abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 7
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 818 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Nápad na zbraň

    10.6.2023 19:32 | Přečteno: 1498×

    Mám nápad na zbraň, která by pomohla Ukrajině osvobodit okupovaná území.

    Ve zkratce to je autonomní dron, který se pohybuje nad specifikovaným územím - například jsou zákopy nebo oblast, kde se může ukrývat nepřítel - a hledá lidské cíle. Jakmile detekuje cíl, začne střílet z integrovaného kulometu.

    Umí detekovat i jiné cíle jako jsou tanky nebo protivzdušná obrana a informaci o nich poslat zpět - cíl pak může být zničen dělostřelectvem. Komunikace je navržena tak, aby byla odolná proti rušení signálu. Jeden složitější způsob jak toho docílit je něco jako laserová komunikace s dronem, který funguje jako komunikační mezistanice. Při nejhorším si informaci zapamatují a vrátí se na základnu.

    Navigační systém používá mimo GPS i kameru a případně lidar.

    Použití pak vypadá takto - desítky takových dronů provádějí 24/7 monitoring oblasti o velikosti např. 10km x 10km. Nepřátelské vojáky zklikvidují, vojenskou techniku detekují a informaci pošlou zpět. Tím se ta oblast kompletně pročistí a může být obsazena.

    Možné protiopatření je protivzdušná obrana, kterou ty drony nedokážou jednoduše lokalizovat. Napadá mě něco jako automatický kulomet + kamera. (Radar jde předpokládám detekovat.) To ale nebude fungovat v noci. A možná je půjde přibližně lokalizovat triangulací zvuku.

    Váš názor?        

    Hodnocení: 8 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Nápad na zbraň, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 10.6.2023 20:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    miniature drones

    Proč to ještě nikdo nevyrábí?
    10.6.2023 22:52
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Můžeš začít, zjevně jsi našel díru na trhu. ;-)
    11.6.2023 10:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Spider mines belong to a very small category of technology that came from Old Earth and survived the crash of the supercarriers. Terran marines are famously mistrustful of the spider mines' IFF sensors.

    V době, kdy stále ještě neumíme zařídit, aby auto správně zastavilo, kde má - a nebrzdilo jak o život tam, kde nehrozí žádné nebezpečí - může zbraň, která střílí po všem, co se pohne, vymyslet jenom uživatel Blbec z Horní Dolní...
    Quando omni flunkus moritati
    Srovnavas 2 uplne jiny veci. Samoridici auta zaprvy uz existujou a fungujou a zadruhy se jedna o radove slozitejsi problem nez ten autonomni dron.
    11.6.2023 15:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    To máš pravdu, někoho zabít je mnohem jednodušší než před ním zabrzdit. Tuhle věc už samoří[d|t]ící auta spolehlivě zvládla :-D
    12.6.2023 18:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    maji stalemouchy, ale uz ted ridi lepe a bezpecneji nez prumerny ridic
    12.6.2023 20:38 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Kalkulačka také počítá lépe a bezpečněji než průměrný školák. Bude mít ta kalkulačka lepší vysvědčení?
    10.6.2023 20:39 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Zbytečně složitý. Podle mě by bylo jednodušší udělat bombu, která by měla dosah přes celou Ukrajinu, ale zničila by jen nepřátelské vojáky a techniku. Stačil by jeden úder a bylo by hotovo.
    To be nebylo jednodušší, dokonce by to ani nebylo možný. Ale samozřejmě taková bomba by se hodila.

