metastaz, ktere bychom si odpustili, pokud by lide s tim "pobolivanim" hlavy sli k doktorovi ihned a nelecili se paralenem.

    A bude to podavano jako uspech, nebot budeme uzivat nejdrazsi leky a nejnakladnejsi peci. Je totiz priznacne, ze hovorite o nakladnych operacich, nikoliv o jejich smyslu a ucinnosti. Cloveka tak napada, jestlize se desive plytva paraleny a navstevami u praktiku, jak to asi vypada s polozkami, ktere stoji vice nez tricet korun. Soude podle aktivit ministerstva na tomto poli, lepe receno absenci jakykoliv aktivit, jde o dokonale efektivni cast naseho zdravotnictvi...

    Dalibor Smolík avatar 22.4.2008 21:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Asi máte pravdu, že to tak jednoduché nebude. Co se týká nákladných operací - je tu ještě jedna věc, tou jsou preventivní prohlídky - ať již mamograf nebo vyšetření stolice, apod. Tohle by se mělo u nás zlepšit, ve světě je to běžný standard. Ale také ze strany pacientů - aby na ně chodili - nutná osvěta. Takové prohlídky mohou zamezit mnohým chorobám v pozdější a těžší fázi. Nejsem si jist - ale u těchto prohlídek se regulační poplatek platit nemusí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 22.4.2008 21:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    P.S. Taková preventivní prohlídka, na kterou jsem šel (nevím ani proč - neměl jsem žádné vnější příznaky) před třemi lety mi zachránila život.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.4.2008 16:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    pokud by lide s tim "pobolivanim" hlavy sli k doktorovi ihned a nelecili se paralenem.
    Pokud by jim ovšem doktor poradil něco jiného, než aby brali ten paralen.
    Je totiz priznacne, ze hovorite o nakladnych operacich, nikoliv o jejich smyslu a ucinnosti.
    Jo jo, třeba taková operace za několik miliónů smysl nemá, pokud dotyčnému operovanému člověku je víc než padesát let a v do konce života už ty peníze do systému nevrátí (a ani je tam předtím nedal). To jsi chtěl říct?
    Quando omni flunkus moritati
    24.4.2008 13:07 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    V tom pripade nebylo by lepsi snazit se o to, aby jim doktor neco jineho a lepsiho poradil? Ale to bude zrejme jen muj laicky pohled, odbornik to vyresi tak, ze pacientum navstevu zatrhne, stejne by jim doktor nakukal nejaky kraviny...

    Ne. Chtel jsem rict, ze nakladna automaticky neznamena lepsi, ucinejsi, efektivnejsi. Asi jako kdyz si postavite server na win + iss + mssql za desetitisice, tak na tom hned nemusite byt lepe nez soused, ktery pouziva linux + apache + mysql/psql/firebird.

    Dalibor Smolík avatar 24.4.2008 13:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To by bylo super :-)
    Endoprotéza pod Open Source, to by se Linuxákovi hned lépe chodilo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.4.2008 17:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    odbornik to vyresi tak, ze pacientum navstevu zatrhne
    Tobě někdo zakázal návštěvu lékaře? Nebo jinak, kdo je natolik chudý, že nemůže jednou za čas obětovat těch 30 korun...
    Quando omni flunkus moritati
    Luboš Doležel (Doli) avatar 20.4.2008 14:29 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Proč tedy být v DD? I vozíčkáři mohou mít relativně vysokou úroveň života, pokud žijí mimo DD a pracují (z domova). Bude to znít drsně, ale tak mají prospěšnost zbytku společnosti, což se zpětně projeví na jejich kvalitě života.
    20.4.2008 15:11 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Z bezb bytu jsem odešel, neboť můj zdravotní stav se zhoršil natolik, že se potřebuji kdykoliv dočkat pomoci. Prakticky jde jen o přesun z/do lůžka /vozík/ wc a pomoci když spadnu z vozíku (třeba když se hodně rozkašlu nebo se mi zatočí hlava), ale na byt to není.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    Luk avatar 20.4.2008 14:31 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže, z toho doplatky za léky. lékaře, opravy vozíků, musíte kupovat hygienické potřeby, aj, to nebylo.
    Jenže ony tehdy také leckdy nebyly ani ty hygienické potřeby.
    Takže životní úroveň v DD se rapidně snižuje, šetří se na jídle i počtu sester. Občas tu řádí svrab či streptokok, jídlo levné, nezdravé, někteří důchodci chodí vybírat z popelníků vajgly...
    Takové domovy důchodců neznám. V tom, který znám, to rozhodně neplatí. Žádný svrab ani streptokok, jídlo kvalitní, bohatý program atd.
    A za Topola si legálně v DD přivydělat téměř nelze, viz www.mandrivalinux.ic.cz/blog/zofp.html.
    Považuji za obrovskou chybu, že se někomu brání vydělávat peníze. Lidé v částečném i úplném invalidním důchodu by neměli být ve vydělávání nijak omezováni. Někomu se to sice může zdát jako náchylné k podvádění (že invalidní důchod bere i ten, kdo by neměl), ale kdo chce podvádět, může tak činit i dnes.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 16:12 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže ony tehdy také leckdy nebyly ani ty hygienické potřeby.
    A pak se můžeme divit výrokům typu "v počítači musí přece být Windous, jinak je rozbitý"... Neznám Tvůj věk, ale za Husáka hygienické potřeby fakt byly. Dokonce i ten furt omilaný hajzlpapír. Když vyhořely Harmanecké papierně, vozil se z Číny a Rakouska. Akorát stál (celé) 4 Kčs. Co si pamatuji, nedostatkové byly jen vložky.

    Ten DD. Stavebně je tento "byt" v němž žijeme špička (na DD). Tady ani smítko. Mě jde o to, že KÚ ČB (ovládaný ODS odmítá platit na více sester, ty, co tu jsou nestíhají, a to dělají i přes zákonné přestávky (Dobrá Voda, stanice B4, kdyby to četl někdo kompetentní).

    Nejvíc se mi však nelíbí, že když si invalida něco prací vydělá, až 85% jde DD/Ústavu.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    20.4.2008 16:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Neznám Tvůj věk, ale za Husáka hygienické potřeby fakt byly. Dokonce i ten furt omilaný hajzlpapír.
    V tom případě si to asi všichni ostatní vymýšlejí... a moje paměť už asi taky není, co bývala.
    Nejvíc se mi však nelíbí, že když si invalida něco prací vydělá, až 85% jde DD/Ústavu.
    Tak nadávej na současnou vládu. Ta za to může.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 16:39 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    V našem papírnictví byly hromady. Ještě si pamatuji že byl růžovej. :-)

    Mýdel a šampónů byly tuny.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    Luk avatar 20.4.2008 17:07 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    V tom byl právě částečně ten problém. Navezlo se to jinam, než to bylo potřeba. Poptávka po zboží nic neznamenala, důležité bylo, jaký se předem vytvořil plán - podle něj se vyrábělo a distribuovalo.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 20.4.2008 16:30 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A pak se můžeme divit výrokům typu "v počítači musí přece být Windous, jinak je rozbitý"... Neznám Tvůj věk, ale za Husáka hygienické potřeby fakt byly. Dokonce i ten furt omilaný hajzlpapír. Když vyhořely Harmanecké papierně, vozil se z Číny a Rakouska. Akorát stál (celé) 4 Kčs. Co si pamatuji, nedostatkové byly jen vložky.
    Jenže on ten hajzlpapír opravdu občas nebyl. Mozek má dobrou schopnost vytěsňovat špatné zážitky, takže se takové věci snadno zapomínají.
    Ten DD. Stavebně je tento "byt" v němž žijeme špička (na DD). Tady ani smítko. Mě jde o to, že KÚ ČB (ovládaný ODS odmítá platit na více sester, ty, co tu jsou nestíhají, a to dělají i přes zákonné přestávky (Dobrá Voda, stanice B4, kdyby to četl někdo kompetentní).
    A vědí to na inspektorátu práce? Tím bych začal.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 16:51 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak jo, občas fakt nebyl... :-) Jen mi vadí kecy že za Husáka si lidé museli utírat zadky Rudým Právem. :-D

