abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    21.4.2016 19:19 a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    OLEJ DO OHŇA: :)\n

    \nKdo byl Milan Rastislav Štefánik? Vynálezce, hvězdář, svůdce žen, vojenský pilot, francouzský generál... připomíná spíš člověka, který jako by vypadl z verneovek, třeba z Robura Dobyvatele: co si zamanul, to splnil, na souši i ve vzduchu, a přitom zůstával podivuhodně, romanticky sám. Ale také v dobách Štefánikovy největší prvorepublikové slávy se o některých jeho názorech a činech nemluvilo. Chodilo se okolo nich po špičkách. Pozadí jeho tragické smrti v roce 1919 zůstává dosud nejasné.\n

    \nJeho kariéra letce skončila v prosinci 1915. Tehdy se v Paříži prvně setkal s Benešem. Beneš nebyl voják (aniMasaryk), snad proto byl Štefánikův scénář gradace zahraniční akce tak převratný: aby Čechoslováci získali západní velmoci na svou stranu, musejí je přesvědčit, že jim jde o stejnou věc, že dokážou být jejich efektivními spolubojovníky. To se zdálo těžké, protože na konci roku 1916 většina válčících Čechů a Slováků bojovala v rakouské armádě, tedy proti zemím Dohody. Štefánik znal řešení: jako voják věděl, že v dohodových státech je rozptýleno na čtvrt milionu českých a slovenských zajatců. Pokud by tito muži byli zorganizováni jako vojsko o síle dejme tomu padesáti až sto tisíc mužů, měl by exil pádnější argument pro vznik státu než dosavadní nároky opřené o české historické právo. Ač Slovák, byl v trojici exilových vůdců tím nejpřesvědčenějším čechoslovakistou. u francouzského premiéra Brianda, první v jeho životě. Třetího února 1916 Masaryk konečně mohl vysvětlit významnému představiteli Dohody svou vizi centrální Evropy bez RakouskaUherska. Briand pokládal Masarykovy názory za čirou utopii, slib získat vojáky z českých a slovenských zajatců a nasadit je na západní frontě však byl něco jiného. Štefánik jako jediný voják ve vedení exilu si vzal organizaci vojska (budoucích legií) na starost. Většina mužů měla být zverbována v Rusku, kde bylo zajatců nejvíc. Pak měli být převezeni Štefánikova akce, na jejímž konci v létě 1918 vzniklo stotisícové vojsko, které kromě Francie zasáhlo do bojů i v Itálii a hlavně v Rusku. Při jeho budování se Štefánik zapsal do dějin několika významnými činy, z nichž tím nejdůležitějším asi byl podpis smlouvy s italským premiérem Orlandem o vzniku politicky a právně samostatné československé armády.\n

    \nSamostatnost vojska implikovala samostatnost státu, pod jehož vlajkou toto vojsko bojuje. V novodobé historii se jednalo o unikátní čin: stát, který neexistoval, byl 21. dubna 1918 uznán představiteli jedné z hlavních dohodových velmocí. Uznání dalších států na sebe nenechala dlouho čekat. Když ho Masaryk v říjnu 1918 jmenoval jmenoval do prozatímní (tříčlenné) exilové vlády, Štefánik se tím cítil spíš zaskočen než poctěn. Ukázalo se, že jeho názory na budoucí stát jsou podstatně konzervativnější než Masarykovy. Štefánik nesnášel Ameriku, nevěřil jí; Wilsonovy ideje, o které se Masaryk opíral, se mu jevily jako produkty falešného pokrokářství moderní doby. Politické uspořádání Spojených států označoval za “zakuklené tyranství nejhoršího druhu”, před kterým by dal jednoznačně přednost monarchii. Nesouhlasil ani s ostatními Masarykovými plány: odlukou církve od státu, zavedením volebního práva žen atd. Všechna tato opatření podle něho zvyšovala nebezpečí anarchie v zemi. Nejhorší období, první měsíce po vzniku státu, navrhoval překlenout vojenskou diktaturou pod francouzským velením, která by uchránila stát před nejhoršími zmatky. Až budou s pomocí Francie poměry v zemi stabilizovány, měla by být ustavena konstituční monarchie. Štefánik dokonce začal vybírat příštího československého panovníka mezi šlechtickými rody z Francie a Itálie. Byl to paradox: ve chvíli, kdy se sám ocitl na vrcholu (kromě toho, že byl členem vlády, mu Francouzi udělili hodnost generála), se stát, pro který poslední tři roky pracoval, vymkl jeho představám. Vymyslel si, jak své postavení opět upevní: odjede znovu k ruským legiím, které byly na podzim 1918 už v nové situaci (jejich protivníkem byli komunisté), v jejich čele Rusko osvobodí, svrhne Lenina a pak se vrátí domů. Typická štefánikovská vize. Když se ve druhé polovině listopadu, už po vzniku republiky, konečně objevil na Sibiři, zjistil, že morálka legií je rozvrácená...\npodle vzpomínek francouzského velitele legií Janina byl Štefánik v té době už tak vyčerpaný,že vůbec nejedl, jen pil černou kávu; denní světlo u něj vyvolávalo nervové záchvaty. Štefánikovi lékaři byli názoru, že se tak jako tak blíží jeho smrt. Kam s ním?\n

