Společnost Meta představila OpenZL. Jedná se o open source framework pro kompresi dat s ohledem na jejich formát. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.
Google postupně zpřístupňuje českým uživatelům Režim AI (AI Mode), tj. nový režim vyhledávání založený na umělé inteligenci. Režim AI nabízí pokročilé uvažování, multimodalitu a možnost prozkoumat jakékoliv téma do hloubky pomocí dodatečných dotazů a užitečných odkazů na weby.
Programovací jazyk Python byl vydán v nové major verzi 3.14.0. Podrobný přehled novinek v aktualizované dokumentaci.
Bylo oznámeno, že Qualcomm kupuje Arduino. Současně byla představena nová deska Arduino UNO Q se dvěma čipy: MPU Qualcomm Dragonwing QRB2210, na kterém může běžet Linux, a MCU STM32U585 a vývojové prostředí Arduino App Lab.
Multiplatformní open source voxelový herní engine Luanti byl vydán ve verzi 5.14.0. Podrobný přehled novinek v changelogu. Původně se jedná o Minecraftem inspirovaný Minetest v říjnu loňského roku přejmenovaný na Luanti.
Byla vydána nová stabilní verze 6.10 (YouTube) multiplatformního frameworku a GUI toolkitu Qt. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
Netwide Assembler (NASM) byl vydán v nové major verzi 3.00. Přehled novinek v poznámkách k vydání v aktualizované dokumentaci.
Linuxová distribuce Frugalware (Wikipedie) ke konci roku 2025 oficiálně končí.
Byla vydána nová verze 3.0.6 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP bude brzy k dispozici také na Flathubu.
Tiskni
Sdílej:
To spíš vidím trošku problém v tom že práškový neboli moučkový cukr se vylepšuje jakousi chemikálií aby se udržel práškový.Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovaný, ale nedávno se začaly dávat další přísady, aby ani nedělal hrudky, a některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusné.
Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovanýNení to pravda. Před rokem 1989 se protihrudkující látky používaly jen v některých cukrovarech (např. Praha - Modřany, Mělník), zatímco v jiných (Dobrovice, Hrochův Týnec) nikoliv. Poznalo se to často už na první pohled (nebo omak), protože neupravené cukry bývaly jeden velký šutr.
některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusnéPoužívá se obvykle buď amylin (upravený škrob), který je opravdu hnusný, nebo oxid křemičitý. Ten hnusný není, ale samozřejmě není ani rozpustný a člověk může zcela oprávněný pocit, že do toho cukru přisypali písek (což v podstatě tak je).
Já v tom nevidím rozdíl absolutně žádnýTak to nech koňovi, ten má větší hlavu...
Med vykousaný z panenské plástve toť nektar bohů.Běž se s tím vysrat a natoč radši pořádný pivo!
[...], má velký obsah minerálu a včely po něm mají sračku.To jako že pak udělají víc medu?
je bělený kostní moučkouNa kostní moučce je něco špatného? Tělo potřebuje vápník, ne?