    Za odkaz dík.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    20.4.2008 15:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Takže životní úroveň v DD se rapidně snižuje, šetří se na jídle i počtu sester. Občas tu řádí svrab či streptokok, jídlo levné, nezdravé, někteří důchodci chodí vybírat z popelníků vajgly...
    A to nemáš možnost zkusit najít nějaký bezbariérový byt, kdy by ses ubytoval místo toho DD, když je to tam tak hrozné? Nebo budeš radši nadávat?
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 15:20 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Viz odpověď Dolimu. Fakt to už nejde.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    20.4.2008 15:24 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    By mě zajímalo, kde na ten byt vezme peníze.Z mizerného důchodu nenašetří, hypotéku nedostane (osoba s progresivní paralýzou je zcela neperspektivní, za pár let bude moci maximálně koukat z okna).

    Fakt rady, které jsou užitečné jak mrtvému zimník.Připomíná to rady Marie Antoinetty: nemají na chleba? Ať kupují koláče.
    20.4.2008 15:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    By mě zajímalo, kde na ten byt vezme peníze.Z mizerného důchodu nenašetří, hypotéku nedostane (osoba s progresivní paralýzou je zcela neperspektivní, za pár let bude moci maximálně koukat z okna).
    Ty máš možná spousty peněz, takže v jiných rozměrech, než "koupit" neuvažuješ. My ostatní známe termín "pronajmout". Pak už záleží na tom, jestli se v místě bydliště bezbariérové byty (většinou vlastněné městem) pronajmout dají a jestli (vzhledem k odpovědi nahoře) je to pro dotyčného člověka vůbec možnost.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 15:55 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Pokud si chce někdo pronajmout byt, ale nemá finanční možnosti, musí čekat v pořadníku.

    Btw. vaše osobní útoky jsou už docela únavné.Stále silněji ve mně sílí pocit , že se řídíte "Podle sebe soudím tebe".
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2008 17:54 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tím jsi si jistý, nebo jsi prostě potřeboval něco plácnout?
    Plácnout-cukrovka byla první co mně napadlo, protože jsem se nechtěl sáhodloubě rozepisovat o všech problémech co má táta s očima a o nákladech na prášky stoupajících o stovky procent...
    ale radši budeme nadávat na ODS
    Ano, budu nadávat na ODS, stejně tak jako budu nadávat na jakoukoliv jinou politickou stranu, která se bude snažit snižovat důstojný sociální standad jakéhokoliv občana naší, nebo jakékoliv jiné země.

    Na vyjasněnou: Sice se politicky považuju spíše za sociálního demokrata, ale nespojujte mně prosím v žádném případě ze současnou politikou ČSSD. V současné chvíli nemám koho volit.
    Tak jdeme počítat
    To s děláš srandu? Já dělal v DD civilku, takže vim jak to tam chodí, doporučuju exkurzi do některého z nich. Můžu říct, že pan Cyroň má velkou kliku, že mu v jeho DD vůbec dovolili počítač!
    20.4.2008 18:12 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To s děláš srandu? Já dělal v DD civilku, takže vim jak to tam chodí, doporučuju exkurzi do některého z nich. Můžu říct, že pan Cyroň má velkou kliku, že mu v jeho DD vůbec dovolili počítač!
    A hlavně připojení k internetu. To není běžné. Podle toho jsem DD vybíral. Za to jsen řediteli fakt vděčný.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    frEon avatar 20.4.2008 18:20 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    V současné chvíli nemám koho volit.

    tak to asi skoro nikdo. Nekolik poslednich vlad nam dobre ukazalo, ze v politice nema smysl verit nikomu, naslibovat se muze cokoliv a ze sem tam nejaky podvod prece nevadi. Jeste to bude nejakou dobu trvat, ale vysledkem bude neco, co vlastne ve skutecnosti nikdo nechce (nejakej prevrat, puc, monarchie, naky -isti a pod).
    Talking about music is like dancing to architecture.
    20.4.2008 20:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ano, budu nadávat na ODS, stejně tak jako budu nadávat na jakoukoliv jinou politickou stranu, která se bude snažit snižovat důstojný sociální standad jakéhokoliv občana naší, nebo jakékoliv jiné země.
    No jestli se myslíš, že se ODS snaží snižovat důstojný sociální standard, tak nevim... (Vždy je potřeba položit si tu základní otázku: Komu to prospěje? K čemu by jim takové snižování soc. standardu bylo?)
    To s děláš srandu? Já dělal v DD civilku, takže vim jak to tam chodí, doporučuju exkurzi do některého z nich. Můžu říct, že pan Cyroň má velkou kliku, že mu v jeho DD vůbec dovolili počítač!
    A není tedy něco dlouhodobě špatně ve fungování ... no asi všech sociálních zařízení, nejenom DD? O to mi jde - v systému, jakým fungují (pravděpodobně některé) DD, je asi nějaká chybka, kterou by to chtělo napravit. A byla tam furt, jenže za vlády socdem, kteří prostě rozdávali peníze na všechny strany, to nebylo tak vidět.

    Teď to vidět je - nenarážím jenom na pana C., ale třeba i na to, že důchodci (ve starobních důchodu mám na mysli) nemají ani těch 30Kč na poplatek u lékaře. Můj názor v tomhle ohledu je jasný - jestliže si DD vezme téměř veškeré peníze toho důchodce, aby mohl zajistit jídlo a další služby, tak by taky měl z těch peněz zaplatit toho doktora... a nebo ještě líp - nechat jim jich víc. (Jedním z cílů poplatků u lékaře je, aby si tam lidi nechodili popovídat, ten akt předání peněz z vlastní peněženky je proto důležitý.)
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 21:38 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A není tedy něco dlouhodobě špatně ve fungování ... no asi všech sociálních zařízení, nejenom DD? O to mi jde - v systému, jakým fungují (pravděpodobně některé) DD, je asi nějaká chybka, kterou by to chtělo napravit. A byla tam furt, jenže za vlády socdem, kteří prostě rozdávali peníze na všechny strany, to nebylo tak vidět.

    Teď to vidět je - nenarážím jenom na pana C., ale třeba i na to, že důchodci (ve starobních důchodu mám na mysli) nemají ani těch 30Kč na poplatek u lékaře. Můj názor v tomhle ohledu je jasný - jestliže si DD vezme téměř veškeré peníze toho důchodce, aby mohl zajistit jídlo a další služby, tak by taky měl z těch peněz zaplatit toho doktora... a nebo ještě líp - nechat jim jich víc. (Jedním z cílů poplatků u lékaře je, aby si tam lidi nechodili popovídat, ten akt předání peněz z vlastní peněženky je proto důležitý.)
    Souhlasím. Kdyby se poslanci všech partají místo hádání jali přemýšlet, možná by vymysleli i něco rozumného.