    \nSnad tolik trpěl, protože si uvědomoval, že končí doba herojů a titánů, ke kterým se počítal, a začíná období všední politiky, pro niž se nezdál disponován. Jeho kroky v posledních týdnech života se jeví chaoticky. V polovině března 1919 se objevil v Paříži, přišel dokonce na mírovou konferenci, ale mluvil hlavně o tom, že se chce co nejdřív vrátit domů. Ještě 21. března o něm Beneš uvažoval jako o svém možném zástupci na konferenci. “Já dám tisíckrát přednost jemu před Kramářem,” psal Masarykovi. O týden později už bylo všechno jinak. Mezi oběma exilovými vůdci došlo k hádce o to, jak má vypadat budoucí zahraničně-politická orientace republiky. Beneš byl rozhodnut pro Francii, Štefánik požadoval zaměření na Itálii. Šlo hlavně o to, která z velmocí převezme velení v rodící se československé armádě: Beneš prosazoval Francii, která nejvíc pomáhala exilu po celou dobu světové války, Štefánik namítal, že v dané chvíli (na jaře 1919) republice vojensky nejúčinněji pomáhá Itálie. Hádka měla trapný průběh – vyvrcholila Štefánikovým obviněním Beneše z nečestnosti v přítomnosti dalších lidí. “Nemohl jsem to snést a je mezi námi konec,” napsal Beneš Masarykovi. Exilový triumvirát, který tak efektivně fungoval v dobách války, se rozpadl. Masaryk, jenž Benešově kritice Štefánika dlouhý čas oponoval, se s jeho stanoviskem nakonec ztotožnil. 24. dubna 1919 napsal ministrovi zahraničí do Paříže, že Štefánikovi navrhne, aby se ministerstva války vzdal s odůvodněním, že poměry doma se mezitím vyvinuly jinak (vláda v Praze totiž už svého ministra obrany měla; byl jím Václav Klofáč). Prezident potom o Štefánikovi uvažoval jako o možném vyslanci v Paříži nebo Římě, neočekával však, že by Štefánik s tímto odsunutím do bezvýznamna byl spokojen. V ministrových prohlášeních z té doby se zdála převažovat rezignace a odrážel se v nich zhoršující se zdravotní stav. Problém “kam s ním” nakonec rozhodla vyšší moc.\nŠtefánikovým přáním bylo vrátit se na rodné Slovensko v letadle. 4. května 1919 se jeho letadlo místo přistání na vajnorském letišti u Bratislavy zřítilo. O jeho smrti v dalších letech vznikly desítky hypotéz, z nichž tou zatím poslední je asi názor francouzského generála Janina, vyjádřený sice už v roce 1932, avšak z pisatelova příkazu. zveřejněný až v roce 2000. (Na Slovensku ho přednedávnem otiskl historik Dušan Kováč.) Podle Janina Štefánik spáchal sebevraždu – důvodem byla zhoršující se nemoc v kombinaci s depresí z neúspěšné sibiřské mise v závěru roku 1918. Neúspěch takového rozsahu byl zklamáním, jaké Štefánik do té doby nepoznal. Pařížská roztržka s Benešem jeho vnitřní konflikt ještě prohloubila. Cítil se nedoceněný, zároveň si asi netroufal na plnění “budovatelských” úkolů v osvobozené republice. Podle svědectví Masarykovy archivářky Anny Gašparíkové-Horákové byl dokonce i Masaryk přesvědčen, že jeho ministr války odešel ze světa dobrovolně – protože prý pochopil, že jeho poslání skončilo. Je otázka, jak by se Štefánik uplatnil za první republiky, pokud by zůstal živ. \n

