Byla vydána verze 1.91.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo druhou veřejnou soutěž v programu TWIST, který podporuje výzkum, vývoj a využití umělé inteligence v podnikání. Firmy mohou získat až 30 milionů korun na jeden projekt zaměřený na nové produkty či inovaci podnikových procesů. Návrhy projektů lze podávat od 31. října do 17. prosince 2025. Celková alokace výzvy činí 800 milionů korun.
Google v srpnu oznámil, že na „certifikovaných“ zařízeních s Androidem omezí instalaci aplikací (včetně „sideloadingu“) tak, že bude vyžadovat, aby aplikace byly podepsány centrálně registrovanými vývojáři s ověřenou identitou. Iniciativa Keep Android Open se to snaží zvrátit. Podepsat lze otevřený dopis adresovaný Googlu nebo petici na Change.org.
Byla vydána nová verze 18 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. S podporou Development Containers. Podrobný přehled novinek v changelogu.
Cursor (Wikipedie) od společnosti Anysphere byl vydán ve verzi 2.0. Jedná se o multiplatformní proprietární editor kódů s podporou AI (vibe coding).
Google Chrome 142 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 142.0.7444.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 20 bezpečnostních chyb. Za nejvážnější z nich bylo vyplaceno 50 000 dolarů. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Pro moddery Minecraftu: Java edice Minecraftu bude bez obfuskace.
Národní identitní autorita, tedy NIA ID, MeG a eOP jsou nedostupné. Na nápravě se pracuje [𝕏].
Americký výrobce čipů Nvidia se stal první firmou na světě, jejíž tržní hodnota dosáhla pěti bilionů USD (104,5 bilionu Kč). Nvidia stojí v čele světového trhu s čipy pro umělou inteligenci (AI) a výrazně těží z prudkého růstu zájmu o tuto technologii. Nvidia již byla první firmou, která překonala hranici čtyř bilionů USD, a to letos v červenci.
Po Canonicalu a SUSE oznámil také Red Hat, že bude podporovat a distribuovat toolkit NVIDIA CUDA (Wikipedie).
500 g kuracia pečeň 500 g zemiaky 1 ks vajce 2 lyžice zemiakový škrob 1/2 balíčka kypriaci prášok 300 g cibule 2 lyžice masti 3 strúčiky cesnaku soľ, majoránka, mleté čierne korenie, mletá rasca Postup : Najskôr si na dvoch lyžiciach masti osmažiť na jemno nasekanú cibuľu, kuraciu pečeň, nakrájať ju na malé kúsky, pridať nastrúhané dva veľké zemiaky, jedno vajce, dve lyžice solamylu, pol prášku do pečiva, rozotretý cesnak,soľ, majoránku, rascu, natľapkať placky, povysmážať.
myslím, ze v rade "vital" alebo "premium" by mohli byť výrobky kvalitatívne porovnateľné s bežnými značkami.Lepší je nakupovat selským rozumem, ne podle toho co kde píšou okolo, kromě etikety na výrobku. Ani tomu se nedá leckdy věřit. I těstoviny jdou při nejhorším ošidit i mléko ale maso nahrazovat třeba párky nedejbože konzervami. to už ne.
Aj ako čašník by si si zarobil v Prahe viacZas musím říct, že dělat číšníka je docela maso a ne každý na to je. Nehledě na to, že na místo číšníka bych v okolí našel z fleku několik adeptů, na tu práci je v Praze docela přetlak.
 ... tak ako odškodné recept( možno dochutiť ovocím pozbieraným pri ceste)
Mlieko 0.5 l
Granko 1 hrsť
Múka hrubá 4 lyžica polievková vrchovatá
Cukor 5 lyžica polievková rovná
Maslo 0.02 kg
Postup prípravy:
 Ohrejeme mleko. Do jiz tepleho mleka prisypeme mouku, michame dokud mleko neztuhne na kasi. Kasi vylijeme na talir, posypeme grankem, cukrem a zalijeme bud rozohratym maslem, nebo jen pridame kousky masla, ktere se nam zde rozpusti. Dobrou chut
... tak ako odškodné recept( možno dochutiť ovocím pozbieraným pri ceste)
Mlieko 0.5 l
Granko 1 hrsť
Múka hrubá 4 lyžica polievková vrchovatá
Cukor 5 lyžica polievková rovná
Maslo 0.02 kg
Postup prípravy:
 Ohrejeme mleko. Do jiz tepleho mleka prisypeme mouku, michame dokud mleko neztuhne na kasi. Kasi vylijeme na talir, posypeme grankem, cukrem a zalijeme bud rozohratym maslem, nebo jen pridame kousky masla, ktere se nam zde rozpusti. Dobrou chut
