V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Tiskni
Sdílej:
500 g kuracia pečeň 500 g zemiaky 1 ks vajce 2 lyžice zemiakový škrob 1/2 balíčka kypriaci prášok 300 g cibule 2 lyžice masti 3 strúčiky cesnaku soľ, majoránka, mleté čierne korenie, mletá rasca Postup : Najskôr si na dvoch lyžiciach masti osmažiť na jemno nasekanú cibuľu, kuraciu pečeň, nakrájať ju na malé kúsky, pridať nastrúhané dva veľké zemiaky, jedno vajce, dve lyžice solamylu, pol prášku do pečiva, rozotretý cesnak,soľ, majoránku, rascu, natľapkať placky, povysmážať.
myslím, ze v rade "vital" alebo "premium" by mohli byť výrobky kvalitatívne porovnateľné s bežnými značkami.Lepší je nakupovat selským rozumem, ne podle toho co kde píšou okolo, kromě etikety na výrobku. Ani tomu se nedá leckdy věřit. I těstoviny jdou při nejhorším ošidit i mléko ale maso nahrazovat třeba párky nedejbože konzervami. to už ne.
Aj ako čašník by si si zarobil v Prahe viacZas musím říct, že dělat číšníka je docela maso a ne každý na to je. Nehledě na to, že na místo číšníka bych v okolí našel z fleku několik adeptů, na tu práci je v Praze docela přetlak.
napríklad to mlieko prekvapilo. v pekle na tanieri hovorili, ako je každé mlieko OK a bla bla..Jo, ten díl mne pěkně vytočil, že jsem paní Jebavé napsal i svůj názor do diskuze -- jenže se to vložilo někam úplně jinam, mají to nějaké rozbité -- a už se mi nechtělo zkoušet štěstí podruhé. Dobrovolně bez mučení přiznávám, že jsem po nějakou dobu používal krabicové mléko -- bylo to období, kdy jsem pil hlavně víno, a mléko jsem moc nekonzumoval. Jenže pak se mi nějak přeskupily chuťové pohárky, alkohol skoro nepiju, zato mléko chlastám denně. A kupuji si výhradně "čerstvé", nejraději 4%, ale to by mne zruinovalo, tak povětšinou jen to slabě polotučné 1,5%. Jednoho krásného dne jsem vlezl do ledničky a zjistil, že jsem zapomněl doplnit zásoby, ale partnerka tam měla otevřené mléko krabicové. Inu, nacucnul jsem, doběhnul ke dřezu, vyprsknul ho, vypláchnul si hubu a zbytek vylil do záchodu, přesvědčen o tom, že nějakým záhadným způsobem zkyslo. Ve špajzce bylo ještě pár krabic, tak jsem jednu otevřel, abych zjistil, že je to "normální" chuť. Nezbylo mi, než zajít do obchodu… Samozřejmě, historie se opakuje, takže jsem po čase opět narazil na chybějící mlíčko, tentokrát bylo ale doma UHT mléko se známkou KlasA z Kunína -- to přece hnusné být nemůže, že jo?
To šetríš, ...to byl vtip, který jsem nepochopil? 3 plátky krkovičky je celkem luxus; obecně ve Sparu je maso drahý, i když pokud to vzal v akci a rovnou deset kilo, tak se mohl dostat na zajímavou cenu dlouhozrnná parboiled rýže je typicky třikrát tak drahá, co obyčejná čerstvé mléko stojí dvakrát tolik, co trvanlivé zrní nekupuju, nejsem slepice, tak nevím vídeňské párky stojí ve Sparu dvakrát tolik, co nějaké obyčejné v normálním řeznictví (pozn. jelikož se z právě nastíněných důvodů Sparu vyhýbám, nevím, jestli prodávají jiné, levnější, poživatelné) semolinové špagety stojí nejmíň dvakrát tolik co nějaká Zátkova klasika (která je IMO neskonale lepší, ale když někdo chce bejt in a vařit po italsku ...), a třikrát-čtyřikrát tolik, co běžný bezvaječný shit konzervovaná loupaná rajčata už jsou pak vrchol rozežranosti ...