    \nV hradní historiografii převažoval názor, že by se stal elementem republice spíš nebezpečným. “Kdyby zůstal naživu, měl by Andrej Hlinka v něm nejvážnějšího soupeře, který by také věděl, jak musí politik na Slovensku jednat, aby byl lidem ctěn a milován,” napsal o něm Ferdinand Peroutka 2. ,,Měl mnoho předpokladů v sobě, aby se stal přívržencem diktatury a vůdcovského principu.” Byl to příkrý názor, tlumočící mínění Štefánikova rivala Edvarda Beneše, avšak odrážel křehkost československé ideje – na které se, jak se dodatečně ukázalo, nedokázala shodnout ani celá trojice jejích autorů.
    \n

    \nPavel Kosatík\nŠtefánik, obtížný zakladatel\nLidové noviny, 25. října 2003
    21.4.2016 19:20 a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    Neviem, či sa to dá oddeliť (?)Veď oficiálne tá intervencia nie je o prachoch ani o rope, ale o demokracii a pomoci proti despotovi, ktorý vyciciava vlastný ľud. Teda, o prachy schované za ušľachtilé ciele. To je to svinstvo na tomto svete. ťažko sa to rozoznáva. Určite ide niekedy niekde a niekomu aj o humanizmus,keď zasiahne a pomôže, ale to sa dá zase otočiť naopak a tvrdiť, že ide o zištné dôvody.\n

    \n,,V piatom roku vlády cisára Justiniána daňové zaťaženie v krajine tak vzrástlo, že lokálne nepokoje boli už na dennom poriadku. Obyčajný ľud, tradične najviac zavalený povinnosťami a poplatkami, mal toho dosť. Vzbura už doslova visela vo vzduchu. Spúšťačom povstania sa však stalo čosi úplne iné. \nDesiateho januára roku 532 sa na námestí v Konštantínopole zhromaždil veľký dav, aby sledoval verejnú popravu siedmich hrdlorezov. Po piateho odsúdenca prebiehalo všetko podľa osvedčených zvyklostí. Keď však chcel kat obesiť zvyšných dvoch, povraz so slučkou sa pretrhol a oni dopadli na zem živí a zdraví. Prekvapený kat sa pokúsil celú záležitosť napraviť, no aj pri druhom pokuse sa lano pretrhlo a odsúdencom sa nič nestalo. V tej chvíli nastalo hrobové ticho, ktoré onedlho vystriedal ohlušujúci rev. Ľud pokladal neúspešnú popravu za zásah samotného boha a začal naliehať na mestského prefekta, aby odsúdeným daroval život.\n

    \nZaujímavé na tom bolo, že obaja vrahovia boli členmi dvoch znepriatelených strán, takzvaných Zelených a Modrých. Medzi Zelených patrili väčšinou obchodníci, ale aj roľníci a remeselníci. Z náboženského hľadiska preferovali monofyzitizmus, kacírske učenie, ktoré tvrdilo, že Ježiš Kristus mal len jedinú prirodzenosť, nie božskú a ľudskú, ako hlásali katolíci. Prívrženci Modrých boli najmä šľachtici a bohatí vlastníci pozemkov, ortodoxní kresťania, podporujúci Justiniána. Obe frakcie netvorili len akési politické strany, ale ich súčasťou boli aj pouličné gangy, ktoré po nociach zastrašovali druhú stranu, no nezriedka terorizovali aj neutrálne obyvateľstvo mesta. Keďže Modrí boli väčšinou fanatickí katolíci podobne ako cisár, ten im ich prehrešky často prepáčil, no voči Zeleným bol nemilosrdný. Nakoniec to prerástlo do otvorených bojov medzi oboma frakciami a celá situácia sa vrchnosti vymkla spod kontroly...\n