    Nebo by se hodila schopnost znefunkčnit ruské jaderné zbraně. Pak by ten konflikt a ruský režim velmi rychle skončil a v rámci reparací bychom si vzali část ruského území. Bral bych třeba celou oblast nad Gruzií, aby Rusko ztratilo přístup k Černému a Kaspickému moři. Je tam Kavkaz (turistika) a snad i nějaké suroviny.
    10.6.2023 21:46 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Mimochodem, tvůj nápad není nic nového, ale pro západní země je to jenom vlhký sen. Uvědom si, kde se vyrábí většina elektroniky.
    Jaký nápad myslíš, dron? Elektronika se vyrábí všude možně. Pokud narážíš na Čínu, není mi jasná pointa. Nemyslím si, že by byl Západ ohledně elektroniky závislý na Číně, to spíš na Taiwanu.
    11.6.2023 06:50 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    A ty jako ten tvůj návrh myslíš vážně? :-D Si spočítej váhu kulometu + nábojů, motorů a baterie co by tohle monstrum unesli a dokázali manévrovat. Ten dron by byl nesmyslně velkej (takže snadno sestřelitelnej) a drahej. Radši nemluvim o tom jak bys ho v polních podmínkách nabíjel. Nechápu ani výhodu oproti dronům s granátama, co už ukrajinci používaj.
    Jo myslim, taky uz takovy deon vyrabeji Turci, je na fotce u blogu. Akorat by byl autonomni a vylepseny.
    10.6.2023 21:42 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    S čím kdo zachází, tím také schází takže není vyloučeno, že na tenhle scénář dojde, protože je vyloučeno že by jedna, nebo druhá strana vyhrála. A Ukrajina už prohrála tak jako tak v roce 2014.
    Na jaký scénář dojde? Scénář co jsi popsal není technicky možný.
    11.6.2023 07:49 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Jsem zvedav, kdy už ti konečně dojde že tenhle nick už nějaký čas zneužívá hned několik anonymů. Někdo z legrace, někdo proto aby diskreditoval jeho původního uživatele a ten se ho nehodlá vzdát, protože doufá, že i Blbci z Horní Dolní jednou dojde, že sem může psát kdejaký jouda, kdejakou kravinu na cizí účet.
    Tvl co to zas meles, vzdyt to nijak nesouvisi s tim co jsem napsal. Posli mi link na koment nekoho, kdo se vydava za me, neverim ti.
    11.6.2023 22:49 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Ty jsi vážně pitomý. To ti je potřeba výslovně napsat, že pod tímhle jménem - Want - tu píše víc lidí a ty na to popichování reaguješ jako by to psala jedna a ta samá osoba.
    Z ceho usuzujes, ze predpokladam ze to pise jedna osoba? Ja proste vidim novej komentar, prectu ho a pripadne odpovim, je mi jedno kdo ho napsal.
    12.6.2023 19:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    V tom případě se chováš jako idiot.
    Nechovam.
    10.6.2023 22:28  Don't
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    ... to je fakt debil
    PepaSFI avatar 11.6.2023 13:02 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    eště teda jak to udělat aby to zničilo jen ty nepřátelské. Ikdyž to už je dávno vyřešené, prostě to zničí všechny. Se ztrátama se počítá, voják je jen číslo a ti co by o tom rozhodli jsou dobře schovaní. Jak už jsem tady kdysi někde psal, my jsme se na vojně učili jak se spravuje letiště po jaderném napadení, takže mě nic nemůže překvapit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    11.6.2023 13:15 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Co je mokrý, to je čistýdekontaminovaný
    Quando omni flunkus moritati
    Skoda ze se nedotahnul do konce ten americky anti-ICBM destnik, ten by umoznil USA jednat vuci Rusku mnohem asertivneji.

    Je otazka, jestli je neco takoveho technicky mozne. Nabizi se umistit ten system na obeznou drahu, bud kamikadze druzice anebo lasery, jak mavrhuje Tory Bruno: Hypersonic Missiles are Just Misunderstood.

    Ale tohle by se hodne nelibilo Rusku / Cine.
    11.6.2023 07:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Existuje třeba Switchblade 600 ale třeba na ua se o nich moc nepovida - bud to nefunguje jak by mělo (ru reb s nimi poradi?), nebo to je v nejakem režimu utajení
    11.6.2023 21:44 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Otázka je spíš, v jakém je to režimu výroby. Ono tohle postačuje, když potřebuješ oddronovat nějakého jednotlivce, jako je třeba Snowden nebo Hammarskjöld, abys ostatní zastrašil. Jenže Ukrajina spotřebuje deset tisíc dronů měsíčně!
    11.6.2023 23:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    deset tisíc dronů měsíčně!
    Co se divíš. Rusáků je jak much, tak čím víc ty drony používaj, tím dřív bude po válce a tím víc Ukrajinců to přežije. Je jasný, že armádu v řádu stotisíců nezničí jen tak, i když to jsou většinou alkoholoví degeni. Výrobní kapacity se dají vždycky navýšit a i Ukrajinci po zkušenostech z boje už staví svoje sebevražedné drony.
    12.6.2023 09:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    A proč by jejich měli tolik potřebovat? Nestačilo by, aby se rusko stáhlo na své území (tzn i z Krymu) a žádné drony by se vyrábět nemusely?
    12.6.2023 16:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Pro začátek by stačilo, aby se na své území stáhly USA.