špagety a penne kupujem semolinové - viac mi to chutí.v pořádku, já ti neupírám tvé chutě, byť mi to třebas přijde do jisté míry zvrhlé (ale stejně tak si ty můžeš myslet, že můj názor na to, co je zvrhlé, je zvrhlý), já se bavím jen o tom, že to opravdu není příklad toho nejlevnějšího nákupu ...
parboiled ryža je drahšia, ale nie výrazne.otázka náhledu - o 10 Kč? - no, 10 Kč není moc o 100%? - tak to je kurva drahý konkrétně teď jsem viděl nějakou jakože akční dvacku za půl kila, a když si sjedu přehled letáků, tak se dostanu možná na 15 Kč za šizený půlkilo (hm, zrovna v tom Sparu nějaká Vitana), zatímco obyčejnou jsem naposled kupoval asi za 17 Kč za kilovku ... no tak to nemáme o 100 ale "jen" o 84% dražší, super ...
paradajky v konzerve sú v zime lacnejšou variantou.nejlevnější variantou získání vitamínů v zimě v našich krajích bejval kameňák s kysaným zelím ve sklepě opět, nic proti tvejm chutím, jen mi nesedí dávat to za příklad šetření (což udělala kolegyně)
moment.. tu nejako vzniklo nedorozumenie.nejspíše proto, že já jsem reagoval na SKK a "to šetríš" spíše než na blog?
k obyčajnej ryži - áno, dá sa kúpiť, ale je potrebné odskúšať, ktorá je OK (pri obľúbenom sposobe prípravy). Tiež som nedávno kúpil kilovku pod 20 a aj napriek dokladnému umytiu sa lepila a na povrchu rozvarila.já nějak nechápu, co to je za divnou módu s tím nelepením rýže ... když se lepí, tak jí dokáže sežrat hůlkama i polodementní opice jako já, po jednotlivejch zrníčkách nad tím stráví tejden i hladovej asijec přitom na chuť to prakticky nemá vliv, tam se uplatní především nakořenění, druh rýže a míra rozvaření (ta sice souvisí s tím lepením, samozřejmě rejže rozvařená na kaši se bude lepit, ale o tom se snad nebavíme)
s tím nelepením rýže ...keď máš rád lepkavú, tak si kúpiš okrúhlu, lebo má viac škrobu- a dusíš ju ako tu popísal tuším vencour (ak som nesplietla nick), tiež na ryžu v mlieku treba okrúhlu ja v poslednom čase kupujem vrecúškovú, lebo keď sme doma len dvaja, už sa toľko nevarí ( a ja neviem uvariť menej ako pre rotu)
Takhle hazardovat se zdravím, na to bych si netroufnul Hlavně to ve zdraví přežij
Mně stačí když občas zakousnu něco značky Clever a už to mám chuť hodit do koše
Mně stačil toustovej chleba, říkal jsem si že toustovač tu chuť sprav, ale pořád bylo cítit, že je to hnus.
Clever Colu jsem měl jednou a už nikdy víc. Milovníkům Coly můžu doporučit CitroColu, je to taková jiná kofola
a to bol pôvodný zámer skúsiť mesiac v PennyA to probůh Proč? Říká se, že Ninja by měl být schopný přežít s jednou rýžovou kuličkou na den. To mi přijde jako mnohem lepší
Mäso, 3 plátky krkovičky, asi urobím nejaký závitok a k tomu ryžu.
Mno, já měl pocit, že musíš šetřit.
Mlieko čerstvé (neodolal som a ochutnal, chuťovo viac než OK), k nemu balíček celozrnných pšeničných lupienkov s ovocím.
Mléko ok, ale proboha proč předražená mouka? Co takhle obyčejné ovesné vločky (kaše) a čerstvé ovoce vedle k tomu? Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.
Potom klasika na večeru/raňajky - viedenské párky, kremžskú horčicu, žemle.
Sebevražda v přímém přenosu.
Ako cestovinovú časť som vzal taktiež klasiku - semolinové špagety, jednu plechovku lúpaných a nakrájaných paradajok.
Přiznám se, že pasta pomodoro mám moc rád, ale v létě, kdy jsou čerstvý rajčata. Tohle je mimo mísu.
A som sám zvedavý, ako sa dá prežiť - a najmä, ako to bude chutiť.
To já taky a jestli je tento zápisek myšlen vážně, tak si majitelé supermarketů mohou gratulovat. Prasata v tomto státě prostě sežerou všechno.
Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra......
Sebevražda v přímém přenosu.:))) +1
Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra.Myslím si, že nejde ani tak o psychohru spíš jako tragikomedii s názvem „první svobodná, čistě západní, generace nastupuje do života“. Není to totiž poprvé co něco takového čtu. No moc do smíchu mi teda ale z toho není. Ba naoapak když to čtu se mi dělá pěkně ouzko.
Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.Jakože tortilla s ovocem místo masa a kukuřice? To by mohlo být docela zajímavé.