    \n...Modrí, posmeľovaní cisárskou priazňou, šírili hrôzu neobvyklým barbarským zovňajškom. Napodobňovali Hunov dlhými vlasmi, tesnými rukávmi, pyšnou chôdzou a hurónskym revom. Vo dne schovávali obojručné kyjaky, ale po nociach sa opovážlivo spájali do početných bánd a nezastavili sa pred ničím. Prívržencov Zelených, ba aj neškodných občanov títo noční zbojníci okrádali a neraz aj vraždili. Odvážlivci unikali trestom, boli čoraz bezočivejší a dopúštali sa vlámačiek do súkromných domov. Zeleným, ktorých prenasledovali protivníci, dávalo zúfalstvo právo na sebaobranu a azda aj na odvetu...“\nZelení a Modrí, dovtedy nezmieriteľní nepriatelia, sa pri nevydarenej poprave spojili pre spoločnú vec a žiadali slobodu pre svojich členov. Do toho sa zamiešali miestni mnísi, ktorí odsúdencov odviezli z námestia a ukryli v kláštore. Prefekt za nimi vyslal hliadku, no mnísi ich odmietli vydať. Situácia sa vyhrotila o tri dni neskôr na hipodróme počas pretekov vozatajov, na ktorých sa zúčastnil aj cisár. Atmosféra bola zlá, súperenie sprevádzali nadávky a hanlivé pokriky na cisárov majestát.\n

    \nModrí aj Zelení žiadali oslobodiť svojich členov, no cisár to opäť odmietol. To bola posledná kvapka. Pohár trpezlivosti ľudu pretiekol. Ako veľká voda sa tisíce nespokojencov vyvalili z brán hipodrómu, zaútočili na prefekta, pobili stráže a vnikli do budovy mestského magistrátu. Neskôr otvorili väznicu, vyslobodili všetkých väzňov a začali drancovať mesto. Počínali si ako skutoční barbari, nezastavili sa ani pred vypaľovaním kostolov a znásilňovaním. Vojakom sa nedarilo dostať divokú luzu pod kontrolu. V úzkych uličkách mesta mali vzbúrenci prevahu. Celým Konštantínopolom sa ozývali výkriky „Nika!“, teda „Víťazstvo!“. Popolom ľahli Zeuxippove kúpele, celé Konštantínovo fórum a dokonca i veľká nemocnica s chorými.\n

    \nCisár sa opevnil v paláci a rozmýšľal, čo ďalej. Radcovia navrhovali, aby nastúpil na pripravenú a dobre vyzbrojenú galéru a unikol z mesta po mori, čo schvaľoval aj generál Belisarius. Justinián váhal, no podľa dobových záznamov sa viac prikláňal k myšlienke úteku. Ak by to spravil, možno by sa mu už nikdy nepodarilo obnoviť vládu a Konštantínopol by ľahol popolom. Nikdy by sa nevybudovala nádherná Hagia Sofia a v Afrike by možno dodnes žili potomkovia Vandalov. Vďaka jednej osobe bolo však všetko inak. Teodora, inteligentná a rozvážna cisárova manželka, Justiniána presvedčila, aby sa radšej pokúsil opäť získať vládu nad mestom, ako potupne utekať. \n

    \n...Cisár sa rozhodol Teodoru poslúchnuť a spolu s Belisariom a Narsesom vymysleli plán. Starý eunuch sa v prezlečení zamiešal medzi Modrých a začal podplácať a presviedčať ich predákov, aby odišli z hipodrómu. Bola to úloha nanajvýš nebezpečná. Ak by ho spoznali, iste by ho čakala smrť. Narses vďaka úplatkom a obratnému rečneniu dosiahol, že Modrí napokon rady vzbúrencov opustili a v podstate prisľúbili lojalitu cisárovi. Zelení ostali ako omráčení. V tej chvíli nastal čas na druhú časť Justiniánovho plánu. Na hipodróm vtrhol Belisarius so svojimi vojakmi a bez milosti zabíjal všetkých, čo mu prišli do cesty. Tentoraz už dobre vyzbrojení a vycvičení vojaci boli pánmi situácie. Výsledkom bolo vyše 30 000 mŕtvych obyvateľov mesta... Justiniánova vláda však bola obnovená. Povstanie Nika! bolo doslova utopené v krvi a cisár Justinián získal späť svoje mesto. \nautor : MARTIN KONEČNÝ\n

    \n „\n

    \n
    21.4.2016 19:21 a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    tak jsem si pane jilku precet ten vas text na vasi www je videt ze jste ho psal ve spechu jeste uricenej z dlouhe cesty to mate recht ze mate ochotnou ridicku co vas zaveze svym autem kam si reknete ja dnes mel toho raniho blazince na silnicich taky až po bradu proto mam pochopeni pro drobne formalni nedostatky blogu na ktery zde odkazujete\n