    A dojdi si k očnímu, nevidíš "s".
    12.6.2023 17:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    a musela by je ua spotřebovávat kdyby tam rusko nebylo? A tohle si viděl? skoro bych řekl, že mají ve střelbě do vlastních noh tvoji školu

    ps. kde teď dělá usa to co rusko?
    12.6.2023 20:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Kde všude za posledních třeba padesát let dělaly USA mnohem intenzivněji to co dělá dnes Rusko na svém historickém území?
    12.6.2023 22:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Ptal jsem se na:
    kde teď dělá usa to co rusko?
    Odpověď by nebyla?

    13.6.2023 21:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    No, je fakt že jednu věc USA jako Rusko rozhodně nedělají - nebojují proti náckům, protože ty naopak podporují :-D

    Ale můžeš se podívat na oficiální video Azovu k devátému výročí vzniku, to podstatné uvidíš už v 0:04 a pak ještě několikrát:

    Без бою немає слави: 9-та річниця від дня заснування «Азову»
    14.6.2023 05:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Ptal jsem se na:

    kde teď dělá usa to co rusko? (upřesnění - kde usa teď útočí na cizí stát v podobné intenzitě jako to ru zkouší na ukrajinu)
    všiml sis?
    Darth Phantom avatar 14.6.2023 17:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Zrovna teď v Sýrii - cca 5 základen. Kdysi to byla podpora tzv. "umírněných islamistů", teď nevím jakej se používá newspeak na to
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.6.2023 18:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    (upřesnění - kde usa teď útočí na cizí stát v podobné intenzitě jako to ru zkouší na ukrajinu)
    běžně ti uniká 1/3-1/2 toho na co reaguješ?
    USA nekoho okupuji?
    12.6.2023 20:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Nejen USA, ale hned několik států NATO někoho okupuje.
    Tak vyjmenuj 3.
    13.6.2023 16:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Počti si a sám uvidíš že se dodnes moc nezměnilo:

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-mel-jsem-to-zverejnit-driv-lituje-muz-ktery-odhalil-lzi-o-valce-ve-vietnamu-232449

    Jenom americká fašistická totalita je stále tvrdší.
    Jendа avatar 14.6.2023 07:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Tak já to napíšu za něj, dokonce znám 4.

    Slovensko okupuje část Felvidéku která jednoznačně patří Maďarsku.

    Turecko dělá bordel v Malé Asii.

    UK okupuje Severní Irsko.

    Španělsko okupuje Katalánsko.
    14.6.2023 11:57 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    A mimo NATO - Izrael - Palestina? (Rozhodně dýl než Rusko - Krym.) Plus Izrael - Sýrie
    Quando omni flunkus moritati
    14.6.2023 12:37 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Turecko dělá bordel v Malé Asii.
    Copak v male asii, ale ma okupuje severni Kypr (coz je taky evropa, dokonce EU).
    Darth Phantom avatar 14.6.2023 17:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Kypr + sever Sýrie, kam se Turecko v tichosti nasáčkovalo, bude mít určitě plošně víc než území okupovaná Ruskem. z Kypru už Turky nikdo nedostane a ze Sýrie už taky ne. V Sýrii má navíc turecká internacionální pomoc charakter etnické čistky.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Jedine u toho Turecka bych to nazval okupaci. Takze zbyvaji 2.
    Jendа avatar 15.6.2023 14:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Já vím a asi chápeš že ten příspěvek nebyl myšlen úplně vážně, ale oni zase to co dělá Rusko nazývají speciální vojenskou operací.
    15.6.2023 18:00 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Tohle podle tebe není okupace? A jak bys to nazval?

    https://www.youtube.com/watch?v=7ni248WY-do

    To bys měl také tvrdit že Rusové na Ukrajině pořádají kurz vyšívání.
    16.6.2023 21:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Snad nechceš říct, ze ru na Ukrajině páchá něco horšího, než kurz vyšívání? Co na to řekne pimp, skk a tvůj velící důstojník????
    11.6.2023 19:23 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Hezka basnicka, diky za ni.
    12.6.2023 00:37 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Písnička a děkujte Plíhalovi (však si to v odkazu můžete pustit)

