abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 706 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    22.12.2006 18:06 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    ty nálepky jsou dobrý ... ještě by to tak mohlo bejt přímo v krámech, co se chluběj jak prodávaj na splátky a tak (nejlépe prodavačům přes hubu)

    já to nechápu ... ty lidi fakt nemaj soudnost ... jak přišli na to, že si můžou kupovat něco, na co nemaj? ... jak si můžou myslet, že když nemají na tu věc, budou mít na půjčku?

    ... neříkám třeba hypotéka na barák, bydlet je třeba hned a ne dvacet let šetřit, ale tam to zas funguje trošku jinak - už jen v tom, že je lepší splácet než platit někomu nájem (prostě jsou to furt víceméně jedny a ty samý měsíčně vydělaný prachy, jen se dávaj bance a ne majiteli baráku/bytu)
    22.12.2006 19:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    (nejlépe prodavačům přes hubu)
    Ti za to nemůžou...
    Quando omni flunkus moritati
    22.12.2006 20:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    jak kteří ... chápu, že dobrý prodavač je nejen takový, který na zákazníka působí příjemně, že se rád vrátí, ale i pokud mu dokáže podsunout něco navíc, co by si sám o sobě nekoupil, nicméně nemuseli by to přehánět - udělat slušnou nabídku budiž, ale nutit to lidem horem dolem fujfujfuj (zvlášť pokud za to sám nemá žádné prémie)
    belisarivs avatar 22.12.2006 22:01 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    No, to mate tezke. Treba u sporky jsou ty zenske (co jednaji se zakazniky, nevim jak se jim rika) pucovane za to, ze maji mlo smluv na sporeni,ze vyleti a tak. To se pak dela tezko.
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 22.12.2006 19:13 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    Tak jsme s kamosem resili pujcku 50k, splatky 800-900 Kc a RPSN 20%. Kdyz si to zpocitate, tak vlastne pokud za rok splatite 10k, tak zbyde 40k. No a RPSN 20% vam z toho udela krasnych 48k nanovo. No neni to super? To si rika o programek, ktery zpocita kolik mesicu se pak vse zplaci. A to blbych 50 tisic. To je mazec. Ja si o splatkach iluze nedelal, ale tohle mne vazne prekvapilo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    22.12.2006 20:15 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    Me spis prijde dost zajimave, ze lide jsou schopni pujcit si na dovolenou na 14 dni, kterou nasledne maji splacet 3 roky. Jaky si to udelas ...
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    22.12.2006 20:19 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    jj ... není nad to pohybovat se na hranici toho, co zákon hodnotí jako lichvu ...

    btw, když jsem nakous ty hypotéky ... my jsme tuhle teoreticky řešili nabídku Volksbanky (ono je to stejně všecko skoro to samý), tož nám vycházelo, že je to únosný rozpočítat tak na 15 let, na 20 už člověk zaplatí nekřesťanský úroky a delší doba je prakticky "nesplatitelná", to je pro zoufalce, co doufají, že se jim tam někdy náhodou povede nahrnout vyšší splátku (sázka na karierní postup atp.)
    23.12.2006 02:58 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    to je pro zoufalce, co doufají, že se jim tam někdy náhodou povede nahrnout vyšší splátku
    A i za to, že zaplatíš větší splátku, se platí poplatek.
    Quando omni flunkus moritati
    23.12.2006 23:28 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    A i za to, že zaplatíš větší splátku, se platí poplatek.
    neplatí, pokud se to tam nahrne ve správnou chvíli - na konci tzv. "fixace" ... v tu chvíli se uzavírá nová smlouva, která už započte částku splacenou navíc
    24.12.2006 14:26 wajsup | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    Dost drsná a účinná ironie, ale na půjčce ani na prodeji na splátky přeci není a priori nic nemravného. Jde vlastně o to, že šetříte a tou dobou už vyhlédnutou věc "vlastníte", za to zaplatíte nějaký ten úrok. Jsou dokonce splátkové prodeje i bez navýšení. Chybu vidím jednoznačně u lidí, kteří si kupují věci, které vybočují z jejich životního standardu - a to je jejich hloupost, jsou svéprávní a zodpovědnost je jejich. To že na tom někdo vydělává možná není úplně čestné a zatajování nápadně nevýhodných podmínek není ani morální, ale ti chudí z nálepek si za to můžou sami. Jinak ta reklamní masáž s líhní Satan Clausů od Homecreditu a další kousky mě taky pěkně vytáčejí.
    24.12.2006 16:04 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    že si za to můžou sami ... no, to je otázka - prostě podlehli reklamě, kdyby nebyla, tak by do toho nešli, takže vlastní zavinění je dosti sporné ... jistě, protiargument je, že jim přeci nikdo pistoli u hlavy nedržel a nenutil je se tak rozhodnout, ale psychický nátlak je taky nátlak ...
    24.12.2006 20:08 wajsup | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    Jak říkám, masáž je to úžasná, ale o nátlak se nejedná. Reklama na půjčku je podána formou, že je to vlastně dárek, zadaramo, jakýsi vánoční dobrý skutek. Je to otravné a poněkud nemorání, ale vždyť ti lidé si většinou nepůjčují na životní potřeby, kupují si nové mobily, exotické dovolené apod. Stane se, že si člověk vezme úvěr, když chce rozjet podnikání, to nevyjde, a zadluží se až po uši - toho je mi líto, ale pochybuju, že je to majoritní případ. Přínos těch nálepek vidím v tom, že lidem říkají: "nebuďte hlupáci a nevěřte jim, za všechno se platí", ale to by měli IMHO dávno vědět, ne ? Nebavíme se o machrujících pubescentech, ale o dospělých lidech, kteří už mají rodiny, mají svou odpovědnost, neber jim ji. Vzpomeň si na USA, kde vyhraje soud člověk, který hulí 60cig./den nebo uvaří kočku v mikrovlnce, tam sejmutí odpovědnosti za vlastní chybná rozhodnutí dotáhli ad absurdum, Češi se jim zatím smáli, tak přeci nepůjdeme stejnou cestou !?
    24.12.2006 20:29 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    Přínos těch nálepek vidím v tom, že lidem říkají: "nebuďte hlupáci a nevěřte jim, za všechno se platí", ale to by měli IMHO dávno vědět, ne ?
    a odkud? kde se to dozví?
    24.12.2006 22:36 wajsup | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    No odkud víš, že oheň pálí ? Z novin asi ne, že ? Věřit, že ti dá někdo jen tak peníze, protože mu to dělá dobře, je více než naivní. Výkřik "za všechno se platí" jsem myslel obecně, nic není zadarmo (teda krom open source :o) Ale nějaká informační kampaň by asi nebyla na škodu i když pochybuju, že prosákne až k cílové skupině. Howgh, není důvod se hádat, užij si vánoce.
    25.12.2006 11:04 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár keců vo ničem
    No odkud víš, že oheň pálí ? Z novin asi ne, že ?
    no právě - z novin ne ... asi každej se v životě spálil, takže to ví, případně už jenom to, že když se blíží, tak roste teplota, je dostatečně odrazující ... prostě vlastní zkušenost (jo, každýmu to asi řekli rodiče, ale dokud si to děcko nezkusí, tak moc nevěří - v tom je rozdíl u dospělejch, ti jsou ochotni víc věřit tomu, co se jim řekne, poněvadž nemaj čas/jsou líný na experimenty, a mají už za sebou pár takovejch, kdy jim někdo říkal, "nedělej to, ublížíš si" a fakt si ublížili, viz oheň)

    jenže ta půjčka jaksi nemá vlastnost toho ohně - čím blíž, tím hůř - a když už si to člověk zkusí, tak je (může bejt) v průšvihu, vlastní zkušenost je pozdě
    Věřit, že ti dá někdo jen tak peníze, protože mu to dělá dobře, je více než naivní.
    přesto tomu lidé dost často věří - právě protože nemají šanci udělat vlastní zkušenost a informaci "z druhé strany" nedostanou ... viz třeba různé akce v supermarketech, lidi jsou nadšení, jak mají "2 + 1 zadarmo", ale že to "zadarmo" zaplatí tím, že si obvykle koupí ještě něco jiného mimo akci, nebo přímo v ceně výrobku, nevidí, protože nepročítají sociologické výzkumy na téma "efekt supermarketu" nebo neznají skutečnou výrobní cenu a prodejní náklady
    Výkřik "za všechno se platí" jsem myslel obecně, nic není zadarmo (teda krom open source :o)
    ano, ale lidé jsou líní přemýšlet, aby v konkrétním případě tu analogii našli, anebo mají tak žalostný nedostatek informací, že i když se snaží najít zradu, neodhalí ji a dospějou k závěru, že je to výhodné ("zadarmo") ...
    Ale nějaká informační kampaň by asi nebyla na škodu i když pochybuju, že prosákne až k cílové skupině.
    viz výše :-) (jo, v novinách se to fakt na prvních stránkách nepíše ...) a nálepky přes reklamu na půjčky myslím mají šanci cílovou skupinu oslovit
    Howgh, není důvod se hádat, užij si vánoce.
    šak se nehádáme, jen porovnáváme náhledy na věc, v jádru se ale asi shodujeme :-) ... pošli sníh ;-)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.