abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 700 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jednou se budem mít ...

    2.2.2010 14:03 | MeaningOfLife | poslední úprava: 2.2.2010 14:03

    A proč až jednou? Proč nezačít dřív? Na dnešní Lupě je článek o korupci v tuzemsku. Občas se vyjadřuju, že jsem proti depresím imunní. No, snažím se tak vypadat. A tohle mne fakt potěšilo, jako blýskání na lepší časy. Pro úplnost odkaz na iHned a článek o Vladimíru Kovářovi.

    Anketu ani něco dalšího nemam chuť dělat, stačí mi připomenout, že se něco děje.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.2.2010 14:19 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    No, rad bych, kdyby se blyskalo na lepsi casy, ale obavam se, ze ovcane KSCSSD s tim moc neudelaji, protoze je to nezajima. A dokud s tim oni neco neudelaji, tak firmy a vlada urcite ne. Pro firmy je to vyhodny, ze se nemusi snazit a maji svoje jisty, pro ty lidi ve vlade z toho taky dost kape. Ty kodexy jsou hezky, ale kdyz to nikdo nekontroluje a nikdo nepostihuje viniky (mysleno kontrola vyberoveho rizeni, obvineni za vypsani konkretne definovaneho zadani vyhovujici uz dopredu pouze jedne firme, a obvineni a odsouzeni za vyber predrazene nabidky), tak je to celkem na nic.

    Jinak se obavam, ze poctiva hra V.Kovare je opravdu jenom o tom, ze si zaplatil vyhru zakazky on, ale nakonec to dostal nekdo jinej, tak se nastval a prasknul to. Jak se pise ve clanku, nejdriv se zacne malyma akcema a kdyz si firmu otukaji, tak s nima hrajou i ve velkych zakazkach. Pak uz to firmy neprasknou.

    A obavam se, ze kdo dneska v CR hraje poctive, tak uz spis prakticky nehraje vubec, takze spis v CR uz vsichni hrajou nepoctive. A do toho jeste ruzny lobisti.
    vencour avatar 2.2.2010 14:23 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...

    Předpokládal bych, že ideově zaslepený jedinec pořád ještě bude reagovat na čísla. A reklama stylu "máme x km nových dálnic, můžeme zvýšit podporu v nezaměstnanosti, přidat mateřskou" ... protože stát ušetřil na kvalitních zakázkách ... to by mohlo znít dobře, ne?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    2.2.2010 16:10 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    bylo to v době opoziční smlouvy
    Tak to jo... aneb jak krásně namočit v té době opoziční stranu do svinstva, které prováděla vláda.
    Quando omni flunkus moritati
    2.2.2010 18:42 amigapower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    WTF? To ČSSD se zaprodala těm tunelářům z ODS, né naopak... ;-)
    2.2.2010 16:18 PHF
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Taky bych si pral aby se tohle zacalo menit, ale tady je to korupci tak prorostly, ze pokusy tohle odoperovat by skoncily celkovym kolapsem. Nechci vyvolavat pesimismus, ale uvidis ze si na to za mesic nikdo ani nevzpomene a zivot zase pobezi dal v zajetych kolejich.

    Zasadni problem je ze tohle vyhovuje vsem stranam ktery se dostaly nebo dostanou ke kormidlu a to zdanliva programova protichudnost a politicke klani CSSD vs. ODS je jenom jedno velky divadylko. Jenom se po volbach vystridaji u velkych koryt, ale vzdycky ty protistrane neco nechaji. Nefunguje tu dozor z titulu politicke konkurence ale vyrostl tady jeden velkej kartel.

    Nevim jestli bylo driv vejce nez slepice, ale legislativa dava obrovskou volnost statnim urednikum v subjektivnim rozhodovani a to korupci primo nahrava a je jedno jestli na statni nebo samospravne urovni. Jako by ty zakony s tim uz dopredu pocitaly a tak se i schvalovaly. Nektery zastupitelstva uz maji tak promakany system, ze jsou prakticky nepostizitelni. Vyhazuji se penize za neuveritelny predrazeny kraviny o ktery nikdo z obcanu nestoji, vypisou se na ne vyberovy rizeni tak vycurane, aby to vyhrala uz predem dohodnuta firma - tohle vsechno presne v souladu se zakonem. Naprosto legitimni systemove rozkradani bez sance na uspech i kdyby mel nekdo odvahu to zazalovat. Pak se breci ze neni na duchody, na udrzbu komunikaci apod. a stat bude zase zalepovat tyhle diry vyssima danema. Proc mame treba nejvyssi prumerne naklady na vystavbu 1km dalnice i ve srovnani se staty, kde je prepoctena prumerna mzda stavebniho delnika vyrazne vyssi, jsem se taky nedovedel.