            napríklad to mlieko prekvapilo. v pekle na tanieri hovorili, ako je každé mlieko OK a bla bla..Jo, ten díl mne pěkně vytočil, že jsem paní Jebavé napsal i svůj názor do diskuze -- jenže se to vložilo někam úplně jinam, mají to nějaké rozbité -- a už se mi nechtělo zkoušet štěstí podruhé. Dobrovolně bez mučení přiznávám, že jsem po nějakou dobu používal krabicové mléko -- bylo to období, kdy jsem pil hlavně víno, a mléko jsem moc nekonzumoval. Jenže pak se mi nějak přeskupily chuťové pohárky, alkohol skoro nepiju, zato mléko chlastám denně. A kupuji si výhradně "čerstvé", nejraději 4%, ale to by mne zruinovalo, tak povětšinou jen to slabě polotučné 1,5%. Jednoho krásného dne jsem vlezl do ledničky a zjistil, že jsem zapomněl doplnit zásoby, ale partnerka tam měla otevřené mléko krabicové. Inu, nacucnul jsem, doběhnul ke dřezu, vyprsknul ho, vypláchnul si hubu a zbytek vylil do záchodu, přesvědčen o tom, že nějakým záhadným způsobem zkyslo. Ve špajzce bylo ještě pár krabic, tak jsem jednu otevřel, abych zjistil, že je to "normální" chuť. Nezbylo mi, než zajít do obchodu… Samozřejmě, historie se opakuje, takže jsem po čase opět narazil na chybějící mlíčko, tentokrát bylo ale doma UHT mléko se známkou KlasA z Kunína -- to přece hnusné být nemůže, že jo?
 Tak jsem ho okoštoval
 Tak jsem ho okoštoval  No, možná nebylo tak hrozně hnusné, ale divnou pachuť mělo též. Nalil jsem ho do misky, přidal med a nějaký banán, rozmixoval v domnění, že se ta pachuť ztratí. Neztratila se pachuť, naopak přerazila chuť medu a banánu. Ať si paní Jebavá tvrdí co chce, do mne už nikdo nikdy žádné krabicové mléko nedostane.
 No, možná nebylo tak hrozně hnusné, ale divnou pachuť mělo též. Nalil jsem ho do misky, přidal med a nějaký banán, rozmixoval v domnění, že se ta pachuť ztratí. Neztratila se pachuť, naopak přerazila chuť medu a banánu. Ať si paní Jebavá tvrdí co chce, do mne už nikdo nikdy žádné krabicové mléko nedostane.
             1.4.2013 14:09
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 14:09
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
         1.4.2013 14:24
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 14:24
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        To šetríš, ...to byl vtip, který jsem nepochopil? 3 plátky krkovičky je celkem luxus; obecně ve Sparu je maso drahý, i když pokud to vzal v akci a rovnou deset kilo, tak se mohl dostat na zajímavou cenu dlouhozrnná parboiled rýže je typicky třikrát tak drahá, co obyčejná čerstvé mléko stojí dvakrát tolik, co trvanlivé zrní nekupuju, nejsem slepice, tak nevím vídeňské párky stojí ve Sparu dvakrát tolik, co nějaké obyčejné v normálním řeznictví (pozn. jelikož se z právě nastíněných důvodů Sparu vyhýbám, nevím, jestli prodávají jiné, levnější, poživatelné) semolinové špagety stojí nejmíň dvakrát tolik co nějaká Zátkova klasika (která je IMO neskonale lepší, ale když někdo chce bejt in a vařit po italsku ...), a třikrát-čtyřikrát tolik, co běžný bezvaječný shit konzervovaná loupaná rajčata už jsou pak vrchol rozežranosti ...
špagety a penne kupujem semolinové - viac mi to chutí.v pořádku, já ti neupírám tvé chutě, byť mi to třebas přijde do jisté míry zvrhlé (ale stejně tak si ty můžeš myslet, že můj názor na to, co je zvrhlé, je zvrhlý), já se bavím jen o tom, že to opravdu není příklad toho nejlevnějšího nákupu ...
parboiled ryža je drahšia, ale nie výrazne.otázka náhledu - o 10 Kč? - no, 10 Kč není moc o 100%? - tak to je kurva drahý konkrétně teď jsem viděl nějakou jakože akční dvacku za půl kila, a když si sjedu přehled letáků, tak se dostanu možná na 15 Kč za šizený půlkilo (hm, zrovna v tom Sparu nějaká Vitana), zatímco obyčejnou jsem naposled kupoval asi za 17 Kč za kilovku ... no tak to nemáme o 100 ale "jen" o 84% dražší, super ...
paradajky v konzerve sú v zime lacnejšou variantou.nejlevnější variantou získání vitamínů v zimě v našich krajích bejval kameňák s kysaným zelím ve sklepě opět, nic proti tvejm chutím, jen mi nesedí dávat to za příklad šetření (což udělala kolegyně)
 1.4.2013 14:07
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 14:07
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        moment.. tu nejako vzniklo nedorozumenie.nejspíše proto, že já jsem reagoval na SKK a "to šetríš" spíše než na blog?
k obyčajnej ryži - áno, dá sa kúpiť, ale je potrebné odskúšať, ktorá je OK (pri obľúbenom sposobe prípravy). Tiež som nedávno kúpil kilovku pod 20 a aj napriek dokladnému umytiu sa lepila a na povrchu rozvarila.já nějak nechápu, co to je za divnou módu s tím nelepením rýže ... když se lepí, tak jí dokáže sežrat hůlkama i polodementní opice jako já, po jednotlivejch zrníčkách nad tím stráví tejden i hladovej asijec přitom na chuť to prakticky nemá vliv, tam se uplatní především nakořenění, druh rýže a míra rozvaření (ta sice souvisí s tím lepením, samozřejmě rejže rozvařená na kaši se bude lepit, ale o tom se snad nebavíme)
