abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.4. 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    30.4. 12:33 | Zajímavý software

    Lennart Poettering na Mastodonu představil utilitu run0. Jedná se o alternativu k příkazu sudo založenou na systemd. Bude součástí systemd verze 256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    29.4. 23:22 | Nová verze

    Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (25%)
     (25%)
     (50%)
     (0%)
    Celkem 4 hlasů
     Komentářů: 0
    Rozcestník

    Politické vejcování..

    28.5.2009 09:58 | Přečteno: 1719× | Jen tak na okraj

    Jak se zdá, jsou dnes vejce u odpůrců ČSSD v kurzu. Možná by neškodilo, připomenout a lehce parafrázovat ono biblické: "Kdos bez viny, hoď vejcem!". Nebo že by za tím stála nějaká vaječná lobby?

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Vrhání vajec na politických mítincích..
     (66 %)
     (36 %)
     (35 %)
    Celkem 119 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.5.2009 10:09 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    neni korektni politicky argument, ale je to zpusob jak tomu nestoudnemu lhari ukazat, ze lidi si na hlavu kalet nenechaji. jak si to ten clovek vubec predstavuje takhle verejne lhat pred tisici lidi. kdyby cesi byli trochu soudni tak se s nim nikdo nebude bavit.
    28.5.2009 10:53 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    A kde je ta lež? :-)
    28.5.2009 11:46 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Skoro všechny hlavní volební slogany ČSSD jsou lži. Buď ty věci po volbách nemohou splnit, nebo - a to je ještě horší - je splní, ale za cenu dalšího zadlužení. Typickým příkladem je nejnovější Paroubkův hit - třináctý důchod. Nebo vzpomeňme na Paroubkovo prohlášení, že dluhy netřeba platit, stačí jen platit úroky. Jen by mě zajímalo, jestli lže vědomě, nebo těm svým lžím sám věří.

    28.5.2009 11:58 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    před volbami se slíbilo že se nebdue v kajských nemocnicích platit a to CSSD splnila. To že splní za cenu zadlužení je tvoje vidění světa. Pokud jsem měl možnost nahlédnout do rozpočtku kraje tak položka za poplatky je minimum z rozpočtu a naprosto nepřesahuje různé stavební akcičky bejvalých pánů hejmatů kde se točí ne 70milionu za poplatky ale okolo 200milionů předražení. Takže tebe vidím jako poslušného TV diváka který sežere i s navijákem to co se mu donese po drátě až pod nos. Co se týká třináctých důchodů, je otázkou zda je to koncepční tak nebo ne je otázkou, co ale je problém že náš duchodce bere takový prachy že prostě muže akorát tak doma sedět a čučet na televizi protože si za ten duchod prakticky nic nedokáže pořídit ani cestovat. chceš snad vyhladit duchodce a nebo je rovnou v 70 všechyn zabít aby ti nepřekáželi??? Musíš i taky uvědomit že pravdu má každej jinou a to že ty prezentuješ že někdo lže je jenom tvoje vidění světa a v posledních volbách se ukázalo že lidi chtějí jinou pravdu než tu co jim servíruje ODS. Nic proti uvědom si že tu nežiješ sám ale mezi množstvím lidí kterí potřebujou kooperovat...
    28.5.2009 12:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    před volbami se slíbilo že se nebdue v kajských nemocnicích platit a to CSSD splnila. To že splní za cenu zadlužení je tvoje vidění světa. Pokud jsem měl možnost nahlédnout do rozpočtku kraje tak položka za poplatky je minimum z rozpočtu a naprosto nepřesahuje různé stavební akcičky bejvalých pánů hejmatů kde se točí ne 70milionu za poplatky ale okolo 200milionů předražení.

    Před volbami socani slíbili, že zruší poplatky. Komplet, ne jen v krajských zařízeních. To není v kompetenci krajů, a proto to ani neměli slibovat. Teprve po volbách začali zjišťovat, jak by svůj slib aspoň částečně splnili a výsledkem jsou nesystémové akce hejtmanů na hraně i za hranou zákona. Další důsledky nás čekají, až začnou soukromé lékárny vyčíslovat ztráty a soudit se o ušlý zisk.

    Co se týká třináctých důchodů, je otázkou zda je to koncepční tak nebo ne je otázkou, co ale je problém že náš duchodce bere takový prachy že prostě muže akorát tak doma sedět a čučet na televizi protože si za ten duchod prakticky nic nedokáže pořídit ani cestovat. chceš snad vyhladit duchodce a nebo je rovnou v 70 všechyn zabít aby ti nepřekáželi???

    V ČR je momentálně přes 2M starobních důchodců a průměrný důchod je téměř 10K Kč. Jednoduchá úvaha mi říká, že 13. důchod nás přijde na 20 miliard Kč. Máme tyto peníze? Ne. Kde je vezmeme? Jedině půjčkou. Budeme muset půjčku splatit i úroky? Ano. Tohle nemá s ideologií nic společného, tohle je respektování "fyzikálních" zákonů. Nemůžeme utratit víc, než vyděláme, leda že bychom si půjčili. Ovšem půjčku nakonec splatíme i s úroky.Ty máš asi představu, že Paroubek dá těch 20 miliard ze svého, jinak si tvé uvažování nedovedu vysvětlit.

     

     

    28.5.2009 12:35 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Hele handrkovat se tady o pravdu je fakt hovadina, zvláš ti mužu připomenout ODS smlouvu s voličem kde naslibovali kupu věcí které se nakonec ani nepokouseli(CSSD je dokázala alespon částečně splnit) splnit. ODS lhali před volbami že nebudou zavádět poplatky, a hle máme je tu. Takže o čem se to tu bavíme o lžích???
    28.5.2009 12:51 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Neříkám, že ODS je ideální strana a nelže. Ale ČSSD jsou blázni, kteří zničí celou zemi, jen aby se dostali ke korytu. Zkus mi zodpovědět jedinou otázku - kde vezmou těch 20 mld. na třináctý důchod? Neexistuje žádná jiná odpověď, než že si na to půjčí, tj. zadluží nás všechny. Jestli ti to nevadí, tak se asi nemáme o čem bavit.

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 12:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Další důsledky nás čekají, až začnou soukromé lékárny vyčíslovat ztráty a soudit se o ušlý zisk

    V ČR je momentálně přes 2M starobních důchodců a průměrný důchod je téměř 10K Kč. Jednoduchá úvaha mi říká, že 13. důchod nás přijde na 20 miliard Kč. Máme tyto peníze? Ne. Kde je vezmeme? Jedině půjčkou. Budeme muset půjčku splatit i úroky? Ano

    Randy, tohle je zbytečné,  zbytečné ... Některým lidem se to vysvětlit nedá. Nechtějí slyšet.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 13:40 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Maďari si zaviedli 13. dôchodok, aj keď na to nemali. Musia si na to požičiavať a teraz by ich najradšej zrušili, ale politici sa to boja urobiť, pretože majú strach z hnevu dôchodcov. A tak sa zadlžujú ďalej.
    unknown_ avatar 28.5.2009 14:17 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Nj, tam u vas v madarsku mate dost divny zpusoby...
    Petr Konečný avatar 28.5.2009 12:54 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    To je naprostá kravina, že důchodci můžou leda tak doma sedět! Všechny důchodce co znám, tak berou vážně ten průměr okolo 10 litrů (ale čistého) někteří berou i 16 litrů. A uvědomme si, co důchodci k životu potřebují - nemusí kupovat barák/byt, živit děti, sami toho moc nesní... A když se jim pokazí nějaký dražší spotřebič, tak to většinou zaplatí jejich děti - který jsou naopak šťastní, že ví, co jim mají koupit k narozkám/Vánocům. Proto bych jim nepřidal ani korunu a nezadlužoval dál náš stát - páč ty dluhy os*ereme všichni, co nejsme v důchodu. Gerondoti pořád jen řvou, jak mají málo peněz a ohrazují se průměrným platem v ČR - kterej je jen statistickej nesmysl - prakticky nic neříkající číslo (správně by se měl dělat nějakej kvantil a ne jen aritmetický průměr). Znám takovou spostu mladých lidí, co pracují za 12 litrů (ale pozor hrubého). A taky s tím musí vyžít. A to musí plánovat rodinu, bydlení, ... Tak netvrďtě, že gerondoti můžou sedět leda doma!!!!