    \nuz driv jsem vam chtel navrhnout zdali neuvazujete o dohledu korektora nad blogy prece jen mate za sebou uz docela bohatou publikacni cinnost a nekdo by moh zneuzit jiste kompozicni a jazykove nezrovnalosti vasich textu a mylne se informovat nadejne ctenare ze se moc nevyznate ve stylistice a gramatice a mate rozbihave mysleni\n

    \nja taky nejsem zadny spisovatel ale taky ze nejsem spisovatel jako vy\na ted k veci pane jilku zaujal me ten vas pribeh s biancou to byla italka ze \nanebo mela alespon italske predky to se dnes dost nosi mit koreny nekde jinde pokud je to / pokus o maly vtip / rasove a kulturne prijatelne nesmi to byt zase vychodni slovensko ze ano ti slovaci prece jenom nepatri tak docela k nasi zapadni kulture to je uz jina mentalita a uroven/\n

    \nbianca teda mela nekolik vysokych skol a mluvila hlavnimi svetovymi jazyky profesorka no to jste teda pane jilku v tech osmdesatych letech minuleho stoleti valel a nadevse byla jeste krasna ja se snad picnu jak jen to delate ze na vas ty zenske tak leti\n

    \nto zrejme pri vasem setkani abstinovala prece byste nemel pomer s alkoholickou to pak dopada kdyz se daji dohromady dva alkaci alwe vy to jiste dobre vite\n

    \ntez mi neni dost jasne proc ta vase krasna zena ta herecka zarlila kdyz jste mel pomer s vdanou Biancou / ten jeji muz byl ale blbec ze nic netusil / \nprece nechcete paneboze rict ze byla natolik fanaticka katolicka ze ji prekazeli vase mimomanzelske sexualni hratky zvlast kdyz neslo o pravou lasku jen o ciste telesne potreby ze se z toho narodil syn tak to je smula zase ta zenska nemela porodit nevyzadane dite a kdyz tak uz chtela otehotnet tak se mela nejdriv zeptat no ale kdyz se neptala a otehotnela sama od sebe at se stara\n

    \n/ a jak to ta jana myslela z vam sice neni moc podobnej fyzicky-. asi bude vyssi po mame - ale ze je po vas chovanim to ma stejnou chuzi rum holky rock and roll ?/\n

    \nty osamele matky jsou neodpovedne odeprou diteti otce jeste vydiraji v nekterych pripadech alimenty a clovek aby pak musel litat po soudech zapirat otcovstvi a zatloukat zatloukat ale v tomhle pripade zustal dle zakona ouredne otcem asi ten vul jeji manzel\n

    \nale jeji skutky se k ni vratily dnes je alkacka a na dne a vy jakou ohromnou karieru jste udelal i bez tech jejich akademickejch titulu\n

    \njo a vy jste mel obrad v katolickym kostele ze i kdyz ty fotky s petrou v apartnim kloboucku jsou asi z radnice / to byla moda vdavat se v kostymech to vam teda povim hruza ty feministky to pekne tim svym ujetym vkusem tehdy zprznily zenska ma byt zenska a ne nejaky hermafrodit i kdyz ta vase byla opravdu hezka kde jste ji sim vas splasil skoro bych rek ze je to fotomontaz/\ntak to jeste nejste pred bohem rozvedenej to musite pozadat papeze nebo jak to ti katolici maji to uz te vasi prvni manzelce nevadilo ze zijete oba na hromadce vy presneji receno na hromadkach jak se u vas stridaly ty zensky kosmickou rychlosti \n

    \npsal jste prve ze si nasla pak noveho partnera a byl jste rad ze ji to nevyslo ani s nim tak proto se ptam jestli ji nevadilo ze pred Bohem je ten jeji novy vztah cizolozstvi anebo byl dle ni vetsi hrich to ze vam milenka pravdepodobne porodila nevlastniho syna za co jste fakticky ani nemoh\n

    \n / Karel Marx byl na tom chudak podobne a taktez se k tomu synovi sluzky kterou po tehotneni vyhodil nikdy nepriznal bral ho jak luzera a nechal ho vstupovat do domu zadnim vchodem pro sluzebnictvo \ntoho neboheho chudaka kluka zivil z lasky k Marxovi kapitalista Engels ktery priznal az na smrtelne posteli jak to s Marxovym synem bylo doopravdy \nzda se ze kracite v Marxovych stopach i kdyz jste rozhodnym odporcem bolsevickych metod/\n