 1.4.2013 15:12
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 15:12
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        s tím nelepením rýže ...keď máš rád lepkavú, tak si kúpiš okrúhlu, lebo má viac škrobu- a dusíš ju ako tu popísal tuším vencour (ak som nesplietla nick), tiež na ryžu v mlieku treba okrúhlu ja v poslednom čase kupujem vrecúškovú, lebo keď sme doma len dvaja, už sa toľko nevarí ( a ja neviem uvariť menej ako pre rotu)
 31.3.2013 21:43
Dreit             | skóre: 15
             | blog: Dreit a jeho dračí postřehy
             | Královehradecký kraj
        31.3.2013 21:43
Dreit             | skóre: 15
             | blog: Dreit a jeho dračí postřehy
             | Královehradecký kraj
        Takhle hazardovat se zdravím, na to bych si netroufnul  Hlavně to ve zdraví přežij
 Hlavně to ve zdraví přežij 
Mně stačí když občas zakousnu něco značky Clever a už to mám chuť hodit do koše 
 31.3.2013 21:58
Dreit             | skóre: 15
             | blog: Dreit a jeho dračí postřehy
             | Královehradecký kraj
        31.3.2013 21:58
Dreit             | skóre: 15
             | blog: Dreit a jeho dračí postřehy
             | Královehradecký kraj
        Mně stačil toustovej chleba, říkal jsem si že toustovač tu chuť sprav, ale pořád bylo cítit, že je to hnus.
Clever Colu jsem měl jednou a už nikdy víc. Milovníkům Coly můžu doporučit CitroColu, je to taková jiná kofola 
 1.4.2013 11:44
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
        1.4.2013 11:44
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
        a to bol pôvodný zámer skúsiť mesiac v PennyA to probůh Proč? Říká se, že Ninja by měl být schopný přežít s jednou rýžovou kuličkou na den. To mi přijde jako mnohem lepší
 1.4.2013 00:12
Heron             | skóre: 53
             | blog: root_at_heron
             | Olomouc
        1.4.2013 00:12
Heron             | skóre: 53
             | blog: root_at_heron
             | Olomouc
        Mäso, 3 plátky krkovičky, asi urobím nejaký závitok a k tomu ryžu.
Mno, já měl pocit, že musíš šetřit.
Mlieko čerstvé (neodolal som a ochutnal, chuťovo viac než OK), k nemu balíček celozrnných pšeničných lupienkov s ovocím.
Mléko ok, ale proboha proč předražená mouka? Co takhle obyčejné ovesné vločky (kaše) a čerstvé ovoce vedle k tomu? Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.
Potom klasika na večeru/raňajky - viedenské párky, kremžskú horčicu, žemle.
Sebevražda v přímém přenosu.
Ako cestovinovú časť som vzal taktiež klasiku - semolinové špagety, jednu plechovku lúpaných a nakrájaných paradajok.
Přiznám se, že pasta pomodoro mám moc rád, ale v létě, kdy jsou čerstvý rajčata. Tohle je mimo mísu.
A som sám zvedavý, ako sa dá prežiť - a najmä, ako to bude chutiť.
To já taky a jestli je tento zápisek myšlen vážně, tak si majitelé supermarketů mohou gratulovat. Prasata v tomto státě prostě sežerou všechno.
Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra......
Sebevražda v přímém přenosu.:))) +1
 1.4.2013 11:52
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
        1.4.2013 11:52
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
        Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra.Myslím si, že nejde ani tak o psychohru spíš jako tragikomedii s názvem „první svobodná, čistě západní, generace nastupuje do života“. Není to totiž poprvé co něco takového čtu. No moc do smíchu mi teda ale z toho není. Ba naoapak když to čtu se mi dělá pěkně ouzko.
Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.Jakože tortilla s ovocem místo masa a kukuřice? To by mohlo být docela zajímavé.
 1.4.2013 10:47
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 10:47
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
         )
 )
             2.4.2013 17:28
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        2.4.2013 17:28
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
         1.4.2013 21:46
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        1.4.2013 21:46
vencour             | skóre: 56
             | blog: Tady je Vencourovo
             | Praha+západní Čechy
        
        Tiskni
            
                Sdílej:
                 
                 
                 
                 
                 
                