    A pokud ČSSD zruší 30Kč poplatky u doktorů pro důchodce, tak to mě zas nikdo v ordinaci několik let neuvidí a budu radši všechny nemoci přecházet. Páč na ty zástupy gerondotů, co si chtějí z dlouhé chvíle jen pokecat se sestřičkou/doktorem fakt nemám náladu.

    Na závěr chci jen upozornit, že nejsem zastánce ODS. Ale ty nesmysly, které pro líbivou politiku hlásá ČSSD, aby upoutali jednodušší občany mě fakt vytáčí.

    28.5.2009 13:31 NULL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Ehm, 10 litru cisteho ti staci sotva na najem - to je chces vystehovavat do ghett a zavest jim potravinovy listky? Celej zivot pracovali a likvidovali nasledky valky, odvadeli dost vysoky dane a verili slibum, ze si vydelavaji na klidny stari, kdy jim to jejich deti/vnuci oplatej - jenze tem se do toho nejak moc nechce...

    28.5.2009 13:49 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Do duchoďáku s nimi a nebo rovnou do spalovny, hrobů je škoda protože zabírají místa pro obchoďáky a developerské projekty. :-)))
    28.5.2009 13:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Pokud by Paroubek a spol. provedli reformy, pochytali tuneláře a korupčníky, zatrhli předražené zakázky atd. a tím pádem naplnili státní pokladnu, tak bych nebyl proti, aby se z přebytku státního rozpočtu přilepšilo důchodcům. Jenže tohle se nikdy nestane, protože socani umí jen nasekat dluhy. A ty dluhy nakonec zaplatíme my všichni, zatímco Paroubek bude mít nahrabáno.

    Petr Konečný avatar 28.5.2009 14:05 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Naprostej souhlas. Kdyby ty prachy byly, tak proč ne. Ale když prachy nejsou a budou se zmražovat platy státním zaměstnancům, tak proč dávat gerondotům.

    Ono je dost smutný, že padla vláda kvůli 30Kč. Ale přežívají všechny vlády, které dělají velice "výhodné" státní kontrakty, nedělají nic proti korupci, nic proti zneužívání sociálních dávek a podpory v nezaměstnanosti (hlavně velmi početnou skupinou tmavších spoluobčanů, ale nejn jich) atd. Všichni myslí jen na to, aby se co nejdéle udrželi u koryta. A když už náhodou někdo přijde s nějakou změnou, tak to pěkně odskáče (viz vláda a poplatky u lékaře, starostka Chomutova atd...)

    28.5.2009 17:13 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    zažil jsem pár veřejných zakázek pod čssd radnicí a můžu s klidem říct, že se čssd o sebe opravdu umí postarat a zbyde i na okolní podnikatele, stavební dozory, spřátelené firmy / sportovní kluby a tak dále, a tak dále

    a vzhledem k tomu, že to není tak dávno, tak jsme to většina z nás co tu jsme a platíme daně poctivě zaplatila

    Petr Konečný avatar 28.5.2009 13:58 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    :-D 10 litrů nájem ve vlastním bytě? :-D No, tak to nevím. Vždyť nemusí bydlet sami ve 4+1... Jak to asi řeší ti, co mají plat 10 litrů čistýho? Prostě bydlí v menším městech a jsou v garsonce... A to vím o čem mluvím - o moc větší plat, jak 10 litrů čistýho nemám... Tak tady nemel nesmysly o tom, že by z toho chudáčci malí nevyžili... To je nesmysl... Dá se z toho vyžít a to nežiju o chlebu a vodě. A že žili ve špatné době? No, a co bys řekl dnešním mladým co už od prvních let vydělávání ví o tom, že se důchodu nejspíš ani nedožijou, páč pokud stát bude takhle dál utrácet, tak důchod bude tak od 80 let, jelikož na důchody nebudou peníze....

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 14:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    No, a co bys řekl dnešním mladým co už od prvních let vydělávání ví o tom, že se důchodu nejspíš ani nedožijou

    Dnešní mladý člověk má možnost penzijního připojištění. Vím, o čem je řeč, mám dceru v pracovním poměru a již si na důchod platí, nic neponechává náhodě a na stát se nespoléhá.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Petr Konečný avatar 28.5.2009 14:09 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Tak jasně - od státu nemůžeme nic čekat. Všichni o tom víme. A platíme daně stejně jako ti, co jsou právě v důchodu. Tak ať tady netvrdí, že současní důchodci jsou strašní chudáčci....

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 14:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Prosím nesrovnávat nesrovnatelné :-). Dnešní důchodci prožili konec války, měnovou reformu, ve které o všechno přišli.  Kdo měl před rokem 1948 nějaké penzijní nebo životní pojištění, také o všechno přišel. Kdo byl živnostník, nepobíral pak penzi (za trest). Moje babička měla ještě v 70. letech 300 Kč penzi.  Dnešní penzisté neměli žádnou možnost si jakkoliv upravit životní úroveň. Platy byly stejné pro univerzitního profesora i pro skladníka.  Penzisté jsou v pasti minulé doby.

    Dnešní mladí lidé mají pravidla daná od začátku do konce. Mají možnost profesního růstu, pokud jsou pilní. Mohou si připlácet v různých systémech připojištění. Určitě penze budou i když budou staří, ale peněz bude velmi málo - je to dáno tím, že roste počet starých lidí a za to žádný režim nemůže. Ale rozumný mladý člověk již dnes myslí na zadní kolečka - a to je ten kardinální rozdíl mezi mladým člověkem v 50 - 60. letech a podobným člověkem dnes. O dnešní penzisty je potřeba se postarat,  ti budoucí mají šanci se postarat sami.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 15:31 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Dnešní důchodci prožili konec války, měnovou reformu, ve které o všechno přišli.

    Mému otci je 69 let, tedy na muže je téměř ideální průměrný důchodce (muži se aktuálně v průměru dožívají si 74 let). Prožil konec války, strašně trpěl, bylo mu 5 let ;-), pak prožil měnovou reformu v roce 1953. Přišel téměř o všechno, bylo mu 13 let a šetřil na kolo ;-) . Je už pár let v důchodu a rozhodně nežije o chlubu a vodě.

    Dnešní důchodci si sice nežijí jako Němečtí důchodci před 10 lety, ale zas nějaké chudáky, kteří prožili válku a pak přišli v 53. o všechno bych z nich nedělal. Lidí, kteří prožili válku jinak než jako školáci a navíc stačili do roku 53 našetřit významnou sumu už naživu moc nebude. Přeci jen rok 1953 už byl před 56 lety, plus 18 let (pracující) = 74 let je minimální věk člověka, který mohl v 53tém přijít "o všechno".