    U toho vašeho drona taky, hádám, bude stačit dát páku do polohy "zapnuto" :)
    To uz jsou detaily, podstatny je jestli by takovy koncept daval smysl.
    12.6.2023 16:41 OW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    https://aif.ru/society/army/chto_za_mashinu_distancionnogo_minirovaniya_zemledelie_primenili_na_ukraine

    Tohle nelítá, ale po rozsetí to prej střílí na cokoli se v jeho okolí šustne
    12.6.2023 19:45 m.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    To ti nebude fungovat. Plati tu zakon zachovani hybnosti, kanon ti vystrelem ten dron posle buh vi kam.
    Turci byli tak hloupi, ze takovy dron, ktery podle fyzikalnich zakonu nema fungovat, vyrobili.
    13.6.2023 04:53 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Japonci vyrobili dokonce takové letadlo, ale mělo jednu vadu. Po každém výstřelu z kanonu se ve vzduchu zastavilo. Ono totiž fungovalo přesně podle fyzikálních zákonů.
    13.6.2023 07:10 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    A zase to asi zapomněli říct nemcum a ti ho vyrobili a ve vzduchu se nezastavilo - to nevíš a říkáš si fanoušek letectví?
    13.6.2023 16:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Pod křídlem zavěšený bezzákluzák na jedno flusnutí je něco dost jiného než zezadu ručně ládovaná třípalcová roura střílející skrz osu vrtule.

    Mimochodem, vzpomínáš na těch deset moždířů zabudovaných do Me-163 nastojato? Když při prvním testu vystřelily všechny najednou, byl pilot rád že ty kotrmelce zastavil ještě nad zemí :-D
    13.6.2023 17:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    To si fakt neslyšel třeba o HS 129?

    13.6.2023 19:40 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Jo tohle, to bylo tak "masově" nasazeno že jsem si ani nevzpomněl.

    Každopádně platí totéž co pro ty Japonce, pokud to nestřílí ve střemhlavém letu ;-)
    13.6.2023 21:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    No jasně ty srando :)
    PepaSFI avatar 17.6.2023 11:47 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    a já myslel že tady mají čtenáři trochu technického myšlení. Jo větší kanony se do letadel dávaly, američani třeba do Mitchela, existoval kanon pro L-39 Albatros, se kterým to pěkně cloumalo a asi by se našly další. Zpštný ráz jde různými způsoby omezit. Jenže jedna věc je hlaveň ve směru letu, téměř v ose proti těžišti a jiná je bouchačka bimbajícíse pod vrtulníčkem. Kdo někdy z něčeho střílel ví, že ustabilizovat zbraň aby to bylo mířitelné na nějakou nezanedbatelnou vzdálenost není úplně sranda.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    17.6.2023 12:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    kdyby jenom - na letadle je i 105mm houfnice (dokonce střílející v podstatě kolmo na směr letu) a gau8 v A10 je taky fajnová věc, byly i pokusy na m262 - ale ráďa tvrdí, že letadlo se po výstřelu zastaví a tím to hasne. prostě to nejde no - škoda

    PepaSFI avatar 17.6.2023 13:00 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    vždycky je to o nějaké úměře, do AC-130 jdou dát jiný věci než do nějakýho prcka, to je náklaďák impozantních parametrů co snese strašný věci. A i tak má ten kanon zákluz až kamsi aby tu pecku zatlumil. Podívej se na ten Me262, jakou museli dát na tu hlaveň úsťovou brzdu. A když vykročíme opačným směrem, když němci dali do tanku původně dalekonosný protiletadlový 88mm, musel dostat úsťovou brzdu velkou jak kýbl aby se ten zákluz dal do monstrózního Tigeru zastavět.A-10 je jiný případ, tam místo velkého kanonu dali rotující běs s municí co překonává lidské chápání.