    A ještě: i když jsem levičák, řešením by byla privatizace všech DD, ale před tím rapidně podpořit výstavbu nových, aby byla nabídka (teď je to přecpané). Aby si provozovatelé klientů vážili.

    Ovšem, aby nedošlo k mýlce, v DD Dobrá Voda jsem +/- spokojen, vadí mi málo sester, a to, že těžce invalidním se bere 85% výdělku. A žádný těžší invalida nevydělá 10k+, aby mu to bylo jedno.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.4.2008 00:30 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    jj, kokal jsem na stránky, neni to to co pamatuju já...
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.4.2008 00:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    K čemu by jim takové snižování soc. standardu bylo?
    Správná otázka, né však pro mne, nevoliče ODS... ;-)
    20.4.2008 20:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    V současné chvíli nemám koho volit.
    Jo tak s tím souhlasím. Ne, že by se mi nelíbily reformy, proti těm v podstatě nic nemám. Vadí mi spíš, kolik si toho strana, která vyhrála volby, nechá diktovat hlavně od těch zelených komunistů. Vadí mi výroky, činy a návrhy některých členů vlády - hlavně pánové Vondra a Řebíček mi leží v žaludku velmi vydatně.

    A nemůžu vynechat pana předsedu vlády, který dobře fungoval jako šéf opozice, ale jako šéf vlády se moc neosvěčil. A který zahodil Tlustého reformu veřejných financí, protože ho nemá rád (aby tu reformu opsal Kalousek a pozměnil hodnoty)
    Quando omni flunkus moritati
    Bluebear avatar 20.4.2008 01:32 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Proto jsem říkal, že budu volit toho, kdo mi slíbí krev, pot a slzy.

    Otázka je, jak zjistit, jestli za všechnu tu krev, pot a slzy něco dostaneš, nebo jestli to na té úrovni skončí :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    Luk avatar 20.4.2008 01:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Otázka je, jak zjistit, jestli za všechnu tu krev, pot a slzy něco dostaneš, nebo jestli to na té úrovni skončí
    Nebo také:
    To bych nedělal. Takhle mluvit může leckdo, pokud dospěje k názoru, že právě tím získá voliče. (23.4.2007)
    Takže i já se vrátím k tomu, co jsem řekl před rokem. To se nemůže stát, protože většina voličů takhle myslet nikdy nebude. Čili každý ví, že takhle voliče nezíská. Proto to také nikdo nebude nabízet, protože by byl sám proti sobě. Také nehrozí, že by to někdo realizoval, přestože to neslíbíl - to by už totiž nebyl znovu zvolen. Prostě není kudy ven. Jedině vyměnit lidi.

    Navíc když mi někdo slíbí tohle, vím na čem jsem (asi jako u Václava Klause, který je také velmi dobře čitelný, byť mívá poněkud líbivější sliby). Nic horšího už mě potkat nemůže, takže už to může být jen lepší.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 02:54 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To se nemůže stát, protože většina voličů takhle myslet nikdy nebude. Čili každý ví, že takhle voliče nezíská.
    Opravdu? V první polovině 90. let minulého století V.Klaus vyhrál volby, přestože hlásal utahování opasků. Lidé tenkrat byli ochotni se omezit v rámci potřebných strukturálních reforem. Jenže pan "profesor" tuto jedinečnou šanci promrhal, když změny byly jen povrchové. V rámci volné ruky trhu bez náležité legislativy nechal vytunelovat většinu bank a mnoho průmyslových podniků. Skončilo to pádem koruny, poklesem HDP, zadlužením způsobeném sanaci zadlužených bank a následným vítězstvím socanů ve volbách.

    A teď se máme zase omezovat? Jen aby se nenažraní zloději měli ještě lépe?
    20.4.2008 05:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže pan "profesor" tuto jedinečnou šanci promrhal, když změny byly jen povrchové. V rámci volné ruky trhu bez náležité legislativy nechal vytunelovat většinu bank a mnoho průmyslových podniků. Skončilo to pádem koruny, poklesem HDP, zadlužením způsobeném sanaci zadlužených bank a následným vítězstvím socanů ve volbách.
    Tak to je lhaní a překrucování nejtvrdšího kalibru.

    Koruna padla, protože se narovnaly ceny - strana a vláda už neřídila ekonomiku ani kurz, takže najednou marka nestála 10 korun, ale 20.

    HDP poklesl, protože se ekonomika měnila - přestali jsme dělat tanky, které najednou nikdo nechtěl.

    Co se tunelování bank a mnoha průmyslových podniků - Klaus chtěl prodat Poldi Kladno a podobné v kuponové privatizaci, ale Zeman tenkrát řekl, že přece nebudeme rozprodávat rodinné stříbro a prosadil, aby se to všechno prodalo jednomu majiteli. Podniky prodané v kupónové privatizaci dneska povětšinou nějak fungují. Jak dopadla Poldi všichni víme.

    To jenom taková malá korekce...
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 09:50 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak to je lhaní a překrucování nejtvrdšího kalibru.
    Gratuluji, jste první, kdo mě v životě obvinil ze lhaní.
    Koruna padla, protože se narovnaly ceny - strana a vláda už neřídila ekonomiku ani kurz, takže najednou marka nestála 10 korun, ale 20. HDP poklesl, protože se ekonomika měnila - přestali jsme dělat tanky, které najednou nikdo nechtěl.
    To jsme celých 8 let do roku 1998 přestávali vyrábět tanky?

    r.1990:pokles HDP,devalvace koruny(ta vaše změna kursu z 10 na 20 kč za marku), V.Klaus ministr financí.

    r.1991:pokles HDP, stabilizace měny vůči koši měn (DEM,USD)

    r.1992:pokles HDP, kurs kč stabilní až do r.1995, vítězství V.Klause ve volbách do ČNR.

    r.1993:stagnace HDP, rozpad ČSFR.první vlna KP

    r.1994:růst HDP, druhá vlna KP, krach první banky (Banka Bohemia, daňoví poplatníci zaplatili 11 miliard kč)

    r.1995:růst HDP, krach 3 bank (Kreditní a průmyslová banka, Česká banka, AB banka)

    r.1996:růst HDP,rozšíření fluktuačního pásma kč vůči koši měn,prudký růst koruny,krach 2 bank(Kreditní b. Plzeň,První slezká b.)

    r.1997:pokles HDP, pád koruny 3x větší než předchozí růst, Klausovy "balíčky", krach 4 bank (SKALA,Realitbanka,Evrobanka,Ekoagrobanka)

    r.1998:pokles HDP,pokles koruny(větší než růst z r.1996),prudký růst kč na úroveň r.1996,pád kč(pěkná sinusovka v průběhu roku), krach 4 bank(COOP,Velkomoravská b.,Agrobanka, Pragobanka), pád Klausovy vlády (Lajosz Bacz,Radživ Singh in memoriam, vlastním jménem Milan Šrejbr),úřednická vláda Tošovského ,vítězství M.Zemana ve volbách,"opoziční smlouva".

    r.1999:růst HDP, pokračující pád kč a následně stabilizace na úrovni r.1997,krach 3 bank (Universal b., Foresbank, Moravia b.)

    r.2000: růst HDP, krach 2 bank( Banka Haná, IPB po vytunelování pivovarů z portfolia banky japonskou Nomurou za cca 22 miliard a jiných ztrátách)

    r.2001/2: růst HDP, bez krachu bank

    r.2003: růst HDP krach posledních 2 bank( Plzeňská banka, Union banka,celkem nás daňové poplatníky stála sanace bankovního sektoru vč. zachráněných ústavů 500 miliard kč, to je ten Klausův "útěk ekonomů před právníky")

    Vaše kupónová knížka volí pravici. Problémy zdravotnictví vyřeší konkurence. Každý se má postarat o sebe. O peníze jde až v první řadě. Neznám špinavé peníze.Jen více "Kožených". Ať je tady “divoký Východ", to je jedno. Trh to srovná. V.Klaus

    Jak dopadla Poldi víme, ale dávat to za vinu Zemanovi je demagogie.Klaus ani Zeman neměli odvahu z populistických důvodů prodávat podniky zahraničním investorům.