    Zato dnešní třicátníci, jednak platí na důchody rodičům či prarodičům, musí si koupit byt za své, protože přidělený žádný nedostanou, mají si šetřit na svůj důchod a do práce nastupovali 10-15 let po revoluci, takže rychlý postup v kariéře jim moc nehrozí, protože pozice už jsou zabetonované čtyřicátníky, kteří do firem nastoupili pár let po revoluci.Takže stěžovat si dnes můžou spíše ti mladší.

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 16:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Je už pár let v důchodu a rozhodně nežije o chlubu a vodě.

    Neříkám, že všichni důchodci dnes žijí o chlebu a o vodě, to určitě ne, tvrdím jen, že neměli šanci si na ten důchod ničím přispívat a ovlivnit jej. To je rozdíl. Na vašeho otce dnes platí stát penzi a je dobře, že není nuzná. (Nevím, kolik procent z jeho penze činí nájem, atd.). Říkám ale, že stejný princip nebude možné uplatňovat u příštích penzistů. Budou se muset postart víc sami - již jen proto, že jich bude neskonale víc než těch současných.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 17:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No tak můj strejda je právě o ten chlup starší. Cukrárnu, kterou měl jeho otec znárodnili. Ale protože byla tenkrát "pouze" v pronajatých prostorách, tak na nějakou restituci po převratu stejně nárok neměl. On sám, ač vyučený cukrář šel bouchat na šachtu, aby si vydělal prachy na auto. O ty při měnové reformě stejně přišel. Jako jeden z mála havířů se důchodu dožil, protože nechlastal, nekouřil a měl štěstí. Dalších třicetpět socialistických let mu ale umožnilo aby svépomocí postavil barák a kolem něj vybudoval svou chloubu - zahradu, takže o chlebu a vodě nežije.

    Pokud jde o zabetonování pozic, tak to bych to viděl taky trochu jinak. Nejlépe se etablovali ti, co skončili vysokoškolská studia kolem roku 89. naopak tehdejší maturanti (oni zmiňovaní čtyřicátníci) byli naopak jako vyorané myši, protože neměli nic, kontakty či znalosti na kterých by mohli zčít něco budovat žádné, kapitál nulový a sociální stabilita socialistického státu ze dne na den fuč. Takže šanci z nich měli jen ti co se zavčas stačili zorientovat, případně měli za sebou své dostatečně zorientované rodiče..
    28.5.2009 20:09 misace | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Zajímavá debata, ale ať už bude vládnout ODS nebo ČSSD, tak důchodci budou brát stejně.  Taky se bavíte o různých reformách, myslím, že dokud vládne ČSSD nebo ODS, tak žádný reformy nebudou. Jinak bych dodal, že ten důchodce kterej bydlí v regulovanym nájmu někde mimo velká města, nebo ve svym, připadně žijou oba manželé-důchodci spolu, si žijou slušně, ostatní maj problém vyjít.

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 23:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Dohodněme se na tom, že pokud žijí dva důchodci v jednom bytě, není to tak zlé. V malém městě, ale ani v Praze. Jakmile zůstane sám, je to horší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.5.2009 09:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Přesně tak. Naše babička bydlí v družstevním bytě 3+1 za který se měsíčně platí 8 tis. Když předloni zemřel děda, byl to jeden z důvodů proč jsme se přestěhovali do Prahy teď a ne až za tři roky.
    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 23:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Pokud jde o zabetonování pozic, tak to bych to viděl taky trochu jinak.
    O tom taky něco vím. :-) Po roce 1968 byla vyházena spousta vedoucích pracovníků a hledali se noví lidé. Absolventi VŠ, kteří ukončili školu kolem roku 1973, měli svá místa jistá. Já jsem končil o pět let později a všechno bylo již rozebráno a nebyla šance na postup ..
    Tak už to v životě bývá. S tím nic nenaděláme.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 30.5.2009 10:35 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Pokud to nikdo nezmínil: Po roce 1989 musely "staré struktury" také odejít z vedení (podniků).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel Stárek avatar 30.5.2009 14:26 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No jak kde. Spíše okamžitě převlékly kabáty, podniky si rozebraly mezi sebou a vesele podnikaly v novém režimu. Například kolínská Tesla - jeden si vzal nástrojárnu, druhý lakovnu s NC obrobnou, třetí montážní halu s pájecí vlnou a osazovačkami. Prakticky přišly k výrobním prostředkům za hubičku.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Fluttershy, yay! avatar 30.5.2009 14:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Jo, jak kde. Třeba šachty v Ostravě...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    menphis avatar 29.5.2009 01:19 menphis | skóre: 22 | blog: menphis_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    imho dnesni duchodce spis obrala vysoka inflace v prni polovine 90. let.
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 01:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Tak to určitě. Rodiče měli našetřeno na penzi cca 100 tisíc korun (kolem roku 1990), hotové jmění. Za pár let z toho byla prkotina ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.5.2009 18:04 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Moji rodiče si tenkrát řekli: „Hergot, s těma prachama musíme něco udělat, nebo nám nic nezbyde!“ A koupili si dům. Výborná investice.
    make menuconfig, not war!
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 18:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    To jo, my jsme se vrhli na "rodinné" podnikání, takže peníze se užily, jinak by z toho za pár let nebylo nic.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 14:51 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Penzijní připojištění je vlastně taková sázka na to, že nebude žádná další měnová reforma, znárodňování, velká krize nebo válka.

    No, vsadil jsem si, ale doposud jsem v životě nikdy nic nevyhrál a nevím nevím zda tohle vyjde.
    28.5.2009 15:23 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    To je jeden z duvodu, proc jsem rad, ze penzijni reforma neprosla. Pokud by prosla, asi bysme se divili, jako se budou divit duchodci za velkou louzi.
    28.5.2009 15:50 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Ale chápeš, že současný důchodový systém je do budoucna neudržitelný z důvodu populačního vývoje?

    28.5.2009 20:02 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Jasne, chapu, ze pro rostouci mesto je prehrada s pitnou vodou cim dal mensi. Resenim ovsem nebude predat ji sousednimu mestu.
    JiK avatar 28.5.2009 20:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    to jiste ne, mozna by vsak mohlo byt resenim aspon povolit lidem, aby si vykopali vlastni studny.
    28.5.2009 21:57 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    On jim nekdo brani?
    JiK avatar 28.5.2009 22:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    takze tva analogie podporuje opt-out, tedy "odhlaseni se" ze statniho penzijniho systemu, kdy jdou sebrane penize do nejakeho pytle, ze ktereho je hodny urednik bezuplatne prerozdeli, pokud je predtim jiny hodny urednik ci politik neutratil za pastelkovne ci socialni davku na mobilni telefon?

    To jsem rad, ze se shodneme, ze jsi se mnou v nazoru, ze se o sve penize a svuj duchod nejlepe postarame sami, ze je investujem bud podle sebe ci u nejakeho soukromnika a po nikom nebudu nic chtit, a ze budeme oba radi, kdyz, zvolime-li si tuto moznost, tak po nas stat naoplatku NEBUDE chtit prispivat do toho spolecneho pytle, ze ktereho nam mozna snad nekdy neco kapne, ale daleko spis nam politici naserou.
    29.5.2009 06:35 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ano, souhlasím. Ten systém by měl být dobrovolný.
    29.5.2009 06:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Budes se divit, ale souhlasim. S cim nesouhlasim, je POVINNOST platit si krome castky i do rozpoctu. O tom se totiz silne uvoazovalo. Takze krome toho tveho hodneho urednika na ty penize jeste cekal rovny a ferovy financnik. Pravdepodobnost, ze za tricet let ty prachy budou je stejna, jako kdybych si na duchod sel vydelavat do kasina. Hranim, nikoliv uklizenim... Tvuj problem je, ze neveris statu, muj problem je, ze neverim fondum a bankam.
    29.5.2009 07:44 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    S konečným účtem (komu věřit více) bych počkal až na to, v jakém stavu bude chilský důchodový systém na konci krize.
    28.5.2009 16:15 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Jasně, zatímco s tím současným se divit nebudeme, tam to máme jasné už teď.