    \nvim ze ted mate dulezitou navstevu a nebudete mit cas abyste nejak obsirneji a presvedcive zodpovedel otazky ktere me trapi a taky je pravda ze nemate se mnou ani zadnou smlouvu na odpovedi pane jilku \nco ten lutera jako jogin bude jiste nad veci a nicemu se uz nedivi ale z tech vasich zenskych uz musi byt taky pekne dopletenej my vasi ctenari mame uz z tech nespocetnych market bianec dominik jirin gabriel rit v hlavach radne toco\n

    \ntak vam preji pane jilku abyste na dceru zapusobil svou charismou prinejmensim tak jako pusobi na me jiste bude strudl a rodinne legendy krasne vypraveni vam preji\n

    21.4.2016 20:44 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    OMG. Neni toto trochu zbytecna prace?
    21.4.2016 20:47 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Jedna vec je zbytecna smr...
    Jedna vec je zbytecna smrt civilistu a naprosto jina vec je smrt jednotlivce na nejakou nemoc. Pokud se zrusi tato zbytecna instituce, nebude jiz vasich sluzeb, ktere jsou take zbytecne, protoze jsou provadeny pro zbytecnou instituci, potreba.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    21.4.2016 20:52 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    :)
    21.4.2016 21:12 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    btw cemu vdecim za tu cest, ze se takto zabyvas mou osobou?
    21.4.2016 22:19 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Setrim Vam cas, ktery byste jinak musel venovat psani stejnych veci stale dokola. Misto toho se muzete zamerit na budovani kapitalisticke spolecnosti, kde se nebudete muset trapit svym mrzkym zivotem.\nZdejsi socialisticka sebranka, v cele s Gruntem, ktery se chova vulgarne vuci zralym zenam, protoze utrpel nezhojitelne psychicke jizvy v detstvi, nestoji za to venovat ji cas. Neni zde dostatek prostoru pro me psy a nemecke predky.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    21.4.2016 23:38 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Hezke. Rekni mi prosim, zda me vyroky ziskavas rucne, nebo zda pouzivas ten bystroushakuv vytvor? :-D
    22.4.2016 00:52 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Muj Stvoritel, jakozto clovek zijici v castecne kapitalisticke spolecnosti a nepobirajici minimalni prijem, zvolil cestu automatizace, a rucne tedy neziskava nic. Bystroushaakuv vytvor vsak nema k dispozici a vytvoril si vlastni.

    Ne, ted vazne. Ja mam take prevazne liberalni nazory, takze v rade veci bych s vami souhlasil. Co me ale nejvic fascinovalo byla repetitivnost vasich komentaru a kadence, s jakou je chrlite. Prakticky lze spolehat na to, ze objevi-li se nekde zminka o politice nebo trhu, i treba jen vzdalena, tak prispechate se svym nazorem, mnohdy vysponovanym do absurdnich rozmeru. Clovek si pak rika, jestli to je trolling, nebo neni. Volny trh ma take svoje vady a to nekdy zasadni, jak jsem demonstroval v komentari o investovani v Liberlandu.

    Je pak na zvazeni, do jake miry preferovat absolutne minimalni zakony v anarchokapitalistickem pojeti, a do jake miry uvazovat prakticky a tedy volit rozumnejsi kompromis; vychozi pravidla, diky kterym nebude potreba, aby kazda uzavrena smlouva mela stovky stran kvuli specifikovani zdanlive samozrejmych veci. Z tohoto duvodu jsem si oblibil Petra Macha, protoze cestou toho rozumneho kompromisu umi jit. Misto uplneho zruseni duchodu navrhoval minimalni duchod, kdy kazdy duchodce bude dostavat stejnou, minimalni, castku, a zbytek si obstara z vlastnich zdroju, apod. Castecne je to ochrana hlupaku pred jejich marnotratnosti, castecne je to ochrana pro pripad ekonomicke krize a znehodnoceni soukromych investic. Je to jeden priklad z mnoha, kdy otevrenejsi mysl a rozumnejsi pristup muze dosahnout z velke vetsiny tehoz, ale mnohem mene extremni a fanatickou formou.