    Krach oceláren šetřila i speciální vyšetřovací poslanecká komise. Ta hlavní vinu za krach firmy přičetla jak Vladimíru Stehlíkovi, tak tehdejší vládě a Fondu národního majetku. Prodej Poldi Stehlíkovi označili poslanci za politický záměr privatizovat za každou cenu.

    Osud Poldi Kladno je podobný jako dalších firem, které byly privatizovány v první polovině devadesátých let do rukou českých podnikatelů nebo fondů. Ty akcie získaly většinou v kupónové privatizaci. Byl to úspěch nebo rabování?

    Do problémů se tak dostaly například Zetor Brno, který prošel konkursem a vyrovnáním, nebo ČKD Praha.

    Počínání fondů ale i dalších nových majitelů v českých firmách stálo podle odhadů bývalé komise pro cenné papíry kolem 50 miliard korun.

    A Světová banka dění ve firmách v devadesátých letech popsala dvěma výrazy - "rabování" a "vyvádění aktiv".

    Česká privatizační cesta se ale dočkala také kritiky. "Dodnes všichni splácíme škody, vzniklé "českou cestou" transformace, to je privatizací v zemi bez kapitálu, v zemi, do které se po volbách v červnu 1992 solidní zahraniční kapitál z populistických, nacionalistických důvodů nepouštěl," uvedl například na mezinárodní konferenci senátor Petr Pithart.
    20.4.2008 11:15 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    to vsechno je pravda, ale me desi, ze nekdo komu to (ocividne) mysli si vezme skutecne tolik casu, aby to sem psal. Doufam, ze to mate nekde jako textovou konzervu a jenom to sem zkopirujete, pak je to ok. Ale jinak to pro vetsinu osazenstva zde nema cenu, jsou to mladi lidi, zdravi, silni a s dobrym vzdelanim - nekdo takovy solidaritu prece nepotrebuje - tedy zatim ne.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    20.4.2008 12:43 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To jsou zle veticky...
    20.4.2008 15:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Gratuluji, jste první, kdo mě v životě obvinil ze lhaní.
    Tak to se teda divím...
    To jsme celých 8 let do roku 1998 přestávali vyrábět tanky?
    Je hezké, jak jsi přehlédl ty čtyři roky, ve kterých píšeš stagnace (tedy zastavení poklesu) a třikrát růst HDP... Jestli on ten pokles v letech 97-98 nebyl způsobený někým jiným, než vládou... ČNB třeba?
    Vaše kupónová knížka volí pravici. Problémy zdravotnictví vyřeší konkurence. Každý se má postarat o sebe. O peníze jde až v první řadě. Neznám špinavé peníze.Jen více "Kožených". Ať je tady “divoký Východ", to je jedno. Trh to srovná. V.Klaus
    To je krása, jak ošklivě zní některé věci, když se vytrhnou z kontextu... Vezmu jenom jeden - "Jen více Kožených" bylo řečeno předtím, než došlo k problémům s Harvardskými fondy - Kožený byl jedním z prvních majitelů podílových fondů, což bylo něco, co u nás předtím neexistovalo a je to jedním ze způsobů, jak zhodnotit peníze běžných lidí...

    Ano, bohužel se brzy zjistilo, že všechno není tak růžové (Kožený slíbil každému za akcie 10000, ale sám se napakoval mnohem víc. Možná sviňárna, ale v tomhle ohledu splnil, co slíbil.)

    Btw. Kožený několikrát poslal peníze na odškodnění lidí - ale vláda ČSSD ty peníze zabavila.
    Česká privatizační cesta se ale dočkala také kritiky. "Dodnes všichni splácíme škody, vzniklé "českou cestou" transformace, to je privatizací v zemi bez kapitálu, v zemi, do které se po volbách v červnu 1992 solidní zahraniční kapitál z populistických, nacionalistických důvodů nepouštěl," uvedl například na mezinárodní konferenci senátor Petr Pithart.
    Zkůtra a politického skokoana opravdu za bernou minci brát nebudu a co nakecá, to je mi upřímně ukradené. Jenom je zajímavé, že narozdíl od zahraničních ekonomů u nás převládá názor, že transformace se nepovedla. Nejsměšněji v tomhle ohledu působil naštěstí-ne-prezident Švejnar, který tady privatizaci kritizoval, ale ve svém anglickém životopisu se chlubil tím, že se toho účastnil...
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 15:51 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak to se teda divím...
    Podle sebe soudím tebe, to je vaše krédo?
    Je hezké, jak jsi přehlédl ty čtyři roky, ve kterých píšeš stagnace (tedy zastavení poklesu) a třikrát růst HDP... Jestli on ten pokles v letech 97-98 nebyl způsobený někým jiným, než vládou... ČNB třeba?
    Pokud nejste zcela zaslepen ideologií, pak nebude problém vygooglit dostatečné množství analýz a komentářů z pravého spektra politicko-ekonomické scény, které tvrdí, že hlavní příčinou byly neprovedené zásadní strukturální změny.
    To je krása, jak ošklivě zní některé věci, když se vytrhnou z kontextu...
    Ovšem poukazem na Koženého se vám nepodaří další věty zamaskovat.
    Zkůtra a politického skokoana opravdu za bernou minci brát nebudu a co nakecá, to je mi upřímně ukradené.
    Jak snadné je někoho onálepkovat a pak odmítnout jeho argumenty s poukazem na nálepku.Toho se obvykle dopouští lidé, kteří nemají žádný relevantní argument.Josef Goebbels by měl radost , jak jeho "modern politische propagande " zakořenila.
    20.4.2008 16:25 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Podle sebe soudím tebe, to je vaše krédo?
    Ne, moje krédo je, že když někdo lže, tak je lhář a nemám potíže s tím říct to nahlas.
    Ovšem poukazem na Koženého se vám nepodaří další věty zamaskovat.
    Jsem přesvědčen o tom, že u ostatních vět bude podobný zádrhel, jako u toho Koženého, ale psát se s tím nebudu. Na to nemám náladu.
    Jak snadné je někoho onálepkovat a pak odmítnout jeho argumenty s poukazem na nálepku.Toho se obvykle dopouští lidé, kteří nemají žádný relevantní argument.Josef Goebbels by měl radost , jak jeho "modern politische propagande " zakořenila.
    Čí to je zákon, že v dostatečně dlouhé debatě se určitě objeví nějaké srovnání s Hitlerem či nacisty?