    Oba tyto modely jsou prostě totéž. Spolehlivěji vypadá arabský/afghánský model: hodně synů, hodně vnuků a pro každého AK-47 a velblouda.
    28.5.2009 17:44 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Říkám to pořád, že chci státní důchod zrušit, abych nemusel věřit zkurveným slibům.
    28.5.2009 22:06 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    a komu chces potom verit v pripade dochodku? Takym ako AIG, CITY, roznym fondom atd.? To sa potom budes este viac divit, asi tak ako niektory amici co prisli o takmer cele dochodkove uspory.

    JiK avatar 28.5.2009 22:52 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    kdyz neveris fondum, tak si ty prachy zasij do slamniku, jsou preci tvoje, ne? Nebo je nech na beznem ucte, pokud neveris slamniku, nebo si za ne kup akcie, dluhopisy, ropu, zlato, obrazy, znamky, hodinky, zive kvety nebo klidne nakladak gumovych tesneni na zavarovani, je to preci tvoje volba, ne? Je to tvuj majetek, kdyz se rozhodnes, ze si bankovkou pripalis doutnik, je to tva volba.

    K cemu potrebujes statniho urednika, ktery se o ty penize postara jako o cizi, k cemu potrebujes politika, ktery svym zadluzovanim donuti centalni banku aby ti tve uspory zkurvila inflaci?
    29.5.2009 12:57 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Len taka mala poznamka k tej infalcii, to ze za inflaciu je zodpovedny stat a centralna banka tym ze tlaci stale nove a nove peniaze je casty argument liberalnych praviciarov , ale akosi zabudaju dodat ze tie nove prachy sa talcit jednoducho musia(USA je ale extrem) kedze tato spolocnost je uz vychovana na zivot na dlh a uroky z tychto dlhov vytvaraju potrebu tlacenia novych penazi.

    lebo ked mas v jendom momente v systeme 100% penazi a niekto niekomu pozicia na urok bez novych penazi neni ziadna sanca aby sa ten dlh mohol splatit aj s urokmi.

    29.5.2009 06:41 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    To je snad moje věc komu chci věřit, ne? Každému, ale jen v omezené míře. To znamená nedávat ty prostředky jen do jednoho investičního produktu jednoho individua.
    29.5.2009 11:00 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Asi tak.

    Z hlediska duvery ma navic stat zasadni vyhodu -- muze ty penize nekomu sebrat pokud se s temi soucasnymi neco stane. Pragmaticky je tudiz nejlepsi.
    30.5.2009 14:14 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ne, stát rozhodně nemá mou důveru.
    29.5.2009 13:08 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    No ja co sa tyka dochodkov by som predsa len viac doveroval statu ako sukromnym fondom

    1) Dochodcovia budu stale dost velka skupina volicov, takze ziadny politik si ich nemoze dovolit ignorovat

    2) Ak sa bude darit ekonomike statu tak bude vzdy aj na statne dochodky

    a to ze budes kazdemu doverovat len v obmedzenej miere neznamena ze nemozes aj tak prist o vsetky uspory.

    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 13:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Proboha, to jsou názory.  Důchodce toho sice moc nesní, ale většinu důchodu spolkne nájem!  A  na něm se ušetřit nedá.  Mladí lidé, že pracují za 12 litrů? Když jsem nastupoval z VŠ do práce, měl jsem 1800 Kč hrubého a živil jsem rodinu. Prostě mladý člověk toho moc neumí a kariéru si buduje postupně.  Někdo má štěstí a připílí si, tak si vydělá víc.  Ve starších dobách se muži ženili až v době, kdy si byli jisti, že zabezpečí rodinu. U důchodců je to jiné: některý může ještě pracovat a přivydělat si, jiný toto štěstí nemá. A v tom je problém.  Pak ten geront, jak ho nazýváte, musí opravdu sedět doma.  Na druhou stranu poplatky u lékaře mají něco do sebe,  pravidla jejich placení zasluhují určitou úpravu, ale rozhodně bych je nerušil.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Petr Konečný avatar 28.5.2009 14:18 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Netvrdím, že poplatky jsou vymyšleny bezchybně. Například poplatek za jídlo kojence v nemocnici je nesmysl... Ale svůj účel poplatky plní - a to "nezneužívat bezplatnou lékařskou pomoc". A k platu - on né každý má VŠ. Já třebas jo a nastupoval jsem za 16 litrů hrubého. Ale ti, co mají učňák a dělají ve fabrikách atd. mají platy cca jako důchodci důchod. Mě jen vytáčí ten názor, že důchodci jsou chudáci, když mají "jen" 10 litrů důchod a že se z toho nedá vyžít... Dá. Jinak to nebylo jen ve starších dobách - já se v nejbližší době nebudu ženit a zakládat rodinu - a to jen proto, že na to s přítelkyní nemáme...

    menphis avatar 29.5.2009 01:22 menphis | skóre: 22 | blog: menphis_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    nezapomen, ze tech 10 tisic je prumernej duchod.
    Petr Konečný avatar 29.5.2009 06:48 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Njn. To je taky fakt. Znám i jedny důchodce, co mají důchody 16 litrů... A jak to dokázali? Za komančů byly svině, co u pohraničníků vyslýchali ty, kterým se nepodařilo přeběhnout atd. Nejhorší je to, že za komančů se měli jak prasata v žitě a i teď si žijí nad poměry :-( A to se ještě mýmu kamarádovi vysmívají (je to jeho tchyně a tchán), že mají větší důchody, jak on plat.

     

    Naříkám, že poplatky byly dokonale vymyšlený. Dalo by se to dělat třebas tak, že pokud by měli fakt malý platy, tak by měli nějakej papír, že je nemusí platit. Ten zákon měl spoustu chyb, ale v žádném případě bych ho paušálně nerušil pro děti do 19let a důchodce. Pak potom kompletně ztrácí smysl – psychologický bič na ty, co chodí zbytečně k doktorovi. I do těch 19 let je to blbost – tak maximálně do 12. Páč vím, jak to chodilo na škole – když byla písemka, tak se dost lidí ulívali tak, že šli k dokrorovi.

    Petr Konečný avatar 29.5.2009 06:48 Petr Konečný | skóre: 8 | Petrovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Kurňa - byli...

    Grunt avatar 28.5.2009 13:15 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    neni korektni politicky argument, ale je to zpusob jak tomu nestoudnemu lhari ukazat, ze lidi si na hlavu kalet nenechaji.
    Ano, nekálením na hlavu někomu jinému.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.5.2009 10:13 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ze by dalsi radobypan NULA? ))
    28.5.2009 10:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Je mi u zadku hodnocení blogpostů. Nepotřebuji plácání po ramenou abych byl se sebou spokojen. Podle mě je způsob, jakým jsou narušovány předvolební mítinky demonstrací absolutního úpadku politické kultury v této zemi, takže mě jen zajímalo je-li zde podobného názoru i někdo jiný mimo mě.
    28.5.2009 11:09 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Potitika a kultura bez negace v jedné větě? To chce odvahu :)
    28.5.2009 11:40 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Podle mě je způsob, jakým jsou narušovány předvolební mítinky demonstrací absolutního úpadku politické kultury v této zemi, takže mě jen zajímalo je-li zde podobného názoru i někdo jiný mimo mě.
    S tím vřele souhlasím.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    kyknos avatar 28.5.2009 11:47 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Absolutni upadek politicke kultury v teto zemi si predstavuji takto: Paroubek, Rath a jejich kamaradi provolavaji na namestich sve obvykle lzi a manipulace a dav prihlizejicich jim nadsene tleska.

    Dav hazejici na tyto lhare a podvodniky vejce mi prijde jako jasny dukaz toho, ze absolutni upadek jeste nastesti nenastal :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 11:54 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    presne tak
    28.5.2009 12:00 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    pokud ti nevadí že tito lidé narušují osobní svobody jiných lidí tak je mi tě hluboce líto. Pokud ti nebude vadit že ti budu každej den rozbíjet hubu jen proto že si myslím že jseš debil, tak je to ukázka toho jak krátce dokážeš dohlédnout a jak málo demokraticky smýšlíš. je mi tě líto...
    kyknos avatar 28.5.2009 12:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    ja jsem si naruseni zadne osobni svobody nikde nevsiml - neexistuje zadne osobni pravo nebyt zesmesnen, pokud si stoupnu na namesti a budu lhat, pomlouvat a placat nesmysly

    pokud mi rozbijes hubu jednou, bud si jisty, ze podruhe to uz neudelas - jen nechapu, jak to souvisi se zde probiranym tematem
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 12:06 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No on je Usama chlap stejně velikej jako ty :D
    kyknos avatar 28.5.2009 12:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    mam zbrane :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 12:16 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    jo a já mám většího čůráka ty vole... :-)))) ty vole to jsou zase debaty...
    kyknos avatar 28.5.2009 12:20 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    no to teda nemas :P
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 13:40 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Dobre, vyhrals soutez o nejvetsiho curaka. Spokojen?

    :-)
    28.5.2009 17:36 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Jo, kyknos je rozhodne nejvetsi .... kolem.
    kyknos avatar 28.5.2009 23:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Dostanu nejaky certifikat?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    29.5.2009 12:24 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ne, o tobe to kazdej vi.
    28.5.2009 12:15 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    pokřikovat mužeš, nosit si svoje transparenty mužeš, ale házení vajec na někoho je už napadení to si piš. Jak by se ti líbilo že když by jsi šel pokaždé kolem mě a já ti rozbil vejce o tvoji hlavu. Jendou to přežiješ ale až ti to budu dělat podesáté tak ti to bude vadit hodně moc... Prostě tohelto není řešení uvědom si to prosím tě!
    kyknos avatar 28.5.2009 12:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ne hazeni vajec na nekoho, kdo sam dobrovolne vlezl na podium, nasili neni. To je tradicni vyjadreni nesouhlasu publika a riziko, ktere komedianti vedome nesou jiz tisice let :) A to muze byt Paroubek rad, ze byla vcera navzdory odvekym tradicim pouzita vejce cerstva.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 12:25 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    tak v tomto ohledu se nehodnem. Představ si že takovýhle věci budu dělat na všech akcích co se mě nelíběj(na který ani nemusích chodit). pujdu na lucku vondráčkovou, agátu hanychovou a ty ostatní mrdny, na úřady který mě serou adt adt. libilo by se ti to? sedíš si takhel v kanceláři stavebního uřadu já tam dojdu a hodím ti palto vajíček na tvuj kompl a tvoji halvu jen za to že pracuješ podle mýho názoru pomalu? Dokážš si uvědomit kam tohleto vede???
    kyknos avatar 28.5.2009 12:27 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    ale ze s tim mam problem zrovna jirka a lucinka vondrackovic ne? divny, co? .)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 12:30 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No jeslti jsem tě dobře pochopil tak tito lidé s vajíčky nemají problém kuli tomu že USAMA to má v hlavě v pořádku a dokáže se nad takovejma píčovinama povznést, což lidé co házejí na někoho vajíčka zjevně nedokáží natož aby byli schopni pochopit principy demokracie a výhody kooperace mezi lidmy a z toho vyplývající nenásilí...
    kyknos avatar 28.5.2009 23:17 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Mozna to bude spis tim, ze potrebu hazet vajicka na Lucinku mas asi jen ty, zatimco vajicka na Paroubkovi potesila pulku republiky :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.5.2009 13:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Já prostě musím souhlasit se SADAMem. Dovolím si pár citací(, které by se spíš hodili jako poselství celému národu):
    Ano, pokračujte v této argumentaci. My se vás stejně nebojíme
    Přesto se vás nebojíme
    My máme pro strach uděláno
    Já si myslím, že to, že se nezmůžete na nic jiného než na tohle jenom ukazuje, že nejste schopni…(diskuse)
    Jirka Parobek s šibalským úsměvem: Oni si to natáčejí, tak si počkejte.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.5.2009 12:05 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    A to že Paroubek chce narušit moje vlastní svobody si mám jako nechat líbit?
    28.5.2009 12:13 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    oko za oko zub za zub nic neřeší a o tom to je. já nikomu neřikám že si nemá dělt prdel z paroubka nebo pomlouvat stranu, to je každého svobodné rozhodnutí. čím se hlavně zabývám je to že házet na někoho vajíčka je z demokratického principu nesmysl a omezování tvých občasných svobod. Ty si přeci mužeš udělat vlastní propagační setkání s lidmi na ulicích a hlásat tam zase tvůj pohled na věc a takto by měl probíhat demokratický souboj. Pokdu se otitž uchýlíš k věcem typu násilí, což vajíčka už jsou, tka si neuvědomuje kam až tohelto muže dojít...
    28.5.2009 17:58 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Máš pravdu, kdybychom měli koule, tek bychom ho rovnou zastřelili kvůli ochraně našeho vlastního majetku a naší budoucnosti :-) Vejce opravdu nic neřeší...
    29.5.2009 08:19 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    :-)ú))) ty si vul. :-)
    28.5.2009 22:33 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    ako chce obmedzit tvoje slobody?

    si uvedom ze ked sa po volbach dostane do vlady a zacne plnit predvolebne sluby tak mu nemozes nic vycitat kedze ho tam demokraticky zvolili, to ze sa to tebe ktory si ho nevolil nebude pacit tak s tym sa musis zmierit je demokracia a ludia si slobodne zvolili koho chcu. Na namestiach ste strngali klucami tak neste nasledky slobodnych demokratickych volieb.

    29.5.2009 06:38 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Kde si vzal ten úchylný předpoklad, že jsem demokrat?
    29.5.2009 13:12 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    kedze nedoverujes statu tak asi komunista nebudes

    potom mozno anarchista? ale to potom sa asi odstahuj z europy hodne daleko lebo budes len trpiet tymto socialno demokratickym zriadenim

     

    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 13:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Sociálně demokratickým zřízením ve verzi Jiřího Paroubka bude asi po volbách trpět leckterý demokrat. :-)


    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    unknown_ avatar 29.5.2009 13:56 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    potom mozno anarchista?
    To by byl dost vymrdlej anarchista :-D. Spis bych to videl na kombinaci fasismu (zbrane) a toho, co je in (proti statu).
    30.5.2009 14:17 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Jo, jsem fašista protože chci možnost bránit se proti růzmým zmrdům, kteří si myslí, že ví co je pro mě nejlepší :)
    unknown_ avatar 29.5.2009 13:57 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    kedze nedoverujes statu tak asi komunista nebudes
    Hm, beztridni spolecnost a spolecne vlastnictvi vyrobnich prostredku je nejak zavisly na duvere statu? Nebo sis zas nejakej hlupak spletl komunismus a stalinismus?
    kyknos avatar 29.5.2009 14:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    vsechny tyhle ideologie, jejichz zakladni texty jsou strasidelne stejne jako veskere jejich zname rozsahlejsi implementace, ale o kterych jejich skalni zastupci neustale tvrdi, jak jsou uzasne, me opravdu fascinuji :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 14:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Nebo sis zas nejakej hlupak spletl komunismus a stalinismus?