    Pokud mel bot neco demonstrovat, tak to byla skutecnost, ze jen prostym pseudonahodnym vyberem vasich drivejsich vet (s preferenci tech vet, ktere obsahuji slova nebo casti slov z prispevku, na ktery se reaguje), lze dosahnout ziskani, ve vetsine pripadu, relativne smysluplneho textu prezentujiciho vaseho skutecne nazory. Pokud je to mysleno jako trolling a zamerna provokace socialistu, tak prosim. Pokud je to mysleno jako sireni libertarianskych myslenek a skutecne jste clovek, za ktereho se vydavate, bylo by na miste trochu rozsirit repertoar a pridat nove argumenty. Jinak je to plytvani casem a prinos je spise zaporny, protoze nesouhlasici stranu jeste vice utvrdi v jejich nazorech. Pak mozna budeme zit v socialismu z casti i proto, ze si par lidi vytvori negativni nazory na kapitalismus a liberalni nahledy na spolecnost na zaklade castecne absurdnich a castecne nedostatecne rozvinutych myslenek (napr. presvedcive argumenty pro existenci soukrome dopravni infrastruktury jsem nebyl schopen najit ani pote, co jsem premysleni nad tim venoval mnoho desitek hodin - pokud bych je totiz nasel, byl bych samozrejme pro).

    Bota jsem vypnul. Svuj ucel splnil.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    22.4.2016 06:07 To uvidíš.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Svuj ucel splnil.

    22.4.2016 17:18 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Tak treba pan Kapica se skvele zhostil role respondenta a ChronicPain diky nemu prosel Turingovo testem. (Otazka samozrejme je, zda by Turingovo testem prosel i Kapica sam.).
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    22.4.2016 21:32 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    :-D
    22.4.2016 21:35 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Dekuji za reakci. Mate asi pravdu, ze jsem zde sve nazory prezentoval jiz v pomerne dostatecne mire. Muzem udelat dohodu, ze ja prestanu psat sve politicke nazory a vy jiz nebudete zapinat tohoto prispivaciho bota? Ponechme misto v databazi abicka radeji pro nejaky Linuxovy obsah. ;-)
    23.4.2016 00:38 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Toho bota nezapnu v kazdem pripade, bez ohledu na vase budouci jednani.

    Politicky orientovanych blogu/diskuzi zde vznika plno, nejspis proto, ze se jedna o komunitni portal, takze lidi prispivaji na ruzna temata. Velka diverzita obsahu je pravdepodobne to, co drzi tento web aktivni. Striktni vyzadovani technicky orientovaneho obsahu by v prvnim okamziku vedlo ke zdanlivemu zvyseni urovne (z odborneho hlediska), ale posleze by komunita zacala byt stale mene aktivni a postupne upadat (prevazne tedy z toho duvodu, ze ani lide zamereni na IT nemaji zajem travit veskery volny cas ryze IT). Proto nelze nikomu vycitat, ze tam, kde je to k tematu, prispeje svuj nazor na libovolne tema. Pouze se domnivam, jak jsem uvedl v predchozim komentari, ze je nekonstruktivni opakovat dokola totez, k cemuz zpravidla zapojeni se do diskuze nucene vede postupnym stepenim na podbody a v dusledku tedy vraceni se k zakladnim myslenkam. IMHO vhodnejsi muze byt napr. prezentovat sve myslenky formou ucelenych blogu, kapitolu po kapitole (jako treba ten vydareny serial o anarchokapitalismu na D-Fensovi), ale to je samozrejme zcela na vas.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    23.4.2016 06:57 Tryskomyš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Proto nelze nikomu vycitat, ze tam, kde je to k tematu, prispeje svuj nazor na libovolne tema...
    Ti, kdo jsou rovní, se budou bouřit, aby se stali nadřazenými. :-P
    Striktni vyzadovani technicky orientovaneho obsahu by v prvnim okamziku vedlo ke zdanlivemu zvyseni urovne (z odborneho hlediska), ale posleze by komunita zacala byt stale mene aktivni a postupne upadat
    Nejsi první, trollíku, kdo na to upozornil!

    Mezitím se odtud vytratili přispěvatelé do diskusí, kteří měli co říct. Chybí zajímavé odstíny a začíná být zde pěkná nuda. Pak člověk ztrácí motivaci se sem vůbec podívat. Konstatuju, že má frekvence klikání na abc linuxu se podstatně snížila. Za ušetřený čas mé upřimné poděkování patří všem, kteří se zasloužili o úzký a stále méně podnětný okruh zdejších uživatelů.
    23.4.2016 14:59 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Koncim s politickymi prispevky. Vas bot mi ukazal, ze repetitivnost mych prispevku muze byt opravdu az nudnou zalezitosti.