    A s těmi nálepkami je to jinak - pokud vím, že se někomu nedá věřit, s klidem na něj nalepím nálepku "nedá se mu věřit" a nevěřím mu. Šetří to práci a v 99% případů to funguje. A Pithart si tu nálepku zasloužil spolehlivě.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 16:51 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    když někdo lže, tak je lhář a nemám potíže s tím říct to nahlas
    Ano, Topolánek se nepřímo přiznalke lžím svým proslulým výrokem "Když řekneme pravdu, nebudou nás volit".

    psát se s tím nebudu. Na to nemám náladu.
    Ano , lenost je hrozná, když nemáte jak argumentovat, co?
    Čí to je zákon, že v dostatečně dlouhé debatě se určitě objeví nějaké srovnání s Hitlerem či nacisty?
    Váš vůdce , v současnosti premiér České republiky, s tím přišel jako první.Jeho výroky "Es kom der tag", "noc dlouhých nožů". Jeho poradce Marek "Borman" Dalík ho přirovnal k Hitlerovi a sebe k Bormanovi. Současné vedení ODS si velice potrpí na nacistickou rétoriku.
    A Pithart si tu nálepku zasloužil spolehlivě.
    Prozradíte, čímpak si ji zasloužil?

    Btw. generalizování je ošemetná věc.Naznačuje, že pohrdáte svými oponenty.
    20.4.2008 20:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ano , lenost je hrozná, když nemáte jak argumentovat, co?
    Ani ne. Jenom prostě nejsem ochoten této části diskuze věnovat tolik času, abych se s těmi argumenty vypisoval...
    Naznačuje, že pohrdáte svými oponenty.
    A to se nesmí? (Tahle otázka je řečnická a na další tvoje odpovědi nebudu reagovat)
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 17:13 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ne, moje krédo je, že když někdo lže, tak je lhář a nemám potíže s tím říct to nahlas.
    A to jsi telepat, ze jsi schopen odlisit to ze nekdo lze (tvrdi neco, o cem si mysli, ze to neni pravda) od toho, ze rika nepravdu, ale nelze (sam je o dane veci presvedcen)?
    20.4.2008 20:38 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ne, jenom považuju lež a nepravdu za jedno a to samé. Za rozdílné věci považuju neúmyslnou a úmyslnou lež.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 20:51 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A pokud nekdo umyslne pouziva slova v jinem nez obvyklem vyznamu tak, ze jeho tvrzeni (pri pouziti obvykleho vyznamu slov) je nepravdive, ackoliv v jeho vlastnim vyznamu slov je jeho tvrzeni pravdive, je tedy take lhar?
    20.4.2008 17:25 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Mě jste obvinil ze lži, aniž byste uvedl jediný důkaz. Pane, sám jste demagogický lhář.
    David Ježek avatar 20.4.2008 01:21 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    upřímně z hillary a mccaina mám trochu obavy, obama ve mě budí nesrovnatelně větší důvěru. je současná amerika skutečně tak špatná? nevím, ale vybavil se mi jeden příměr: spočítejme, kolik nevinných civilních obětí má americká armáda na svých krvavých rukách za posledních 50 let (tedy od roku 1946). kdosi řekl, že tahle epidemie (mírotvorné demokratizující mise USarmy) mají na svědomí více mrtvých než jakákoli jiná epidemie AIDS, ebolu a ptačí chřipku nevyjímaje.
    20.4.2008 01:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jsem zvědavý, jak to chceš spočítat a hlavně definovat, co je nevinná civilní oběť. Komu by se například měli připsat všichni ti mrtví Iráčané? Je pravda, že Američané tu válku vedli od začátku špatně a nesou určitou odpovědnost. Ale většinu zabíjení mají na svědomí sami Iráčané, bojují tam všichni proti všem - Šíté, Sunité, Kurdové, jednotlivé klany, zločinecké gangy, vládní síly atd. Můžeme tohle připsat USA? Irák je něco jako Jugoslávie - pod vládou pevné ruky tam byl relativní klid a po uvolnění poměru si všichni chtějí urvat svůj podíl a vyřídit si staré křivdy.
    20.4.2008 12:11 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Vinny jsou jednoznačně USA, rozdmýchal to Izrael, samozřejmě GB, ale i ČR. Saddam byl parchant, ale tolik zla nenapáchal. Mimochodem i S. Husseinovi pomohly k moci USA.

    Viděl jsem na nějakém blogu fotky Teheránu, nádherné moderní město, Praha je vedle něj ubohá hnusná vesnice. A navzdory "naší" propagandě jsem na iránských holkách neviděl žádné burky. A USA to chtěj zničitt.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    20.4.2008 12:14 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    No jo... Já zapoměl. Ona ebola je velice rozšířená nemoc...
    20.4.2008 12:19 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Myslím, že Ebola má na svědomí v průměru 30 lidí ročně, AIDS asi dva miliiony ročně. Nějak mi nepřijde, že klást je vedle sebe má jakýkoli smysl.
    20.4.2008 01:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Prd tomu rozumím, ale ještě dřív než začala volební kampaň v USA mi něco říkalo, že Obamův úspěch ve volbách by mohl nastartovat novou éru, ne nepodobnou té z počátku 20. století.
    Co jsem tak zaslechl, tak Obama chce snížit výdaje na všechno ostatní ve prospěch sociální politiky a zlepšení kvality života menšin.

    Třeba to v Americe znamená něco jiného, než v ČR, ale mě to zní jako "vezmeme peníze a nacpeme je [doplň nejpravděpodobnější etnikum v závislosti na tom, o které zemi se mluví], kteří sice nepracují, ale budou nás mít rádi"
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 02:00 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To nezni moc dobre, hlavne z dlouhodobeho hlediska. Pokud vim, tak kazda zeme, ktera podobnou vec udelala, s tim nakonec mela nebo ma potize - bud je velmi zadluzena, nebo ma silene vysoke dane, pripadne oboji.
    20.4.2008 02:41 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Lepší je peníze vrazit do pochybných válečných dobrodružství. Tam budou mnohem užitečnější. A dluh pak tolik nebude vadit. Vše ve jménu šíření demokracie. Nebo snad "demokracie"?
    20.4.2008 12:16 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže válka ti může (pokud by se zadařila, byla by rychlá, bez mnoha obětí) přinést ekonomický profit. Sociální politika ti v podstatě nikdy profit nepřinese. (Myšleno státu)
    20.4.2008 12:32 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Hmm takže schvalujete výbojné imperiální války ve jménu zisku? Takové Švédsko se muselo vzdát svého sociálního modelu na nátlak mezinárodní finanční oligarchie.
    20.4.2008 15:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    švédsko se muselo vzdát svého sociálního modelu, protože jinak by se ten modeul zhroutil... když rozdáváš plnými hrstmi napravo i nalevo, tak se ti může najednou stát, že nemáš z čeho rozdávat. Švédsko od toho nebylo daleko, lidi, kteří hodně vydělávali měli možnost danit jinde, to taky udělali. (Přece jenom platit daň 105% z příjmů musí přijít hodně opravdu každému)
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 15:33 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Kdo tvrdí, že by se švédský model zhroutil? Právě pohůnci a hlásné trouby mezinárodní finanční oligarchie, které se nehodil přístup Švédska do krámu.
    20.4.2008 15:40 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Kdo tvrdí, že by se švédský model zhroutil?
    Tvrdí to selský rozum.

    Na jedné straně máš velké a stále rostoucí výdaje na sociální politiku. Na druhé straně máš příjmy z daní, které zas až tak nerostou, protože protože lidi (firmy) s vysokými příjmy daní jinde - aby taky ne, když po nich stát chce 90% příjmů a víc. Proto taky Švédsko nemá třeba skoro žádné vrcholové sportovce. Teda mnozí Švédové jsou vrcholoví sportovci, to jo, ale málokdo z nich má švédské občanství.