    V tom případě se veřejně přiznávám, že jsem i já hlupák ...

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.5.2009 14:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Nic si z toho nedelej, ono se to plete spouste lidi :-)
    29.5.2009 17:00 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    1) Možná si zase nějaký hlupák plete leninismus a stalinismus?

    2) Velikost množiny "komunisté" po odečtení množiny "bolševici" by mě docela zajímala.
    unknown_ avatar 29.5.2009 18:37 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Aspon nekoho zajimam :-)
    29.5.2009 19:05 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Pozor, neplést vlákno, já jsem řekl velikost množiny!
    28.5.2009 11:48 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Mam pocit, ze nase "politicka kultura" je uz tak nizko, ze jiz nema kam upadnout. Spis me mrzi, ze vajicka letaji jen na Paroubka, oni by to totiz zaslouzili i ti modri, rudi, zeleni, cerni,..
    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 12:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Vtip je v tom,  že Paroubek nesnese opozici a při jakémkoliv vyjádření nesouhlasu se vzteká.  Když Schwarzenberg dostal jednou na protestním mítinku rajčetem, tak prohlásil, že dnes už ta rajčata nejsou co bývala .. jsou prý jako gumová.  Zasmál se a bylo po akci. Paroubek z toho dělá spiknutí (Langrova vejce :-), fašisti apod.)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 12:17 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    A´t se vzteká kdo chce jak chce to je demokratický politický boj. Ovšem rajčata, vajíčka atak podobně je už příliš a domnívám se že pokud jste demokrat tak se na tomto schodneme...
    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 12:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Já jsem tvrdil, že s vajíčky a rajčaty souhlasím? Spíš pátrám po příčinách tohoto chování.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 12:26 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No já bych vám dokázal odpovědět, ale ta odpověd bude krajně levicová: lidská touha po penězích a z toho plyne tlak na lidi, touha po moci adt atd...
    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 13:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Tohle není levicová odpověď, ale naprosto objektivní a pravdivá. Lidé jsou už takoví.  A v budování politického systému je třeba s tímto "materiálem" počítat. Proto žádné utopie nemohou fungovat.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 13:24 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    tak s tím souhlas. :-)
    28.5.2009 14:23 projistotus odlogus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Rikate to, jako kdyby byt nedemokratem bylo neco spatneho. :)

    28.5.2009 13:01 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    No, me spis vadi to, ze celkova nalada panu poslancu je takova, ze volic snese vse a kdyby nahodou ne, tak co, stejne prakticky nema na vyber.
    28.5.2009 21:52 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    klid
    29.5.2009 09:29 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    demonstrací absolutního úpadku politické kultury v této zem

    ano, ano, Paroubek (alebo plnou parou beck) dosiel klamstvami v politike az tak daleko, ze to nenechalo odozvu

    28.5.2009 13:19 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Hazeni vajec uplne moc neschvaluji ale chapu ho.

    lez ze krizi jsou postizeni nejvice duchodci
    lez ze zdravotnictvi je zadarmo
    uplatky jedne skupine obyvatel aby se dostali ke korytum (13. duchody)
    obchazeni zakona (proplaceni poplatku pres zakaz soudu)
    utok na nezavislost soudu (zverejneni telefonu na soudkyni)
    vyhrozovani (snizte si platy nebo Ceske Drahy nedostanou dotace nebo jak to bylo)
    a dalsi vyhrozovani, kdo nebude poslouchat toho odvolam az budu ministr zdravotnictvi
    shozeni vlady uprostred predsednictvi (kdyby to bylo po skonceni tak nic proti)
    zacatek s negativni volebni kampani a pokracovani v ni namisto propagace vlastniho programu (ODS minus byla prvni z mnoha)
    a vic a vic

    je toho uz proste moc...
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    alblaho avatar 28.5.2009 13:30 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    >lez ze zdravotnictvi je zadarmo

    Vždycky když slyším o "bezplatném" zdravotnictví, tak se mi otevře kudla v kapse.
    Dalibor Smolík avatar 28.5.2009 13:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    lez ze krizi jsou postizeni nejvice duchodci

    Tohle je taky pěkný blábol ze strany  socdem. V době krize se ceny příliš nezvyšují, dokonce elektřina půjde asi příští rok trochu dolu. Důchodci, na rozdíl od lidí v produktivní sféře, mají svůj příjem jistý. Mají penzi. Jediné, co by je mohlo ohrozit je deregulace nájemného. Jinak důchody jsou mizerné, ale ty byly i v době konjunktury.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.5.2009 13:39 Marble | skóre: 27 | blog: marble
    Rozbalit Rozbalit vše Rešení volbami?
    V souvislosti s vajíčky a diskuzí o vhodnosti takovéhoto stylu "diskuze" mě napadlo, nakolik vlastně volby mohou být dostačujícím systémem pro zajištění spravedlnosti. Vezměme maximálně zjednodušený (tudíž to není snaha o popis současné situace(!), ta je jen inspirací) model.

    Mějme společnost, kde každý chodí volit a volí podle programu, který je pro něj nejvýhodnější. Jedna politická strana se rozhodne jít do voleb s tím, že prosadí zákon, který 40 % (10 % apod., to je vcelku jedno, konkrétní číslo dle potřeby ústavní většiny a podobných věcí.) občanům (vybraných podle jakéhokoliv kritéria, klidně i úplná blbost jako tělesná výška :)) zabaví veškerý majetek a rozdělí ho rovnoměrně mezi ostatních 60 (90) %. Takže z toho hlediska je pro onu většinu výhodné takovou stranu zvolit a ostatní by se u voleb mohli třeba rozkrájet, ale s výsledkem nic neudělají.

    Tudíž otázka je, jak by měl správný/slušný/ideální demokratický systém řešit případy podobného stylu (třeba mnohem méně nápadné, zkreslené nejrůznější propagací apod.)? Rovnou říkám, že řešení neznám a jen by mě zajímaly názory ostatních. Přijde mi, že systém voleb a většiny prostě z principu nemusí stačit a přístup řešte to volbami nemusí být 100% účinný ani v idealizovaném případě.
    kyknos avatar 28.5.2009 13:46 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rešení volbami?
    tohle meli vyresene uz v antice :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.5.2009 14:05 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rešení volbami?
    Demokracie by něco takového rozhodně nijak řešit neměla, demokratický systém se musí vyznačovat tím, že je schopný zničit sám sebe (třeba tím, že si většina demokraticky zvolí nějakou stranu veřejně prosazující totalitu), jinak to není skutečná demokracie.

    Pokud by si většina demokraticky odhlasovala, že menšině zabaví majetek, mají na to z demokratického hlediska plné právo.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    28.5.2009 15:23 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rešení volbami?

    Souhlasim s XM, a pokusim se dat analogii, proc by to nemel resit. Me vase otazka pripada podobna, jako kdybyste se ptal: 

    Jak ve spravnem/slusnem/idealnim pratelstvi resit situaci, kdy jeden z tech dvou lidi toho druheho zradi? To pratelstvi nijak resit nemuze, protoze jinak by to z definice prestalo byt pratelstvi. V pratelstvi se proste vicemene spolehate na to, ze vas ten druhy nezradi.