    Stručně řečeno, ne že by to nešlo, jen od určité chvíle to přináší víc potíží než pozitiv.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    17.6.2023 14:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Stručně řečeno, ne že by to nešlo, jen od určité chvíle to přináší víc potíží než pozitiv.

    no vždyť jo - ale přišlo mi trochu přitažený za vlasy tvrdit na základě pár nepovedených pokusů, že to nejde
    JiK avatar 17.6.2023 16:03 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Michodem, spočítat to zpomalení je triviální úloha ze zákona o zachování hybnosti, a i ten nejslabší letecky konstruktér co prolezl průmyslovku s trojkama to zvládne.

    Problémem je prý spis nacucnuti povystrelovych zplodin, které moc nehori (neboť už shořely) a právě ta souosost a míření jakékoli n+1 rány.

    Pamatuju si, ze jsem kdysi dělal pro chlapíka, co za sociku lítal na bitevníku Su-25 (hrábě). Kromě úžasných historek ze studia na vojenské VŠ mi říkal, ze když ten kanon spustí tak v sedačce kokpitu litaš jak nudle v bandasce a máš pocit, ze ti vyskačou i plomby ze zubu.
    PepaSFI avatar 18.6.2023 10:57 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    jak už to tak chodí, matka příroda a její dcera fyzika jsou mrchy co si nedají lecos líbit. Nejde jen o hybnost, to by bylo jednoduchý. Jsou to rázy, vibrace, tlakové vlny, setrvačnost hmoty zbraně v zákluzu a spousta dalších věcí. Co bude platný že máš supermega bouchačku, když to rozhodí stabilitu a ovladatelnost a z pilota to vytřese duši, o schopnosti to ovládat nemluvě. S těma spalinama se to říká o zmíněné A-10, ten kanon toho vypálí během chvilky strašně moc, ten mrak kouře je vidět na každém videu a nebylo by nic divného na tom kdyby ty motory začaly vadnout. Určitě se s tím do značné míry počítá a dlouhá dávka jaksi není potřeba ale nějaký vliv tam určitě je.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    18.6.2023 11:48 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Tak já jsem nenapsal že to nejde, napsal jsem že to mělo vadu!

    Padesátikilová ženská bude dost těžko střílet z půlpalcového Desert Eaglu. Ne že by vůbec nemohla, ale udělá lépe když za sebe položí matraci...
    18.6.2023 12:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Tys už toho tady nakecal…
    18.6.2023 11:40 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Pokud ten dron bude vážit 60 tun... ;-)

    Zmínil jsem bezzákluzák. Něco málo z fyziky si ještě pamatuji. A pár bouchaček jsem v rukách držel.
    Bude vážit podobně jako ten existující a funkční turecký dron. Anebo jako připravovaný indický dron, který má kapacitu 150 nábojů (asi 30 okupantů), váží asi 11 kg a během ukázek údajně nevykazoval velký zpětný ráz. Ano, teoreticky je můj dron nemožný, prakticky naštěstí jo. A i kdyby tam byl velký zpětný ráz, to vyřeší software, stačí po výstřelu upravit směr kam míří ta zbraň.
    12.6.2023 22:10 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Uz mas kickstarter na to?
    Ne. Ale asi bych zacal necim jednodusim. Automaticky 24/7 monitoring a mapovani velke oblasti pomoci hejna dronu. Poskytuje real-time informace o vsech vozidlech a jejich pohybu. Control and command vidi mapu s cervenyma teckama a likviduji je pomoci HIMARSu.
    *jednodussim
    Vymyslel jsem dalsi featuru - zakladna, ktera dokaze automaticky menit baterie.
    13.6.2023 17:44 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    A baterie mas alespon 1GWh v 1kg?
    Baterie mam 500 Wh / kg.
    Darth Phantom avatar 14.6.2023 17:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Já bych řek, že bys neměl tak často a intenzivně hulit, soudruhu
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Chtělo by to argumenty ty neonacisto.
    14.6.2023 17:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    To by Terminátorovi stačilo asi tak na tři sekundy provozu. Sni dál.
    Fakt? Zajímavé. Mému dronu to bude stačit na 45 min provozu. Už mám vyhlédnutého dodavatele:

    CATL uvádí Condensed Battery s 500 Wh/kg, již brzy v elektrických letadlech
    15.6.2023 17:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Jak dlouho ten tvůj dron poletí s kulometem a tisícovkou nábojů v pásu?
    Max kapacita bude okolo 50 naboju, to jeste nemam uplne rozmysleny. A poleti 45 min.
    15.6.2023 19:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    To je také na tři sekundy:

    https://youtu.be/5j491fJURRo?t=55

    Takže dvacet minut tam, jedna dávka, dvacet minut zpátky, plus malá rezerva. Rusové budou zdrhat až na Čukotku.
    5 dobře mířených nábojů na jednoho Rusa bohatě stačí.