    Podle me je jedina teoreticka sance, ze dojde k rozmelneni sil vstupem vice politickych stran do parlamentu.

    2.2.2010 20:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    vypisou se na ne vyberovy rizeni tak vycurane, aby to vyhrala uz predem dohodnuta firma
    Jo, například výběrový řízení na to, které auto bude nejvíce Audi A6 pro šéfa NKÚ (V podmínkách byla i velikost mezery od stropu k sedačce.)
    Naprosto legitimni systemove rozkradani bez sance na uspech i kdyby mel nekdo odvahu to zazalovat. Pak se breci ze neni na duchody, na udrzbu komunikaci apod. a stat bude zase zalepovat tyhle diry vyssima danema.

    To spolu zase tolik nesouvisí - tolik se toho nerozkrádá. Na to, že není na důchody a na údržby komunikací, má větší vliv rozhazování peněz ze státního rozpočtu mezi voliče v podobě dávek, třicetikorunových darů a podobných.
    Podle me je jedina teoreticka sance, ze dojde k rozmelneni sil vstupem vice politickych stran do parlamentu.
    Jediný, k čemu tahle teoretická šance prakticky povede, je, že se míň udělá a krást se bude stejně.
    Quando omni flunkus moritati
    3.2.2010 14:57 12345 | skóre: 41 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Jo, například výběrový řízení na to, které auto bude nejvíce Audi A6 pro šéfa NKÚ (V podmínkách byla i velikost mezery od stropu k sedačce.)
    Předpokládám, že jsi měl na mysli Audi A8 pro šéfa ÚOHS. Nevěděl byste někdo, kde se dostat k podrobnému zadání tohoto VŘ? Buď neumím hledat, nebo jsou k nalezení jen zprávy z médií. Rád bych si přečetl oficiální znění.
    2.2.2010 18:45 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    zdravim,

    clanek je pekny.Cetl jsem. Pekne uceleni znalosti(klid, neuplacim).

    A neco k tomu doplnim. Lidi dneska resi politiku, politiku a politiku. Uz kdyz jdu brzo rano k doktorovi, tak tam slysim o politice. Jak vsichni kradou. Vsichni/vetsina jsou otraveni a nic nedelaji. A nechteji delat obcas ani za penize. Nebo za normalni penize.

    Kdy se bude cesky clovek mit ? Az bude mit vice casu.

    Nedivte se. Kdyz 2 hodiny denne clovek resi zkorumpovane politiky a clanky o nich, dalsi 2 hodiny statni zakazky, dalsi 2 hodiny statni rozpocet, dalsi 3 hodiny na facebooku, tak mu uz moc casu z toho dne nezbyde.

    Me spise trapi cas. Za nejaky cas se toho da hodne stihnout.

    Vadi mi hodne veci na soudobem deni. Treba to, ze do 50kKc/mesicne cistych prijmu mi jeste nejaka koruna zbyva. A ne malo. Ale ne prilis hodne. Zbytek me da se rici moc nezivi a moc nepomuze.

    Ono se hodne veci poresi samo. Bude bida a lidem to procisti hlavy. A jak uz to tak byva, tak vetsina lidi, nez zemre hladem, tak zacne neco i delat. I jinak myslet.

    gf
    2.2.2010 23:39 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Nejak mi unika, co vas logicky vede k tomu verit prave tvrzenim pana Kovare. Ze se na redaktora hezky usmal, a ten o nem napsal pozitivni clanek?

    V Unicornu jsem kdysi davno delal pohovor, a dikybohu jsem neuspel (co jsem slysel pozdeji, ze zakazuji lidem pouzivat tuzku a papir - to asi vymyslel nekdo, komu zase nekdo jiny zakazal pouzivat mozek, a i dalsi perly o jejich obchodnich metodach). Krome toho, nemam rad ten moderni zpusob vyvoje software, kdy to navrhuji a programuji ruzni lide - zastavam totiz nazor, ze kuchar ma jist svou vlastni polevku. Dneska jsem v americke firme, mam fajn sefa, ktery je take clovek, mohu mluvit do toho, jak se co bude delat (vcetne designu), a vsichni jsme spokojeni. Do ceske firmy bych se asi bal.
    3.2.2010 00:27 student007
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    tuzka a papir - ja si myslim, ze jestli je vedeni presvedceno o sve vlastni strategii, tak ze maji mit moznost to take prosadit. Osobne si myslim, ze je to neprakticke, ale nekdo to vyzkouset musi.

    moderni zpusob vyvoje software - ja nevim co je pro Vas moderni, ale to rozdeleni na analytiky a kodery je tu uz desetileti. Ne ze bch s VAmi nesouhlasil, neznam jedineho schopneho analytika, ktery by take nebyl dobry programator (koder), ale mozna ze nam ho zde neko predstavi.