    Podobne je to i s demokracii - je to system, ktery spoleha na rozumne moralni hodnoty vetsiny obyvatel. To ovsem neni tak silny predpoklad, jak by se zdalo (v praxi je totiz vyse uvedeny priklad spise akademickou uvahou) - jednak ma vetsina lidi moralku zakodovanou od prirody, a za druhe, nevim o systemu, ktery by rozumne fungoval, aniz bychom prijali tento nebo silnejsi predpoklad (napr. predpoklad existence moralniho osviceneho absolutisty, ktery uchvati moc, je daleko silnejsi).

    To cele lze shrnout do bonmotu: Pokud si mam zvolit mezi diktaturou vetsiny a diktaturou mensiny, zvolim si to prvni.

    28.5.2009 18:02 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rešení volbami?
    Tohle řeší zbraně u pasu :)
    JiK avatar 28.5.2009 18:15 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rešení volbami?
    proto je kazda pokrokova socialisticka spolecnost promptne zakazuje. Ozbrojeny obcan se muze prestat chovat jako ovcan.
    28.5.2009 13:45 m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    zda se mi, ze vsichni resi jestli je nebo neni hazeni vajec ubohost. imo je to spatna otazka, hazeni vajec je ubohost bez diskuze, ale spravna otazka je co z lidi udelalo ty ubozaky co jim nic jineho nez vajicka nezbylo...

    28.5.2009 13:51 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    co z lidi udelalo ty ubozaky co jim nic jineho nez vajicka nezbylo...

    Neschopnost presvedcit ostatni, ze mam pravdu?
    28.5.2009 15:47 Filip Dominec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Jožko promiň, ale tohleto je jen demagogie.

    Ať už si o lidech argumentujících hodem vejce myslím cokoli, jsem si skoro jistý, že to většina z házejících chápe jako neschopnost přesvědčit populistického politika, aby se přestal chovat populisticky. Nic víc, nic míň.

    29.5.2009 06:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ne tak docela. Pokud by vse klapalo tak jak ma, modra by byla dobra, podzimni volby by nedopadly 0:13, ale dejme tomu 11:2, nikdo by si na Paroubka ani nevzpomnel. Jenze ono je to jinak... a pak nastupuje vejce.
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 12:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Opravdu? Ty volby doslova rozhodla třicetikoruna.  Žádný jiný důvod nebyl tak zásadní, aby  byla celá země oranžová.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.5.2009 12:23 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Tricetikoruna byla uz jen spickou ledovce, symbolem. Tam se secetlo vsechno, od kupovani poslancu, pres ocividne lzi, Topolankovo chovani reznickeho psa, Cunka, lezeni do zadku spojencum nasim nejvernejsim... Ty volby byly majstrstykem PR agentury, ale musis uznat, ze munice jim koalice dodala dost. Takhle muze vladnout nekdo, kdo ma jasnou vetsinu v parlamentu, nikoliv nekdo, kdo denne balancuje na ostri noze.
    29.5.2009 12:41 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    To kupování poslanců, jakkoliv se mi nelíbí, je v našich podmínkách nutnost, protože naše politické strany jaxi ještě nedozrály k tomu, že by nechaly menšinově vládnout "ty druhé". A není to jen specialita ODS, nechce se mi věřit, že takový Kott v minulém volebním období, nebo Tlustý a zelené poslankyně v současném.

    Neschopnost vysvětlit veřejnosti i sněmovně své kroky taky není specialita Topolánkových ministrů, vzpomeňme si třeba na justiční reformu dle Motejla, která dojela na totéž.
    29.5.2009 14:17 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    1)kupovani poslancu je proste eklhaft a to nehodlam okecavat
    2)Je tady mensi rozdil. Kotta nominovali vlastni i kdyz vedeli, ze je to alkac. Kdyz uz to s nim nemohli vydrzet, tak ho vyhodili a az pak se ho "ujala" CSSD (taky nic moc). Tlustyho vyheverovali ze strany a ten dal pokracoval jako soliter, dve zelene kyticky byly zameteny Bursikem a k opozici se taky nijak nehlasili, kdyby Topolanek nebyl diplomaticky strevo, tak by proti vlade nesly. Kdezto Pohanka a Melcak byli zvoleni za CSSD a najednou sami zmenili nazor. Kroky ze strany rodne strany nasledovaly az potom.
    3)Co se tyce neschopnosti vysvetlit - souhlas. Ono taky zkuste vysvetlit lidem, ze sice budou platit vic, dostanou min, ale zas je to ideologicky koser...
    29.5.2009 14:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Panebože.. Zajímalo by mě, kolik z těch lidí co neustále poukazují na Čunka si povšimlo, že údajný úplatek je v porovnání s tím co si mastí do kapes jiní a jinde naprosto směšný. Nehledě na onu skutečnost, že nikdy nebyl prokázaný, a hovořila o něm pouze jedna jediná osoba, u níž mohlo jít o tisíc a jeden důvod proč si to vymyslet. Čunkovi už vyprali na veřejnosti snad i poslední trenky, přesto jsem si nevšiml, že by někdy sklouznul k vulgárnostem, či fyzickému násilí, jako jiní.

    Na rozdíl od Kalouska se drží toho k čemu dostal mandát a v rámci naší politické scény je spíše bílou vránou. Což je z mého pohledu právě tím, čím leží v žaludku některým osobám, které se jej tak usilovně snaží házením špíny deklasovat. Ono totiž když se po někom hodí hovnem, tak na něm vždycky kousek ulpí.
    29.5.2009 14:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Vis co nejhorsi? Ze problem Cunek neni ted uz problem toto, ze by Cunek jel v korupci. Problem Cunek je v tom, jak se na politickou objednavku ohne justice. Kdyby mel tenhle problem TNC (Takovy Normalni Clovek), tak o jeho vine ci nevine rozhoduje soud. U Cunka se najde statni zastupce, ktery tezce nestandardne a ochotne udela to, co mu prikazou.

    Jo a poukazovat na to, ze nekdo ztopil vic... no to je takove detinske. Tohle je celkem jednoducha vec. Udelal to, neudelal to. Cokoliv dalsiho je podruzne.
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 16:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Souhlas. Jestli Čunek něco provedl nebo ne, je opravdu otázka soudu. V zahraničí by ale nic takového možné nebylo. V politice platí presumpce viny. Stačí, když je politik podezřelý a musí od válu. To, jak se ten grázlík drží u koryta, je do nebe volající. Navíc to stojí i hlasy pro KDU-ČSL. Vůbec to nechápu.

    Jinou věcí je, že Topolánkova koalice byla velmi slabá a balancovala vždy na hraně. Záležitost s Čunkem byla věcí lidovců, ale koalice ji musela pokrýt, pokud nechtěla odejít již mnohem dříve. V tomto ODS  měla dost svázané ruce. Ale máš pravdu, i tohle mělo vliv na podzimní regionální volby.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.5.2009 17:18 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Probůh u jakého koryta?! Je stále předsedou strany, to ano ale ve vládě (která mimochodem stejně tak jako tak padla) pokud vím už nebyl.

    Uvědomte si kdo tady kalí vodu a neustále zpochybňuje rozhodnutí soudu? Jakápak presumpce viny v politice? Vždyť to by musela ihned složit mandát všechny politické špičky bez ohledu na politickou stranu. A děje se tak? Ani bych neřekl. Jestli se někdo zuby nehty drží koryta, tak Čunek rozhodně ne. Spíš ti, co si rozdělili výhodné pašalíky a neradi by o ně přišli.