    No a teď tyhle dvě čísla vezmeš, odečteš od sebe a snadno zjistíš, že na to, abys mohl rozdávat tolik, kolik chceš, budeš muset vzít peníze někde jinde, protože daně na to nestačí.
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2008 12:08 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To je ovšem z lidského hlediska otřesné a cynické.
    20.4.2008 12:37 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Valceni a zbrojeni je jeste horsi plytvani nez socialni stat, proto si ho take muzou dovolit jen supevelmoci. Slabsi ekonomiku by takova vec privedla na buben, jako se to stalo treba Serveni Koreji. Ta ma ctrtou nejvetsi armatu na svete (petina obyvatelsva je v armade) a utraci za ni ctrvtinu rozpoctu. Coz ma straslive nasledky na ekonomiku - treba ted se zase ceka dalsi hladomor v dusledku omezeni dodavek humanitarni pomoci a vzrustu cen potravin.

    Na druho stranu - pokud by "svetoveho policajta" nedelaly USA, kdo by ho potom delal? Rusove? Cinani? OSN? NATO? Nikdo?
    20.4.2008 15:12 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Je třeba dodržovat rozumnou míru. Pokud by pětina obyvatel Severní Korei byla učitelů, tak by měli stejné problémy. Ostatně vydržovat si "armádu" v lidí jakékoliv profesi nepřináší žádný profit ať už se jedná o vojíny, dělníky či železničáře. Profit přináší investice do vývoje a armáda má obecně prostředky na vývoj jednoduše použitelných a odolných věcí.

    Nebýt armády tak nemáme, či máme mnohem později, internet, GPS, atd.
    Luk avatar 20.4.2008 15:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nebýt armády tak nemáme, či máme mnohem později, internet, GPS, atd.
    Samozřejmě, že vývoj pro armádu (hlavně v době, kdy se přímo válčí) je tahounem vývoje jako takového a výsledky pak najdou uplatnění i v civilní oblasti. I když je otázka, jestli by nešlo totéž udělat bez vojenského zadání s menšími investovanými prostředky.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 17:09 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    I když je otázka, jestli by nešlo totéž udělat bez vojenského zadání s menšími investovanými prostředky.

    Nešlo, protože v civilu téměř nikdo není ochoten sypat tolik peněz do vývoje často s nejistým výsledkem. Armáda je totiž ochotná často investovat i do vývoje věcí, které člověk nazve pitomostí. Jistě, spousta vyvinutých věcí skončí u prototypu, ale občas se něco povede tak, že se to začne masivně používat i v civilu.
    Luk avatar 20.4.2008 18:11 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jenže vojenské zadání bývá často dost odlišné od toho civilního. Takže zdaleka ne vše lze pak v civilní oblasti použít.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.4.2008 12:19 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    USA jsou už nyní taak zadluženy a dolar tak chatrný, že Rusko či Čína mohou US ekonomiku kdykoli poslat ke dnu.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    14.6.2009 10:06 cyklistické kalhotky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    Cina a rusko jsou na ekonomice usa zavisli, takze kdyby je poslali ke dnu, jeli by tam take

    ---

    krach quelle

    20.4.2008 17:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    USA už jednou ze svrabu sociální přístup vytáhnul. Kdo neví o co go, tak doporučuji do googlu heslo "New deal".

    Jinak paranoidní NEZNAMENÁ arogantní!

    Pokud jde o Hillary Clintonovou - je ctižádostivá, chtivá moci a neštítí se - jako většina ženských - žádného prostředku pro dosažení cíle. Nevím nic o Obamovi, jen to že má dědečka z Afriky, je mladý a mně se jeví dost tvrdý na to aby se výrazně zapsal do dějin USA nejenom tím, že byl barevný.
    20.4.2008 17:34 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jasně, sociální solidárnost je dobrá věc... Ale jen v dobách nějaké větší krize, ne v dobách, kdy ekonomika roste jako nikdy předtím. V té době je totiž potřeba šetřit na to, až bude ten pád.
    20.4.2008 20:05 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A jak s tím "růstem jako nikdy předtím" zamíchá mimorozpočtová válka? ;-)
    vencour avatar 20.4.2008 20:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    New deal? Roosevelt byl první, koho jsem z Ameriky fakt žral. Přesto dnes to nevypadá na takové harakiri jako tehdy. Ale jako příklad dobrý. Díky tomu, soudí se, pak Amerika přežila druhou světovou tak v pohodě, s nově postavenými dálnicemi, přehradami a tak.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.4.2008 01:42 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jojo, Obama je mi velmi sympatický svými názory a postoji. Jestli vyhraje, USA má možná ještě šanci vymanit se z toho politického kurzu vedoucího postupně k fašismu a Velkému Bratrovi. ale bojím se toho, že rasismus hlavně v jižních státech pořád ještě docela přežívá a černého prezidenta by jentak nepřekousli :-(
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    20.4.2008 01:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    S Obamovou podporou mezi různými etnickými skupinami je docela zajímavé. Zpočátku měl Obama určité problémy se získáním podpory mezi černochy. Mluvilo se o tom, jestli je dost černý (jeho otec je černoch, ale matka běloška). Hodně černochů bylo připraveno volit Hillary, protože se obávali, že Obama nemůže uspět. Po prvních vítězstvích v primárkách tyto problémy zmizely.

    V jižních státech má Obama problémy spíše s Hispánci než s bělochy, protože napětí mezi Hispánci a černochy je dost velké.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 20.4.2008 01:59 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    V jižních státech má Obama problémy spíše s Hispánci než s bělochy, protože napětí mezi Hispánci a černochy je dost velké.
    Tuším v The Colbert Report jsem slyšel, že hispánci vidí černochy tak trochu jako konkurenci :-)
    20.4.2008 02:11 micks | skóre: 4 | blog: Old_School | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Colbert je dobrý, ale Stewart v Daily Show mi pripadá predsa len o niečo vtipnejší - každopádne mi to pripomenulo toto video. Kandidát, ktorého podporuje mariachi band, nemôže byť zlý človek :).
    20.4.2008 01:49 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Btw. při čtení toho blogpostu se mi vybavila úžasná písnička Telegraph Road od Dire Straits. Myslím že ta to zachytila pěkně.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    20.4.2008 10:58 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    11.5. se sejdeme my vsichni, kteri obdivujeme Marka ($Knopfler=$Mozart . $Bach . $Beethoven) ve Sportovni hale. Telegraph Road myslim sice nehraje, ale druhou cast pry zacina s Brothers in Arms.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    20.4.2008 02:02 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Zajímalo by mě, kolik z vás, kteří tady mudrujete o američanech, vůbec v USA bylo, a to alespoň na pár měsíců.

    Pro ty z vás, kteří jste tam nikdy nebyli a děláte si obrázek o američanech a americe podle médií - zkuste si vyhledat, co publikují zahraniční média o ČR, a představte si, jaký obrázek si na základě toho dělají o nás.