    Btw byl byste ochoten nahrat zdrojove kody onoho bota treba na github?
    23.4.2016 16:18 Tryskomyš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    ale to je škoda, teď už si zdejší kluci nebudou moct ani píchnout:-)
    23.4.2016 16:40 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    Vzhledem k velmi snadne zneuzitelnosti to bohuzel nemohu udelat.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    23.4.2016 17:48 Tryskomyš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    průhledná lež, trollíku
    23.4.2016 17:52 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    proč lžeš, belisarie?
    xkucf03 avatar 23.4.2016 19:01 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Bot a trolling
    lze dosahnout ziskani, ve vetsine pripadu, relativne smysluplneho textu

    Zápisky CyklozmrdiGit byly dobré, těch je škoda, chtělo by je to obnovit – minimálně pro dokumentaci, aby diskuse měla kontext. U nich pochybuji, že byly generované. Další dva zápisky se nedaly číst, ty asi generované byly – stejně jako některé komentáře – říkal jsem si, kdo to tady tapetuje fórum a obtěžuje ostatní. Přitom to ze začátku vypadalo jako slušný a relativně promyšlený trolling.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    ⧠ A = 0 avatar 25.4.2016 12:03 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bot a trolling
    +1
    Nevolte zmrdy.
    22.4.2016 08:27 psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jedna vec je zbytecna smr...
    protoze utrpel nezhojitelne psychicke jizvy v detstvi
    Mám pocit, že mým údělem, je přivést k pochopení nechápavé. Jsem docela rád, že se pod mým blogem rozvinula diskuse.Od svého dětství poslouchám zkazky o všem, co nejde. Co nedokáži a na co nemám. Můj táta mi vždycky říkal. „Ty blbče, myslíš si snad, že si chytřejší než všichni ostatní?” Přiznám se, že občas jsem si něco podobného myslel. Hlavně jsem si myslel, že jsem chytřejší než on. Bylo misedmnáct, moji kamarádi mi říkali „prcku,” byl jsem většinou nejmenší, slýchal jsem od táty, jak takového blba ošklivého, mrňavého, žádná holka nebude chtít.Věřil jsem tomu do chvíle, než mi po několikáté v těch sedmnácti, několikrát za sebou, starší, krásná holka, řekla, abych na ni nedělal ty psí oči, protože ona moc dobře ví, že jsem vybíravý.Má katolická žena Petra, mi na rozloučenou řekla, že ze mne nikdy nicnebude, že zjistila že ji nemám co nabídnout. Že jsem nula a nulou do smrtizůstanu. Nezlobím se na ni, ani na tátu. Nakonec, dost dlouho mne ty slova poháněla, k tomu, abych je oběma vyvrátil.Dodělal jsem si vzdělání, takže i v tomhle směru jsem si poradil, prošel kus světa pěšky, kus projel na lodi, napsal pár knih a divadelních her, natočil dost televizních pořadů. A na co jsem nejvíc hrdý, uživil jsem se psychoterapií. Také mi říkali, že to u mne nepůjde. Mýlili se.Lidé, kteří hrají tuto hru na vítězství většinou nepochopí jednu věc. Jsou mi lhostejní, protože buď je neznám, nic jim nedlužím, nemám s nimi žádné vztahy a jsem si vědom toho, že je nijak nepotřebuji. Mám-li s nimi nějaké vztahy, rozhodnu se jen já sám, nakolik jsou pro mne cenné. Pokud oni mají potřebu vyvolávat debaty takto, pak se jedná o jejich potřebu a já nejsem na světě proto, abych uspokojil všechny potřeby, všech lidí světa.

    22.4.2016 13:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    Proboha to sou blitky :D si ten svůj kapitalistickej wonderland voprcej, můžeš zkusit i bukkake nebo jak se ta prasárna píše
    Grunt avatar 22.4.2016 17:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kapitalismus vs. nacismus
    Grunt to bere tak, ze dotycneho k one praci nuti kapitalismus, coz povazuje za patologicke.
    Jo?

    Počkat, neměl bych se pod to nějak podepsat nebo něco?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    15.6.2017 15:03 Penelope
    Rozbalit Rozbalit vše Re: (smazáno provozovatelem portálu)

    Hello There. I found your blog using msn. That is an extremely smartly written article.I will make sure to bookmark it and return to read extra of your helpful information. Thanks for thepost. I will definitely comeback 192.168.1.1

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.