    Jinak opět jsem ten systém vylepšil. Budou dva typy dronů. První typ jsou autonomní pozorovací drony, které jsou lehké, levné a optimalizované pouze na pozorování. Dokážou se samy optimálně rozmístit podél fronty, aby jim nic neuniklo. Jedna strategie je, že budou podél fronty 200m od sebe, pohybují se dopředu a dozadu a může být více než jedna taková řada dronů. Umí automaticky detekovat pohyb, změny, okupanty a jejich techniku.

    Druhý typ jsou útočné drony s kulometem. Ale je otázka, jestli jsou vůbec potřeba, možná stačí dělostřelectvo. Největší uplatnění je asi čištění zákopů - monitorovací dron detekuje pohyb, upozorní nejbližšího útočného drona který přiletí a zlikviduje nepřítele.
    16.6.2023 18:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Pět dobře mířených stačí i na Vietnamce, ale v realitě Amíci spotřebovali sto tisíc nábojů na jednoho zabitého rákosníka včetně žen a dětí.

    Takže sni dál.
    Srovnáváš různé věci, dron není člověk.
    16.6.2023 21:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Takže jako vrtulník, můžeš si to přepočítat:

    https://www.youtube.com/watch?v=UaqY12VHFv4

    Včetně žen a dětí.
    Ale ten muj dron je autonomni, kulomet neridi clovek. Kdyz vystreli, tak pravdepodobne zasahne cil. Proto staci tech 5 naboju (hruby odhad).
    17.6.2023 07:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Hrubé odhady fungují pro ideálně kulové krávy se stříbřitým povrchem ve vakuu.
    Nesouhlasím.
    13.6.2023 07:59 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Už tě někdo upozornil na to, že ti z té mediální masírky cáklo na maják? Tady tě krmí Ukrajinci, kteří pochopitelně na nějakém nestranném podání nemají sebemenší zájem a ty to žereš i s chlupama.
    Ne, neupozornil a nebud drzej.
    13.6.2023 09:28 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    S tlumením drzosti bys měl začít spíš u sebe.
    Klídek drzoune.
    14.6.2023 17:37 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Na tomhle je vtipné, s jakou intenzitou teď valí Ukrajinci "důkazy" o tom, že Rusové zničili Kachovku. Odposlechy, zprávy na Telegramu...

    Přitom jediné čeho by tím dosáhli je, že opět přestala téct voda na Krym. Takže pravděpodobnost že to udělali je asi tak stejná, jako že si sami vyhodili Nord Stream, jak Ukrajinci a čeští náckomilové nedávno také usilovně tvrdili:

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-poskozeni-nord-streamu-planoval-osobne-sef-ukrajinske-armady-zaluznyj-pisi-zapadni-media-40434634
    14.6.2023 18:30 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Tak určite, a výbušniny tam nanosili ukrajinskí diverzanti, zrovna keď Rusi, čo to tam strážili, chľastali...
    14.6.2023 19:58 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Ale prd - ru samozřejmě VĚDĚLI ze to tam ukrajinci nosí - jen je nechali aby to na ne mohli hodit - proste geniální sachysta zase vítězi na cele čáře
    14.6.2023 22:33 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Na tomhle je vtipné, s jakou intenzitou teď valí Ukrajinci "důkazy" o tom, že Rusové zničili Kachovku. Odposlechy, zprávy na Telegramu...
    Jaky je tvuj nazor na to, cim tu diru udelali?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    19.6.2023 22:56 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Na tomhle je vtipné s jakou intenzitou tady svinský filcky jako ty pořád oxidujou.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.6.2023 17:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    Kolik ti je vole? 12? :-D
    Víc, proč?
    19.2. 15:43 UFAAUTO789
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nápad na zbraň
    ufabet auto เว็บพนันครบวงจร แทงบอล บาคาร่า สล็อต ครบจบที่เดียว

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.