    Jinak ceske firmy mohou varit jenom z toho, co v Cechach zustalo pote, co komuniste ty nejschopnejsi vyhnali.Chapu, ze je pak americka firma, ktera se muze oprit o osvedcene metody ve vyhode.
    3.2.2010 08:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Osobne si myslim, ze je to neprakticke, ale nekdo to vyzkouset musi.
    Taky bychom se mohli živit tím, že budeme jíst písek. Osobně si myslím, že je to na umření hlady, ale někdo to vyzkoušet musí...

    Quando omni flunkus moritati
    3.2.2010 09:59 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Samozrejme, ze schopny analytik musi byt schopny programator, to je temer tautologie. Jestli je tu to rozdeleni dlouho nebo ne, zalezi IMHO na problemove oblasti, kterou se firma zabyva. Kazdopadne, ja vidim to, ze analytik zaroven pracuje i na kodu (a idealne, kazdy vyvojar by podle me mel pracovat aspon castecne na vsech fazich cyklu, vcetne QA a opravy chyb) jako prinos pro kazdy individualni projekt, bez ohledu na to, zda je analytik superprogramator nebo ne.

    Americke firmy, jako ta nase, take vari z toho, co je v Cechach. Ono je to spis o pristupu nez o zdrojich.
    vencour avatar 3.2.2010 08:22 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...

    Tužku a papír ne, stylus a dotykové LCD ano? Vidí v tom rozdíl?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    vencour avatar 3.2.2010 13:22 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...

    Věřit jeho tvrzení až tak nemusim. Dostatečné mi přijde, že daný stav nikdo nepopírá, veřejnou korupci.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.2.2010 17:18 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    S tou tužkou a papírem: u nás to je teoreticky taky tak, ale v praxi si samozřejmě čmáráme na papíry a až to vymyslíme, tak to zdokumentujeme v počítači (teoreticky, v praxi není čas).

    Když si čmáráš na papíře a neuložíš to na server, vystavuješ se riziku, že to ztratíš. Když cokoliv uloženého vytiskneš, je to zastaralé, co když někdo dokument v zápětí změní? Co z toho vyjde manažerům?
    3.2.2010 00:48 student007
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    autor jako mnozi ostatni, technicky zalozeni lide nevidi jednu zasadni skutecnost.

    Na svete je velka vetsina lidi, kteri nemaji schopnosti, ktere by je mohly normalne uzivit. Jenom urcita cast populace ma dar logickeho mysleni, schopnost rozpoznavat na prvni pohled neviditelne zavislosti a schopnost z poznaneho vyvodit spravne zavery. Vetsina lidi s takovymi schopnostmi se radi k tzv. technicke inteligenci.

    A prave clenove teto technicke inteligence by si prali, aby to na svete chodilo podle 'schopnosti' a ne podle znamych. Tito 'technici' tedy vlastne pozaduji 'protekci' pro svou skupinu, intuitivne tusi, ze by v takovem svete byli ve vyhode.

    Priroda ale vybavila ty mene logicky myslici jinymi prednostmi - ohebnou patri, bezohlednosti a jinymi vlastnostmi, kterymi svuj handicap kompenzuji. Samozrejme, ze to vsechno tahnou pak ti schopni a ne ti 'vsehoschopni'. Ale jinak to nejde, priroda nemuze naridit neschopnemu aby se vzmuzil, priroda nasadila tem schopnym mnohdy mnohem vice, nez mohou unest a vi, ze ti uz to nejak udelaji.

    Chci rici, ze jestlize chce nekdo aby nebyl korupci trestan, musi ji jeste mnohem vice praktikovat.
    vencour avatar 3.2.2010 08:16 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...

    Říkáte tedy i to, že vzhledem k povaze naší společnosti, založené na technickém rozvoji a slibujícím vliv na dění okolo, tedy tomu, co chápeme pod slovem demokracie, o tom tvrdíte, že je to pouze dočasné? Když ti, co neumí technicky myslet, tomu nerozumí?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.2.2010 10:07 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jednou se budem mít ...
    Dade, jste to vy? :-)

    Ja mam pocit, ze tato teorie ma zavaznou trhlinu. Logicky myslicich lidi neni zase tolik (kdyby jich byla vetsina, nebranilo by jim to pravdepodobne v prosazeni toho, co rikate), nicmene tech s opravdu ohebnou pateri je patrne jeste mene, nez tech logickych (psychologicke experimenty ukazuji, ze lide maji tendenci moralni chovani vetsiny ostatnich, ktere je nam dane od prirody, silne podcenovat). Navic, tyhle skupiny jsou relativne nezavisle - z inteligence jeste nevyplyva moralni chovani.

    Krome toho, existuji prosperujici firmy, jako treba Mondragon kooperativ, ktere jsou rizeny demokraticky. Vase vize je nerealisticky pesimisticka.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.