    Jen tak pro zajímavost... než jsem jel poprvé do USA, taky jsem sdílel všechny ty předsudky o obézních, arogantních a hloupých američanech... a pro ty kteří se tam chystají mám malé varování - čím víc si něco podobného myslíte, tím větší deprese váš čeká po návratu do ČR.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    20.4.2008 04:10 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nevadi mi, kdyz je nekdo obezni... V tom rozhodne problem ne[sz]patruji. Ale vadi mi jejich akce - Afghanistan, Irak... Proste prasata, nic jineho na to nelze rici...
    20.4.2008 04:44 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    jenze to je prave to, co rika predrecnik. Houby o nich vis a jen podle par zprav z medii je vesele odsoudis. To by zase mohl nejaky american rikat, ze si precetl v novinach, ze drzime deti v ustavech v klecich a ze jsme prasata. Nebo ze nas prezident tvrdi, ze neexistuje globalni oteplovani, takze jsme zrejme pitomci. Nebo ze se angazujeme v Iraku a v Afganistanu po boku americanu, takze jsme vlastne stejny prasata jak americani. Fakt jsi s tim odsudkem hotovy prilis rychle.
    20.4.2008 05:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Houby o nich vis a jen podle par zprav z medii je vesele odsoudis
    Sorry ale zpráva "USA zaútočily na Irák" a "USA zaútočily na Afghánistán" se opravdu dá těžko založit na falešných důkazech...
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 09:00 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Copak ty priklady, co uvadim o CR, jsou falesne? Ja prece nemluvil o tom, ze by to nebyla pravda. Nebo jsem to alespon nechtel, je fakt, ze jsem si to nijak zvlast neoveroval. Chtel jsem rict, ze na zaklade toho, jak se navenek nejaky stat projevuje, odsoudit jeho prislusniky a oznacovat je za prasata mi prijde trochu divne. Ona zastupitelska demokracie je osemetna vec a zase tak skvele nefunguje.
    20.4.2008 15:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Chtel jsem rict, ze na zaklade toho, jak se navenek nejaky stat projevuje, odsoudit jeho prislusniky a oznacovat je za prasata mi prijde trochu divne. Ona zastupitelska demokracie je osemetna vec a zase tak skvele nefunguje.
    No já nevím. Když lidé opakovaně zvolí člověka, který potom pokračuje v tom, co dělal předtím, tak se jim to asi líbí. A podle toho už se nějaké soudy nechají udělat.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 17:11 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Tak v Cecha mame (napriklad) toho Klause taky opakovane. A ze si o globalnim oteplovani mysli sve, to se vi uz dlouho. Jiste, u nas ho zvolili poslanci, ale ty jsme zase zvolili my. Ani v USA ten system ostatne neni idealni, v podstate si clovek vybira jen mezi dvema kandidaty. A to je dost malo na vyber, to se pak nezbyva smirit s tim, ze ti ten clovek moc nevyhovuje a nepochybuji o tom, ze dost lidi volilo Bushe se skripenim zubu, proste proto, protoze jim ten druhy kandidat prisel jeste horsi.
    20.4.2008 20:42 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A ze si o globalnim oteplovani mysli sve, to se vi uz dlouho.
    Nevím, proč sem taháš globální oteplování, ale když už jsi na to narazil - o globálním oteplování si taky myslím své. Například že se dost často používá jako způsob, jak vytáhnou z lidí peníze na financování neekologických projektů (větrné elektrárny, líh v benzínu apod.)
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2008 02:15 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Chtel jsem najit priklad neceho, s cim nesouhlasis, ale v cem te vlastne Klaus reprezentuje (stejne jako Bush reprezentuje i spoustu obcanu USA, kteri s nim treba co se tyce valky v Iraku nesouhlasi). No, a protoze Klausovi se kvuli globalnimu oteplovani posklebuje kdekdo, tak jsem si tipnul, ze bys mohl byt jednim z takovych. No, netrefil jsem se, neda se nic delat :-)

    (pozn.: mam na to stejny nazor jako ty, souhlasim i s temi zelenymi komunisty, co jsi tu nekde zminil).
    20.4.2008 23:13 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Rikam ze jsou prasata za zverstva, ktera pachaji v Afganistanu a v Iraku. To co delaji doma je mi srdecne jedno. Myslim si, ze zpravy z valky se moc chybne interpretovat nedaji...
    20.4.2008 05:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jen tak pro zajímavost... než jsem jel poprvé do USA, taky jsem sdílel všechny ty předsudky o obézních, arogantních a hloupých američanech...
    A které z těch tří vlastností nejsou pravidivé? A pokud mluvíme o američanech, tak bych prosil o srovnání se skutečným průměrem, ne s lidmi, které jsi potkal...
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 09:58 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Mohu nabídnou zkušenost z 5ti měsíčního pobytu, při které jsem 4 měsíce pracovně viděl každý den viděl stovky a někdy tisíce různých lidí v 5 státech bývalé konfederace a pak stovky lidí během cestování přes téměř přesně polovinu států v USA.

    Co se týká obézních Američanů, tak běžně obézních lidí jsem tam viděl stejně jako u nás. Čeho tam bylo výrazně více, byla extrémní obezita tj. 150kg+. Extrémně obézních lidí tam člověk vidí mnohem více než u nás, ale zatímco u nás je takový lidí nepatrný zlomek procenta, tam se jedná o nějaký malý zlomek procenta. Rozhodně každý stý Američan nemá 150kg+.

    Arogantní Američané - Amerika je velký národ a velké národy mají trochu jinou mentalitu. Byly chvíle, kdy se Američané chovali přesně jako Rusové. Malým národům se to může jevit jako arogance, ale je to prostě soubor chování plynoucí z určité situace.

    Hloupý Američané - Podívejte se někdy na "Nikdo není dokonalý". Máte pocit, že všichni Češi jsou geniální ? Američanů se často předhazuje, že nepoznají kde který stát v Evropě leží, či jaké hlavní město ke kterému státu patří. Dokáže průměrný Čech či Evropan vyjmenovat či umístit na mapě všech 50 států v USA včetně jejich hlavních měst ? Asi ne, že ? Tak proč chtít to samé po Američanech, když Evropa je pro ně jen jeden z partnerů.
    20.4.2008 11:09 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Máte pocit, že všichni Češi jsou geniální ?

    Geniu je pricipielne jen velmi malo, drive by je pro celou zemekouli spocital clovek na prstech jedne ruky (Newton, DaVinci,Euler,..) , dnes ma svet pouze jednoho jedineho.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    20.4.2008 11:15 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Václav Klaus?
    20.4.2008 12:20 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Ty jsi mi ale vtipálek...
    20.4.2008 15:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Dokáže průměrný Čech či Evropan vyjmenovat či umístit na mapě všech 50 států v USA včetně jejich hlavních měst ? Asi ne, že ? Tak proč chtít to samé po Američanech, když Evropa je pro ně jen jeden z partnerů.
    Nicméně průměrný Čech dokáže (snad) na mapě najít Ameriku jako takovou. 20% Američanů při nějakém průzkumu nedokázalo ani tohle.
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 16:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Nojo. U nás je to lepší? Když učitel češtiny v jedné středočeské škole nedokázal v nějaké soutěži lokalizovat v Praze Hladovou zeď .. co k tomu dodat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 16:31 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Mluvím o všeobecném rozhledu - přesná poloha Hladové zdi mi přijde spíš jako hodně detailní znalost.
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2008 22:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    ono nejde o přesnou polohu ... ale umístit zeď na druhý konec Prahy (tj. na Vyšehrad) je jako říci, že brambory rostou na stromech :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2008 17:51 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    ja osobne verim, ze je to proto, ze vetsina americanu nema doma mapu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.4.2008 17:57 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    tak a ted se priznejte, kdo dokaze rozlisit jednotlive regiony v cine... a ze to bude aktualni...

    nicmene, dle meho americani maji ten rozhled povetsinou mensi... prijde vam normalni, aby univerzitni professor byl prekvapeny tim, ze mame v uchu nejake ,,zarizeni'', ktere se stara o rovnovahu?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.4.2008 20:19 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Náhodou, minimálně na Kuang-tung, Jün-nan, Fu-ťien a Sin-ťiang si vzpomenu. :-) (Jo a Tibet samozřejmě. :-))
    20.4.2008 20:33 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    dobry... ja si nejsu schopen ani zapamatovat jmena cinskych spoluzaku, ktere vidam ob den. u spoluzacek je to o neco lepsi. ;-] obcas me proto, prekvapuje, ze nekteri cinani znaji nejake titerne ,,čéko''. nicmene, dobry for se podaril kolegyni z taiwanu, kdyz jsem ji vysvetloval, ze nase ,,check republic'' je ,,near germany'' ... tak si u me poznacila, ze jsem z ,,new germany''. (mozna v cine neco tusi, co mi jeste ne)
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.4.2008 11:33 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?

    A které z těch tří vlastností nejsou pravidivé?
    Obezita - ano, v USA jsem viděl extrémně obézní lidi, jaké jsem v ČR neviděl - ale taky je tam velmi mnoho lidí štíhlých, v průměru je to jen mírně horší než u nás (trochu pocestujte a zjistíte, že v rámci světa i ČR patří mezi nejobéznější národy). Navíc jde o trendy - podívejte se na dnešní dětičky u nás, podívejte se na statistiky - jestli se něco nezmění, obézních lidí u nás ještě výrazně přibude.

    Arogance a hloupost - to v mých očích souvisí, takže to s dovolením vezmu jedním vrzem - tohle bylo důvodem strašného kulturního šoku po návratu (a vím že skoro každý koho znám, a kdo v USA strávil dobu delší než pár týdnů, mi popisoval podobné pocity) - když odvyknete ČR tak pak jaksi najednou začnete vidět co jste dřív neviděli, a zjistíte že nikoli v USA ale v ČR narážíte na všudypřítomnou aroganci, netaktnost, neprofesionalitu, nezdvořilost, podmračené tváře a neustálou kritiku, zakomplexovanost kompenzovanou neopodstatněnou namyšleností - s jakou si například namlouváme, že naše schopnost biflovat se nesmysly nazpaměť znamená vyšší vzdělanost, zatímco američané se učí podstatně věci jako schopnost týmové práce a samostatné zpracovávání problémů... nebo když si nalháváme, že to jak jsou američané milí a usmvěvaví je pokrytecká póza, zatímco naše pasivní agresivita je prý upřímná...

    Už uplně mi stačí porovnat, jak jezdí američtí 16-ti letí řidiči a jak se jezdí u nás - a o aroganci a hlouposti v USA a u nás vím své - prohráváme na celé čáře.

    Amerika není dokonalá a zvlášť momentálně má obrovské problémy (Bush, kterého mimochodem obrovské množství američanů nesnáší), ale vzhledem k tomu, kolik báječných lidí jsem tam potkal a jak moc mi pomohli, snažím se trochu korigovat ty stereotypy, které tu o nich často máme.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    20.4.2008 15:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    podmračené tváře
    To bych foruloval spíš, že se pořád neusmíváme, když k tomu není důvod. Pokud vím, tak Američané se usmívají, i když se fotí na doklady. Tohle bych zrovna považoval za rozdíl, ale neodvážil bych se soudit, že ten jejich nebo ten náš způsob je lepší.

    Osobně taky nemám lidi, co se furt tlemí, rád.
    (Bush, kterého mimochodem obrovské množství američanů nesnáší)
    A ještě většímu množství se líbí (volili ho) nebo je jim ukradený a nešli volit vůbec.
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 19:38 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Bush se svym volicum vubec nemusel libit. Stacilo, aby se jim jeste mene libil jeho souper. Rikejme tomu nedokonalost volebniho systemu.
    20.4.2008 20:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Pokud vím, tak ještě stále existuje možnost nevolit. Nevím, jak v USA, ale tady by to při dostatečně nízké účasti znamenalo neplatnost voleb (nebo se pletu? u referenda je to tak určitě, ale ostatního si teď nejsem jistý)
    Quando omni flunkus moritati
    20.4.2008 20:48 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    A jaký by z toho byl profit? Teda kromě toho, že by se muselo plýtvat penězi daňových poplatníků na další volby/referendum?
    20.4.2008 22:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Doufal bych, že by došlo na změnu kandidátů... (Ano, občas jsem idealista)
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2008 02:21 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Myslim, ze se mylis, ale nastudovane to nemam.
    20.4.2008 06:38 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    kdyz jsem jel do statu, taky jsem mel urcite predsudky o americe... myslel jsem si, ze je to uplne normalni zapadni zeme. a nad nekteryma vecma jsem zasl a zasnu do ted.

    kvalita zivota je tu naprosto jine urovni. domy, ktere by byly v evrope urcene ke zbourani jsou tu povazovane za normalni bydleni. verejna doprava, telco sluzby daleko zatim, co mame v cr,... takovy treti svet... ;-] a to vsechno korunovane vseobecnym plytvanim na vsech mistech.

    na druhou stranu, co me ale opravdu prekvapilo, je neuveritelna ochota uredniku... a podobneho personalu... lidi me tu prijdou spis z te kategorie ochotnejsich... nicmene s tou tloustkou bych zpomalil... opravdu ne vsichni americani jsou tlusti... ale festovni tukoule tu clovek potkava velice casto (a ve walmartu jeste casteji ;-]) vsudypritomny high fructose corn syrup se nekde musi objevit (to je zakon zachovani energie ;-])

    ale je fakt, ze rodile americany skoro nepotkavam... z ,,neznameho'' duvodu -- jsou vsude indove a cinane. kde jsou teda ti chytri americane? mimochodem, nechci rikat, ze americane jsou hloupi... ale jejich celkovy rozhled mne pripadne vyrazne mensi...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.4.2008 06:08 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    ...a s výjimkou sexuální aféry se nějak výrazněji do paměti nezapsal.
    No já nevím...Wikipedie třeba tvrdí (s odkazy ;-)):
    "Clinton presided over the longest period of peace-time economic expansion in American history, which included a balanced budget and a reported federal surplus."
    Jestli tohle je "nic", jsem zvědavý, kdy se my vzmůžeme aspoň na takovéhle "nic". :-(
    20.4.2008 08:50 alpha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    To, ze vsechno funguje nikdo nevidi. Lidi si veci vsimnou az kdyz nefunguji.
    20.4.2008 09:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jejda, pockej, az se vrati JiK, ty to schytas :-)
    20.4.2008 10:49 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    O Fauna tu nikdo nestojí :-)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    20.4.2008 12:46 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    O Fauna ne, ale o JiKa ano ;-)
    20.4.2008 12:58 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Jaun nebo FiK, mně to přijde tak nastejno...
    20.4.2008 14:04 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Přesně tak :-)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    20.4.2008 09:46 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    No len aby Obama neskoncil ako Martin Luther King, Jr.
    20.4.2008 14:15 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde jsi stará dobrá Ameriko?
    Na USA mě děsí zdravotní systém. Především proto, že veškeré mé vědomosti o něm pochází ze Simpsonových :-) Ale uměl bych si představit, že bych tam žil, v nějakém velkém městě samozřejmě - nejlíp v New Yorku.
    THIS IS SPARTA!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.