    Povšimněte si prosím jaká kvítka nám sedí v Evropském parlamentu. Tuny másla na hlavě a pes po nich neštěkne.
    Dalibor Smolík avatar 29.5.2009 19:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    Povšimněte si prosím jaká kvítka nám sedí v Evropském parlamentu. Tuny másla na hlavě a pes po nich neštěkne.

    Tak to je pravda - jsou daleko a nejsou na očích tolik českým voličům. Není na ně tolik vidět.

    A s tou presumpcí viny: v jiných zemích politici odcházejí již o zveřejněném podezření na korupci. Nejde o to, zda jej usvědčili, ale zpochybňuje se jeho důvěryhodnost. Většinou se zjistí, zda je za tím jen konkurenční boj nebo "nesprávný" způsob života poliltika, který způsobuje zmíněná podezření. Pokud je podezření velmi silné, poškozuje to subjekt, který jej do politiky doporučil.  Čunek měl z vlády odejít dřív.  Dnes má třeba KDU-ČSL tak nízké preference, že by se do parlamentu ani nedostala. Proč asi.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    30.5.2009 10:08 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..

    To si asi KDU pleteš se SZ, že jo.

    28.5.2009 14:01 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Paroubka přímo nesnáším, přesto to co se teď děje na mítincích ČSSD odsuzuji, je to naprosto ubohé a děsivé zároveň. To současné házení vajíček bych nazval přímo veřejnou šikanou. Něco takového do demokratické společnosti rozhodně nepatří a beru to i jako narušování svobody slova.

    Svůj nesouhlas s politikou ČSSD můžu demokraticky vyjádřit ve volbách, případně si uspořádat nějaký vlastní anti-paroubkovský "mítink" či demonstraci (chci-li být viděn veřejně). Tohle co se děje je ale přímo neslýchané, kdokoliv kdo "hodí vejcem" (nebo toto házení schvaluje) se snižuje ještě hluboko pod úroveň Paroubka (a to je co říct, to je hodně nízká "úroveň" ;-)).

    Aneb "Nesouhlasím s tím co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo to říkat". To je podle mně jeden ze základních principů fungující svobodné demokratické společnosti a házení vajíček na mítincích (a je jedno na koho, i kdyby to byl mítink fašistů, neonacistů či komunistů) to zcela narušuje.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    29.5.2009 13:22 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    +1
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    29.5.2009 15:14 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Ještě abych to rozvedl - nevidím moc velký rozdíl mezi těmito lidmi co házejí vajíčka (je naprosto jedno na koho) a třeba mezi nějakými neonacisty či fašisty. Jistě, je tam rozdíl v tom, že jedni jen házejí neškodná vajíčka, zatímco ti druzí by nejraději házeli dlažební kostky či zápalné lahve (nebo alespoň minimálně někomu rozbili hubu). Nicméně faktem je, že obě tyto skupiny opovrhují demokratickými principy a osobními svobodami druhých - to mají společné. A to je právě na tom to děsivé.

    Podle mě i ti neonacisté, fašisté, komunisté či podobná svoloč mají mít právo veřejně vyjadřovat svůj názor a kandidovat ve volbách (byť by měli v programu třeba genocidu všech občanů jiné barvy pleti nebo otevřený třídní boj a vyvlastňování).

    Společnost, která někomu zakazuje zastávat takové idiotské extrémistické názory, není skutečně demokratická a svobodná společnost. Prostě jak už jsem psal skutečná demokracie se logicky musí vyznačovat tím, že je schopná (demokraticky) zničit sama sebe. A je tomu tak dobře, jakmile totiž začneme ořezávat svobodu slova a dělat nějaké mantinely, co je ještě přípustné a co už ne, končíme v určité formě totality (a salámovou metodou pod hrozbami teroristickým útoků, dětského porna a já nevím čeho všeho postupně přijdeme o další a další svobody, až budeme nakonec tam kde jsme byli před rokem 1989 - v plnohodnotné totalitě se vším všudy).

    Člověk nemá být trestán za svá slova, ale až za své činy.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    9.6.2009 19:14 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Stále +1. Komplet s každým slovem. Síla demokracie spočívá právě v tom, že idiotské názory nemají u většiny populace šanci na úspěch.

    Průšvih je, že tohle funguje jen v opravdové demokracii, kde účastníci nad svojí budoucností uvažují za použití vlastních mozků a nečekají zaručená řešení (libovolné barvy a směru) jako dar z nebes, který se zařídí tak nějak sám.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Luboš Doležel (Doli) avatar 28.5.2009 14:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Nabídka možností v anketě je dost nevyvážená...
    JiK avatar 28.5.2009 15:58 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Soudim, ze vrzene vejce (a cokoli jineho) je lek. Ucinny lek proti nedoslychavosti, ci uplne ztrate sluchu, kterou casto trpi politici vsech barev.
    29.5.2009 01:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Všecky tři možnosti platí ;-)
    29.5.2009 02:07 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Házení vajec je barbarské, ale i barbarské činy mají svůj čas a místo. Pošetilé, dětinské jednání nám snáz poodhalí chyby, které v běžné, "civilizované" společnosti raději smeteme pod koberec. Aspoň u mně to tak funguje - kdykoli se dostanu do víru problémů, které vykrystalizují až k pošetilým činům, odejdu z toho konfliktu moudřejší a s lepším vědomím, co vlastně je špatně.

    Podobná eskalace by pomohla i naší nemocné politické scéně. Mám ale obavy, že všechen ten povyk vystraší vrhače vajíček, všichni schováme zbraně, zatlačíme svou vinu do pozadí a budeme předstírat, že největší politické strany u nás skutečně mají dva odlišné programy, které něco nabízí.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    29.5.2009 20:26 avro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Můžete slečně napsat, co si myslíte o mlácení stařenek:

    Lucie Litomiská * místopředsedkyně MK * RK MK Pelhřimov * tel.: 721 039 506 * email: lucie.litomiska@konzervativci.cz * kompetence: komunikace uvnitř MK

    http://www.konzervativci.cz/organymk.php

    http://i-news.cssd.cz/novinky/video/a4914.html
    JiK avatar 29.5.2009 20:53 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Soudruhu (nebo chces nove- Priteli), jsem politicky uvedomely, kde najdu nejake dukazy o mlaceni starenek fasistickymi zaprodanci a ztroskotanci v zoldu ODS a ideodiverznich central?
    29.5.2009 22:30 avro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    http://stanislavsip.cz/kv_k.htm

    Místopředsedkyně občanského sdružení Mladých konzervativců blízkého ODS Lucie Litomiská Právu sdělila: „Tento týden budeme mít grémium, kde se budeme určitě touto otázkou zabývat. Já ale zůstávám v ODS a podporuji Mirka Topolánka.“

    http://www.novinky.cz/domaci/155797-nova-strana-vznika-kolem-centra-ktere-zalozil-klaus.html

    http://www.miroslavanemcova.cz/novinky/zlata_nedele_v_pelhrimove.html
    30.5.2009 12:22 avro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Fotografie usvědčují Mladé konzervativce, článek na Britských listech
    kyknos avatar 30.5.2009 12:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Usvedcuji z ceho? Z protestu proti socanum? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    30.5.2009 12:42 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    Čekat, že se někteří z MK nezapojí je asi stejně naivní, jako si myslet, že MK jako takoví tu akci spustili. :-P
    xxx avatar 30.5.2009 12:43 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Politické vejcování..
    A co takhle dat odkaz i na CT24, kdy je to video od zacatku a rekl bych ze tam uz to jako mlaceni starenek nevypada. Je skoro neuveritelne jak nekteri lide bezmezne veri obrazkum (at uz fotkam, nebo tem hejbacim).
    Please rise for the Futurama theme song.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.