Vývojáři postmarketOS vydali verzi 24.06 tohoto před sedmi lety představeného operačního systému pro chytré telefony vycházejícího z optimalizovaného a nakonfigurovaného Alpine Linuxu s vlastními balíčky. Přehled novinek v příspěvku na blogu. Na výběr jsou 4 uživatelská rozhraní: GNOME Shell, Phosh, KDE Plasma a Sxmo. Aktuálně podporovaných zařízení je 50.
Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE.
Google Blog ČR informuje, že mobilní aplikaci Gemini a NotebookLM lze používat už také v Česku.
Byla vydána nová major verze 8 duálně licencovaného open source frameworku JUCE (Wikipedie, GitHub) pro vývoj multiplatformních audio aplikací.
Od 18. června bude možné předobjednat notebook DC-ROMA RISC-V LAPTOP II od společnosti DeepComputing s osmijádrovým 64-bit RISC-V AI CPU a s předinstalovaným Ubuntu.
Byla vydána verze 1.79.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Byly zveřejněny výsledky průzkumu (infografika) mezi uživateli FreeBSD.
Na konferenci DevConf.CZ 2024 je na stánku Furi Labs prezentován linuxový telefon FuriPhone FLX1. Jeho cena 499 dolarů.
Bylo vydáno Eclipse IDE 2024-06 aneb Eclipse 4.32. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.
Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-2 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.
se zeptej ovococucníčka z čeho doma jako dělaj sněhový pusinky ;D
já to vědět nechci :D :D :D :D
pusinky z fazolí nebo cizry neni to podvod :O :O
proč ne rovnou z čočkový polívky jako :D :D
How to make meringues
sněhový pusinkysupr :D :D ale dvě hoďky a něco v troubě to je šílený si myslim!! sem slyšela že nějak kolem ani ne 80°C chcípne většina běžnejch mrňavejch breberek a bacilů co v tom muže bejt a tý teploty se musí dosáhnout v celým tom pečeným jídle. když tam uďály jakoby ty velký bobky a pekli je při těch 90°C tak to dlouho trvá než to proleze dovnitř v celý tý pusince :'( jak je ta pusinka velká tak si myslim že kdyby se jako pekla při větší teplotě a kratší době tak by jako mohla praskat na povrchu jak by tam už byla upečená a jak by se uvnitř jako ještě roztahovala ta studená hmota :'(
z pytlíku jsem vytlačila jako menší bobky než v tom videjku takže ty čísla neseděj. podobný hodnoty se opakujou ve víc receptech na netu takže to mam u sebe dobře si jako myslim ;D
jo a s tim skladováním nevim. se neskladovaly zase tak dlouho aby se to nějak stačilo projevit :D :D
sse příště budu snažit aby měl jako nějakou pointu teda ;D
daj se i bez cukru slazený medem prej ;D
se mi nelíbí jak je jakoby jenom napůl polívka a napůl kaše to je takový divný
Tiskni Sdílej: